Ihmisten käytös keskustelupalstoilla

Anonyymi

Moi! Haluaisin kuulla ihmisten mielipiteitä ja kokemuksia muiden käyttäytymisestä keskustelupalstoilla. Olen usein törmännyt keskusteluihin, joissa aloittaja esimerkiksi kysyy ihan kohteliaasti jotakin asiaa, ja sitten joku vastaajista ottaa esille jonkun aloittajan pienen epäoleellisen (mahdollisesti epätoden tai huonosti selitetyn) maininnan ja alkaa torua siitä aloittajaa usein hyvin epäkohteliaaseen sävyyn. Lopulta asia on eskaloitunut lopulta siihen, ettei aloittaja saa yhtäkään vastausta itse kysymykseen tai ongelmaan vaan koko keskustelu koostuu ihmisten/ihmisen haukuista ja mahdollisesta kinasta jostakin epäoleellisesta asiasta, mikä liittyy vain löyhästi keskustelun alkuperäiseen aiheeseen. Itsellekin on tullut joskus tämän tapaisia tilanteita jos olen kysynyt jotakin ja sattunut epähuomiossa kirjoittamaan jotakin, mistä joku voi saada riidan aikaan. Eniten kismittää se, jos aloittaja on ja pysyy kohteliaassa sävyssä, mutta saa vain epäkohteliaita vastauksia. Mielipiteitä/kokemuksia? Tänne voi myös linkata keskusteluja, missä tiedetään olleen tällaista toimintaa, joihin voi sitten kertoa oman mielipiteensä. :)

12

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minua kohdellaa tuolla tavoin kuvakkeessa, asia alkoi ärsyttämään nii paljo että lopetin palvelun käytön. Puheeni ymmrretään väärin, kuin olisin joku eri ihmineen mitä oikeasti. Kuin roolini mikä tuli kiusaamisesta, en aijo palata alistumiseen.

    • Anonyymi

      www.vauva.fi/keskustelu on syyllinen idiooteilla omistajilla joista heijastuu tämä käytäntö koko suomalaiseen internet yhteisöön kuin ja jos haluamme mennä asioiden juuri syihin kiteyttämällä ne. Asenne tätä asiaa kohtaan on heikko koska kyseisen palstan pääomistajat ovat systeemin, politiikkojen ja poliisien yläpuolella ja he maksavat rikollisin aikein heitä rikastuttaville sokeille kansalaisille joten luotto on sen mukaista että "eihän ne voi niin tehdä". Ennemmin tai myöhemmin avaat silmät tähän asiaan ja toivon että kenenkään ei pidä kuolla tähän pahuuden maailmaan josta se tulee. Pitää kunnioittaa alkuperäistä ja oikeaa vaikka idiootilla tavalla.

    • Anonyymi

      Mutta,hyvänen aika.Me suomalaisethan olemme niin empaattisia ihmisiä,varsinkin tällä palstalla.Kun tänne kirjoittaa oman mielipiteensä jostain aiheesta,vaikka se olisi kuinka erilainen kuin muiden, niin ei kukaan aseta kyseenalaiseksi sinun mielipidettäsi vaan sitä arvostetaan ja annetaan sille tilaa.Täältä saa myös aina asiallisen vastauksen mihin ongelmaan tahansa.Täällä ei myöskään mitenkään arvostella sinua,varsinkaan seksuaalista suuntautumistasi tai uskonnollista vakaumustasi.Kun tämän palstan kirjoituksia lukee niin tulee aina hyvä olo, koska tietää että täällä on aina toinen suomalainen joka puolustaa heikompaansa ja ymmärtää erilaisuutta.Me suomalaisethan olemme tunnetusti ulospäinsuuntautuneita,empaattisia,ymmärtäväisiä,lohduttavia ja helliä ihmisiä toisiamme kohtaan.Ei siis ihme että Suomi tunnetaan maailmallakin maailman onnellisimpana maana.

    • Anonyymi

      Jooh tuttua on! Varsinkin lemmikkeihin liittyvissä asioissa ihmiset alkavat heti syyttelemään. Luin kerran keskustelua, jossa aloittaja kysyi kanin ruokkimisesta ja vastaajien keskuudessa kina alkoi siitä, kun yksi heistä alkoi jankkaamaan sitä, kuinka aloittaja ei voi hankkia kania jos pitää kysyä tuommoista keskustelupalstalla. Tosiasiassa kysymys oli aivan aiheellinen. Lopulta keskustelijat riitelivät joistakin kanin hoitoon liittyvistä asioista ja aloittaja sai vain pari oikeaan aiheeseen liittyvää vastausta. En löydä enää keskustelua netistä, muuten olisin voinut laittaa linkinkin.

    • Anonyymi

      Just tällästä tää on kun tullaan urputtamaan joka asiasta. Se on hei kuule ihan ihmisten oma vika jos aletaan kohteleen "epäkohteliaasti" keskustelupalstoilla. Mitäs ei panosta tarpeeksi alotusviestiin ja jättää sinne sellaista mistä ihmiset voi vetää herneen nenään. Sitten kun ollaan saatu parit haukut niskaan niin tullaan tänne itkemään ja ettimään tukea. Just niin kuin tässäkin nyt kävi. Älkää menkö kyselemään typeriä kysymyksiä jos haluutte et teitä ei kohdella huonosti! En jaksa kun ihmiset valittaa asioista mitkä ovat itse aiheuttaneet. HUOH!!

      • Anonyymi

        No,älä sitten valita siitä tälle palstalle,pysy pois!!!


      • Anonyymi

        "Pysy pois"? Mun ymmärtääkseni keskustelupalstat on just sitä varten, et ihmiset voi sanoo mielipiteensä ja mä sanoin! Heti jos aukasee suunsa nii joku tulee valittaan siitäkin. Koittakaa nyt ihmiset herran jestas päättää saako täällä sanoa sanottavansa vapaasti vai ei!!


      • Anonyymi

        Mitä oikein huudat täällä? Täähän on just tää ongelma mistä täs keskustelus puhutaan. Miks jatkat sitä??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä oikein huudat täällä? Täähän on just tää ongelma mistä täs keskustelus puhutaan. Miks jatkat sitä??

        Anteeks nyt vaan mut täällä saa kyllä sanoa suunsa puhtaaksi eikä sinunlaisesi pitäisi siihen urputtaa mitään vastaan. Heti jos mun mielipide eroaa jotenkin muiden omasta niin tullaan sanoon että pää kiinni. Voi herran jestas nää ihmiset käy hermooon. Älkää keskustelko epäkohteliaasta käytöksestä jos ootte itte sellasia!!! Ajattele kui lapsellinen oot!


    • Tämä empatia verkkokeskusteluissa on aiheena tosi mielenkiintoinen. Ensi maanantaina 15.7. juuri tästä järjestetään paneelikeskustelu SuomiAreenassa Porissa klo 13, keskustelu myös striimataan tänne: https://www.mtv.fi/sarja/suomiareena-33001006006/verkkokeskustelun-etiikka-mita-ihmisyydelle-tapahtuu-netissa-ja-kuinka-voimme-tukea-empatiaa-1112877.

      Keskusteluun osallistuvat tutkijat Katri Saarikivi, Auli Harju ja Mika Pantzar, tubettaja Vinkare, tyylibloggaaja Veera Korhonen ja sovittelujournalisti Noora Kettunen. Juontajana toimii Ronja Salmi. Avaamme keskustelun samaan aikaan myös omassa ketjussaan täällä Suomi24:n SuomiAreena-palstalla. Kannattaa ehdottomasti seurata, jos aihe on mietityttänyt.

      Millaisia kokemuksia teillä on siitä, että ihmisillä on mahdollisuus kirjoitella anonyymeinä? Onko se lisännyt kinaa/haukkumista nettipalstoilla, vai syntyykö sitä yhtälailla omalla nimellään (ja kuvallaankin) kirjoittavien kesken? Oletteko huomanneet hyviä keinoja, joilla keskustelua on saatu vietyä parempaan suuntaan?

      Itse yritän olla provosoitumatta täysin asiattomista viesteistä - kaikilla on yhtä lailla oikeus kertoa mielipiteensä, mutta voin aina päättää, haluanko niitä kommentoida. Jos rakentavaa keskustelua estäviin viesteihin ei porukalla vastata, pysyy usein keskustelu niistä huolimatta asiallisena. Mitä ajatuksia teillä on tästä? Vai kaipaisivatko nettipalstat meilestänne enemmän fasilitointia ylläpidon toimesta?

    • Anonyymi

      Miksi ihmeessä ylläpito poisti viestini kun kerran aloitusviestissä sanottiin, että tänne voi linkata kyseisenlaisia keskusteluja ja minä linkkasin. Wut

    • Netissä ihmiset ovat usein ilkeitä. Jonkinlainen pätemisen tarve päällä. Monilla varmaan siitä syystä että on paha olla, eikä ole ketään turvallista ihmistä jolle rähjätä.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe