tuet pitää

Anonyymi

Lopettaa. Jollakin aikaviiveellä. siihen sisältyy liikaa harmaata taloutta . Aina päättäjiä myöten , ovat muka osa-aika viljelijöitä. Töissä hyvissä viroissa jonka tuloilla elää hyvin , saavat silti tukia 50000- 200000 eur. Nämä kaksi asiaa pitää EROTTAA. Vain niille jotka asuvat tiloilla ympärivuotisesti ja ovat Kannattavia. Muutkin yritykset menevät konkurssiin jos ei kannata . niistä on tullut työttömiä tuhansia x ? vuosien aikana. Tässä on kyseessä hyvin pieni eliittijoukko jota pitää ilmeisesti tukea taas tukea. Antaa loppua vaan . Hyvin pieni osa tiloista, on osaavissa käsissä. Kyllä kysynnän ja tarjonnan laki hoitaa asiat terveelle pohjalle, kun Uudet yrittäjät alkavat Ei tämä nyt niin ihmeellistä OLE.

32

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Höpsistä vaan!

      Suomalaiset haluavat syödä suomalaista ruokaa!

      Tuet on ja pysyy!

      • Anonyymi

        Sipilähän juuri valitteli miten kotimaisten elintarvikkeiden kulutus on selvässä laskussa. Maksakie, antakie rahhoo. Meinaa e mää jaksa rillataha muute isävainaa perintötilluksilla.


    • Anonyymi

      Maataloustuki on tuotantotuki niin että tuotteet voidaan myydä miltei tuotantokustannusten hinnalla.

      Pelkkä viljan viljelys ei elätä kun se ei tarjoa ympärivuotisesti toitä, siksi miltei kaikkien viljanviljelijöiden pitää tehdä muutakin työtä.

    • Anonyymi

      Täällä on väitetty että viljan viljelijät makoilevat silloin kun ei ole mahdollista viljellä, esimerkiksi talvella.

      Aloittaja taas kirjoittaa miten on paljon osa-aikaviljelijöitä.

      Aloittajan väite onkin osittain totta, esimerkiksi viljan viljely ei elätä kun se ei todellakaan tarjoa töitä ympärivuotisesti.

      Maataloustuki ei jää kokonaisuudessaan käteen vaan sillä kustannetaan viljelyn tuotantomenoja eikä se yksin riitä vaan tuotannon myynnistä maksetaan myös viljelyn kuluja.

    • Anonyymi

      Totta puhuu. viljaa mm . pystytään tuottamaan pienemmillä kuluilla Euroopassa ym, sama lihan kanamunien maidon kanssa. kuin lämmittäisi seteleillä. Sokea systeemi ja valmiiksi MÄTÄ. Ei ne sukutilat niin arvokkaita ole , että koko kansa on maksumiehiä.

      • Anonyymi

        Jopahan on taas kunnon viher- vassari, riistetään muilta köyhiltä mailta loputkin ruuat. Syödään norjanlohet ja suojellaan koko suomi muiden kustannuksella. Kertoo paljon vastuullisuudesta ympäristöä kohtaan.


    • Anonyymi

      Niinpä, euroopassa on varmaan parempia talojakin kun siellä lämmityskulut ovat pienempiä vaikka suomessa talon rakentaminen on kalliimpaa.
      Teiden ylläpitokustannukset ja rakentaminen on myös euroopassa halvempaa.

      Voisit myös kertoa esimerkiksi millaiset ovat maidon, kananmunien ja lihan tuotantokustannukset suemen ilmastossa ja millaiset ovat niiden tuotantakostannukset eli millä tuottajahinnoilla viljelijät pystyvät myymään tuotantoaan niin että jää vielä työstä palkkaakin

      Meillähän nyt vasemmisohallitus niin maatalouspolitiikka varmaan muutetaan sellaiseksi kuin sinä haluat. Jos ei niin tapahtuisikaan, mikähän olii syy.

      Miten sinä järjestäisit suomen kansan ruokahuollon.

    • Anonyymi

      Kännäyslaivojen tuet pitää myös lopettaa, sitten sinäkään et enää pääse hakemaan halvalla viinaa Baltiasta, joudut kadehtimaan maajusseja kuivin suin!

    • Anonyymi

      Eiköhän se ala leikkuri heilumaan brexitin myötä. Mielenkiintoista katsoa miten Pertunmaan tukikeisari itkee yhdessä pohojalaisen Toholammen idiootin kanssa ralli-inglishillä tukien perään. EU:n budjetista yli puolet menee maataloustukiin ja aluetukiin.

      • Anonyymi

        Leikkuriin vain! Millä muulla-alalla valtio tukee kilpailua oman maansa tuotantoa vastaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Leikkuriin vain! Millä muulla-alalla valtio tukee kilpailua oman maansa tuotantoa vastaan?

        Valtio tukee Suomen luontoa tuhoavaa sellunkeittoa ja viinaristeilyjä. Kekkosen perintö eli ahtaajien, selluköpien ja tukijussien liitto oli viimeinen niskalaukaus Suomineidolle. Rinne näyttää asettavan selluköpit ja rehupuntit muiden edelle. Eiköhän ahtaajatkin saa tuntuvan korvauksen valtiolta juoppo ja rahtiliikenteen vähetessä.


      • Anonyymi

        Mistäs VIHER-kommarille raha tulee? Takaseinä ehtyy.


    • Anonyymi

      Maa Vilja ym ,tiloja EI johdeta kuin yrityksiä, vaikka pitäisi. Koko energia menee miettimiseen mistä saadaan enemmän tukia. Eikä siihen kuinka saadaan parempi tulos. Tässä se valuvika on. Sukupolvien ajan tilalle on jäänyt se , joka ei ole se terävin kynä. Pelkkää tumpuseeraamista . ELI tuet pois katsotaan mihin markkinatalous tämän alan vie. Pakettipellot saadaan pian käyttöön jos nälkä tulee. Nyt varmaan alkaa monelle jo riittää.

      • Anonyymi

        DUUNAREITA ym ,SÄÄTIÖITÄ EI johdeta kuin yrityksiä, vaikka pitäisi. Koko energia menee miettimiseen mistä saadaan enemmän SOSIAALI tukia. Eikä siihen kuinka saadaan parempi tulos DUUNISSA. Tässä se valuvika on. Sukupolvien ajan KOTIIN on jäänyt se , joka ei ole se terävin kynä. Pelkkää tumpuseeraamista . ELI tuet pois katsotaan mihin markkinatalous tämän vie. VIRON DUUNARIT saadaan pian käyttöön jos OSAAVASTA TYÖVOIMASTA tulee PULAA. Nyt varmaan alkaa monelle jo riittää.


      • Anonyymi

        Turun kaupunginjohtaja vastaa Sanna Marinille: ”Jos Tunnin juna lykkääntyy, uhkana menettää satojen miljoonien EU-tuet”

        Tässä se valuvika on. Pelkkää tumpuseeraamista . ELI tuet pois katsotaan mihin markkinatalous tämän alan vie.


      • Anonyymi

        Jopalla se levy junnaa. Kun ei se äly riitä ymmärtämään, ettei mikään maa lopeta tukia alalla joka takaa tasaisen ruuan kauppoihin päivästä toiseen.


    • Anonyymi

      Mitä se sellainen YRITTÄMINEN on , missä Tuloja saadaan tekemättömästä työstä ? Kyllä varmaan jatkuu, kun jopa oikein Maatalousministerikin saa EU:lta avustusta , että voi harrastaa maataloutta. Turha selittää, nyt tämä ala kaipaa nyt kunnon tuuletuksen . Yhteiskunnalle maksaa maitopurkki 10x sen todelliseen arvoon nähden, sama liha ym . Ei osata laskea. Omavaraisuuteen ei enää kannata tuijottaa , ja laatu ei mitään huippua ole. Nämä tilat elävät kuin -50 lukua pelkkä maisema ja perinteet ei enää ole tätäpäivää.

      • Anonyymi

        Mitä se sellainen PALKKA KARTELLI on , missä Tuloja saadaan tekemättömästä työstä SOSSUSTA? Kyllä varmaan jatkuu, kun jopa oikein saa EU:lta RUOKA avustusta , että voi harrastaa DUUNARINA LEIKKIMINEN. Turha selittää, nyt tämä ala kaipaa nyt kunnon tuuletuksen . Yhteiskunnalle maksaa DUUNARIT 10x sen todelliseen arvoon nähden, sama SOSIAALITUKINA ym . Ei osata laskea. Omavaraisuuteen DUUNAREISSA ei enää kannata tuijottaa , ja laatu ei mitään huippua ole. Nämä DUUNARIT elävät kuin -2000 lukua pelkkä KOULUTUSPAPERI ja ISÄN perinteet ei enää ole tätäpäivää.


