Suomen kamalat kesämökit

Anonyymi

Ei ole ihme, jos ei ihmiset viihdy mökeillään ja niistä halutaan eroon.
Nyt kun tässä on tutkaillut suomalaisten kesämökkejä ja huviloita.
Omistuskäytössä olevia, sekä vuokramökkejä. Niin täytyy sanoa, että aika epäviihtyisiä ja hirveitä paikkoja ovat. Suurin osa niistä on rakennettu kamaliin paikkoihin. Aika monet mökit on jossain jyrkässä, kivikkoisessa rinteessä, josta ranta kaukana. Jos sitä on lainkaan. Mökkejä on kyhätty, mitä kamalampien jokien ja rapakkojen läheisyyteenkin. Jos ovatkin järvien rannoilla. Rantaan johtaa, kaiteettomia, notkuvia ja lahoja portaita, eikä ne ole ihan lyhet portaat. Jos ei rantaan mennä portaita, tai kapeita, kivikkoisia, jyrkkiä polkuja. Mökkien rannat on ainakin kivikkoisia ja risukkoisia ja siellä on surkea laiturintekele. Jotka näyttää lähinnä vain sinne hätäisesti heitetyltä laudanpätkältä, sekin laho.

Rannoilla ei ole hiekkapohjaa. Pohja on usein kivikkoinen, tai upottava mutapohja.
Kaikenlaista kaislaa ja roskaa lilluu aallokossa. Epäsiistejä, hylätyn näköisiä veneenraatoja makaa rannoilla. Ne mökit ja niiden muut rakennuksen sitten.
Aika monet niistä näyttää olevan, aikansa eläneitä ja remontintarpeessa olevia, jopa purkua kaipaavia. Ulkohuuseihin johtaa pusikkojen reunustama puunjuurivänkyröiden peittämä mutkikas polku. Huusin seinissä on rakoja, josta puskee jos millaista ötökkää. Lemuavat alustat on tyhjentämättä. Eikä nämä mökkihuusit muutenkaan kovin viihtyisiä ole.

Ulkoa päin, terasseineen ja sisätiloineen, monet mökit on kaikkea muuta, kuin viihtyisiä. Ne on vinoja, hataria ja vailla maalia. Ne on sisustettu ikivanhoilla, rispaantuneilla, kaatopaikalle kuuluvilla kalusteilla.
Kaikki tekstiilipintaiset, vuodevaatteita myöden on päästetty likaisiksi ja homehtumaan pilalle.
Sisällä mökeissä on epämiellyttävä haju ja useista mökeistä puuttuu sähköt ja vesijohto. Silti ei valaistukseen, eikä veden, vientiin ja tuontiinkaan ei ole panostettu tarvittavin varustein. Kaivotkin saattaa olla kaukana ja vesikin likaista.

Sellaiset mökitkin, jotka voisi remontoida vähällä vaivalla. Ne on vain jätetty askeettisiksi röttelöiksi. Sellaisiksi, joissa on vaikeaa kokata ja tiskata astioita.
Ei ole rakennettu edes minkäänlaista piha-keittiötä. Grillitkin on ruostuneita ja vailla huoltoa. Puutarhakalusteetkin on sikinsokin tonttia ja lahoomaisillaan.
Hämähäkin verkkoja löytyy niin paljon, että luulisi ettei mökillä vuosiin ole muita ollutkaan, kuin hämähäkkejä, kavereinaan hiiriä. Saunoissa on epämääräisiä. likaisia huojuvia lauteita, joille noustaan vaarallisen notkuvalta, korkealta penkkiportaalta. Kiukaatkin näyttää aikansa puhkiruostuneilta. Eivät sellaiset houkuttele todellakaan kylpemään.

Mökkien pihat on risukkoisia ja hoitamattomia, niihin ei päivä pääse paistamaan. Hyttyset siellä pusikoissa kyllä viihtyy. Mutta kesämökki, se pitää olla!
Saa sanoa leuhkasti, me mennään mökille! Vuokramökkien omistajatkin, vain keräävät vuokralaisiltaan käsi ojossa rahat. Niiden huoltamattomien rötisköjen käytöstä.
Nekin jotka pistävät myyntiin tälläsiä käyttämättömiä, epäviihtyisiä mökkejään.
Kehtaavat pyytää niistä pöyristyttäviä hintoja.
Aika vähän siis löytyy maastamme viihtyisiä ja toimivia mökkejä. Joiden omistajat on päättäneet tehdä niistä viihtyisiä ja sellaisia, missä mökkiloma on todellakin lomaa.

37

<50

Vastaukset

 • No, mökkien hinnat ovat laskussa, jokainen niistä mainitseamasi mökki on korjattavissa kohtuullisella hinnalla. Mutta jos hotellitasoa haluaa, niin mökki ei ole oikea ratkaisu.

  • Halvin tapa korjata on kutsua paikalle kaivinkone ja jätelavat.Joka tarkoittaa että myyjä maksaa myös jätteen poisviennin.


 • Kuulostaa tutulle!

  Semmoisia ne kesämökit ovat.

 • Moni mökki on myös suon laidalla. Suomessa kun on soita joka niemessä ja notkelmassa. Sinnehän sitten menet vapaaehtoisesti verta luovuttamaan ötököitä riittää loputtomasti.

 • Parhaat vuokramökit onkin varattu kesäkausiksi vuosiksi eteenpäin. Samat ihmiset varaavat jo seuraavalle kesällekin valmiiksi.
  Huonompien mökkien omistajat aikovat vaan rikastua tai saada mökkikulut peitettyä. Paljon vanhojen ihmisten mökkejä, joita ei enää kukaan jaksa pitää edes kohtuullisessa kunnossa. Oletetaan että vuokralainen pitää sen verran siistinä että seuraavalle voisi vuokrata.

 • Koska tulee seuraava samaa tasoa oleva aloitus kesämökeistä ?

  • Tarkoitatko, että joku pystyisi kirjoittamaan vielä heikommalla tasolla?

   Ainahan kateelliset panettelee ja solvaa, kun itsellä ei ole mahdollisuutta hankkia kesämökkiä perheelleen.


  • Juuri näin..
   Persaukiset kateelliset neukkukuutiossa vuokralla-asuvat duunarit ne urputtaa kateuksissaan mökeistä.
   Itsellä kun ei ole varaa käydä lasten kanssa edes huvipuistossa niin tässä lopputulos.


  • Rahalla saa hotellitasoisen mökin jos sitä kaipaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tarkoitatko, että joku pystyisi kirjoittamaan vielä heikommalla tasolla?

   Ainahan kateelliset panettelee ja solvaa, kun itsellä ei ole mahdollisuutta hankkia kesämökkiä perheelleen.

   Olen katsellut mökkejä ja kyllä sitä on kaikkeen törmännyt. En aina tiedä voiko edes mökistä puhua ennemminkin vanhasta liiteristä tai jostain muusta esim. aivan lahosta lautakasasta. Näistä kyseisistä tönöistä pyydetään ihan uskomattomia hintoja liekkö niissä sitten se tunnearvo vai mikä kun hinta on ihan katossa. Ennemmin olen ilman mökkiä kun ostaisin töllin jossa ei edes ilkeä yöpyä vaikka kuinka siivoaisi. Meidän perhe etsii nyt hyvää tonttia ja siihen sitten aikanaan tulee meidän ikioma kesänvietto paikka.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Olen katsellut mökkejä ja kyllä sitä on kaikkeen törmännyt. En aina tiedä voiko edes mökistä puhua ennemminkin vanhasta liiteristä tai jostain muusta esim. aivan lahosta lautakasasta. Näistä kyseisistä tönöistä pyydetään ihan uskomattomia hintoja liekkö niissä sitten se tunnearvo vai mikä kun hinta on ihan katossa. Ennemmin olen ilman mökkiä kun ostaisin töllin jossa ei edes ilkeä yöpyä vaikka kuinka siivoaisi. Meidän perhe etsii nyt hyvää tonttia ja siihen sitten aikanaan tulee meidän ikioma kesänvietto paikka.

   Yleensä noissa onkin se tontti mikä siinä maksaa. Pura pois ja rakenna uusi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Rahalla saa hotellitasoisen mökin jos sitä kaipaa.

   Kävin viikonloppuna Tampereen tornihotellissa. Otin huoneen kerroksesta 21. Lattia betonia ja katto betonopinnalla. En todellakaan haluaisi tälläistä laatua mökilleni.


 • Todella erikoinen asenne mökinomistajilta. Jotka pitää, rapakkojen rannoilla onnettomia, tönökyhäelmiään ja ryteikköröttelöitään vähintään paratiiseina.
  :D Kateuttahan se aina tietysti on, jos ei halua työleirille johonkin ryteikköön, askeettisiin oloihin. Jos on erilainen mielipide mökkeilystä ja mökeistä.
  Kateus, se taitaa iskeä enemmän niihin, joilla menee kaikki rahat mökinröttelöihin. Harmittaa kai se, jos ei ole varaa mennä luxushotelleihin, nauttimaan lomasta ja kunnolla huilaamaan ja syömään valmiista pöydästä monipuolisia herkkuja.
  Tuskin meilläkään olisi ollut varaa viedä lapsia, kotimaisten huvipuistojen lisäksi, ulkomaisiinkin huvipuistoihin. Jos meillä olisi kesähuvila, tai mökki. Lapsillamme olisi varmaan ollut ankea lapsuus, jos heidän olisi kaiket kesät pitänyt viettää jollain kesämökillä. Näkemättä lomillaan mitään muuta, kuin sen iiihanan mökin!
  Emme todellakaan ole mökki-ihmisiä, eikä se ole rahasta kiinni.
  Tuskin Lenita Airistollakaan on siitä kiinni. Hänkään ei vaan pidä mökkeilystä.

 • Harmittaa kai se, jos ei ole varaa mennä luxushotelleihin, nauttimaan lomasta ja kunnolla huilaamaan ja syömään valmiista pöydästä monipuolisia herkkuja.

  Sitä kun saa "nauttia" kuukausia vuodesta 4-5 tähden luxushotelleissa ja vieläpä työnantaja kustantamana. "Nauttien" ilmaisista aamupaloista ja ruuista. "Herkkuja"aamuin illoin 7 päivänä viikossa. Iskeekö kateus?

  Tokkopa minullakaan olisi varaa kesämökkin, jos en tienaisi ulkomailla. Mutta mökki, grillaus, järvi, sauna ja hiljaisuus. Tuollaista luxusta ei ulkomailla ole ja varsinkaan turistirysissä ja aparment hotelleissa mihin Suomi-Urpo itsensä tunkee satojen muiden hikisten turistien kera, Minua käy ihan sääliksi tuollaiset.

 • Minäpä viihdyn oikein hyvin mökilläni. Ja se työnteko mökillä vasta mukavaa on saa puuhastella mielin määrin eikä tarvii mennä hikisiin kuntosaleihin. ja työn lomassa on mukava naputella vaikkapa olutta. Työleiri puheet on laiskojen mitään aikaan saamattomien junttien puheita. Mihin tää maa on lipumassa kun ei oo enää miehiä eikä talvisodan henkeä.

 • Eka kesä 1960-luvulla., ikää oli 9kk.

  Suota puolet, ei sähköjä ja jne.

  Hyttystä ym.

  Kesämökki on kesämökki.

  4 hienointa kokemusta mitä on ollut.

  Kevät puron lirinä järveen.

  Kesän helteet ja uiminen järvessä.

  Ihana elokuu...

  Syksyn utu, sumu järvellä. Join aamu kaffit veneessä.

  Näitä kokemuksia ei voi unohtaa.

 • Aloittaja asuu taatusti kerrostalossa.
  Vätys, jolle elämässä tärkeintä on, ettei itse tarvitse tehdä mitään.

  • Aloittaja asuu Pietarissa, jos ymmärrät, mitä tarkoitan. Tuon huomaa kirjoitustyylistä. Trolli siis.


  • Tunnustaa itsensä muun maalaiseksi jo toisessa lauseessa.
   "Nyt kun tässä on tutkaillut SUOMALAISTEN kesämökkejä ja huviloita."


 • Todennäköisesti ainoat asiat aloittaja pysty = nostaa yhteiskunnan avustuksia ja some.

  • Huvittavia hölmöläisiä, nämä kaikkiin keskusteluketjuihinin kommentoivat yksinkertaiset olettajat.
   Vai sanoisinko, kaiken, kaikista jopa ihan varmasti, vain joidenkin kirjoitusten perusteella tietävät. Tuo on sellainen ja tämä tuollainen. Kyllä sen näkee ja tietää heti kirjoituksesta. Ettepä vaan todellakaan tiedä!
   Suosittelen, että lopetatte jo nämä täysin metsään menevät.
   "Todennäköisesti ja taatusti"olettamuksenne kirjoittajien taustoista ja elämäntilanteista ja arvauksista, miten kukakin asuu ja miksi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Huvittavia hölmöläisiä, nämä kaikkiin keskusteluketjuihinin kommentoivat yksinkertaiset olettajat.
   Vai sanoisinko, kaiken, kaikista jopa ihan varmasti, vain joidenkin kirjoitusten perusteella tietävät. Tuo on sellainen ja tämä tuollainen. Kyllä sen näkee ja tietää heti kirjoituksesta. Ettepä vaan todellakaan tiedä!
   Suosittelen, että lopetatte jo nämä täysin metsään menevät.
   "Todennäköisesti ja taatusti"olettamuksenne kirjoittajien taustoista ja elämäntilanteista ja arvauksista, miten kukakin asuu ja miksi.

   Rupeaako herne menemään nenään? Aloituksessasi on todella paljon oletuksia.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Rupeaako herne menemään nenään? Aloituksessasi on todella paljon oletuksia.

   Hah! Jälleen olettaa minun olevan aloittaja. Ei näy järki päätä pakottavan.
   Missä palstojen vakio-olettaja olit, kun järkeä jaettiin?


  • No herne on kumminkin syvällä nenässä pellellä.


 • Kuka mitäkin asiaa arvostaa.

  Mitä rva Airistoon tulee, hänhän on köyhä, lapseton ekonomi.
  Sääliksi käy, ei tulisi eläkkeellään toimeen, ressukka, joten hänen on pakko yhä tehdä töitä vaikka on jo ikäloppu. On se sääli kun ihminen ei ole työhistoriansa aikana saanut kerättyä itselleen sen vertaa omaisuutta, että voisi vapaasti hengähtää ja syödä mitä mieli tekee.

  Vanha rouva pihtaa lehtitietojen mukaan jopa ruuassa. Pelkää että lihoo. Jos hän liikkuisi enemmän, voisi syödä ihan mitä vain haluaa ja niin paljon kuin haluaa. Viimeksi kun kaupungilla vastaan tuli, meikki oli hyvin huolimattomasti tehdyn näköinen. Olisiko hänellä jo näkökin heikentynyt. Ei ymmärrä, että noin vanhalla ihmisellä paksu kerros pakkelia pakkaantuu ryppyihin ja näyttää pelkästään ikävältä ja suttuiselta.

  • Kokeilepa liikkua tuon ikäisenä niin paljon, että voit sen ansiosta syödä niin paljon kuin haluat ilman että lihoat. Onnea matkaan.


 • Miten Lenitan meikin laatu, tai hänen liikuntansa tähän asiaan kuuluu?

  • Liittyy oleellisesti. Ekonomi Airisto ei ole viime viikkoisten lehtitietojen mukaan mökki-ihmisiä. Ilmeisesti rva ei tule kykene olemaan päivääkään ilman paksua pakkelikerrosta ja peruukkia.


 • Älä muuta virka...
  Saisinpa minäkin viettää kesäillat lähiön neukkukuutiossa Viidakon tähtösten uusintoja katsellen, mutta kun ei !!

  terv onneton mökin omistaja

 • Aika viileä keli ja hyttysiä.Meillä ihan perusmökki, ei mukavuuksia.

  Kesä 2019 tälläinen, tuulee ja välillä sadekuuroja.

  1965 on ollut vain muutama hellepäivä säätietojen mukaan. Sadekesiäkin riittänyt.

 • Mökeilläkin toisinaan näkee, huvittavia naisihmisiä. Jotka pakkeloi naamansa ja duunaa hiuksiaankin mökillä. Eivät osaa edes mökkeillä luomuina.

 • Viileä on todella. Tuossa kävin kävelyllä kesämökki tiellä.

  Ihan itketti kun tuhannet ihanat muistot tulvivat mieleen.

  Tänne olisi ihana jäädä syksyyn asti...kun muut (ne huonot...) on häipyneet.Rakastan syksyä todella paljon!

  Tänään pesin paikkoja ym. Katiska on rannassa.

  On se ikävä kun joutuu taas tuonne pahaan maailmaan.

  Kesämökkiin rakastunut.

 • Miksi ulosottomiehillä on niin paljon myynnissä noita mökkejä kun ne kerran ovat niin ihania? Ihanuudesta ei ole ollutkaan halua maksaa vai mikä tässä on homman nimi? Itse olen ostanut niin mökin ,auton, ulkomaan huvilan sekä veneen, kuin okt talonkin käteisellä joten en ymmärrä velkaantumista lainkaan. Kertoo mielestäni melko köyhästä ihmisestä jos täytyy velkaa tehdä.

  • Myy kaikki ja muuta pysyvästi sinne ulkomaille. Ilmoittele sitten täällä, kuinka kauan menee hyvin.


 • Sähköttömät mökit joissa jääkaappi on kaivossa on parhaita.

  Nimenomaan kesämökkejä, niinkuin 1960-luvulla.

  Ei mitään luxusta.

 • Taas bongattiin parit uudet velkarahalla kyhätyt rotkorantamökit, synkässä kuusimetsässä, joihin ei aurinko paista koko päivänä, kuten vastarannan mökkeihin. Aivan ihanaa!

 • Mökkibongaus on, joku uudentyyppinen harrastus? Sehän voi olla ihan kivaa ja halpaa vaikka polkupyörallä. Lintubongauksen kyllä tiedän.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.