Usko on hiipunut osakkeissa

Anonyymi

Kurimuksen kohdannut
Ei tule mitään.
Köyhän tuuria
Huonoja valintoja
Onni kiertää.
Ohi menee.

Se oli siinä

13

<50

  Vastaukset

  • Usko menee
   Asko tulee
   Paska tulee.

  • Huono onni vainoaa joka taholla
   Vittumaisia tapahtumia.
   Housut kintuissa.

  • Sitten milleniumin ei pörssi ole noussut. Nyt tätä kituvuosia on takana jo 19. Kun 1900-luvun alusta pörssi nousi 10 kertaisesti aina noin 20 vuoden välein, nyt olemme alempana kuin vuonna 2000.

   Älä siis myy nyt sitä salkkuasi. Vaikka Nokia otetaan huomioon, oli Omxh vuonna 2000 yli 10 000 pistettä ja nyt 9400. On kulunut 19 vuotta, jos pörssi joskus nousee niin nyt!!

   Kaiken kokenut.

   • Onhan se pörssi noussut reippaastikin viimeisen 19 vuoden aikana:

    Maaliskuu 2003: 5000
    marraskuu 2007: 11900

    Helmikuu 2009: 4400
    Elokuu 2018: 10300

    Vaikka olisi makuuttanut rahoja passiivisesti 19 vuotta pörssissä, on osingot hoitaneet sen, että rahan määrä on tuplaantunut.

    Hyödyntämällä nuo pari nousua ja nostamalla muutaman vuoden osinkoja, ollaankin jo 7-kertaistumisessa.

    Ja, sekin kannattaa vielä huomioida, että vaikka OMXH näyttää matelevan paikallaan, on osakkeissa aina nousijoita ja laskijoita. Ei kukaan käske ostamaan Outokumpua ja Stockmannia suurien pikavoittojen toivossa. Ns "varmojakin" valintoja on tarjolla.

    Kyllä pörssi on tuottanut hyvin viimeisen 19 vuoden aikana, jos on jäänyt nollille, voi katsoa peiliin.


   • Hajautus on toiminut parhaiten ETF:illä tyyliin SRX8 ja DXET
    Näillä kulut 0,07% ja 0,09%

    Pitäisiköhän kokeilla kovakuluista (0,20%) XSX6:ttakin...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hajautus on toiminut parhaiten ETF:illä tyyliin SRX8 ja DXET
    Näillä kulut 0,07% ja 0,09%

    Pitäisiköhän kokeilla kovakuluista (0,20%) XSX6:ttakin...

    SXR8 ja DXET ovat olleet muuten hyviä, mutta saksasta ostettuna joutuu takaisinperimään sikäläiseltä verottajalta hieman rahaa, kunhan myynnin aika tulee.


  • Suositelen osakepoimintaa. Talkkia tarvitaan aina ja se on ehtyvä luonnonvara. Elementis maksoi Mondo Mineralsin kahdesta talkkikaivoksesta 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Tulikiven markkina-arvo on 8 me ja sillä on Suomen ehdottomasti suurin talkkiesiintymä (22-32 Mt). Tulikivi julkaisi 28.06.2019 tiedotteen, missä kerrottiin "JORC-raportin arvioidaan valmistuvan elokuussa 2019". JORC-raportissa tullaan kertomaan myös talkkiesiintymän arvo euroissa, joten suuri yleisökin tulee ymmärtämään Tulikiven arvon. Jokaisen kannattaa miettiä, miten osake tulee käyttäytymään, jos Tulikiven talkkiesiintymästä tullaan saamaan esim. kymmenys tuosta 486 miljoonasta eurosta.
   https://www.tulikivi.fi/uutiset/suomussalmen_mineraalivaranto_laajenee

   • Älä nyt herranjumala tässäkin threadissa aloita tuota talkki-shittiä


   • Anonyymi kirjoitti:

    Älä nyt herranjumala tässäkin threadissa aloita tuota talkki-shittiä

    Tulikiven suosittaja ilmestyy vähän joka ketjuun. Myös Kauppalehden keskustelupalstalla hänen on havaittu työntävään suositustaan moneen aivan muita yhtiöitä koskeviin ketjuihin. 😜


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tulikiven suosittaja ilmestyy vähän joka ketjuun. Myös Kauppalehden keskustelupalstalla hänen on havaittu työntävään suositustaan moneen aivan muita yhtiöitä koskeviin ketjuihin. 😜

    Heitän arvauksen että tyypillä on merkittävä määrä noita osakkeita ja koettaa hypettää kurssia ylös.

    Muuten ihan jees mutta, se katsotaan rikolliseksi toiminnaksi Suomessa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tulikiven suosittaja ilmestyy vähän joka ketjuun. Myös Kauppalehden keskustelupalstalla hänen on havaittu työntävään suositustaan moneen aivan muita yhtiöitä koskeviin ketjuihin. 😜

    Heebolla on varmaan 20 eri nimimerkkiä kauppalehden palstalla, tunnetuin niistä Numeronmurskaus. Viime aikoina käyttänyt nimerkkejä Ramirent ja Eino Ikävalko


  • Kyllä sen kaivoksen voi joku ostaakin, mutta ei siihen hintaan mitä täällä on haluttu hypettää, 500 miljoonasta on puhuttu, mutta ehkä lähempänä totuutta on 50 miljoonaa. No, onhan tuokin 0,75 euroa osaketta kohden lisää. Tulikiven osake maksaa 0,15 euroa, joten päädyttäisiin 0,90 euroon. Saa nähdä siirtyykö osake senttikerhosta eurokerhoon. 28.6.19 Tulikivi tiedotti talkkitiedotteen tulevan elokuussa 2019.

  • Kuukausi alkanut aikaheikosti, ekana 12 päivänä on sujahtanut taskuuni kahdesta positiosta 5500€ - verot. + 700€ pakolla verojen tällepuolelle.
   Tietenkin osa positioista on nollilla, ja jotkin vähän tappiollakin.
   Noin puolet suoraan osakkeissa, ja toinen puoli rahastojen läpi....
   Kurssit heiluu, se on hyvä se.

   Oikeastaan sanomani on:
   Kannattaa olla mukana jokatapauksessa, välillä tuottaa hyvin, välillä menee ränniin. Mutta pitää olla kärsivällinen, suunnitelmallinen, sallia tappiolliset ajat, kyllä hyvillä valinnoilla Pörssi tuottaa.

   Jos ei itse osaa tehdä valintoja, kannattaa käyttää hyvää & avointa hoitotaloa, ja olla valmis maksamaan reaalisesti tästä palvelusta..... ei % kuluja, mutta maksaa huomattavan summan palvelusta... Pankista tätä et saa....

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   109
   3913