    • Anonyymi

      Alkuperäinen , viesti on totta .tähän pitää puuttua . liian kallis järjestelmä. Kitinää tulee aina . Kyseessä on hyvin pieni joukko , joka määrää liiaksi mihin yhteiskunnan varat menee. Ei tekemättömästä työstä.

    • Anonyymi

      Oletko koskaan vieraillut matilan navetassa tai sikalassa.

      Menepä nyt vaikka päiväksi ja kerro sitten tehdäänkö siellä työtä.

      Pyydä myös emännltä tai isännältä laskelma kustannuksista ja tuloista ja paljonko jää työstä palkkaa.

      Jos markkinatalous ilman tukikompensaatiota maataloudessa saisi kustannustehokkuuden nousemaan niin että ilman maataloustukia tuottajashinnat jopa laskisivat, sama pätisi myös esimerkiksi julkiseen terveydenhoitoon.

      Julkisen terveydenhoidon rahoitus verovaroista lopetettaisiin niin säästäisimme miljardeja euroja kun markkinatalous kilpailuttaisi hinnat. Julkinen terveyden hoito on myös kallis järjestelmä niin kuin ruoan tuotantokin.
      Ne ovat kyllä myös ainoita joita ilman oleminen johtaa ihmisen kuolemaan.
      Myös varattoman tai vähäraisen pitää saada ruokaa ja vakavampaan sairauteen hoitoa.

    • Anonyymi

      Ei enää ole . Maatalousyrittäjiä , vaan yhteiskunnan elättiä. Kuinka monta tukea saavat maatalous tuen lisäksi ? . Totuushan on, tämä tuotettu ruoka /vilja tulisi puolta halvemmaksi ostaa muualta. Kuin Talvivaarassa , yhteiskunnan varojen väärinkäyttöä. Ja tukia saavat myös ne jotka eivät edes käy Tilalla.!!!!

      • Anonyymi

        Jopall hirttää nupist, ajjajajajjajjaaaa Rehellisen duunarin hallitus kantaa vastuunsa.


    • Anonyymi

      Maksetaan Grotenfeltien ja Furuhjelmien kartanojen sekä rehuviljaa tuottavien pohojalaisten isäntien isojen tillusten ylläpito raskaalla verotuksella. Ei ole hyvä asia tämä.

      • Anonyymi

        Kyllä se on hyvä asia.


    • Anonyymi

      Ihanne olisi että maataloustuista luovuttaisiin maailmanlaajuisesti ja markkinatalous määrittelisi hinnat.

      Myös muut yhteiskunnan rahoittamat palvelut pitäisi yksityistää niin että jokainen maksaisi omat palvelunsa kuten oman ruuankin.

      Maksamani verot jotka olivat viime vuonna miltei 30000€ putoaisivat alle 10000€.

      • Anonyymi

        Mitä siis teemme VEROTUKSELLA? Verot pois. Palsta huutelija kuulunee valtion elätti tutkija kaartiin.


      • Anonyymi

        HEH! Eihän nuo sinun omien väitteitesi mukaan maksamat verot riitä kattamaan edes pohojalaisen isännän tuilla ostettua jontikkaa. Ja sinä luulet olevasi joku jolta muiden pitäisi ottaa talousneuvoja.


    • Anonyymi

      Lokakuu ois hyvä, kun sateet tulevat.

    • Anonyymi

      Lokakuu on paras juuri siksi.

    • Anonyymi

      Aune Haarla totesi aikoinaan, että rehupuntti selviää nykypäivänä petun sijaan maataloustuilla. Tukijussit vaativat Aune Haarlalle potkuja tästä hyvästä Yleisradiosta. Miten tautien riivaama huonon matikkapään omaava kielitaidoton pummi pärjäisi ilman muiden ihmisten rahoja.

      • Anonyymi

        Kenenkäs rahoilla tää A.Haarla eleli, ja eikös hän ollu muutonki enempi huumoriosaston ihmisii; Kankkulan kaivoon kattoja ja Tippavaaran vanha isäntää.


    • Anonyymi

      Höpö höpö lisää tukia voidaan pikkuhiljaa suomessa siirtyä pohjois-korean malliin ja muuten toimii.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      164
      2783
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2011
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1816
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe