Ei selvinnyt vaikka kahtoin netistä ?
Mikä se on se prunssi ?
81
2040
Vastaukset
- Anonyymi
Olisit kirjoittanut oikein.
"Brunssi
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Brunssi
Brunssi on aamupäivällä syötävästä runsaan aamiaisen ja lounaan yhdistelmästä tai välimuodosta käytetty nimitys (engl. brunch = breakfast lunch). Brunssi nautitaan myöhemmin kuin aamiainen, mutta aikaisemmin kuin lounas.
Brunssi aloitetaan yleensä kello 11–12, ja se voi kestää aina kello 15 asti. Brunssin juomiin kuuluvat tavallisesti kahvi ja tee, erilaiset mehut sekä erikoisuutena myös samppanja tai kuohuviini. Brunssissa ruoat ovat aseteltu noutopöytään, josta kukin valitsee mitä haluaa. Brunssi on peräisin Oxfordin yliopistokaupungistalähde?, mutta on tullut tunnetuimmaksi amerikkalaisena pyhäaamiaisena. Amerikkalaiseen brunssiin kuului alun perin munakokkelia, munakkaita, hyydytettyjä munia ja pekonia sekä aamiaismakkaroita. Brunssin luonteeseen kuuluu vapaamuotoisuus ja mutkattomuus, joten ruokapöydän ympärillä liikkuminen, vapaa seurustelu ja paikkojen vaihtaminen kuuluvat asiaan."- Anonyymi
Meidän hotellissa alkoi bruns 12.00 ja kesti kolmeen asti . Ja siinä oli yhdistelmä aamiaisesta ja lounaasta, usein ihmiset tulivat ruokatunnilla töistää syömään .
- Anonyymi
Brunssi ( brunch) on 10 - 2:00ip. (14:00) välillä syöty yhdistetty aamiainen/lounas.
terveisin isoäiti- Anonyymi
Se kestää kyllä monissa paikoissa kolmeen asti aamiaisen ja lounaan sekoitus siis
- Anonyymi
Aijjaaa. Jotkut kuulemma syö sitä arkenakin.
- Anonyymi
Niimpäniin. Jotkut kun syö aamiaisenkin joka aamu ja näin eläkeläisenä se voi mennä sitten sinne brunssin puolelle, jos sattuu uni maistumaan.
- Anonyymi
Pitkä runsas ja vähän hienompi aamiainen, työpäivinä ei onnistu vaan usein
pyhäpäivän juttu. Osallistuu yleensä useampia henkilöitä, sukulaiset tai tuttavapiiri. Minulle ja muille osallistujille joskus tarjottu rantaravintolassa, erään firman kutsusta. - Anonyymi
Itse syön usein koska en ole oikei aamiaisen syöjä
- Anonyymi
No mikäs ihme se sinänsä on. Moni ei ole aamu syöjä ja silloin on brunss paikallaan keskipäivällä
Itse olen usein siirtänyt ruokailuni brunssiksi kun ei sitten millään haluta aamulla muuta kun pari kuppia kahvia .
- Anonyymi
Tai kehuu syöneensä :)
- Anonyymi
Miten niin kehuu syövänsä onko syömisessäkin muka jotain kehumista. Kaikki eivät ole mitenkään aamu syöjiä, luuletkos sinä jotenkin että brunssiin syöminen on jotain erikoista se on vaan ruoka tietyllä ajanjaksolla ei siis mitään muuta , ja moni aloittaa aamunsa ainoastaan kahvilla ja syö sitten brunssiin keskipäivällä kullakin omat tapansa .joten ei niissä mitään ” ” kehumisia” mitenkään ole kelllään , siis miten yleensä saat edes päähäsi että kehuu , ei ruoka ole mitenkään mitään kehumista ainoastaa syömistä varten
- Anonyymi
Buffeeksi sitä ennen kutsuttiin Suomess.
Sapuskavalikoima riippuu sijainnista, jossain Aasiassa ja Afrikkassa se voi olla hyvin erilainen.
*Syö säästäen savea, sillä pitkä on mailman sivu*, neuvoi sammakkoemo poikaansa.
isoäiti kesämekossa- Anonyymi
Ei kai? Mielestäni buffet (tai aloituksen tyylisesti puhvetti) tarkoittaa ja tarkoitti myös ennen 'seisovaa pöytää', nykyään 'noutopöytä' taitaa olla käytetympi nimi sille, tai tosiaan tuo buffet, buffa jne..
Brunssi ja varsinkin "prunssi" on minun mielestäni aika 'ruma' sana, mutta onhan se vakiintunut ja tarkoittaa sitä mitä tuolla ylempänä on jo kerrottukin.
Syön itse aina päivän ensimmäisenä ateriana, yleensä n. klo 12, yhdistetyn aamiais/lounaan ja voisihan sitä ihan hyvin brunssiksi sanoa, mutta sana ei oikein luontevasti tule minulta joten en juurikaan sitä käytä.
Bessie - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei kai? Mielestäni buffet (tai aloituksen tyylisesti puhvetti) tarkoittaa ja tarkoitti myös ennen 'seisovaa pöytää', nykyään 'noutopöytä' taitaa olla käytetympi nimi sille, tai tosiaan tuo buffet, buffa jne..
Brunssi ja varsinkin "prunssi" on minun mielestäni aika 'ruma' sana, mutta onhan se vakiintunut ja tarkoittaa sitä mitä tuolla ylempänä on jo kerrottukin.
Syön itse aina päivän ensimmäisenä ateriana, yleensä n. klo 12, yhdistetyn aamiais/lounaan ja voisihan sitä ihan hyvin brunssiksi sanoa, mutta sana ei oikein luontevasti tule minulta joten en juurikaan sitä käytä.
BessieOlen myös vieroksunut brunssi sanaa, mutta käytin sitä tänä aamuna kommentoidessani palstalla. Mielestäni on osattava mukautua uusiin nuorison käyttämiin sanoihin, jotta puhuisimme samaa kieltä ja ymmärtäisimme toisiamme.
Koska brunssi ei ole aamiainen eikä lounas se sopii hyvin myöhäisen aamupalani nimeksi.
Korppis - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olen myös vieroksunut brunssi sanaa, mutta käytin sitä tänä aamuna kommentoidessani palstalla. Mielestäni on osattava mukautua uusiin nuorison käyttämiin sanoihin, jotta puhuisimme samaa kieltä ja ymmärtäisimme toisiamme.
Koska brunssi ei ole aamiainen eikä lounas se sopii hyvin myöhäisen aamupalani nimeksi.
KorppisSe ei ole mitään nuorisokieltä, vaan kansainvälinen virallinen nimitys monipuolisesta, myös lämpimiä ruokia sisältävästä ateriasta tiettyyn aikaan. Jos syö aamupalansa tavallistamyöhemmin, se ei siitä brunssia tee,
Anonyymi kirjoitti:
Se ei ole mitään nuorisokieltä, vaan kansainvälinen virallinen nimitys monipuolisesta, myös lämpimiä ruokia sisältävästä ateriasta tiettyyn aikaan. Jos syö aamupalansa tavallistamyöhemmin, se ei siitä brunssia tee,
No, eikö perkele taaskaan mennyt oikein.
No, seisovapöytä se ei ole, eikä noutopöytä. Ihan ite puuroni keitän hedelmäni pilkon, leipäni voitelen, munani keitän ja siivutan lohisiivun päälle astetan tilliä koristukseksi. Juomana on tuoremehua ja kahvia.
No, jos ei ole nuorison käyttämä nimitys niin olkoon vanhusten kansainvälistö kieltä ; DD- Anonyymi
Korppikotka kirjoitti:
No, eikö perkele taaskaan mennyt oikein.
No, seisovapöytä se ei ole, eikä noutopöytä. Ihan ite puuroni keitän hedelmäni pilkon, leipäni voitelen, munani keitän ja siivutan lohisiivun päälle astetan tilliä koristukseksi. Juomana on tuoremehua ja kahvia.
No, jos ei ole nuorison käyttämä nimitys niin olkoon vanhusten kansainvälistö kieltä ; DDVain hammasproteesia käyttävä pilkkoo hedelmät ja puristaa tuoremehuksi, tervehampainen pureskelee. Ai lohisiivun siivutat, laita tehosekottimeen ettei tekarit rasitu. Aika tuhti aamupala, ilmankos on painon kanssa ongelmia. Itekkös katiskalla lohet pyydystät ?
- Anonyymi
Korppikotka kirjoitti:
No, eikö perkele taaskaan mennyt oikein.
No, seisovapöytä se ei ole, eikä noutopöytä. Ihan ite puuroni keitän hedelmäni pilkon, leipäni voitelen, munani keitän ja siivutan lohisiivun päälle astetan tilliä koristukseksi. Juomana on tuoremehua ja kahvia.
No, jos ei ole nuorison käyttämä nimitys niin olkoon vanhusten kansainvälistö kieltä ; DDPuhu totta, niin juttusi on uskottavaa. Kaikki pitää tuollaista leuhkijaa pilkkanaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vain hammasproteesia käyttävä pilkkoo hedelmät ja puristaa tuoremehuksi, tervehampainen pureskelee. Ai lohisiivun siivutat, laita tehosekottimeen ettei tekarit rasitu. Aika tuhti aamupala, ilmankos on painon kanssa ongelmia. Itekkös katiskalla lohet pyydystät ?
Onkohan ukkosta ilmassa, kun työ olette niin vittumoisella tuulella ?
Menee tuo Korppikselle naljailu jo vähän liiallisuuksiin. Anonyymi kirjoitti:
Onkohan ukkosta ilmassa, kun työ olette niin vittumoisella tuulella ?
Menee tuo Korppikselle naljailu jo vähän liiallisuuksiin.Juu, pelkistettyyn v*****luun menee usein vastaukset Korppikselle, ja muillekin, jos tyyli ei äksyn tajunnalle sovi!
Raikkaan naurun ansaitsi Korppiksen reilun suora vastaus 🤣)),... on sulla ruutia ampua -ja syystä!- Anonyymi
sini.sirkku kirjoitti:
Juu, pelkistettyyn v*****luun menee usein vastaukset Korppikselle, ja muillekin, jos tyyli ei äksyn tajunnalle sovi!
Raikkaan naurun ansaitsi Korppiksen reilun suora vastaus 🤣)),... on sulla ruutia ampua -ja syystä!Juu on minullakin joskus v...mainen olotila, mutta en nyt sentään täällä sitä ala purkamaan.
Siis voisivathan nämä reunahuomauttelijat itse kukin vapaammin kertoa omista harrastuksistaan ja ajatuksistaan, eikä jatkuvasti nälvi toisia.
Vai tapahtuukohan heille koskaan mitään kivaa ? Anonyymi kirjoitti:
Vain hammasproteesia käyttävä pilkkoo hedelmät ja puristaa tuoremehuksi, tervehampainen pureskelee. Ai lohisiivun siivutat, laita tehosekottimeen ettei tekarit rasitu. Aika tuhti aamupala, ilmankos on painon kanssa ongelmia. Itekkös katiskalla lohet pyydystät ?
No, ei perkele onnistunut nytkään. En kyllä ymmärrä, että meloni pitää pureskella kokonaisena. Omena lisätä puuron sekaan kokonaisena ikään kuin puurolle silmäksi. Tuoremehut puristettava appelsiinistä ja kaikki mätettävä sisuksiin kerralla.
No, en minä kuten sinä. Kohtuus kaikessa.
Etkö ole vielä ymmärtänyt, että olen ruokavaliolls ja siirtynyt kasvispitoisiin ruokiin. En syö punaista lihaa missään muodossa. Paino on pudonnut rapiat neljä kiloa. Vatsa kiittää ja toimii hyvin ; )
Lohi olisi toki upea kala katiskassa, vaan ei nyt sentään kai sinäkin jotain kalastamisesta tiedät. Kylmäsavulohta syön päivittäin ja lämminsavulohesta teen lohiviettelystä.
Olet sinä sellainen hellyttävä kurtturuusu, pusi, pusi.- Anonyymi
Ihana vastaus "korppikotkalla" jonkun latistamisyritykseen. - Nm. Hörähdys
- Anonyymi
Buffee ei ole mikään brunssi sillä bufeee tarjotaan myös iltaisinkin brunssiin se siitä tekee ajankohta siis keskipäivällä syödään brunssi joka in yhdistelmä aamiaisesta ja lounaasta
, mutta buffee pöytiä on taas usein isoissa ravintoloissa iltaisinkin eikö niitä kutsuta brunssiksi mitenkään
Siis brunssi syödään keskellä päivää ,
ja bufeet eivät ole ajasta kiinni.
Buffeita syödään nytkin ravintoloissa ja etenkin laivoilla kaikkina ainoina . Joten sitä sanottiin kansan suussa seisovaksi pöydäksi enne vanhaan . - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olen myös vieroksunut brunssi sanaa, mutta käytin sitä tänä aamuna kommentoidessani palstalla. Mielestäni on osattava mukautua uusiin nuorison käyttämiin sanoihin, jotta puhuisimme samaa kieltä ja ymmärtäisimme toisiamme.
Koska brunssi ei ole aamiainen eikä lounas se sopii hyvin myöhäisen aamupalani nimeksi.
KorppisSana on yhdistelmä sanoist lunch ja breakfast sanoista ,
- Anonyymi
Buffee on ennevanhaan sanottu seisova pöytä . Ja byåuffee syödään kaikkina aikoina päivästä
Brunssi taas on yhdistelmä lounaasta ja aamiaisesta . Ja se voidaan tarjoilla pöytään ilman buffeetakin siis ainoastaan ajankohta tekee siitä brunssi - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Puhu totta, niin juttusi on uskottavaa. Kaikki pitää tuollaista leuhkijaa pilkkanaan.
Mitä leuhkana, onko se jotenkin leuhkimista kun syö tuokaa ????
- Anonyymi
Muutamaa aamiaispaikkaa Helsingissä testanneena voin sanoa, että esim. Ekbergin erittäin hyvä brunssi oli mielestäni juuri tuo mainitsemasi noutopöytä/buffet.
*Suolanen ja sakia on köyhän makia.*
isoäiti_- Anonyymi
Näin varmasti on, mutta syödäänhän noutopöydistä/buffista myös varhain aamulla ja myöhään illalla ja siinä välissäkin.
Ekbergille kun menen, niin otan tavallisesti 2 lempileivonnaistani, makeita molemmat. Kuolaan jo matkalla niitä ajatellessani ja vain äärimmäisen harvoin muutan mieltäni paikan päällä. Juomaksi mustaa kahvia ja joskus lisäksi lasillinen maitoa. Ei ole ollut tarvetta antaa tälle aterialle nimeä, mutta kyllä se aina jonkun aterian korvaa, useimmiten juuri brunssin.
Bessie
Bessie
- Anonyymi
Brunch ei ole suomalaisten keksimä sana. Ei nuorten eikä vanhojen.
Siitä on väännetty suomalainen versio "brunssi"
ja ne jotka eivät osaa beetä sanoa tai eivät tiedä sanan alkulähdettä
sanovat prunssi.- Anonyymi
Arvaan, että tämä liitetään CW::hen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Arvaan, että tämä liitetään CW::hen.
Tarkoitatko WC:hen ?
Käytän sanoja aamupala, iltapala ja välipala pienestä ateriasta, jossa on tyypillisesti leipäpalanen ja jotain muuta, kuten viili ja marjoja sekä hedelmiä. Pilkottuina salaatiksi hedelmät ovatkin houkutteleva kaunis annos mihin aikaan päivästä tahansa, vaikka tavallisesti arkena rouskuttaisi omput ja muut sellaisinaan. Aamiainen kuulostaa jo monipuolisemmalta ja vanhasta muistista viikonloppuina se on myöhäisempi , lounaskin siirtyy ainakin sunnuntaisin ja silloin laitan lounaaksi jotain suuritöisempää, jälkiruokaakin usein. Yhdistän varsinaisen brunssin kahviloihin ja ravintoloihin, joissa on lämpö- ja kylmäalustat tarjoiluun, paljon valinnanvaraa ja pitkä aikahaitari.
Aterioiden nimitykset ovat muuttuneet siirryttäessä pois agraarikulttuurista, Ennen maalla puhuttiin puolisesta keskipäivän ateriaa tarkoittamassa. Nyt puhutaan lounaasta, ja meillä se on klo 13 aikoihin, sunnuntaina noin tuntia myöhemmin. Mietin , miksi sillä on sama nimitys kuin ilmansuunnalla. Selitys löytyy viron kielestä, jossa louna tarkoittaa etelää. Keskipäivällä aurinko on etelässä , siis keskipäivän ateria on lounas.
Meilläkin nuoriso puhuu brunssista, vaikka olisi vain lettuja ja hilloa aamupalalla. Ylelliseksi asian tekee, kun saa mummin vastapaistamia lettuja , teinithän nukkuvat vapaalla pitkään. Lettutaikina vain paranee , kun se turpoaa, ja tirisevän kuumina rapean pitsireunaisina ovat hemmottelua ja arjen kiireisestä aamupalasta poikkeavia. Toinen suosittu"brunssi"ruoka on erilaiset smoothiet, itse niitä ovat taitavia kokoamaan ja surauttelemaan.Olen tehnyt työuran ravintola-alalla. Ravintolaurani aikana käytettiin ruoka-ajoista nimityksiä aamiainen, lounas, päivällinen ja illallinen.
Skotlannissa oli lisäksi iltapäiväteetarjoilu, jolloin teen lisuina oli pieniä kolmioleipiä ja jotain makeaa.
Karibian risteilyllä kävimme aluksen iltapäiväteellä. Suolasten palojen lisäksi oli ihania makeita suupaloja.
Olen työskennellyt myös Ruotsissa tarjoilijana. Kirunassa keskikesän yöttömästä yöstä nauttimaan tulleille ulkomaalaisille hotellivieraille tarjottiin Hotellin ylimmän kerroksen ravintolassa keskiyön illallinen, joka oli lapinherkkuja notkuva noutopöytä.
Brunssista ei tuolloin juurikaan puhuttu. Brunssi tuli myöhemmin ravintolssanastoon. Muisteleisin, että ystäväni Paloma lanseerasi sanan ikäryhmiin.- Anonyymi
Korppikotka kirjoitti:
Olen tehnyt työuran ravintola-alalla. Ravintolaurani aikana käytettiin ruoka-ajoista nimityksiä aamiainen, lounas, päivällinen ja illallinen.
Skotlannissa oli lisäksi iltapäiväteetarjoilu, jolloin teen lisuina oli pieniä kolmioleipiä ja jotain makeaa.
Karibian risteilyllä kävimme aluksen iltapäiväteellä. Suolasten palojen lisäksi oli ihania makeita suupaloja.
Olen työskennellyt myös Ruotsissa tarjoilijana. Kirunassa keskikesän yöttömästä yöstä nauttimaan tulleille ulkomaalaisille hotellivieraille tarjottiin Hotellin ylimmän kerroksen ravintolassa keskiyön illallinen, joka oli lapinherkkuja notkuva noutopöytä.
Brunssista ei tuolloin juurikaan puhuttu. Brunssi tuli myöhemmin ravintolssanastoon. Muisteleisin, että ystäväni Paloma lanseerasi sanan ikäryhmiin.tuorekurkku kannataa nauttia kokonaisena, reikä vaan päähän
ja siitä imeä sisukset ryystämällä
njjjj - Anonyymi
Korppikotka kirjoitti:
Olen tehnyt työuran ravintola-alalla. Ravintolaurani aikana käytettiin ruoka-ajoista nimityksiä aamiainen, lounas, päivällinen ja illallinen.
Skotlannissa oli lisäksi iltapäiväteetarjoilu, jolloin teen lisuina oli pieniä kolmioleipiä ja jotain makeaa.
Karibian risteilyllä kävimme aluksen iltapäiväteellä. Suolasten palojen lisäksi oli ihania makeita suupaloja.
Olen työskennellyt myös Ruotsissa tarjoilijana. Kirunassa keskikesän yöttömästä yöstä nauttimaan tulleille ulkomaalaisille hotellivieraille tarjottiin Hotellin ylimmän kerroksen ravintolassa keskiyön illallinen, joka oli lapinherkkuja notkuva noutopöytä.
Brunssista ei tuolloin juurikaan puhuttu. Brunssi tuli myöhemmin ravintolssanastoon. Muisteleisin, että ystäväni Paloma lanseerasi sanan ikäryhmiin.Kyllä brunssi on ollut olemassa vuosikymmenet ravintolasanastoa ja sitä on nautittu tasokkaissa paikoissa.
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä brunssi on ollut olemassa vuosikymmenet ravintolasanastoa ja sitä on nautittu tasokkaissa paikoissa.
No, joopati joo, sano 😂
- Anonyymi
Jos googlaat , ” mitä trakkoittaa brunssi” ,niin taatusti löytyy vastaus. Sama systeemi asiassa kuin asiassa. Vastaus löytyy satavarmasti .ym ym.
En osallistunut, koska oletin tämän olevan humoristinen aloitus ja oikeesti aloittaja tiesi kyllä mitä brunssi tarkoittaa. Breakfast/lunch lyhennelmä, yleistynyt nyt myös yksityiskodeissa ja erityisen suosittu eläkeläiskodeissa kun nukutaan myöhään ja ruoka-aikojen rutiinit ovat siirtyneet. Me aloimme syödä myöhäistä aamiaista josta kehittyi kotikutoinen "brunssi" kohta yhteen muutettuamme; Legolla ei ole aamuisin nälkä ja hän syö vain kaksi ateriaa päivässä. Meidän brunssiin kuuluu yleensä aina lämminruoka, munakas, munakokkeli, puuro (kaura, graham, manna) karjalanpiirakat ja munavoi, makkarat, keitetyt, paistetut, hyydytetyt munat, joskus teen amerikkalaistyylisiä aamiaisia eggs benedict tai eggs florentine, tai laitan savulohta ja kananmunanpuolikkaita, paahtoleipä, ruisleipä ja siemennäkkäri, voi ja merisuolamargariini, leikkelevati, jossa on kylmäsavustettua kinkkua, salamia, metwurstia, paahtopaistia, jahtia tai gotleria, saunapalvia tai kalkkunaleikettä, jokin hedelmä esim. hunajameloni tai mango siivutettuna, appelsiinimehua, porkkanamehua ja raikasta vettä karahvissa, marmelaadia, omenahilloa, lettuja paistan kun pojat ovat täällä ja joskus teen vohveleita. Amerikkalaiset pannukakut vaahterasiirapin ja rapean pekonin kanssa ovat namia, omasta kellarista on taas puolukkasurvosta .
Siis ei kaikkia näitä yhtaikaa, vaan yleensä teen joko proteiinipitoisen aamiaisen tai puuroaamiaisen, melkein vuorotellen. Pyttipannua ja paistettua munaa jos on jäänyt keitettyjä perunoita tähteeksi eilisestä. "Calentao" eli uudelleenlämmitettyä riisiä, papuja, chiliä, paistettua munaa, jos eilen oli kolumbialaista/latinoruokaa, Me teemme pyttipannua tähteistä, heidän herkkuaan on kattilanpohjaan tarttunut rapea riisinjämä.
Tää runsas aamiainen/lounas tarjotaan meillä yleensä puolenpäivän tienoilla. Itse olen silloin jo ottanut aamukahvin kanssa palan ruisleipää ja siivun juustoa ja pari siivua kurkkua.- Anonyymi
Tuohan on päivän pääateria. Eikö yhdessä pannukakussa siirapin ja pekonin kanssa ole jo enemmän kaloreita kuin on tarpeen ja miten joku voi syödä äklömakeaa siirappia ja ihraista suolaista pekonia samassa ruokalajissa ? Onko tuo Ruotsin tapa ? Edes Englannissa en ole noin karmeita aamiaisia nähnyt tarjolla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuohan on päivän pääateria. Eikö yhdessä pannukakussa siirapin ja pekonin kanssa ole jo enemmän kaloreita kuin on tarpeen ja miten joku voi syödä äklömakeaa siirappia ja ihraista suolaista pekonia samassa ruokalajissa ? Onko tuo Ruotsin tapa ? Edes Englannissa en ole noin karmeita aamiaisia nähnyt tarjolla.
Maassa jossa mielellään syödään sellaisia "herkkuja" kuten surströmming tai bruna bönor ei kannata ihmetellä mitään.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Maassa jossa mielellään syödään sellaisia "herkkuja" kuten surströmming tai bruna bönor ei kannata ihmetellä mitään.
Leipä ja jopa lihapullat on siellä sokeroitu ja kyllästetty siirapilla. Köttbullar on niillä kulinaarinen herkku, niitä turkytetään jopa Ikeassa .Otan omat eväät mukaan jos on pakko Ruotsiin matkustaa. Työn puolesta oli pakko joskus, turistina en käy.
Anonyymi kirjoitti:
Tuohan on päivän pääateria. Eikö yhdessä pannukakussa siirapin ja pekonin kanssa ole jo enemmän kaloreita kuin on tarpeen ja miten joku voi syödä äklömakeaa siirappia ja ihraista suolaista pekonia samassa ruokalajissa ? Onko tuo Ruotsin tapa ? Edes Englannissa en ole noin karmeita aamiaisia nähnyt tarjolla.
:) se on tarkoitettukin päivän pääateriaksi. Seuraavan kerran kun meillä syödään lämmintä ruokaa niin se on juuri ennen iltauutisia, noin kello 19:00. Ilta-ateria onkin sitten selvästi keveämpi, pelkistetympi ja enemmän kasvisvoittoinen. Yleensä pari salaattia ja pääruoka.
Kyllä ne jenkit pistelevät hyvällä ruokahalulla poskeensa pekonia ja pannukakkuja siirapin kera.
Englantilainen aamiainen on täyttävä myös. Full English breakfast sisältää myös siirappisia papuja, pekonia. kananmunaa, lämpimiä tomaatteja ja herkkusieniä.
Sianlihaan yhdistetään mielellään jotain hedelmäistä ja makeaa anglosaksisessa ja amerikkalaisessa ruokakulttuurissa. Minä en ole kauheesti ihastunut makean ja suolaisen yhdistelmään paitsi että pari tosi rapeaa pekoninsiivua menettelee pannukakun lisukkeena.Anonyymi kirjoitti:
Leipä ja jopa lihapullat on siellä sokeroitu ja kyllästetty siirapilla. Köttbullar on niillä kulinaarinen herkku, niitä turkytetään jopa Ikeassa .Otan omat eväät mukaan jos on pakko Ruotsiin matkustaa. Työn puolesta oli pakko joskus, turistina en käy.
No voi herttinen sentään.
En ole syönyt sokeroituja lihapullia kertaakaan näinä 30 vuotena kun olen täällä asunut. Leivässä on usein sokeria mutta jos ei tykkää voi ottaa sokeroimatonta leipää jota kaupan hyllyt ovat pullollaan.
Me syödään yleensä fazerin sokeritonta ruisleipää ruuan kanssa ja sokeritonta sekaviljaleipää paahtoleipänä. Jouluna voin joskus ostaa siirappilimppua.Anonyymi kirjoitti:
Leipä ja jopa lihapullat on siellä sokeroitu ja kyllästetty siirapilla. Köttbullar on niillä kulinaarinen herkku, niitä turkytetään jopa Ikeassa .Otan omat eväät mukaan jos on pakko Ruotsiin matkustaa. Työn puolesta oli pakko joskus, turistina en käy.
Joo, sinun asenteellasi onkin ihan hyvä ettei tuppaudu naapurimaiden ruokapöytiin ihmisten vaivaksi :)
Bon appetit! :))- Anonyymi
Paloma.se01 kirjoitti:
:) se on tarkoitettukin päivän pääateriaksi. Seuraavan kerran kun meillä syödään lämmintä ruokaa niin se on juuri ennen iltauutisia, noin kello 19:00. Ilta-ateria onkin sitten selvästi keveämpi, pelkistetympi ja enemmän kasvisvoittoinen. Yleensä pari salaattia ja pääruoka.
Kyllä ne jenkit pistelevät hyvällä ruokahalulla poskeensa pekonia ja pannukakkuja siirapin kera.
Englantilainen aamiainen on täyttävä myös. Full English breakfast sisältää myös siirappisia papuja, pekonia. kananmunaa, lämpimiä tomaatteja ja herkkusieniä.
Sianlihaan yhdistetään mielellään jotain hedelmäistä ja makeaa anglosaksisessa ja amerikkalaisessa ruokakulttuurissa. Minä en ole kauheesti ihastunut makean ja suolaisen yhdistelmään paitsi että pari tosi rapeaa pekoninsiivua menettelee pannukakun lisukkeena.Ai teillä illallakin on vielä uusi lämmin pääruoka ja sen lisäksi vielä pari salaattia. Onko noin tuhti ja rasvainen aamiainen siellä Ruotsissa suositus diabeetikoille ja vielä toinen ruokailu illalla ja kai teillä kahviakin pullan kanssa juodaan välillä ? Kyllä siellä Ruotsissa on hyvä elintaso. Meillä kahta salaattia on kerralla korkeintaan juhlissa. Yksi lämmin ruoka riittää ja se on parempi syödä lounasaikaan että ehtii kalorit kuluttaa. Meillä syödään aamulla pari voileipää kahvin kanssa ja hedelmä tai pari välipaloina. Hedelmät ja salaattiainekset on täällä Suomessa hyvin kalliita . lounaalla voi olla salaattia liha tai kalaruuan lisäksi, makkaraakin ainakin kerran viikossa. Aika usein jotain soppaa . Pelkkää kurkkua tai tomaattia viipaleina yleensä , talvella porkkana raastetta. Mikä on sinun ja poikaystäväsi painoindeksi noilla sapuskoilla ? Entä koleteroolit ?
- Anonyymi
Minä keitän päivittäin luusoppaa tarjousluista.
Sunnuntaisin on aina herkkuruokaa:
Keitettyjä suolasilakoita tulitikkujaloin.
Itä-Meren silmättömät silakat ovat parhaita, sillä ne eivät näe, mitä niille tehdään.
Ruokajuomana aina raikasta kokkelipiimää ja jälkiruokana yleensä on ylähuulen nuoleskelua.
Tämä tietysti on tapana vain työläisperheissä. - Anonyymi
Paloma.se01 kirjoitti:
:) se on tarkoitettukin päivän pääateriaksi. Seuraavan kerran kun meillä syödään lämmintä ruokaa niin se on juuri ennen iltauutisia, noin kello 19:00. Ilta-ateria onkin sitten selvästi keveämpi, pelkistetympi ja enemmän kasvisvoittoinen. Yleensä pari salaattia ja pääruoka.
Kyllä ne jenkit pistelevät hyvällä ruokahalulla poskeensa pekonia ja pannukakkuja siirapin kera.
Englantilainen aamiainen on täyttävä myös. Full English breakfast sisältää myös siirappisia papuja, pekonia. kananmunaa, lämpimiä tomaatteja ja herkkusieniä.
Sianlihaan yhdistetään mielellään jotain hedelmäistä ja makeaa anglosaksisessa ja amerikkalaisessa ruokakulttuurissa. Minä en ole kauheesti ihastunut makean ja suolaisen yhdistelmään paitsi että pari tosi rapeaa pekoninsiivua menettelee pannukakun lisukkeena.Kyllä siinä kiirettä pitää, kun täytyy monen kulttuurin ja maaosan pöperöt saada mahtumaan yhteen brunssiin. Joka maasta missä on käynyt, että ei vaan kellekkään jää epäselväksi, että maailman matkaajia ollaan, on kierretty muutakin kuin tahkoa. Pohjaan palaneet riisitkin kaavitaan kattilan pohjasta, kyllä sen pitää herkkua olla kun se on Columbian tapa. Samalla voi täällä luennoida kokemuksen rintaäänellä koko maailman ruokakulttuurista, eihän me köyhät juntit suomalaiset matkusteta eikä löydetä Suomesta muuta kuin pottuja ja suolasilakoita. Hyvä kun on tuo caripian asiantyntijakin neuvomassa.
