Orimattila

Anonyymi

Orimattilassa on keskustelu koko ajan Hennasta. Nyt vähän muuta ajateltavaa Hennaa kuitenkaan unohtamatta.

Hämäläiset ja ennenkaikkea Orimattilan ihmiset ovat sisäänpäin suuntautuneita samoissa piireissä pyöriviä ihmisiä, joiden on edes vaikea vastata tervehdykseen jos ei ole sukulainen tai ei ole tunnettu ja asuttu 30 vuotta samalla kylällä. Yrittäminen näyttää ystävälliseltä, niin asiakaspalvelussa tai vapaa-ajalla on jo mahdoton tehtävä.

Miten tälläinen kaupunki houkuttaa ihmisiä muuttamaan ja yrittämään tai tulemaan töihin, jossa kaikki huokuu negatiivistä asennetta? Kaupungin muutamat yksiköt hyvä esimerkki, miten ilmapiiri saadaan sellaiseksi, että vain nämä "öykkärit" viihtyy työssä.

Tätä negatiivistä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle, mutta eihän se ole järkevää tuottaa edes totuudella pahaa mieltä kenellekkään.

Tarvitaan asenteiden muutos käytöksessä ja positiivinen ajattelu. Orimattilalla on paljon mahdollisuuksia kääntää asiat voitoksi, ennen kuin on liian myöhäistä.
Kähmintä poliittisissa piireissä ja toisten haukkuminen ei johda mihinkään.
Voimien yhdistäminen kylläkin, mutta onko se liian vaikea tehtävä täällä?

Orimattila on sijainniltaan aivan loistava paikka. Noin 80-100 kilometrin säteellä on paljon sellaisia mahdollisuuksia, jotka pitäisi hyödyntää ja niistä asioista alkaisi tulla hyvinvointia kaupungin hyväksi.

Tietenkään hyvinvointia ei tuosta kautta saada kaikille, mutta kun kaupungin talous kehittyy voidaan henkilöitä auttaa ja tukea, joilla ei ehkä enää resurssit tai voimat riitä. Tiedän, kohta joku kirjoittaa, että varsinaista satu-p....aa. Voi ollakkin, mutta jos ei tehdä mitään, niin ei saadakkaan mitään.

Sana vielä Hennasta, eihän tämä muuten olisi mitään. Loistava ajatus, tosin ehkä 20-30 vuotta etuajassa. Näinhän se usein on suurilla visionääreillä. Rauhallisesti eteenpäin, ettei tule aavekylää ja viimeistä karkotinta. Kahden keskustan pitäminen ei näin pienessä kaupungissa taida toimia, kun ei oikein toimi isoissakaan kaupungeissa.

Kuitenkin ehkä tärkeintä olisi kehittää tällä hetkellä vanhaa keskustan aluetta ja tehdä siitä mahdollisimman kiinnostava kohde, niin kuin koko Orimattilasta ulkopuolisille ihmisille. ja yrityksille.

Nyt tarvitaan ideoita ja aktiivisia yrityksiä sekä ihmisiä puhaltamaan voimaa Olaan. Olisko sellainen Olan-Henki tyyppinen ajatus mitään? Näytetään miten Orimattila menestyy ja voi hyvin.

Tässä alkuun ajatuksia. Esimerkiksi:
- Keilahallin perustaminen,
- Hevoset ovat aina olleet täällä tärkeässä roolissa, joten jotain valtakunnallista
toimintaa, niihin liittyen.
- Tietotekniikkaan liittvien yritysten perustaminen ja jo olemassa olevien
houkutteleminen tänne.
- Esteetön liikuntavammaislle suunniteltu kuntoutus- ja lomakeskus.
- Omavaraistalouden kehitys- ja palvelukeskus.
- Erilaisia koulutustapahtumia eri kohderyhmille erilaisissa kohteissa.
- Hennan synkkyyden kääntäminen voitoksi. Hennaan voisi esim. rakentaa vaikka
siirrettäviä minitaloja senioreille. Luoda sinne turvallinen huolehtiva ympäristö.
Suomessa on nyt paljon varakkaita senioreita, jotka haluavat asua yksilöllisesti,
mutta tavata myös ihmisiä. Hyvinvointipalveluiden ja muiden asioiden on
tietenkin oltava kunnossa.
- Oravanpyörä lähtee liikkeelle ja tuottaa kaupallisia ajatuksia, joista tulee lisää
työpaikkoja mutta jääköön ne toiseen kertaan.
- Ideat ei lopu rahat on jo loppu.

Teillä kaikilla on ideoita lisää ja vielä varmasti paljon parempia.

Tässä heinäkuisen aamun kirjoitus aamukahvia juodessa.

Nyt tätä kirjoitusta sitten voi haukkua ja mollata, niin se helpottaa teidän pahaa oloa, kun on mahdollista tuottaa sitä negatiivistä sisältöä.

Mukavaa päivää.

24

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvä aamun kirjoitus. juuri tuollaista näkemystä ja asennetta tarvitaan jotta saahaan Orimttilaan puhtia ja Henna nousuun.
      Yksikään Raksa Rane tyyppi ei näe tosi asioita vaan aina vaan haukkuu johtoa.
      Meillä Orimatilassa on mukava kaupunkin johto ja johtaja. Nyt vaan yhteistä voimia kehiin ja Orimattilasta tulee Hesan esi kaupunki.

    • Anonyymi

      Jep. Näin on positiivinen asenne kehään ja pyörät pyörimään. Päättäjät innostukaa👍

    • Anonyymi

      Keilahalli olisi upee. Esimerkiksi Sallassa noin 3000 asukkaan kylässä on keilahalli. Orimattilassa noin 16000 asukasta eikä ole keilahallia. Voisikohan joku ajatella oikeasti keilahallin perustamista.

      • Anonyymi

        Kyllä monella muuttajalla näytää olevan ylimielinen asenne alkuperäiskansaa vastaan. Jos" hei "koittaa sanoa , tulee ihmeellinen mulkaisu, älä vaan naalainen yriä tutustua. Kyllähän tänne toki pitää saada nurmikenttä potkupalloilijoille talveksi, puretun hyppyrimäen tilalle uusi ja isompi, 50 m sisäallas, katettu tenniskenttä, golfkenttä keskustan tuntumaan, peäpalloilijoita ei parane unohtaa, missäs sitä mölkkyä voi pelata. Täällä on kuitenkin jäähalli, jossa voi luistella vaikka huomena, mene ja nää, siellä ei ole ketään


    • Anonyymi

      Utsjoella on bordelli jos tännekin saisi vastaavan.

      • Anonyymi

        Sellaista suunnitellaan Kehräimölle ja saahaan Hennaan vetoa.


    • Anonyymi

      Ennen mitään uusia rakennuksia ja "huvituksia" pitäisi tosiaan oppia ensin ajattelemaan vähän muitakin ihmisiä. Se ei näytä onnistuvan. Huligaanit rikkoo, mellastaa, möykkää jne. yötäpäivää. Kiitos vaan heille, hermot jo mennyt. Siinä ei auta keilahallit tai muutkaan matkailuvaltit kun ihmiset on mitä on... Kiitos silti aloittajalle kun jaksaa edes miettiä uusia tuulia ja piristeitä. Ei auta niin kauan kun se oma napa on tärkein- asenne ei muutu.

    • Anonyymi

      Se ny vaan on niin että täällä tarvitaan juuri sellaista viisasta maailmaa nähnyttä miestä kun " Raksa Rane" on. Hän jos kuka laittaisi asiat rullaamaan kun vaan annettaisiin hänelle riittävästi pelimerkkejä.
      Maalaisjärki on se mitä " Raksa Rane" on aina peräänkuuluttanut. Ja se maalaisjärki on nykyän liian monelta kateissa.

    • Anonyymi

      Hyvä idea tuo esteetön kuntoutus ja lomapaikka liikuntavammaisille. Mutta kun vammaisia kohdellaan täälläkin niin eri tavoin. Nytkin on kaikessa hiljaisuudessa lopetettu Artjärven Kaurislahden palvelutalo ja asukkaita hiissattu ties minne hissun kissun. Koti meni. Säätöt mielessä tietenkin ei asukkaat. Avuttomilta on helppo ottaa ja kukaan ei puolusta. Lehdistökin on ollut hiljaa. Huutolaisia nykyajankin vammaiset.

      • Anonyymi

        Surullista, että vammaisia kohdellaan todella huonosti Orimattilassa ja koko Päijät-Hämeessä. Suorastaan epäinhimillisesti. Aloittajalla hyviä ehdotuksia.


      • Anonyymi

        Koskahan sitä marssitaan vanhusten ja vammaisten puolesta? Muut ryhmät melkein ovat saaneet jo osansa marsseista. Hienoa olisi jos Orimattilassa olisi tuollainen keskus.


    • Anonyymi

      Kiitod aloittajalle fiksusta kirjoituksesta. Täytyy vaan muistaa, että tämä on orimattila ja täällä ei oikein osata tehdä mitään oikein. Olis kiva nähdä Olan kehittyvän ja muuttavan tänne ihmisiä, jotka laittaisivat asioita eteenpäin kehityksen kannalta. Ei tämä sisäsiittoinen kunta muuten kehity. En tarkoita muuttavilla ihmisillä tiettyjä ryhmiä. Tämä ei ollut rasistisesti sanottu.

      • Anonyymi

        Voitkos sen selvemmin sanoa. Olet hämessä ja täällä asiat sanotaan suoraan, kiertelemättä ja sitten tulee turpaan. Kun kehityt ihmsenä, ymmärrät, ettei muuttajat kehitä yhteiskuntaa mitenkään. Orimattila kehittyy oikeaan suuntaan tänne sijoittuneiden / sitoutuneiden asukkaiden kauttta.


    • Anonyymi

      Orimattilassa ei ole muuta hyvää, kuin Helsinkiin johtava tie Levannon suuntaan, joka vie moottoritielle. Ihmiset ovat tosi pahoja orimattilassa.

      • Anonyymi

        Olet oikeassa. Täällä on vaikea edes saada töitä, vain ilmaistyöntekijänä voit kelvata, jos silloinkaan. Kukaan ei kunnioita toisten rauhaa, omaisuutta, vaivannäköä tai muutakaan. En luota enää olalaisiin.


    • Anonyymi

      Lässyn lässyn.Ei pieniä paikkakuntia mikään pelasta.Taantuvat ja antaa taantua.Väestö keskittyy isoihin kaupunkeihin ja nekin kasvavat vain pääosin maahanmuuton takia.

      • Anonyymi

        Totta. Suurten kaupunkien vetovoimalle ei vaan voi tuppukylät mitään.


    • Anonyymi

      Osa pienistä kunnista menestyy. Osa ei. Orimattila kuuluu jälkimäiseen ryhmään. Jos noin 80-100 km säteellä suomen pääkaupungin vieressä ei menesty, niin kyllä vika on Olassa ja sen ihmisisissä. Ola vielä keskellä eteläistä suomea. Ei tätä kaupunkia halutakkaan kehittää. Loopu vaan tulee tällä tyylillä. Nyt veroprosentti jo yli 3 % suurempi, kuin menestyjäkunnissa.

    • Anonyymi

      Mäntsäläkin menettää ja Hennalla ei ole mitään mahiksia. Nyt alkaa nousukausi ja Ola näkee sen karvaasti.

    • Anonyymi

      Kirjootit vääriin, niin kuin pohjanmaalla sanottaasiiin. Mäntsälä siis menestyy. Ei menetä. Suomen pääministerikin asuu Mätsälässä.

    • Anonyymi

      Hienoo että joku perustaa uuden yrityksen Olaan.

      Onnittelut uudelle tatska yrittäjälle-

      Älä välitä näistä surkeista reppanoista, jotka haukkuvat kaikkea.
      Heillä ei vaan ole mu....aa yrittää mitään.

      Ola nousuun

      • Anonyymi

        Sitkeitä yrittäjiä, toivon menestystä.


    • Anonyymi

      Ilmaston muutosta ja Hennaa täynnä.Mielestäni tuonne voisi rakentaa uutta moottorirataa et tämä vouhkaaminen vähenisi.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1726
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1347
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      4
      1250
    4. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1230
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      143
      1215
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1116
    7. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1085
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      1081
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      1004
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      914
    Aihe