Dreeverin hankinta mielessä, kokemuksia?

Anonyymi

Ajatuksissa hankkia dreeveri, joka olisi metsästyskäytössä että kotikoirana. Kyseessä olisi ensimmäinen koiran itselläni.

Miten dreeveri sopii kerrostaloon (haukkuherkkä yms?) ja onko yleisesti kuinka lapsiystävällinen?

Jäniksen lisäksi ajatuksissa jahdata peuroja ja opettaa jäljestämistä. Olisiko helppo opettaa sorkallisen perään sekä jäljestämään?

Lisäksi alueen vahvaa supikantaa olisi hyvä harventaa eli miten sopisi myös pintapyytäjäksi, vaikka ajokoira onkin?

Etukäteen kiitokset vastauksista!

7

<50

Vastaukset

  • Dreeveri sopii hyvin kerrostaloon, ei ole herkkä haukkumaan. Pienistä lapsista dreeveri ei pidä. Jäniksiä, peuroja ja sorkkaeläimiä dreeveri ei kykene jäljestämään arkuutensa vuoksi. Supikoiralle dreeveri ei mahda mitään, kömpelö ja liian hidas liikkeissään.

  • Täällä oli ensimmäinen koira lapsiperheessä. Toinen tulossa samaa lajia. Sopii metsälle ja kotiin.

  • dreeveri sopii myös kerrostaloon, tulee lasten kanssa erinomaisesti toimeen, on voimakkaana ja nopeana myös supin pintapyyntiin toimiva. käy kiinni. ei saa pyytää pesistä, metsästysintoisena menee reikään mutta on sinne liian roteva. erittäin sitkeä ja periksi antamaton ajuri, paras estekoira jonka olen tavannut, ajaa parhaimmillaan pikitiet ja lietelantapellot katkotta, todella syvässä lumessa käsittämättömän hyvin etenevä, nartut keveytensä puolesta paremmin, uroksissa on liian jykeviä yksilöitä läpitalven pyyntiin. kymmenien vuosien ja kymmenien rotujen kokemuksella voin suositella.

    • Keskustelun aloittaja kiittää :)


  • En pyytänyt suosituksia, joten turha mainita.

    • suosittelen koska tiedän.


  • Meidän dreeveri on lähinnä kissan korvike. Aivan mahtava pakkaus kotona rauhallisena ja surusilmäisenä kerjääjänä. Metsässä taas muuttuu riistaintoiseksi aivan kuin toiseksi koiraksi. Hieno kotona ja metsällä. Laillinen riistavalikoimakin on kattava kun voi hirvestä kaniin päästää.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.