Yksin muuttaminen 16v?

Anonyymi

Täytän ihan just 16. Mun vanhemmat on jo aikoja sitten eronnut. Isäni asuu Järvenpäässä ja itse asun äidin kanssa Helsingissä. Minun äidilläni on mielenterveys ongelmia ja hän syö lääkkeitä, että kaikki on muuten okei MUTTA ei äiti ole 100% terve. Hän on aika lapsellinen ja minun pitää koko ajan ajatella miten säästää rahaa ja kaikkea muuta mitä minun ei kuuluisi ajatella. Riitelemme äidin kanssa tosi usein mikä on aika usein perheessä, mutta enemmän se on äidin sairauden syytä. Kuulemma häiritsen häntä, koska hän haluu itselleen miehen ja hän ei pysty tehdä/ lähteä minne hän haluaa. Haluaisin tämän takia muuttaa omilleen. Isä asuu kaukana ja en ole todellakaan muuttamassa sinne ja sitäpaitsi emme ole kovin läheisiä ja koulu, kaverit ovat täällä. . Rahaa ei ole todellakaan riittävästi joten muuttaminen omilleen ei ole kovin helppoa. Tarvitsisin apua, että millä keinoilla voisin saada tukea ja muuttaa omilleen? Puhua lastensuojelun kanssa? Voinko edes saada tukea? Minulla on enemmän syitä kyllä kertoa sitten esim. lastensuojelulle miksi haluaisin muuttaa pois ja itse ajattelen, että se oisi minullekin ihan hyvä psyykkisesti muuttaa omilleni. Pää pointti oli, että voisiko joku vinkata keneen voisin saada yhteyttä/ puhua ja hän voisi auttaa minua asiassa.

9

65

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mä luulet et jos oot 16 v niin olet lastensuojelun alainen, et he ottavat sut huostaan jos puhut preheongelmistasi heille, joudut lastenkotiin tai johonkin perheeseen. Tuskin vielä he 16 vuotiaalle omaa asuntoa järjestävät. Ellet ole työssä että pystyt elättämään itsesi ja maksamaan laskusi. Tuossa iässä koulu on vielä tärkeempää kuin itsensä elättäminen.

   • Anonyymi

    Nii... oikeassa ehkä olet. Olen ollut jo kyllä lastensuojelussa viisi kertaa perhe ongelmien takia😄 Ja pahaa minulle ei ole kuitenkaan käynyt.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nii... oikeassa ehkä olet. Olen ollut jo kyllä lastensuojelussa viisi kertaa perhe ongelmien takia😄 Ja pahaa minulle ei ole kuitenkaan käynyt.

    Onko sulla ketään sukulaista joiden luo voisit muuttaa? Mummi ja vaari, setä täti, enoja, kummit, tai hyvä naapuri? Tai ehkä koulukaverin vanhemmat voisi ottaa sut vähäksi aikaa luokseen.
    Mulla oliaikanaan tyttären kaveri meillä asumassa vähän aikaan. Hän ei halunnut muuttaa uuteen kotikaupunkiin, joten halusi olla täällä ja lähteä sitten perästä päin, kun sai koulun päätökseen tutussa koulussa. Ja olihan hänellä vähän onglemia äidin kanssa sillon. Meille se sopi ja hänen äitinsäkin hyväksy sen että sai jäädä meille siksi aikaa.


  • Anonyymi

   Minua vain harmittaa, että kaikki asiat johtuu rahasta. Minusta koko ajan tuntuu et minun on huono asua äidin kanssa ja asialle ei voi tavallaan mitään ja joudun odottaa 2 vuotta, että voisin muuttaa omilleen.

  • Anonyymi

   isän kanssa tottakai kannattaa jutella. iskät on maailman parhaita ja ihan paskapuhetta ettette muka läheisiä. hänhn on sun iskä eli puolellasi ja varmasti auttaa löytämään ratkaisun..

   • Riippuu tietenkin ihan isästä. Ehkä hän voisi tukea sua kämpän hankinnassa ja vuokranmaksussa. Helsingin asunnot tosin on aika kalliita, et vaikka muuten asia onnistuisikin, niin varmaan sun pitäis muutaa johonkin muuhun pääkaupunkiseudun kaupunkiin. Siellähän kuitenkin kulkuyhteydet toimii.

    Se ettette ole kovin läheisiä isäsi kanssa ei tarkoita, etteikö hän ajattelisi sua. Ehkä jopa joka päivä, ja toivoisi yhteydenottoa. Arvaathan varmaan myös miten vaikea etääntyneellä isällä on ottaa teiniin yhteyttä!

    Minä myös pelkään pahoin, että jos lähdet julkiselta puolelta apua hakemaan, "pääset" koulukotiin. Suomessa on mennyt tää homma aika järjetömään suuntaan.

    Siitä en tiedä millainen teini olet, mutta tiedän muutamia jotka ovat osanneet tuossa iässä hyvin huolehtia itsestään, kunhan ovat saneet vähän taloudellista tukea.


   • Anonyymi
    JustJust kirjoitti:

    Riippuu tietenkin ihan isästä. Ehkä hän voisi tukea sua kämpän hankinnassa ja vuokranmaksussa. Helsingin asunnot tosin on aika kalliita, et vaikka muuten asia onnistuisikin, niin varmaan sun pitäis muutaa johonkin muuhun pääkaupunkiseudun kaupunkiin. Siellähän kuitenkin kulkuyhteydet toimii.

    Se ettette ole kovin läheisiä isäsi kanssa ei tarkoita, etteikö hän ajattelisi sua. Ehkä jopa joka päivä, ja toivoisi yhteydenottoa. Arvaathan varmaan myös miten vaikea etääntyneellä isällä on ottaa teiniin yhteyttä!

    Minä myös pelkään pahoin, että jos lähdet julkiselta puolelta apua hakemaan, "pääset" koulukotiin. Suomessa on mennyt tää homma aika järjetömään suuntaan.

    Siitä en tiedä millainen teini olet, mutta tiedän muutamia jotka ovat osanneet tuossa iässä hyvin huolehtia itsestään, kunhan ovat saneet vähän taloudellista tukea.

    jps se isä ei aivan rötkäle ja pahis niin mitä pahaa tosiaan olla sellainen että uskoo hyviin juttuihin siis että voi kysyä apua omalta isältä. Jos ihan positiivisella asenteella kääntyy isänsä puoleen niin varmasti sellainen hänessä herättää vain hyviä tunteita ja saattaa jopa lämmittää viilentynyttä suhdetta.

    iskä on velvollinen auttamaan lainkin puolesta, mutta molempien vanhempien pitäisi olla tietoisia alaikäisen muuttoaikeista. 16 v nuoren mielipide on jo niin iso juttu, että se pitäisi olla tärkein ja sitten katsotaan faktat, että miten käytännössä ja rahallisesti asia onnistuu. avoimuus myös peliin mukaan ja niitä.motiiveja ei tarvitse selittää, vaan voi sanoa että haluaa pois. silloin sitten pitää alkaa huolehtimaan itsestään eli ei se mitään herkkua se yksinasuminen ole ja saattaa tulla äitiäkin ikävä..


  • Anonyymi

   Hei,
   Lastensuojeluun ei mitään yhteyttä.
   Voit itse hankkia asunnon- tehdä itse muuttoilmoituksen
   postiin. Kukaan ei sinua tule noutamaan koska olet yli 16
   vuotta, lisäksi sinulla on oikeus saada esim. elatusapu tai
   kelan elatustuki itsellesi, omalle pankkitilille kun olet,
   asut omillasi. Sinua ei yli 16 vuotiaana viedä mihinkään oman tahtosi vastaisesti. Saat myös tarvittaessa asumistukea, opintotukea ym. kelan etuutta. Voisit esim. ottaa yhteyttä yksityiseen asianajofirmaan, jotka hoitavat asioita puolestasi, mikäli tulee ongelmia kelan, lastensuojelun ym. viranomaisen kanssa. Älä koskaan ota mitään yhtreyttä sossuun, lastensuojeluun- kaikki yhteydenpito asianajajan kautta. Valtio maksaa asianajokulut, koska sinulla ei ilmeisesti mitään suuria tuloja. Minusta sinun kannattaisi ottaa isääsi yhteyttä- me isät kyllä välitämme lapsistamme, tuemme omia lapsiamme vanhempien erosta huolimatta. En tiedä vanhempiensa tilannetta- mutta voi olla ettei äitisi ole sallinut sinun ja isäsi suhdetta, yhteydenpitoa lastensuojelun avustamana.

   • Anonyymi

    järkipuhetta! me isät kaikista eroista huolimatta rakastamme lapsiamme ja yleensä suomalainen mies ymmärtää vastuunsa ja haluaa sen kantaa. Omat lapset on kaikista paras juttu.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   5392
  2. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   600
   4196
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   3121
  4. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   5
   2788
  5. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   165
   2632
  6. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   112
   2068
  7. Isosisko ajoi 1 vuotiaan kuoliaaksi Tyrnävällä, olivatko Lestoja ?

   Eikö tämä laiton lahko voitaisi jo julistaa täysin rikolliseksi ja kieltää laissa, kuten kaikki muukin vahingollinen lopetetaan ? Tämä lapsia tuhoava
   Maailman menoa
   78
   1477
  8. Ohhoh! Michele Murphy-Kaulanen hämmentää vauvauutisella - Totuus on hieman toisenlainen!

   No nyt on aikamoinen "vauva"! Michele Minttu Murphy-Kaulanen on jakanut Instassa "iloisen perhetapahtuman". Lue juttu ja katso kuvat: https://www.su
   Kotimaiset julkkisjuorut
   11
   1438
  9. Taitaa olla viimeinen talvi.

   Jos sähkön hinta talvella on 4-5 kertaa suurempi, kuin edellisenä talvena, niin mulla ei ole varaa lääkkeisiin, ei ruokaan, muita laskuja en voi maksa
   Pori
   93
   1115
  10. Kun mennään...

   yhdessä petiin... Otathan mut peiton alle? Hyvää yötä toivottaa sun nalle. Oot mun oma hehkulamppu, Kauniimpi kuin nätein kukkakimppu. https://you
   Ikävä
   197
   1073
  Aihe