Miksi mökit kalliita ja minä köyhä.....

Anonyymi

Siis haluan mökin, sopivan matkan päässä kotoa ja uintimahdollisuudella. Mutta kun ei ole rahaa, ne kun on tuhottoman hintasia!!
En edes etsi mitään luksus mökkiä, mutta ei vaan löydy!
Tai jos löytyykin niin eiköhän pystyssä ole hintakilpailu.....
eli istutaan täällä kerrostalossa koko helkutin kesä, masentavaaaaaa......

10

<50

Vastaukset

 • Miksi ostat Suomesta? Ostin Virosta ja paljon parempaa ja halvempaa löytyi....ei kestä kauan mennä hesasta mökille...

 • Eikö rahat riitä vaikka hinnat on kuulemma aasin & tuntijan mukaan pudoneet 50...70%

 • Omalla mökkiseudulla kattelen mökkien hintoja ja mökin tasoa niin monesta hintapyynnöstä voi otta helposti 50-100 tonnia pois niin vastaisi hintaa mitä rakentaminen nyt maksaisi. Monesti 80-100 tonnin mökistä pyydetaan 150-200 tonnia millä saa jos omakotitalon rantatontilla. Kauppa ei käy kun hintapyynöt ovat tuuleta temattuja.

 • Pari kesää riitti meidän perheelle mökkeilystä loppuelämäksi. Sitä miljoonien hyttysten syötävänä korvessa ja sateessa olemista sekä ainaista työleiriä ja jonkun paikan remppaamista ei tule yhtään ikävä. Meillä on kuitenkin rentouttavasta lomasta vähän eri käsitys kuin raapia koko loma kymmeniä hyttysenpaukamia paita hiestä märkänä mökkihommia paiskien.

 • Rentouttava loma =hikistä jonotusta lentokentillä, ahtaita lentokoneita ja tupaten täynnä olevia turistirysiä ja joka aamuiset krapulat ah kuinka rentouttavaa.

  • Eihän ne vaihtoehdot ole pelkästään mökkeily tai ulkomaanmatkailu. Esimerkiksi purjehtiminen, tai veneily yleensäkin, on oiva vaihtoehto. Perhepurjehdukseen riittävän kokoisen purjeveneen saa 10.000 - 20.000 eurolla, vuotuiset ylläpitokustannukset ovat muutamasta satasesta kahteen tonniin. Mikään ei rentouta paremmin kun merelläolo omassa rauhassa ja saa vielä itse päättää kulloisetkin maisemat. Mottoriveneet ovat kalliimpia sekä ostaa, että käyttää/ylläpitää, mutta antavat muuten ihan samat edut kun purjevene.

   Eli miksi ostaa joku puolilaho mökki suojärven rannalta, kun halvemmalla saa paremman elämyksen?

   P.S. Arvoistaisin kovasti sitä, että joku kertoisi rehellisesti tästä suomalaisten mieltymyksestä järviin. On meillä toki muuta iso ja haluttava järvi, mutta silti monet haluavat vaikka 1 neliökilometrin järvelle, jonka poikki pystyy vaikka kahlaamaan, mielummin kuin merenrannalle. Mererellä on kuitenkin nähtävää ja kaunista ulkosaaristoa, toisin kun näissä järvenrantamökeissä....


 • Omakotitaloni on merenrannalla. Keväisin meri on suuri pakastearkku, muuten pääsääntöisesti tuulee tai myrskyää.
  Mökkiä rakennutan suuren järven saareen, jossa on syvät vedet ja isot selät.
  Kiitos ei merelle! Ulkosaaristot näkyvät parhaiten Viikingline täkiltä.
  Vene taas on postimerkki verrattuna mökkiin.

  • No, miten sen nyt laskee. Omassa veneessäni on sen pienestä koosta riippumatta parempi asumismukavuus verrattuna erääseen äskettäin välittämääni saarimökkiin. Kyseisen mökin kauppahinta oli tosin melkein 30 kertaa korkeampi kun veneeni arvo, eikä siellä ole, tai edes saa tehdä, vesivessaa, toisin kun veneessäni. Siellä tosin on sauna, mitä veneessäni ei ole, toisaalta en muutenkaan ole mikään himosaunoja.

   Muutenhan tuo kiinteistö on ihan verrattavissa veneilyyn, aivan upea karikkoinen ulkosaaristomaisema, jossa takuulla mieli lepää, ihan kuten veneessäkin!


 • Anteeksi vain, mutta vaikutat köyhältä rikkaalta. Köyhyyttä on monenlaista.

 • Kapitalismin vika. Kysynnän ja tarjonnan laki nostaa hintoja.

  Pitää siirtyä kommunismiin. Sitten ei kellään ole rahaa (pl. muita tasa-arvoisemmat puolueen pamput) eikä rahalla mitään tekisikään, kun ei ole mitään ostettavaa. Samalla poistuu tarve kadehtia muita.

  Näiden vaihtoehtojen välissä luovii SDP, joka lupaa kaikille kaikkea kivaa. Rahaa tulee taikaseinästä, joten työtä ei ole pakko tehdä, jos ei huvita.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.