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä siinä kiirettä pitää, kun täytyy monen kulttuurin ja maaosan pöperöt saada mahtumaan yhteen brunssiin. Joka maasta missä on käynyt, että ei vaan kellekkään jää epäselväksi, että maailman matkaajia ollaan, on kierretty muutakin kuin tahkoa. Pohjaan palaneet riisitkin kaavitaan kattilan pohjasta, kyllä sen pitää herkkua olla kun se on Columbian tapa. Samalla voi täällä luennoida kokemuksen rintaäänellä koko maailman ruokakulttuurista, eihän me köyhät juntit suomalaiset matkusteta eikä löydetä Suomesta muuta kuin pottuja ja suolasilakoita. Hyvä kun on tuo caripian asiantyntijakin neuvomassa.
Tottahan Paloma kirjoittaa, sinä et vain pysty loogiseen ajatteluun.
Minä just söin ihania soijasiivuja kaurakermakastikkeessaa erilaisten papujen ja maissin kera, lisuna rucolaa, tomaattia, kurkkua (siivutettuna) 😊 Uunivuoassa muhivat kun siivosin koko mökin.
Mikähän nimitys on kello 15.30 ruoalle.
Kyllä on hyvää jumppaa ylisen siivous. Mietin siellä kontillaan pyöriessäni ja välillä käsiä apuna käyttäen ja perseellä edeten luutun kanssa nurkasta toiseen, että milloin tulee raja, että en enää kykene siellä pyörimään. Lakanoiden vaihto on myös oma shownsa.
No, nyt on masu täynnä ja pirtti puhdas. Huilaan ja käyn katiskalla.Korppikotka kirjoitti:
Tottahan Paloma kirjoittaa, sinä et vain pysty loogiseen ajatteluun.
Minä just söin ihania soijasiivuja kaurakermakastikkeessaa erilaisten papujen ja maissin kera, lisuna rucolaa, tomaattia, kurkkua (siivutettuna) 😊 Uunivuoassa muhivat kun siivosin koko mökin.
Mikähän nimitys on kello 15.30 ruoalle.
Kyllä on hyvää jumppaa ylisen siivous. Mietin siellä kontillaan pyöriessäni ja välillä käsiä apuna käyttäen ja perseellä edeten luutun kanssa nurkasta toiseen, että milloin tulee raja, että en enää kykene siellä pyörimään. Lakanoiden vaihto on myös oma shownsa.
No, nyt on masu täynnä ja pirtti puhdas. Huilaan ja käyn katiskalla.Minä tässä mietin pestessäni räsymatkoja puutarhaletkulla (painepesuri ei suostunut toimimaan) ja sitten ikkunoita alakerrassa että jokohan seuraavalla kerralla ulkoistan nää työt naapurin thaikkuvaimon yhden naisen siivousfirmalle.
Mutta tulee siitä jonkinlainen hyvänolontunne kun on taas kerran jaksanut. Auttaa Lego minua sitten taas märkien ja kuivienkin mattojen nostelussa.
15:30 ruoka on myöhäinen lounas. Tai sitten joku muu.- Anonyymi
Korppikotka kirjoitti:
Tottahan Paloma kirjoittaa, sinä et vain pysty loogiseen ajatteluun.
Minä just söin ihania soijasiivuja kaurakermakastikkeessaa erilaisten papujen ja maissin kera, lisuna rucolaa, tomaattia, kurkkua (siivutettuna) 😊 Uunivuoassa muhivat kun siivosin koko mökin.
Mikähän nimitys on kello 15.30 ruoalle.
Kyllä on hyvää jumppaa ylisen siivous. Mietin siellä kontillaan pyöriessäni ja välillä käsiä apuna käyttäen ja perseellä edeten luutun kanssa nurkasta toiseen, että milloin tulee raja, että en enää kykene siellä pyörimään. Lakanoiden vaihto on myös oma shownsa.
No, nyt on masu täynnä ja pirtti puhdas. Huilaan ja käyn katiskalla."Mikähän nimitys on kello 15.30 ruoalle."
Ruoka?
Bessie - Anonyymi
Paloma.se01 kirjoitti:
Minä tässä mietin pestessäni räsymatkoja puutarhaletkulla (painepesuri ei suostunut toimimaan) ja sitten ikkunoita alakerrassa että jokohan seuraavalla kerralla ulkoistan nää työt naapurin thaikkuvaimon yhden naisen siivousfirmalle.
Mutta tulee siitä jonkinlainen hyvänolontunne kun on taas kerran jaksanut. Auttaa Lego minua sitten taas märkien ja kuivienkin mattojen nostelussa.
15:30 ruoka on myöhäinen lounas. Tai sitten joku muu.Mikä se LEGO on ? Onko tuossa kuvassa keskellä ?
Paloma.se01 kirjoitti:
Minä tässä mietin pestessäni räsymatkoja puutarhaletkulla (painepesuri ei suostunut toimimaan) ja sitten ikkunoita alakerrassa että jokohan seuraavalla kerralla ulkoistan nää työt naapurin thaikkuvaimon yhden naisen siivousfirmalle.
Mutta tulee siitä jonkinlainen hyvänolontunne kun on taas kerran jaksanut. Auttaa Lego minua sitten taas märkien ja kuivienkin mattojen nostelussa.
15:30 ruoka on myöhäinen lounas. Tai sitten joku muu.Pitihän minunkin nauttia siivousurakan ja ruoan jälkeen mangojäätelöä hedelmäsalaatilla ja kupposella kahvia.
Niin, mitä haluan sanoa on, että erilaisten tuonti hedelmien syöntiä voi joku ajatella " leuhkimiseksi", mutta vesimelooni ei maksa kuin 1 - 1,50 /kilo, hunaja ymm. hiukan kalliimpia. Ananas- ja mangopaloja saa Tokmannin pakkasesta n. 1.50 e/ 250g pussukka siitä saa monta annosta salaatteihin jne.
Marjat on ainakin meidän pakkasesta loppu, joten kohta saamme herkutella kotimaisilla marjoilla.Anonyymi kirjoitti:
Mikä se LEGO on ? Onko tuossa kuvassa keskellä ?
