Säästetään

eilen me käytiin ostoksilla Legolassen kaa. Mä tarvin ostaa uusia juomalaseja, arkikäyttöön kun mun suosikit, Iittalan Lempi-lasit on menneet kaikki rikki ja nyt halusin halpistavaraa joka ei ota päähän kun koppelokourat ne rikkoo kuitenkin ja siis lähimpään Ikeaan. Siellä niitä on ja saa halvalla.

Ensin käytiin kuitenkin brunssilla. Sieltä sitten kun lähti kävelemään eteenpäin niin törmäsin juuri siihen sänkyyn jonka halusin. Aikamme sitä tutkimme ja koemakasimme kovia ja vähän pehmeämpiä patjoja ja sitten raahasimme rimpuilevan myyjäneitosen paikalle ja sanoimme että, joo, me halutaan toi tosta. Okay, se alkoi katseleen tietokonettaan ja totesi että nyt tuli probleemi, koska kaikki osat ei olleet varastossa. Että kyllä niitä sitten taas saa, mutta odotellaan. Ei me siis ostettu sänkyä.
Säästettiin iso summa rahaa.
***
Seuraavaksi ostin sitten ne lasit ja silleen, nyt on laseja mistä juoda limonaadia.
***
Sitten mentiin netonnettiin ostaan mun tietokoneeseen uusi särmi. Kaupan pihaan ajaessamme näimme että siellä oli laudat ikkunassa. Olemme muuttaneet muualle.
Taas tuli parin tonnin säästö.
***
Tultiin kotiin ainakin kymppitonni rikkaampina.
Sellaista se kahden suurtuhlaajan shoppailu.

12

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minäkin mukamas säästin, koska en ollut ostanut edes uusia perunoita, sillistä ja grillimakkaroista puhumattakaan, niin kävipä tuuri.

      Yksi naapuri, joka on jo siirtynyt nestemäiseen ruokavalioon, tarjosi minulle ruokapalvelun tuomia ruokia, koska hän muuten heittää ne roskiin, joten sieltä uusia perunoita, valmiiksi keitettyjä.

      Sitten kotiavustajat oli järjestäneet grilli- ja mehu tarjoilun tuohon talon päätyyn, joten sieltä kuumia makkaroita niin paljon, kuin jaksoi syödä.

      Saunavuorokin oli siirtynyt perjantaista tähän päivään, joten vihdoinkin lakananvaihto minulla, joka tahdon siitäkin laistaa. Voi kun ihanaa, puhdas iho ja puhtaat lakanat, vatsa täynnä gillimakkaraa ja kotona lisäksi uusia perunoita lihaisan leikkeen kanssa.

    • Anonyymi

      Kun kaikkea on ja vähään tyytyy, ei tarvitse unelmoida muusta, ei tehdä heräte eikä ikkunaostoksia. Säästöä joka centti.

    • Kävin minäkin ostoksilla., ylemmässä vastauksessa meinas, että säästi, kun ei ostanut uusia perunoita. Minä ostin, mutta sillit pirulauta unohtui.
      Pienempiä nämä minun ostokset muutenkin. Ostin uuden pyykinpesukoneen, Upon olisin ostanut, mutta ei ollut, ostin AEG,n, entinen on auton peräkärryssä, sillä toin uudenkin.
      Öljyjäkin pitäs vaihtaa, niitä ostin kahdella ja polella sadalla.
      Joo, ja autoon uudet kumit alle, kyllä mulla yli tonni meni.

      • Anonyymi

        Spädäm. Kaikkea juhannuksellista, ostin, lähinnä vieraita (käväisijöitä) varten. Ja mikä ylläri, silli unohtui täälläkin. Johtuisiko, että itse en vierasta silliä mutta en juuri perustakaan sillin päälle mitään, hyvin harvoin käytän siivun tai kaksi.


    • Anonyymi

      Uudet perunat ovat ajankohtaan nähden halpoja. Ostin tänään kilon verran 1,65€/kg S-market.
      Cittari mainostaa jopa 1 euron kilonpussi, mutta laatu on mitä sattuu.

    • Minä delegoin säästämisen vaimolleni.
      Esimerkiksi kelpaa vaikkapa se kerta kun komensin vaimoni kaverinsa kanssa Berliinin joulumarkkinoille säästömatkalle. Jo etukäteen säästö oli rajoittunut 5000€:oon koska se on vaimoni kortin käyttöraja.

