Kannettava kone lukioon

Olen aloittamassa lukiota syksyllä ja etsin kannettavaa. Löysin netistä Asus Zenbook 13 UX331, mutta en ole varma kelpaako se.
Haluaisiko joku auttaa?
Ilmoita


Hei,

ja pahoittelut muutaman päivän vastausviiveestä.

Ylioppilastutkintolautakunta julkaisee päivittyvää listaa, josta näkee ne tietokoneet, joilla on käynnistetty onnistuneesti Abitti-järjestelmä. Lista on nähtävillä osoitteessa http://hwdata.abitti.fi/. Lisäksi monet tietokonetuotteita myyvät yritykset ilmaisevat tuotteiden yhteensopivuudesta Abitti-koejärjestelmän kanssa. Yhteensopivuus ilmaistaan usein merkinnöin: "Abitti-testattu" tai "DigabiOS-testattu". Ne tarkoittavat samaa asiaa. Omalta lukiolta saa myös usein kattavat ohjeet tietokoneen hankintaa varten. Suosittelen käymään ne läpi ennen ostopäätöksen tekemistä, mikäli olet sellaiset saanut.

Joka tapauksessa tapauksessasi lienee olevan tärkeää tarkistaa tietokoneen yhteensopivuus Abitti-järjestelmän kanssa yllä olevassa linkissä (http://hwdata.abitti.fi/). Voit käyttää tähän apuna selaimesi hakuvalikkoa. Se aukeaa yleensä CTRL + G -näppäinyhdistelmällä. Painat siis molempia näppäimiä pohjassa samaan aikaan. Tämän jälkeen sinulle avautuu syöttökenttä. Syötä syöttökenttään tietokoneesi kauppanimi. Mikäli et löydä suoralla kauppanimellä yhtään tulosta, muuta hakua hieman. Esimerkiksi tässä tapauksessa voisit kirjoittaa hakuun "Zenbook". Kyseisen hakusanan avulla löysin, että ASUS ZenBook 13 UX331UAL on tuettu. Oletan, että tämä vastaa suoraan edellä esitettyä nimeä, mutta se lienee olevan parasta tarkistaa ennen johtopäätösten tekemistä.

Onnea tietokoneen hankinnassa ja alkavissa lukio-opinnoissasi! :)

Jenna-kukkanen
Ilmoita
Tosin suosittelen pöytäkonetta, se on tehokaampi ja tuskin opettajat pahastuvat jos liität aina kaiken valmiiksi välitunnilla

Jenna-kukkanen
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kannettava kone lukioon

Olen aloittamassa lukiota syksyllä ja etsin kannettavaa. Löysin netistä Asus Zenbook 13 UX331, mutta en ole varma kelpaako se.
Haluaisiko joku auttaa?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta