Renkaiden leventäminen , haittaako?

Anonyymi

Ja samalla pieni korottaminen välityssuhteen pysyessä ennallaan kuitenkin 4x4 suhtessa. 34” vanne ja originaali 16,9 muutos niin mikä koko? Eturengas on 24 tuumaa 12,4. sekakäyttö traktori pikku ajossa maan ja taivaan väliltä pieniä kuormia mutta pehmeitä maastoja ja siirtymät välillä asfalttiakin. Metsässä pitää pitää ja kestää piikki kantoja.
Ajo-ominaisuudet? Mitä vaikuttaa isotilavuuksisempi rengas ? Pompottaako ja pomppii kuskin muuttuessa matkustajaksi hyppelyn karatessa mahdottomuuksiin?
En kysyisi jos tietäisin ja ei viitsisi lukea pelkkää vittuilua näin iäkkäämpänäkään. Jos aiot jakaa titämystäsi niin kerro kuin tyhmälle itsestään selvät asiatkin ,kiitos.

7

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      18,4R34...tai nykyisin taitaa olla 460/80R34. Eturenkaassa ehkä 13.6R24. Ei tuollaisesta voi olla haittaa, kuin jossain perunapenkki touhuissa. Nissä hommissa 16,9 on jo liian leveä.

      • Anonyymi

        Metsään ei kannata hankkia vyörenkaita, on tosi arkoja kylkivaurioille .
        Muuten nuo koot passaa. Meikäläisellä on parissa traktorissa 34 vanteilla leveämmät renkaat ja ei niistä suurta haittaa ole ollut, kun perunahommiin on pienempiä traktoreita, niissä kapeammat renkaat.
        Ap:lle sanoisin vielä, että rengaskokoihin löytyy taulukot, joista voi katsoa sopivat renkaat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Metsään ei kannata hankkia vyörenkaita, on tosi arkoja kylkivaurioille .
        Muuten nuo koot passaa. Meikäläisellä on parissa traktorissa 34 vanteilla leveämmät renkaat ja ei niistä suurta haittaa ole ollut, kun perunahommiin on pienempiä traktoreita, niissä kapeammat renkaat.
        Ap:lle sanoisin vielä, että rengaskokoihin löytyy taulukot, joista voi katsoa sopivat renkaat.

        Joo, samaa mieltä vyörenkaista metsään! Renkaiden hankkiminen on aina jossainmäärin kompromissi,jos paljon metsäajoa kivikoissa ja kannikoissa,ristikudos renkaat,paljon ilmaa ja kudoksia enempi kuin 8. Mutta jos metsäajoa vähempi ja maasto hyvää,pärjää jopa vyörenkailla,ja itse sahailee ja sahaa kannot pois..mutta riski on siitähuolimatta olemassa. Itsellä 14 kankaiset metsärenkaat jo 25 vuotta, eikä yhtään reikää..ja on rysytty..etusia on vaihdettu kulumisen takia. Niin ja vielä, ajo-ominaisuudet ei tietenkään "kovilla" renkailla ole kovin mukavat..tahtovat pompottaa joillain nopeuksilla.


    • Anonyymi

      Et kertonut miksi haluat leventää ja korottaa.

    • Anonyymi

      Renkaiden leventäminen , haittaako?
      Eli aloitin tämän ketjun. Kiitokset asiallisuudesta kirjoittajille.
      Oma munaus on että jäi oleellista tietoa pois ja siitä pahoittelut.
      Rengaskoko on nyt alkuperäinen 30" 16,9" ja etupäähän kuuluisi 11,2" kokoiset vaikka siinä on nyt kuluneet ja halkeilleet 12,2" ja ne on pakko vaihtaa kun ei halua katsoa ja odottaa tyhjenemistä,vanne on alkuperäinen 24". Samalla uusin kaikki renkaat ja silmää miellyttävemmäksi eli muhkeammaksi koska nyt traktori ikään kuin istuu. Takana rengaskotelo on hyvin avoimen ja tyhjännäköinen eli 34" uusi vanne ja 18,4" on se koko joka taakse mahtuu ja ketjuja en käytä joita ei edes ole enkä hanki.
      Kysymys onkin mikä on eturenkaan koko?
      Itselle ei ole mitään haittaa mihinkään hommaan leveämmästä renkaasta. Toiveena on parempi maanvara ja pehmeämmällä pysyminen paremmin pinnalla kun renkaan pinta-ala kasvaa. Ja tunnustan turhamaisuuten eli isompi rengas miellyttää silmää. Joku kumma vaiva sekin kun en tykkää katsoa traktoria ultra kapeilla pienillä renkailla. Tietysti oikea työ vaatii tietyn tyyppiset renkaat mutta omaani nyt vain parantelen vai pitäisikö sanoa tuunaan:-)
      Mitä ongelmia on jos 14 kankaiset renkaat? ne siis kestää paremmin teräviä kantojakin metsässä ja kiviäkin on osassa metikköä. Yhdet renkaat tarvitsee enää ostaa ja ne palvelee minun vähät ajot loppuun asti luulen.

      • Anonyymi

        Niin, kuten sanoin renkaanvalinta on kompromissi! Mitä enempi kankaita renkaassa, sitä kovempi se on..toisinsanoen tiellä(jos tie on muutenkin huono) aika epämiellyttävät, varsinkin jos painetta on paljon renkaassa. Mutta, jos vauhdikasta tie-ajoa ei juurikaan ole, ,ajomukavuudella ei ole juurikaan merkitystä. Tietysi renkaan valintaan vaikuttaa myös traktorin oma paino ja se mitä vetokoukussa on painoa..eli jossaintapauksessa riittää taakse vähän paremmat renkaat. Neliveto traktorin vetosuhteesta on parempi keskustella alan ammattilaisten kansa..he osaa sanoa mikä koko käy, ettei mene vetosuhde persiilleen!


      • Anonyymi

        Kannattaa googletella renkaiden muuntotaulukoita ja lisäksi on otettava huomioon, että eri rengasmerkeillä on suuriakin eroja renkaiden kehämitoissa, vaikka ilmoitettu rengaskoko olisikin sama.
        Minulla on samoilla rengaskoolla ja profiileilla useampaa merkkiä renkaita traktoreissa, niin korkeusero on melkoinen, esim. Continental ja Mitas renkailla samoissa koossa iso ero.
        Eli kun nyt teet niistä renkaista kauppaa, niin oletan, että ostat niitä renkaita samasta kaupasta, voit lasketuttaa myyjällä sopivat rengaskoot eteen ja taakse. Etupyörien pitää hieman "ruopia", eli pyöriä hieman enempi suhteessa takapyöriin, mutta ei liikaa. Tämä voi mennä täysin pieleen, jos renkaiden kehän mittoja ei ole laskettu kunnolla ja otettu huomioon etu- ja takapyörien suhdetta.
        Renkaitahan on tarjolla hyvinkin edullisesti ja laadukkaitakin, leveyksiä on mahdollista valita vielä profiilien mukaan hyvinkin leveitä, eikä lompakko kevene kohtuuttomasti. Eturenkaisiin kehoitan valitsemaan hieman leveämmät ja vanteitakin on mahdollista leventää varsin edullisesti, kun on hieman viitseliäs.
        Itse olen suosinut BKT, Mitas ja Stomil renkaita jo vuosia kalustossani, teetin jopa hiljan uudenkin traktorin tehtaalla Mitas renkailla ensiasennettuna.

        foortintallissa


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1706
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1411
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1106
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      869
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      190
      758
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      95
      751
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe