Kieli ja aloitussivu Google Chromessa

Anonyymi

Kovasti tätä Google Chromea kehutaan, mutta kyllä IE oli parempi.
Vai osaako joku selittää, miksi:
1. GC:ssä KAIKKI tekstit, jotka kirjoitan tekstikenttiin (esimerkiksi juuri tämä) alleviivataan punaisella, niin kuin muka olisi väärin kirjoitettu? Kieliasetuksissa on päällä suomi.
2. jos avaan yhden selainikkunan, aloitussivuksi tulee Youtube, kuten pitääkin. Jos avaan sen jälkeen muita välilehtiä tai kokonaan uusia ikkunoita, niihin aukeaa Google. Miksi?

7

<50

  Vastaukset

  • 1. Oikoluku on eri asia kuin selaimen kieli, asetuksista se oikolukukin löytyy.
   2.Tarkista aseuksista kun ei tässä ole Chromea.

   • 1. & 2.: Kun olen etsinyt ja tarkastanut varmaan puolen vuoden ajan. En vaan löydä! :(


  • 1. Ota oikoluku pois päältä. Se on tarkoitettu kirjoitustaidottomille amerikkalaisille.
   2. Hae Google Storesta ilmainen New Tab Redirect -laajennus ja laita sinne asetuksiin:

   Redirect URL: about:blank

   Jo vain uusi välilehti avautuu tyhjänä kuin lomalaisen mieli.

   • Tälle ISO pystypeukalo !!


   • 1, Mutta kun minäkin - vaikken olekaan amerikkalainen - saatan tehdä kirjoitusvirheitä, silloin tuo punainen alleviivaus on hyödyllinen. En haluaisi kytkeä sitä kokonaan pois - haluaisin sen vain ymmärtävän, että kirjoitan suomea, en englantia tjms... Luulisi, että nykytekniikalla tähän jo pystyisi...
    2. Turhan monimutkaista, edelleen olen sitä mieltä, että nykyään pitää pystyä parempaankin. IE:ssä tätä ongelmaa siis ei ollut - eli GC ei joko osaa tai ei välitä. No, ei tämä niin suuri ongelma ole, että minä mitään laajennuksia rupean latailemaan, olkoon... Kummastuttaa vain, että tämä paljon kehuttu GC toimii näin, tuntuu minusta vähän keskeneräiseltä ja hutaisemalla tehdyltä... Mutta sehän on vain minun mielipiteeni! :)


  • 2. Olet ilmeisesti laittanut kotisivuksi Youtuben. On myös asetus (ainakin FF:ssä) mitä uusissa sivuissa näkyy oletuksena. Katsopa Chromen asetuksista mitä asiasta siellä sanotaan.

   • Google omistaa Chromen ja siksipä aina kun Chromessa klikkaa Uusi välilehti, niin se tietysti tuo oletusarvoisesti yhtiön oman hakukoneen näyttöön. En minäkään ohjelmiston rakentajana halua, että porukat karkaa jonkun Bingin kainaloon kesken ilonpidon. Jos tuota oletusta ei olisi, niin voi sitä itkua ja hammasten kiristelyä, kun tuotakaan eivät osanneet laittaa valmiiksi. Niille harvoille, jotka tuosta ei tykkää, on olemassa kätsy New Tab Redirect -laajennus, millä saa haluamansa sivun ruutuun aina uuden välilehden avauksen yhteydessä.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   585
   9267
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   62
   1142