onko järkeä mennä MINNESOTAAN ???

Tsipppu

Niin ´Kannattaako mennä Minnesotaan lomalle??

Olen ollut LA:ssa SF:ssa ja MIAMISSA ja San Diegossa
Eli onko mitään järkeä lähteä seuraavaksi Minnesotaan?
Millainen paikka se on ja millainen ilmasto
Onko se yhtä mahtavaa Amerikkaa kun nuo missä olen jo käynyt
Vai mitä muuta uutta kohdetta sitten suosittelet
jossa kannattaisi käydä ??

Thanks

10

1977

  Vastaukset

  • ...puuttuu selkeästi listaltasi. Minnesotassa ei kyl paljoa nähtävää oo. Paljon luontoa, mut sekin on aika samanäköstä ku Suomessa. Minneapoliksessa ei paljoa ole nähtävää.

   • Ei siellä oikein mitään nähtävää ole. kaupungit vain hieman isompia kuin täällä peräperse suomessa mene mielummin New Yorkiin niin näet yhden maailman isoimmista metropoleista eiköhän siinä riitä ihmeteltävää kokeneemmallekkin matkaajalle


  • En suosittele Minnesotaa.Ihmiset eivät ole niin ystävällisiä kuin muualla usa:ssa.Parasta Ameriikkaa on Texas (Houston) ja Florida.

   • Kävin syksyllä pari kertaa n. 4 päivän työreissulla Minnesotassa. Ihan oli maisemat niinkuin olisi ajellut Oulusta - Kemiin.

    Onhan ne pikkukaupungit sellaisia tyypillisiä amerikkalaisia pikkukaupunkeja, mutta enpä kyllä viitsisi Suomesta Minnesotaan lähteä lomailemaan, jos ei olisi joidenkin tuttavien luokse menossa.

    Texas on kyllä Amerikkaa oikein isolla A:lla. Itse tykkään Luisianasta ja Alabamasta. Aitoa etelän meininkiä, tosin kuin Floridassa :-)


   • Tuo ihmisten ystävällisyyden puute siitä että Minnesota on se osavaltio jonne suomalaisia muutti kaikkein eniten.


   • AAA9840 kirjoitti:

    Kävin syksyllä pari kertaa n. 4 päivän työreissulla Minnesotassa. Ihan oli maisemat niinkuin olisi ajellut Oulusta - Kemiin.

    Onhan ne pikkukaupungit sellaisia tyypillisiä amerikkalaisia pikkukaupunkeja, mutta enpä kyllä viitsisi Suomesta Minnesotaan lähteä lomailemaan, jos ei olisi joidenkin tuttavien luokse menossa.

    Texas on kyllä Amerikkaa oikein isolla A:lla. Itse tykkään Luisianasta ja Alabamasta. Aitoa etelän meininkiä, tosin kuin Floridassa :-)

    Reservaatista
    http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=114&conference=4500000000000580&subcat=992


  • Kertaalleen Minnesotassa pyörineenä en ihan yhdy muitten vastaajien mielipiteisiin. En myöskään pidä Suomea persreikänä.
   Kysymykseesi on kuitenkin vähän hankala vastata koska et kerro, mitä lomaltasi/matkaltasi haluat.
   Minnesotassa maisemat todellakin ovat kuin suomessa, osavaltiosta löytyy Finland niminen pikkukyläkin päälle päätteeksi. Koin luonnon kuitenkin siinä mielessä erilaiseksi, etten ole suomessa autoillessani koskaan saanut bongata niin paljon villieläimiä. "Haaviin" osui mm kotkat, haukat, kilpikonnat ja peurat.
   Ilmasto on melkein kuin suomessa paitsi vähän lämpimämpi.
   Ihmiset olivat mielestäni tarpeeksi kohteliaita mutta minä en olekaan ihastunut siihen peri amerikkalaiseen "I love you!" smalltalkkiin.
   Käsittääkseni USA on muutakin kuin suurkaupungit ja rantalomakohteet. Avartavinta kai olisi suhata koko maa läpi - vaan kun se on niin suuri.
   Kertoilen mielelläni lisää sikäli kun olet kiinnostunut.

   • En ole Minnesotassa käynyt kesäaikaan, mutta Wisconsinissa on tullut oltua syyskuussa ja lämmintä on ollut.

    Jos siis haluaa lomaltaan Suomalaista erämaisemaa vähän suuremmassa mittakaavassa niin varmasti on Minnesota hieno paikka. Erityisesti jos on innokas metsästäjä.

    Mutta jos haluaa lomaltaan jotain Suomesta poikkeavaa niin sitten kannattaa suunnata suurkaupungekihin tai etelään.

    Itse olen nauttinut työreissulla autoillessa jotain Alabaman pikku maaseututeitä ja pieniä kaupunkeja. Monta kertaa tulee mieleen, että "mitähän nämäkin ihmiset tekevät elääkseen?".
    Toisaalta saman kysymyksen voi esittää myös ajellessa vaikka Pohjois-Karjalassa ja vastaus on varmaan aika lähellä samaa.


   • No tuon oikeastaan halusinkin tietää, että onko se Minnesota Suomen kopio.
    Mitä näitä viestejä luin niin ehkä se ei ole sitä amerikkaa mitä haen. Syy miksi olisin ehkä Minnesotaan mennyt on se että ajattelin että onko se aitoa Amerikkaa ja siellä asuu myös kaukaisia sukulaisia joiden luona en ole koskaan käynyt.
    Mutta ehkä sittenkin on parempi matkata vaikka New Yorkiin ja nauttia suurkaupungin sykkeestä


  • Viime syksynä tuli käytyä Minnesotassa ja oli se aika Suomi kopio. Kovin pitkälle matkalle ei sinne jaksaisi mennä, mutta alle viikon viihtyy ihan hyvin. Autolla ajettiin Chicagosta ja maisemat on aika mallia Suomi. Auto melkeinpä Minnesotassa muutenkin pakko olla alla, sillä muuten voi liikkuminen olla hieman hankalaa. Lisää voi lukea: https://www.ulkomailla.fi/blogi/minnesota-pohjoismaa-pohjois-amerikassa/

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   206
   5633
  2. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   151
   5071
  3. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   205
   3808
  4. Ysäribileet Töpärillä

   Ihan vastaisuuden varalta pikku vinkki järjestäjille: varatkaa sitä kaljanlitkua sen verran, että bailaajilla ei tarvi menomestaa vaihtaa. Bileet lopp
   Suomussalmi
   10
   489