Lavatanssit

Anonyymi

Hei
Kävin pitkästä aikaa juhannusaattona lavatansseissa tanssitaito ihan kohtalainen ja viihdyin.
Paljon ei haettu tanssimaan, en tunne tätä lavakulttuuria mutta naisten pitää ilmeisesti olla esillä, että pääsee tanssimaan. Tein huomion, että nuoria naisia haetaan ahkerasti, myös vanhat miehet hakivat ensin nuoria ja sitten vanhempia, jos ei enää ollut nuoria tarjolla. En ehkä hetkeen mene ainakaan tuolle lavalle tanssimaan, koska tanssihaluja oli mutta hakijoita ei. Tosi oli paljon pariskutia, jotka tanssivat vain keskenään. Paljon istui miehiä myös penkillä ja katseli toisten tanssimista eivätkä hakeneet ketään. Kertokaahan mihin kannattaa kesällä mennä tassimaan, en ole kronkeli ja naistenhaulla pyrin tasapuolisesti hakemaan mahdollisimman montaa miestä tanssimaa.

34 kommenttia

11Äänestä

Vastaukset

 • Riippuu siitä missä asut. Etelä-Suomessa on Pavi, harvoin Oittaan Honkamaja, Puistokulma, Tanssihovi, Ruusulinna ja Someron Esakallio. On muitakin, mutta vieraampia.
  Tässä linkki maakunnittain: http://tanssi.net/fi/p/maakunnat.html
  Vähän sama kuin sinulla, ei hirveesti haeta, mutta riittävästi, johtuu ainakin siitä että käyn vain pari kertaa vuodessa, eikä ole tanssituttuja. Iso osa on ihan kavereita, halailevat tervehdykseksi ja ryntäävät keskenään tanssimaan. Tykkään kuunnella solistia, katsella tanssijoita, on jos minkälaista hiihtäjää ja hyppijää, toiset ottavat kuolemanvakavasti tanssin täydellisine kiemuroineen. Haen myös naistenhaulla pari kertaa. En myöskään ole kranttu, mutta likomärkäpaitaisia hikoilevia ja haisevia on pari-kolme joka kerta, heitä huomaamattomasti kartan. Hyvin viety valssi, humppa ja jenkka kruunaavat koko illan ja piristävät pitkään.

 • Täällähän on mielenkiintoisia naisia.

  Olispa kiva jutella.

  Naisseuraa kaivaava mies

 • Maaseudulta lähteneenä muistan juhannusheilat, lavatanssit, heinäladot, kesähäät, jne

 • Siihen ei ole mitään vastausta olemassa,kannattaa käydä eri paikoissa,porukka vaihtelee myöskin eri esiintyjien mukana.

 • Jenkkapirtillä on mahtavat sembalot eilen.

  • Taitaa Jussin juhlinta jatkua edelleen. - Nm. Aikamuoto hukassa


  • Anonyymi kirjoitti:

   Taitaa Jussin juhlinta jatkua edelleen. - Nm. Aikamuoto hukassa

   Nii, nythän se vasta oikea juhannusyö :D Nastrovje !


  • Mutta sinä kerroit kuitenkin jo menneestä eli 1. juhannuspäivästä la 22.6. - Nm. Oli


  • älkää nyt viitsikö


  • "Viitsikö" mitä ? - Nm. Viitseliäs


 • Kuulin että ukkomiehet tanssittavat sormus sormessa, herättää kuulemma luottamusta ja tarkoittaa että etsii salasuhdetta, jossa ei tarvitse sitoutua mihinkään. Minua tanssitti useasti mies, jolla oli sormus. Tykkäsin tanssia kun itse olen parisuhteessa ja käyn kerran vuodessa naisporukalla lavatansseissa. Luulin että on ehkä jonkun makkaranmyyjän tai kahvilan myyjän puoliso. Sitten alkoi kysellä missä tapaan käydä ja esitteli itsensä. Siinä vaiheessa mietin, oisko ehkä leski. No, reilusti sanoin, että en käy vakituisesti tansseissa ja on vakisuhde ja olin huomannut että myös hän oli varattu. Vei minut vihaisena paikalleni ja lähti siitä paikasta koko tansseista pois. Hämmentyneenä kerroin naisystävilleni ja toinen heistä valaisi, mistä ehkä oli kyse. Onks muille tuttua?

  • Ja kortongit takataskussa :D
   "Tule tyttö kyytiin XD".


 • Mielenkiintoisia kommentteja, osa totuuden mukaisia.
  Jos käy harvoin lavalla, silloin ei ole tuttuja paikalla. Olen tämän miehenä kokenut joillakin lavoilla. Pitää vain käydä usemmin, niin alkaa olemaan hakijoita.
  Tällaisia kesällä kävijöitä näkee usein. Jos huomaan että jotain ei haeta, niin käyn
  hakemassa hänet tanssiin. Monet kerrat olen saanut nauttia tanssin ilosta
  tuntemattoman kanssa.
  Paita kastuu väkisin kesällä. Nyt ymmrrän yhden hieno varaisen kommentin, jonka olen saanut paidastani. Pitää ottaa vaihtopaita mukaan seuraavalla kerralla.
  Ei tainnut olla sormus miehellä tanssi mielessä.
  Hyvää tanssi kesää kaikille toivottaa Potkiva Polle

 • Mikä estää aloittajaa hakemasta itse? Heittäydy hurjaksi ja etsi se nuorin ja komein, jonka haet ensimmäisenä ;-). Voit myös hakea sokkotreffiparia, mutta se saattaa tuoda ongelmaksi asti vonkaajia.
  Itse en ole käynyt vuosiin tanssimassa, kun oma ukko ei tanssi ja on hankalan mustis. Edes naisporukka esiliinana ei auta, kun haluaa vahtia koko ajan, mikä vie kyllä mielenkiinnon käydä edes missään. Mustasukkaisuus saattaa olla syy, miksi osa miehistä tanssii vaan oman puolison kanssa. Todella tyhmää, mutta aika yleistä.

  • Luojalle kiitos etten antanut mustiksen rajoittaa mitään menoja sitten lopulta, kun rajoittamisen tie oli kuljettu loppuun ja päätin lähteä liitoon. En kysynyt enkä pyytänyt lupaa, koska aikuinen ihminen ei tarvitse lupaa mihinkään eikä varsinkaan omaan elämäänsä. - Nm. Oppi meni perille


  • Anonyymi kirjoitti:

   Luojalle kiitos etten antanut mustiksen rajoittaa mitään menoja sitten lopulta, kun rajoittamisen tie oli kuljettu loppuun ja päätin lähteä liitoon. En kysynyt enkä pyytänyt lupaa, koska aikuinen ihminen ei tarvitse lupaa mihinkään eikä varsinkaan omaan elämäänsä. - Nm. Oppi meni perille

   Edelliseen viestiin. ...Heittäydy hurjaksi ja etsi se nuorin... Ei ne lähde näin vanhan kanssa. Hain viimeksi humpalle, mutta kieltäytyi, kohta haki jotain missin näköistä minua parikymmentä vuotta nuorempaa. En toki siitä loukkaantunut, niin se kuuluu ollakin, ikäiset ikäistensä kanssa, vaikka olikin vain yhdestä humpasta kysymys. En voisi kuvitellakaan mitään nuoria kumppania pongaavani.


  • Noin se varmasti pääsääntöisesti menee, mutta huomionarvoisin seikka aiheessa on se, että vika tai syy ei ole siinä iäkkäämmässä, joka rohkeasti pokkaa tai niiaa, vaan siinä nuoremmassa, jolta on jäänyt jotain tärkeää väliin omassa elämässään. - Nm. Erehdyin kerran


 • Morjens!
  Itse haen aina "vanhempia" naisia tanssimaan, He ovat ihanan pehmeitä ,
  ja iloisia tanssitettavia. Eivät ole lavalla esiintymässä vaan hakemassa
  tanssin riemua.
  Ei muuta kuin viikonloppuna kaikki tanssimaan, Vähintään Sinitaivaan
  tahdissa perjantaina.
  Terveisin tanssin iloa kaikille

  • Tänään kaksi vanhempaa naista lähtee päivätansseihin, ei olla pehmeitä, mutta jalat on joutuisat, joten toivottavasti haetaan. Ei sama paikka kun siellä ei ole Sinitaivasta, en muista kuka, joku vieraampi.


  • Miten tanssit meni,missäpäin olitte.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miten tanssit meni,missäpäin olitte.

   Someron Esakalliossa oltiin. Oikein rattoisaa. Minusta on mukava kun miehet juttelee kaikenlaista, tosin usein itse aloitan, siinä menee ajankohtaiset sun muut asiat. Pääsin jopa jenkalle, vautsi mikä meno. Miehillä oli niin kova vienti, että kun naistentanssilla menin hakemaan yhtä jo hyvissä ajoin ennen tanssin alkua, niin toinen nainen hyökkäsi: et vie mä oon sen varannut. Ja kun menin toista, niin tämä hyökkäsi pakoon, kun odotti jonkin merkittävämmän naisen hakua. En siitä sen kummemmin loukkaannu, en suinkaan kaipaa joka kipaleen tanssia. Vaikka olen ihan terve, niin oikea lonkka on seuraavana päivänä kipeä erilaisesta liikkeestä. Toki tervettä kipua, tanssiliike vain poikkeaa kävelystä, pyöräilystä ja saliliikkeistä.


  • Kiva,että oli kivaa.


 • Olen äimän käkenä (?). Pitkään on puhuttu ja paasattu, että lavat ovat kuolevaa kansanperinnettä ja nyt kerrottiin valtakunnann pääuutislähetyksessä, että lavakulttuuri kukoistaa ja puoli miljoonaa suomalaista käy tansseissa vuosittain. - Nm. Kasvatustalkoot(ko?)

  • Saman kuulin. Silloin tällöin lavalla käyvänä olen kyllä huomannut että väkeä on enemmän kuin muutama vuosi sitten. Ja meidän vanhojen lisäksi nuorten määrä on lisääntynyt. On niiden tanssia sitten mukava katsoa vaikkei itseä niin usein haettaisikaan. Kerrassaan hyvä harrastus esim. vaikka nettipelien ääressä istumiseen verrattuna.


  • Mielipiteeseesi on helppo yhtyä. - Nm. Tuli tanssattua silloin


 • Vieläkö löytyy niitä heinälatoja jostain päin Suomea - vai onko ne korvattu jollain muulla lavatanssiromantiikkaan liittyvällä tavalla?

  • En ihan ymmärrä mitä heinäladot ja lavatanssiromantiikka kuuluvat yhteen. Mutta totta tosiaan, onko heinälatoja vielä, vai onko heinien säilytys siirtynyt kokonaan "traktorinmuniin". En ole miesmuistiin ajanut E-Pohjanmaalla, jota latomereksi ennen kutsuttiin. Ovatkohan sieltäkin hävinnet. Eihän sellaista, mitä ei enää ole, huomaa.


  • En yhtään ihmettele, että syntyvyys maassa laskee.


  • No miten "heinäladot ja lavatanssiromantiikka" sekä "syntyvyys" sitten liittyvät toisiinsa? - Nm. Tanssienko sikiävät


  • Anonyymi kirjoitti:

   No miten "heinäladot ja lavatanssiromantiikka" sekä "syntyvyys" sitten liittyvät toisiinsa? - Nm. Tanssienko sikiävät

   Jälki nainti jos ikä.


  • Oletpa aivan huikea verbaalinen lahjakkuus. - Nm. Sen voi sanoa vieläkin lyhyemmin


  • Anonyymi kirjoitti:

   No miten "heinäladot ja lavatanssiromantiikka" sekä "syntyvyys" sitten liittyvät toisiinsa? - Nm. Tanssienko sikiävät

   Taidat uskoa joulupukkiinkin.


  • Juuu-u, tottakai. - Nm. Pukki kuin pukki


 • Kävin paljon lavatansseissa 20v molemmin puolin. Kesäisin oli ne lavat ja talvisin jokin urheiluseuran ylläpitämä tanssipaikka.

  Mies ei valssaa eikä humppaa, hidasta tanssii (tangoa siis). OLin valssaamatta jotai 15v! Työkaverin miehen kanssa sitten valssattiin ja humpattiinkin pitkästä aikaa. Lavoille en ole uskaltautunut eikä niissä ole tuttuja, jotka hakisi.

  Miehillä on kuulemma vaihtopaita t. parikin mukana autossa ja vaihtavat sitten, kun on märkä hiestä.

  Häissä tanssin valssia taasen pitkästä aikaa, kun morsiamen isä tanssitti puoli kylää. Jaloissa tuntui seuraavana päivänä.

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.