Hehehehehehe sehän olen minä. OIkealla tytär, vasemmalla tyttärenpoika. Mutta vaihdan sen pian että näet Legolassen
- Anonyymi
" Mikähän nimitys on kello 15.30 ruoalle. " Vastaus: päivällinen. - Nm. Aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala
- Anonyymi
Ei tarvinnut kuin kuuklata prunssi, niin saatiin muistin virkistykseksi, miten perhe ruokitaan tasapainoisesti ja terveellisesti aamiaisella. Ja niin tyypillisen vaatimattomasti vailla mitään pröystäilyn makua.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä siinä kiirettä pitää, kun täytyy monen kulttuurin ja maaosan pöperöt saada mahtumaan yhteen brunssiin. Joka maasta missä on käynyt, että ei vaan kellekkään jää epäselväksi, että maailman matkaajia ollaan, on kierretty muutakin kuin tahkoa. Pohjaan palaneet riisitkin kaavitaan kattilan pohjasta, kyllä sen pitää herkkua olla kun se on Columbian tapa. Samalla voi täällä luennoida kokemuksen rintaäänellä koko maailman ruokakulttuurista, eihän me köyhät juntit suomalaiset matkusteta eikä löydetä Suomesta muuta kuin pottuja ja suolasilakoita. Hyvä kun on tuo caripian asiantyntijakin neuvomassa.
Ja taas alkoi yhdellä muistelmat kiihottaa päänahkaa jostakin riisi kattiloist? Miten syvälle voi ihminen vaipua ilkeyksissää.
Kukin syö ihan sitä mitä haluaa ei siitä voi kiistellä mitenkään. Jos suomalainen vetää aamulla kahvia naamaansa kahden voileivän kanssa niin syököön niin. Ja jos joku toinen omaa erilaisetruokailutavat niin ei niistä pitäisi kenelläkään olla huomauttamista. Äitse syön brunssiin usein siis se tarkoittaa ” ruokaa” sana määrittelee ajan kohdan milloin sitä syö.
Jos ei köyhät suomalaiset matkusta niin mikä sen tekee että toisten matkustamisesta tulee ongelmia, erilaisuudestaan on aina kivoja .
Itse kun matkustelen niin kokeilen erilaisia ruokia ja sitten jos pidän niistä niin yritän tehdä niitä itsekkin . Joten jokaisella on omat tapansa eikä niitä tarttee halveksia mitenkään
Kyllä, brunssi tai aamiainen on vähäsokerinen ja diabeetikolle sopiva, koska siihen kuuluu aina vähäsokerinen tai sokeriton vaihtoehto ja nopeat hiilarit ovat lähes kokonaan poissa, paitsi joskus kun on pannareita tai lettuja.
Legon painoindeksi on normaali (21, 85) ja minulla hieman yläkanttiin (25, 71) Kolestorolit ovat hyvät molemmilla.
Syömme hyvin, monipuolisesti ja terveellisesti. Pidän ruuanlaitosta ja etenkin brunssien sommittelusta.Pullaa en syö eikä Lego syö mitään aterioiden välillä. Minä syön välipalaksi useimmiten hedelmän. Joskus harvoin herkuttelen ja syön jäätelön. lego juo mielettömästi kahvia varmaankin 10-12 kuppia päivän mittaan, minä juon 4 kupillista . Kahvipannu on meillä aina kuumana. Pöydässä juomme yleensä vesijohtovettä, joskus limetillä maustettuna. Meillä on erittäin hyvä ja kylmä vesijohtovesi. Alkoholia emme käytä, paitsi joskus kun tarjoan Legolle yömyssyt.
Yritän pitää verensokerin alle 7 aamuisin ja mahdollisesti jopa alle 6 ja yösyöminen ei silloin passaa, mutta jos nälkä yllättää kl. 10 jälkeen niin otan pienen annoksen raejuustoa ja sokeroimattomia marjoja. Ne ei yleensä nostata aamusokeria niin paljon kuin kestosuosikkinivoileipä ja lasi maitoa.- Anonyymi
Kulhollinen ituja ja lasillinen vettä, siinä teillä on kunnollinen brunssi joka ei ole turhan sokerinen ja sopii diabeetikoille ja muillekin raihnaisille.
Anonyymi kirjoitti:
Kulhollinen ituja ja lasillinen vettä, siinä teillä on kunnollinen brunssi joka ei ole turhan sokerinen ja sopii diabeetikoille ja muillekin raihnaisille.
Liian yksipuolinen, joten ota vain itsellesi.
- Anonyymi
Korppikotka kirjoitti:
Liian yksipuolinen, joten ota vain itsellesi.
ota punssia, älä prunssia, jo olo helpottaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
ota punssia, älä prunssia, jo olo helpottaa.
Korppikotkalla on omatekemät kiljut, sopii hyvin ummetukseen. Ulostus lentää kuin varpusparvi. Kertositko korpis sen kiljun reseptin ? Tarjoiletko ulkomaan vieraille sitä ?
Anonyymi kirjoitti:
ota punssia, älä prunssia, jo olo helpottaa.
En ole punssin ystävä. Oloni on hyvin rauhallinen jopa uninen, pistän nyt silmät kiinni ja otan ettonet.
Anonyymi kirjoitti:
Korppikotkalla on omatekemät kiljut, sopii hyvin ummetukseen. Ulostus lentää kuin varpusparvi. Kertositko korpis sen kiljun reseptin ? Tarjoiletko ulkomaan vieraille sitä ?
"Korppikotkalla on omatekemät kiljut, sopii hyvin ummetukseen. Ulostus lentää kuin varpusparvi. Kertositko korpis sen kiljun reseptin ? Tarjoiletko ulkomaan vieraille sitä ?"
No tässäpä tuli erinomainen versio, mitä on se kuuluisa "kotikasvatus", josta on tuolla toisaalla puhetta.
Kaikillahan se oli hyvä ja erittäin ihmisystävällien, mutta mistä tuli tämä "liero", jolta on se kotikasvatus puuttunut?
Minäkin laitan kotiviiniä, tosin kaupan tuotteista useimmiten, sillä noin 25,-£ hedelmät ja siien5 kg sokeria, josta saa 25 l viiniä, niin ei ainakaan kannata mennä Tallinaan hakemaan jotain "kura kaljaa".Kristiina23 kirjoitti:
"Korppikotkalla on omatekemät kiljut, sopii hyvin ummetukseen. Ulostus lentää kuin varpusparvi. Kertositko korpis sen kiljun reseptin ? Tarjoiletko ulkomaan vieraille sitä ?"
No tässäpä tuli erinomainen versio, mitä on se kuuluisa "kotikasvatus", josta on tuolla toisaalla puhetta.
Kaikillahan se oli hyvä ja erittäin ihmisystävällien, mutta mistä tuli tämä "liero", jolta on se kotikasvatus puuttunut?
Minäkin laitan kotiviiniä, tosin kaupan tuotteista useimmiten, sillä noin 25,-£ hedelmät ja siien5 kg sokeria, josta saa 25 l viiniä, niin ei ainakaan kannata mennä Tallinaan hakemaan jotain "kura kaljaa".Huomenta@
Kotikasvatus ei taida enää kantaa tälle jo pelinsä menettäneelle. Onneksi hänellä ei ole jälkikasvua, huhuh mikä mummo ja pahan esimerkki nuorille, nettikiusaajamummo ; )
Minulla on omia marjapensaita, joita käytän viinin raaka-aineina. Mustikkaa lisään sillä se antaa viinille punaviinin maun.
Olen siirtynyt punaviinilinjalle se ei ole hapokasta ja sopii hyvin vatsalleni.
Tekstistähän pystymme arvioimaan kirjoittajan menneisyyttä. Kiljua ja kompurointia, ei mitään tietoa kuinka seurustella ulkomaalaisten kanssa.
- Anonyymi
Vieläkö lie seisovissa aamiaispöydässä rasvassa käristetyt prinssinakit, pekonit ja munakokkelit. Lauantaimakkarasiivuja, edam-juustoa, kurkkuviipaleita ja tomaattilohkoja?
Herranen aika sentään vehnäsämpylöitä, voita ja marmeladia, huh, huh.
Vaan onko jo vihersmoothiet, granolat, tuorepuurot, raasteet, hedelmät ja marjat , tuorepuristetut mehut pääosassa. Huomenta Dalan alajuoksulta. Yöllä oli vain 7 astetta ja nytkin lämpömittari juuri ja ja juuri näyttää toista kymmentä. Aurinko paistaa ja vilpoinen tuuli puhaltelee.
***
Tänään vanhempi tyttärenpojista joka päätti tulla loppuviikoksi mummolaan. He palasivat maanantaina pidennetyltä viikonloppumatkalta Länsi-Ruotsiin ja nyt poika on luvannut olla meillä perjantaihin tai lauantaihin saakka. Sillä on kaveri naapurissa ja pojat viihtyvät hyvin yhdessä. Minulle se merkitsee lähinnä sitä että päivä alkaa aamukahvilla, jatkuu aamiaisella ja sitten välikahveilla ja jatkuu brunssilla. Välillä laitetaan tiskikone päälle ja sitten aletaan suunnittelemaan lounasta ja iltaruokaa. Kasvavat pojat tarvii sapuskaa :)
***
Nyt olen kuitenkin saanut ikkunanpesimeeni uuden laturin kun olen onnistunut hukkaamaan edellisen ja jatkan ikkunanpesuharjoituksia jos saisi alakerran ikkunat pestyä tänään ruuanlaiton lomassa.- Anonyymi
Brunssi on yhdistetty aamiainen ja lounas. Myöhäisen brunssin jälkeen ei ehkä enää tarvita kuin päivällinen ja iltapala. - Nm. Näen toisin
- Anonyymi
Kovin on laihanlainen tuo Paloman sampo, kun painoindeksi on alle 22.
Karjalanpaistia uuniin ja laatikoita sekä kuoriperunoita. Turhat kikkailut hienoine asetelmin syrjään, niin ruppee Lassi pulskistummaan.- Anonyymi
Tosi kiva Paloma kun esittelet kultasi täällä. Taitaapi olla sinua reilusti nuorempi, mutta niin pitääkin. Se on biologinen tosiasia että nainen on viriili iäkkäämpänäkin kun mies jo väsähtää. Syötä vaan entiseen malliin, hyvältä näyttää !
👍👍 Kyllä Lassi saa sapuskaa ja sillä on hyvät ruokahalut. Perinteinen ruoka on sen suurinta herkkua ja kyljykset ja paistit katoavat minne en tiedä sillä isoa masua ei sillä ole. Minä laitan paljon tavallista maalaisruokaa kuten kaalipataa ja hernerokkaa, mutta jos omistaa niin hyvät geenit kuin hän voi syödä miten paljon tahansa ja se ei näy painossa. Eikä hän niin paljoa liiku myöskään, mutta pelaa edelleenkin lentopalloa kerran viikossa vanhojen kamujensa kanssa. Monet luulevat häntä nuorempana minua ja onhan hän; kokonaista kymmenen kuukautta. Olemme syntyneet samana vuonna.
- Anonyymi
Muistaakseni kerroit hänen olevan Lappeen poikii jollei peräti vanha rakuuna.
- Anonyymi
Brunssi (brunch) on aamupalan (breakfast) ja lounaan (lunch) yhdistys. Kestää yleensä noin 11-15.
- Anonyymi
Tai ehkä vain aamiaisen ja lounaan yhdistelmä; myöhäinen aamiainen lounasaikaan.
- Anonyymi
Ihan niin ja se on ihanntavallista ruokaa, joillekin tuottaa nimi vaikeuksia ja luulevat että se on jotain erikoista . Joten näistä kirjoituksista näkee ihan selvästi sen kateuden joka nostaa päätään kun ruokakin on yhtä äkkiä muka herrojen ruokaa niin se vaan vieras nimi vaikuttaa joihinkin. Me jotka syömme brunssi usein syödään ihan vaan tavallista ruokaa ei siinä sen kummempaa .
- Anonyymi
Se prunssi kuuluu muutaman tunnin kuluttua pikkeavan aterian jälkeen takaasi alhaalta. Ja löytyy pikkuhousuistasi illalla.
Herrat ja Herrojen Rouvat näitä Prunsseja harrastelevat.- Anonyymi
Ihan vaan tavalliset ihmiset syövät brunsseja ei tartte olla mitenkään herra tai rouva .
Itsekkin usein syön kun en ole aamusyöjä oikein. - Anonyymi
Ei sellaista sanaa olekkaan kun prunssi se on Brunss ja on vaan yhdistetty aamiainen ja lounas ei siis sen kummempaa eikä erikoista ruokaakaan jote taas turhasta hälinää kukin tekee brunssinsa itse varsinkin ne jotka eivät ole aamusyöjiä.
- Anonyymi
No ei ihme ettet löydä koska kirjoitat sanan väärin
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik124510MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar882316Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5611758Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin1011481- 81299
Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671177Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331118Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt219990Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o64947Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3918