      Palattuaan esitteli vaimoni innosta hehkuen kokonaishankintojaan ja sen säästöä.
      Kaikkinensa ostokset käsittivät kaksi ristipistotyötä sisältäen pohjat, langat ja kehykset. Säästöperusteena vaimo kertoi, että Suomessa pelkät pohjat maksavat yhtä paljon kuin nyt koko setti. Totta vai tarua? En tiedä koska minua tuo ei niin paljoa kiinnosta enkä siten tiedä mikä oli säästösumma.

      Osa omasta säästöpanoksestani muodostuu salikortista. Maksan kaupallisen salin kortin aina kerralla vuodeksi eteen päin joten maksimoin säästöni käyttämällä sitä 6krt/vko. Tosin runsaahkot poissaolot merkitsevät inhottavan suurta tappiota.

      Meillä olisi käyttämätöntä säästöpotentiaalia.
      Vaimon tuttava, vanha leskirouva Rablassa, Virossa, säästää mm. vedessä. Ihmettelin vessassa olevaa ämpäriä jossa oli sameahkoa vettä. Tarkoitus oli mättää kasvojen ja käsien pesuvesi ämpäriin ja käyttää sitä pytyn huuhtomiseen ämpärissä olevalla kauhalla. Ilmeisesti ko. ämpäriin tulivat myös tiskivedet.
      Oppia ikä kaikki!

    • Anonyymi

      Kaikki on niin kallista Suomessa. Ruoka on halvempaa Bulgariassa ja Romaniassa. Täällä keskipalkka 3400€/kk ja noissa maissa 400€/kk. Jokainen säästää missä ja mistä voi!

    • Anonyymi

      Huvitti pesuveden säästö wc-pöntön huuhtelua varten. En ihan noin pitkälle yllä, mutta vesikatkon uhatessa kun kerään vettä, en suinkaan kaada sitä pois vaan todella raahaa ämpärit ja kattilat vessaan ja käytän pikkuhiljaa. Ei se kyllä yhtä hyvin huuhdo, pitää jossain välissä vetääkin.
      Eilen oli toistamiseen keittiörempan suunnittelija ja lopuksi peruin koko homman. Tuli vain pelko että moderni keittiö pilaa kokonaisuuden tupakeittiöstä kun toinen puoli (olohuoneen puoli) jää korjaamatta. Vaikka se ei huonolta nyt näytäkään, sitten näyttää kun toinen puoli hohkaa uutuuttaan. On tullut huonoksi päättämään, jahkailee vaan. Säästö oli n. 10 000, mutta en siitä itseäni kiitä. Vähän harmittaa, pitäisi olla joku läheinen siinä mukana, eikä he nyt jouda.

      • Keittiö tai kylppäri?
        Palatessamme kotiin muutama viikko sitten oli nimeltä tiedetty firma käynyt mylläämässä kylppärimme. Ko. puhdistamo oli ilmeisti remontoitu kerran 1964 jälkeen mutta vaimoni inhoama amme oli jäänyt.
        Nyt kylppärin layout on tuhottu siten, että istuessani pytyllä joudun kurkottamaan melkein äärimmilleen tavoittaakseni pesukoneen päällä olevan ristikkolehden.

        Kaiken lisäksi tuo tuhoaminen maksoi suunnilleen saman verran kuin Espanjan asuntomme 13 vuoden hoitovastike johon sisältyy vielä porteron palkka.


    • Meidän perheessä minä olen se joka säästää, Legolle ei tee kipeetä vilauttaa korttia mutta minä huokaisen helpotuksesta kun päästiin ohi kiusauksesta. Minulla on täysin skitso asenne rahankäyttöön: toisaalta haluan kaikkea ja on kivaa kun on uutta ja kaunista, mutta sitten melkein kadun ja melkein vien kauppaan takaisin ostamani kun harmittaa kun rahaa meni tarpeettomaan.

      Tarvii miettiä missä säästäisin tänään. Mutta nyt meen tekeen mansikkakakkua. Tein eilen vesimelonilimonaadia johan kaadoin kolme pikku mitallista kirkasta viinaa. Minun juhannusjuomani. Lego saakin sitten whiskyä saunakaljan jälkeen. Poika juo omia juomiaan, viinakaupan kalliita tuontioluita. Juhannus on taas kertaalleen pelastettu.

    • Anonyymi

      Aah, kermakakku ja mansikoilla päällystettynä juhlistaa kesän, ja on syötävän hyväää.

      • Anonyymi

        Yksi yhteen oli minullakin jälkiruokana mansikkakakku huippukokin (joku nainen) toimittamana; vaikka mansikan ystävä en niin olekaan.
        Tuoreet vadelmat olisi in.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe