Häät tulossa ja ongelmana appiukko

Anonyymi

Olemme järjestämässä häitä jotka järjestetään alkusyksystä. Olemme olleet mieheni kanssa yhdessä melkein kymmenen vuotta ja ongelmia appivanhempien kanssa on ollut aikaisemminkin. Heillä on tapana tuoda mielipiteitänsä esille todella kärkkäästi, johon minä herkkänä ihmisenä en ole osannut reagoida oikein muuten kuin itkemällä miehelle jälkeenpäin tilanteiden jälkeen. Suurimmista ongelmista on selvitty, mutta nyt häiden järjestelyn yhteydessä on taas alkanut ilmetä ongelmia.


Olemme menneet kihloihin mieheni kanssa kolme vuotta sitten ja ennen kihloja olen sanonut, että jos kihloihin mennään niin sitten järjestetään myös häät. Miehelle tämä tietenkin sopi, sillä kihloihin mentiin ja mies on sanonut, että hänelle tärkeintä on että mennään naimisiin ja minä saan suunnitella sellaiset häät kun toivon.

Pari vuotta sitten aloimme jo häitä suunnittelemaan ja ensimmäisiä varauksia tekemään. Tietenkään en omin päin mitään ole varaillut vaan aina yhdessä katsottiin ja sovittiin ennen kuin mitään päätettiin.

Oikeastaan vuoden sisällä suurimmat ongelmat ovat tulleet esille kun miehen perhettäkin on alkanut kiinnostaa meidän häät ja niiden järjestelyt. Appiukon asenne oli heti todella hyökkäävä ja negatiivinen. Tässä esimerkkejä appiukon mielipiteistä: kirkon ja juhlapaikan sijainti on huono, juhlapaikka on ränsistynyt, valokuvaaja on liian kallis ("miksi ette ottaneet ketään tuttua halvalla kuvaamaan"), hotellin sijainti on huono, trubaduuri on väärä, istumajärjestys on vääränlainen, niin myös kaikki suunnitelmat juhlapaikan järjestelyn suhteen. Pahin juttu on ollut vieraslista, johon on pitänyt sisällyttää kaikki mahdolliset kumminkaimat ja appivanhempien lapsuuden ystävät. Tällä hetkellä tilanne on se, että yli 75% vieraista on sulhasen sukulaisia ja tuttavia, mutta vieläkään vieraslista ei ole hyvä.


Itselläni on mennyt maku koko häihin ja harmittaa, että kaikki suunnittelu on mennyt kinasteluksi. Mies yrittää jonkin verran olla puolellani, mutta silti huomaan, että kaikki kommentit kohdistuvat minuun. Välillä mies myös yrittää sanoa, etten saa ottaa liian henkilökohtaisesti, sillä tuo on vaan appivanhempien (normaali) tapa tuoda asioita esille. Silti on vaikeaa olla masentumatta.

Vielä mainitakseni, että appivanhemmat ovat jonkin verran avustaneet meitä hääbudjetissa, mutta niin on myös minun vanhempani. Appivanhemmat ovat itse tarjoutuneet auttamaan ja myös heidän mielipiteitään on otettu huomioon, ja muutettu suunnitelmia sen mukaan.


Mitä teen? Haluaisin että kaikilla olisi mukavaa häissä, mutta silti haluan että ne on myös minun ja perheeni näköiset, eikä vain sulhasen perheen. Sen takia en halua kaikesta joustaa. Olen itse huono tuomaan mielipiteitäni esiin varsinkin väittelytilanteissa, joten sen takia tuntuu, että olen jäänyt jonkin verran jalkoihin tässä. En haluaisi kuitenkaan riidellä. Onko muilla ollut samanlaista tilannetta?

7

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lisäyksenä vielä, että mietin koko ajan, että voisipa häät perua, mutta nyt alkaa jo olla myöhäistä. Miten pääsen tästä tunteesta eroon? Stressiäkö?

    • Anonyymi

      Mielestäni ennuste tulevaisuudestanne on huono, kun appivanhemmat sekaantuvat asioihinne jo ennen häitänne.
      Ex-eukkoni tekemisiä määräili hänen äitinsä. Eihän siitä hyvää seurannut, mutta onneksi anoppia käski tytärtään eroamaan minusta. Se sopi minulle oikein hyvin!

    • Anonyymi

      En osaa vastata. Meilläkin nuoripari valmistelee häitään. Olen se anoppi, sulhasen äiti.

      Nuori pari järjestelee kaiken itse. Toki keskustelemme aiheesta . Mielenkintoista seurata asiaa. Yritän pitää suuni kiinni,vaikka monta asiaa tekisin toisin. Heillä kuitenkin pitää olla mahdollisuus järjestää oman näkoisensä juhlat. Me vanhemmatkin Olemme järjestäneet omat juhlamme aikanaan. Emmekä huolineet vanhempiamme mukaan suunntteluun

    • Vähän huono ajankohta alkaa kasvattamaan henkisiä palleja mutta kyllä ne on hyvä joskus kasvattaa. Ei siin oo mitään väärää että sanoo suoraan omat ajatuksensa kunhan kunnioittaa toisia. Ja appiukkosi on selvästi sellainen ihminen joka ei paljoa ota toisia huomioon, tai sitten jotain sua vastaan. Mulla oli sama ongelma, olin kynnysmatto. Ei tarvi olla ilkee tai mitään.

      Sun pitää alkaa vaan opetteleen sanoon oma totuutes asioista. Se tarkoittaa että voit tulla vastaan ja myötäillä, mutta myös että pidät puoles. Älä pelkää vihasena olemista, ihmiset ottaa vihan liian henkilökohtasesti kun se on ihan terve reaktio jonka mukana poistuu henkistä kuonaa. Ala vähentään asioiden patoomista vähän kanssa. Ja rupee harrastaan vähän jotain mikä vaatii voimaa, tai sit jotain taistelulajia. Ei tarvi mennä mihkään treeneihin muiden kanssa, riittää että katot jotain perusliikkeitä vaikka thainyrkkeilystä ja peilin edessä tai miehen kanssa harjottelet. On tärkeetä että fyysinen puoli on mukana henkisessä kasvussa, saat paljon nopeemmin tuloksia niin.

    • Anonyymi

      Olet menossa naimisiin. Samaan aikaan pornofilmit pyörivät jossa olet pääosissa. Aika vekkuli olet.

    • Anonyymi

      Vapaita harrastamaan seksiä kenen tahansa kanssa ja kusetetaan joka päivä
      Kummallisia ovat.

    • Anonyymi

      Monissakin häissä käynyt, mutta näille ei löydy vertaa.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5630
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3567
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1692
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1690
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      91
      1156
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe