Kerrostalo, jossa asumme

Anonyymi

on koneellinen ilmanvaihto. Talo on rakennettu 1983. Miten saan pysymään sisällä ilmanpaineen samana kuin on ulkona? Tarkoitus on siis saada alipaine pysymään poissa.

6

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Avaa ikkuna.

    • Anonyymi

      Se on vaan nuo ilmanvaihtokoneistus sellainen buisnes, josta vaietaan ja jota kehutaan ja vielä sanotaan että estää rakennusten homehtumisen.

      Alipaine tarkoittaa samaa kuin ihminen eläisi kaiken aikaa jossakin vuoristossa eli ilma on harvempaa jota hengitetään.

      Alipaine muodostuu ilmassa olevien molekyylimäärän pienenemisestä huoneistossa; Typpi, happi, vety, jne, jotka kuuluvat ihmiselimistölle hyvän tasapainon ylläpitämiseen hengityksen kautta.

      Ihmiselimistö toimii hyvin tarkkaan hengityksen ja verenkierron avulla. Mikäli veressä jokin ainemäärä on liian suuri tai liian pieni seuraa siitä sairausoireita. Mikäli hengityksen kautta jotakin kaasumolekyyliä saadaan liian vähän tai liikaa seuraa siitä sairausoireita. Harva alipaineinen ilma aiheuttaa siis toisille heikotusta ja väsymystä, joissakin tapauksissa jopa lievää kroonista väsymystä.

      • Anonyymi

        Aivan näin fysiikan pohjalta vastaten. Lääketiede on vieras ala.

        Useimpien ilmanvaihtolaitteita valmistavien yritysten taloustiedot ovat aivan julkisia ja voit niistä halutessasi hakea lisätietoa. Eivät siis ole mikään vaiettu salaisuus.

        Koneellisessa tulo- ja poistoilmanvaihdossa alipaineen suuruus on 0..5Pa ja koneellisessa poistoilmanvaihdossa 6..20Pa.

        Kun tätä "suurta" alipainetta verrataan normaaliin ilmanpaineeseen, joka on 101 300Pa, niin huomaat eron olevan aika iso.

        Ilmanpaine pienenee ylöspäin mentäessä n. 12Pa metriä kohden. Eli kun nouset kerrostalossa yhden kerroksen ylöspäin on ilmanpaine pienentynyt enemmän, kuin mitä ilmanvaihto pienentää ilmanpainetta asunnon sisällä.

        Kun tätä yhden kerroksen nousua verrataan sitten vaikka siihen, että hissillä noustaan 5 kerrosta ylös, autolla ajetaan mäkeä ylös, tai matkustetaan junalla sisämaahan, niin korkeuserot ovat huomattavasti suurempia.

        Jos yhden kerroksen nousua vastaava ilmanpaineen pieneneminen vaikuttaa sinun terveyteesi, niin ilmanvaihto ei ole oikea palsta kysellä asiaa, vaan kehotan kääntymään lääkärin puoleen. Muut ihmiset eivät tätä paine-eroa mitenkään huomaa, saati että sillä olisi terveydellisiä vaikutuksia.

        Mitä kaasujen erilaiseen pitoisuuteen tulee, niin juuri tämän takia ilmaa vaihdetaan. Halutaan se hiilidioksidi ja muut epäpuhtaudet pois ja tilalle raikasta ilmaa. Mitä muuten molekyyleihin tulee, niin kirjoituksesi edustaa jotain muuta kuin nykytietämystä asioista.

        Nopean avun ongelmaasi saat avaamalla ikkunan, kuten joku aikaisemmin kirjoittikin.

        OnnellinenSipokki


    • Anonyymi

      Reino Mantsisen hyvä kirjoitus kannattaa lukea.

      Kirjoituksessa on tuotu esille lainattuna " Perussyy huonoon sisäilmaan on rakenteita homehduttava alipaineilmastointi."

      Aino Nevalaisen homeongelmatutkimukset.

      Seppo Mölsä, Homerakentamisen historiikki.

      • Anonyymi

        Onneksi essonvaarit tietävät tämäkin paremmin. Ei ole suoli24:ssä eikä muuallakaan pulaa tyhjistä tynnyreistä, jotka ulisee "rakennus menee välittömästi homeeseen jos siellä on vähänkin ylipainetta".

        Tämän vuoksi tulo- ja poistojärjestelmät säädetään varmasti, reilusti, riittävästi ja varman päälle alipaineisiksi sillä kikalla, että poistoilmavirta on varmasti., reilusti ja varmuuden vuoksi ja varman päälle tuloilmavirtaa suurempi.

        Hatarassa talossa koneellinen poisto aikaansaa vain parin Pa alipaineen. Sekin voi olla ongelma. Kantapään kautta on jo opittu, ettei painovoimaista ilmanvaihtoa kannata kouluissa yms. muuttaa koneelliseksi poistoksi.

        Joten vanhoihin kouluhin ja uusiin tottakai pukataan koneellinen tulo ja poisto, joka säädetään niin, että alipainetta on varmasti. Uudet rakennukset ovat tiiviitä ja vanhoihinkin tehdään usein tiivistyskorjaus. Sen jälkeen sisälle saadaankin varmaan riittävä 15-30 Pa alipaine.

        Tulo- ja poistojärjestelmissä alipainetta on nykyään enemmän kuin pelkän koneellisen poiston rakennuksissa, koska ne pelkän kon. poiston talot ovat vanhoja ja epätiiviitä.

        Näin hienosti on sisäilmaongelmien jatkuvuus taattu essonbaarin opeilla. Eikä muutosta ole ihan lähivuosina luvassa vielä pariin vuosikymmeneen. Niin paljon näitä essonbaarin huippuasiantuntijoita riittää.


      • Anonyymi

        Ihan höpöjuttuja. Tavoitearvot ovat muutamia pascaleita alipainetta. Toimenpiderajakaan ei ole kuin 15 Pa alipainetta. Liika alipaine aiheuttaa hallitsemattomia tuloilmareittejä rakenteiden epäjatkuvuuskohdista, joista tulee tuolloin myös epäpuhtauksia sisäilmaan.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe