Asuntomessut

Anonyymi

Asuntomessujen järjestämistä on joistain käsittämättömistä syistä pidetty nerokkaana kaupungin talouden pelastavana hankkeena, mutta itse asiassa messut ovat vain utopioiden purkaustie, joka johtaa taloudelliseen katastrofiin.

79

249

  Vastaukset

  • Mitäs jos ei johda? Mitäs jos ovatkin menestys? Jossei taloudellisesti niin ainakin uuden hienon asuinalueen ja monitoimihallin muodossa? Tuntuisko susta silloin pahalta?

   • Aloite: Kaupunginhallitus alkaa Eurojackpottaamaan käyttäen esittelijän esitäyttämää kuponkia. Jos vaikka päävoitto tulisi ja saataisiin se tuleva 86 millin velka maksettua.

    Eurojackpotissa voi teoriassa voittaa vaikka päävoiton mahdollisuus on käytännössä häviävän pieni. Asuntomessuissa ei sen sijaan ole kaupungille minkäänlaista taloudellisen voiton mahdollisuutta. Asuntomessu osuuskunta korjaa potin jos jotain jaettavaa jää.


   • Aloite 2: Kaupunginjohtaja ja -kamreeri esittävät seuraavassa valtuuston kokouksessa tiedot eriteltynä kuinka paljon asuntomessujen infran rakentaminen ja huvinvointihalli maksavat ja miten kustannukset rahoitetaan. Lisäksi hänen tulee antaa selvitys miten ja missä ajassa Määrlahtilaisille rakennetaan päiväkoti messujen tieltä purettavan tilalle.
    Toivomus on että edellä mainituista asioista saadaan uskottava vastaus nopeasti koska härralla näyttää olevan aikaa osallistua kaikkeen hömppään, kuten ruusuhäihin ja sateenkaarikulkueeseen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aloite 2: Kaupunginjohtaja ja -kamreeri esittävät seuraavassa valtuuston kokouksessa tiedot eriteltynä kuinka paljon asuntomessujen infran rakentaminen ja huvinvointihalli maksavat ja miten kustannukset rahoitetaan. Lisäksi hänen tulee antaa selvitys miten ja missä ajassa Määrlahtilaisille rakennetaan päiväkoti messujen tieltä purettavan tilalle.
    Toivomus on että edellä mainituista asioista saadaan uskottava vastaus nopeasti koska härralla näyttää olevan aikaa osallistua kaikkeen hömppään, kuten ruusuhäihin ja sateenkaarikulkueeseen.

    Ruusuhäät & muu hömppä ovat suurinta osaamisaluetta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ruusuhäät & muu hömppä ovat suurinta osaamisaluetta.

    Ordföranden osaamisalueeseen voidaan nyt myös lisätä julkinen löylyn lyönti.


   • Tässä soi aikoinaan jo varoituskellot."Jossei taloudellisesti".


   • Kuule,tuntuu pahalta yhä,monitoimihallia ei tule,ja säkin voit joutua työttömäksi.Vaikka kuinka itseäsi koitat tehdä tärkeäksi.Kaupunki toimii ilman sinuakin..Vaikka toisin luulet.


   • Miten voit olla noin naiivi.Eli maksoi mitä maksoi.No kyllä olet jo muutenkin ahneutesi osoittanut.Kunhan SINÄ saat pitää työpaikkasi..Kaikki tiedämme,kuka olet.


  • Lainaten paikallisen rkp:n luottamushenkilön kertomaa:" Ja kaiken takana on kävelevä Katastrofi!" Laiska kun mikä, mutta kuvia pitää saada jokaiseen lehteen, työn saavutukset ovat skaalalla 1 -5 nolla. Hieno hipiä ei kestä minkäänlaista painetta, päre palaa kuin tosi narsistilla.
   Onnea ja kaikkea hyvää teille Lovisan veronmaksajille, kaupungin talouden ongelmat eivät johdu oikeaa rahaa paikkakunnalle tuottavasta voimayhtiöstä, vaan omaa napaansa tuijottavien valtuuston "oikeistolaisen" kielipolitiikkojen holtittomasta rahankäytöstä ja hillopurin kähmimisestä. Asuntomessut ovat johtamistaidon nerokkuuden merkkisaavutus, kaikki haluaa parasta mitä keksivät, vaan rahoitus ei kiinnosta eikä sillä ole nyt väliä koska kaksi seuraavaa sukupolvea sen maksavat.

   • Ottiko tämä Dick autoedun vastaan??


   • Ei ottanut, osti oman.


  • Toinen kämppä ostettu tänään määrlahdesta, 42 tonnia 65 neliöisestä kaksikosta. Sisustus 70-luvulta lukuunottamatta kylppäriä joka uusittu muutama vuosi sitten. Seinät valkoisiksi ja laminaatti lattiaan ja eiku vuokralle. Asuntomessujen jälkeen myyntiin. Väitän että en jää tappiolle. Kiitos sille taholle joka hommasi messut ja hei käykäähän katsomassa samalla Kouvolan messuja, nehän oli kans tuhoon tuomitut vuosia ennen avajaisia. Nii ja KymiRing, F1 lisenssi myönnetty. Ei huonoa Kouvola.

   • 4 asukasta lisää sai Kouvola.


  • Kouvolassa on noin 83 000 asukasta ja se sijoitti asuntomessuihin 8,6 miljoonaa. Loviisassa on alle 15 000 asukasta ja se sijoittaa arviolta messuihin 25-30 miljoonaa, jos riittääkään! Kuluja aiheuttaa mm. messuorganisaatio (1 milj.), parkkipaikat (?), suunnittelu (?), alueen infrastruktuuri (11 milj.), hyvinvointihalli (yli 11 milj.), pontoonisilta (1,5 milj.). Sitten vielä mijoonien kulut aiheuttava Saaristotien siirto, rakennusten (päiväkoti, liikerakennus,
   Valtsun kiinteistö, polttoaineen jakeluasema) purku ja uuden päiväkodin rakentaminen.

   • Niin...? Mitä sitten? Se on vaan rahaa. Käytä tilannetta hyväksesi ja pistä oma raha poikimaan. Kouvola ei ole vertailukelpoinen, Loviisaan ollaan käytännössä rakentamassa kokonaan uutta kaupunginosaa, Kouvolassa rakennettiin ns. " valmiille pohjalle". Kouvolan messuihin sijoittamat todelliset kustannukset ja tulot kerrotaan syys-lokakuussa.


   • Hurjia lukuja!! Miten Loviisa rahoittaa messut? Enkeli ei ole vielä ilmoittanut, ei varmaan tiedä. Han on alltför-positiv, Kun messuista päätettiin niin kaupungin talous oli 6 miljoonaa euroa tappiolla, mutta enkelin mielestä oltiin 200 000 euroa plussalla, eli suuressa kuvassaan velat muuttui saataviksi ja valtuusto yhtyi enkelin päiväuneen ja hyväksyi messujen hakemisen Lovisaan! Tonttien myynnistä arvioidaan tuloa 1 - 3 miljoonaa euroa, joten "tulolla" ei rahoiteta muuta kuin ponttoonisilta! Pääsylipuista jää 15 % käteen, eli Osuuskunta Suomen Asuntomessut kuittaa mahdolliset messujen tulot siitä vaan. Kaikki riskit ja mahdolliset syntyvät korvausvelvoitteet on enkeli sopinut Loviisan piikkiin. Valtuusto ei tiedä miten messujen ja siihen liittyvän muun rakentamisen ja hankkeiden rahoitus toteutetaan!! Tuskin tähän kelpaa vastaus: kyllä leasingiä saa kun vakuutena on 15 000 verotettavaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin...? Mitä sitten? Se on vaan rahaa. Käytä tilannetta hyväksesi ja pistä oma raha poikimaan. Kouvola ei ole vertailukelpoinen, Loviisaan ollaan käytännössä rakentamassa kokonaan uutta kaupunginosaa, Kouvolassa rakennettiin ns. " valmiille pohjalle". Kouvolan messuihin sijoittamat todelliset kustannukset ja tulot kerrotaan syys-lokakuussa.

    Se osoittaa, että hanke on huonossa taloudellisessa jamassa olevalle pikkukaupungille suorastaan suuruudenhullu . Oletko joskus kuullut, että tulot ja menot pitäisi olla tasapainossa. Ilmeisesti et ole. Mitä tilannetta? Vanhoja luukkuja saa vanhoista suuria korjausinvestointeja vaativista taloyhtiöistä halvalla, koska kysyntä puuttuu ja suuret yhtiövastikkeet ovat tuloillaan. Loviisan ongelma on työpaikkojen puute ja niitä ei ole suuria määriä enää tänne tulossa. Asuminen sinänsä ei ole elinkeino. Kenelle uutta kaupunginosaa oikein rakennetaan, kun ennestään kaupungilla on myymättä 164 tonttia ja eri sivustoilla on yksityisillä tahoilla myynnissä koko ajan noin 200 asuntoa/kiinteistöä? Ylitarjonnalla on tapana romahduttaa hinnat, joten messut ovat myös karhunpalvelus vanhoja kiinteistöjä myyville.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hurjia lukuja!! Miten Loviisa rahoittaa messut? Enkeli ei ole vielä ilmoittanut, ei varmaan tiedä. Han on alltför-positiv, Kun messuista päätettiin niin kaupungin talous oli 6 miljoonaa euroa tappiolla, mutta enkelin mielestä oltiin 200 000 euroa plussalla, eli suuressa kuvassaan velat muuttui saataviksi ja valtuusto yhtyi enkelin päiväuneen ja hyväksyi messujen hakemisen Lovisaan! Tonttien myynnistä arvioidaan tuloa 1 - 3 miljoonaa euroa, joten "tulolla" ei rahoiteta muuta kuin ponttoonisilta! Pääsylipuista jää 15 % käteen, eli Osuuskunta Suomen Asuntomessut kuittaa mahdolliset messujen tulot siitä vaan. Kaikki riskit ja mahdolliset syntyvät korvausvelvoitteet on enkeli sopinut Loviisan piikkiin. Valtuusto ei tiedä miten messujen ja siihen liittyvän muun rakentamisen ja hankkeiden rahoitus toteutetaan!! Tuskin tähän kelpaa vastaus: kyllä leasingiä saa kun vakuutena on 15 000 verotettavaa.

    Kuntalain mukaan valtuusto vastaa kunnan taloudesta, mutta sitä on pidetty ihan pihalla ja kaiken huipuksi se vielä hyväksyy moisen touhun. Vieläkään ei ole esitetty asuntomessujen rahoitussuunnitelmaa. Ts. ensin hommattiin asuntomessut, vaikka ei tarkkaan tiedetty mitä messut tulevat
    maksamaan ja miten ne rahoitetaan. Kaupungin kaikkien aikojen kallein ja siitä huolimatta huonoiten valmisteltu hanke! Tästä hyvästä on jo jaettu palkankorotus ja lisää korotuksia seuraa autoedun muodossa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuntalain mukaan valtuusto vastaa kunnan taloudesta, mutta sitä on pidetty ihan pihalla ja kaiken huipuksi se vielä hyväksyy moisen touhun. Vieläkään ei ole esitetty asuntomessujen rahoitussuunnitelmaa. Ts. ensin hommattiin asuntomessut, vaikka ei tarkkaan tiedetty mitä messut tulevat
    maksamaan ja miten ne rahoitetaan. Kaupungin kaikkien aikojen kallein ja siitä huolimatta huonoiten valmisteltu hanke! Tästä hyvästä on jo jaettu palkankorotus ja lisää korotuksia seuraa autoedun muodossa.

    Valtuusto on ylin päättävä toimielin, mutta silti sillä ei ole mitään otetta kaupungin asioiden hoitamisessa eikä myöskään minkäänlaista arvovaltaa. Samoin kaupunginhallitukselle voi esittää ihan mitä tahansa ja aina tulee hyväksyntä. Viranhaltijat tekevät mitä lystäävät, koska kukaan ei valvo ja kenkää ei saa sitten millään.


   • Selvitys messualueen maaperästä on luettavissa netissä.....
    2m löysää silttiä jne joten paalutuspauketta on tiedossa muutamaksi kuukaudeksi.


   • Onneksi vaan 2m, se on vähän noissa hommissa👍


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onneksi vaan 2m, se on vähän noissa hommissa👍

    Yhden rakennuspaikan hinnaksi tulee veronmaksajille 300 000 - 600 000 euroa. Se on käsittämättömän paljon noissa hommissa.


   • 4 Uutta asukasta sai Kouvola.


   • 4 uutta asukasta tuli Kouvolaan.


   • On meillä rahnaa!


  • Uskokaa tai älkää, mutta hallitukselle ei aina esitetä kaikkia asiaan liittyviä dokumentteja Siihen se tyytyy ja asia hyväksytään esityksen mukaisena. Karmeaa menoa.

   LovLeak

   • Aion tehdä Tarjoilijasta rikostutkintapyynnön.Ehkä sitten selviää,miksi Kaleva irtisanottiin.Tämä tarjoilija on saatava pois täältä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aion tehdä Tarjoilijasta rikostutkintapyynnön.Ehkä sitten selviää,miksi Kaleva irtisanottiin.Tämä tarjoilija on saatava pois täältä.

    Irtisanottiinko Kaleva?


   • Ai ettei "aina esitetä riittäviä dokumenttejä". Se mitä olen yleensä eri kaupunkien valtuustokokouksia seurannut niin niitä ei koskaan esitetä riittävästi.


  • Epäilen että messut peruuntuvat siinä vaiheessa kun yhtään rakentajaa ei kiinnosta tarjontaa. Kuka hullu tämmöseen tuppukylään rakentaisi? Eihän täällä ole mitään muuta houkuttelevaa kun kurainen lahti ja saviset rannat.

  • Asuntomessujen rahoittaja? Oisko se tyyppi joka ostellu kiitettävää tahtia noita vuokra-asuntoja?

  • Kunnian rahoittamisesta saavat veronmaksajat, joiden pitää maksaa messujen järjestämiseen otetut kaupungin velat. Parin vuoden päästä kaupungin velkamäärä nousee tidlen suuren messuprojektin ansiosta 44 miljoonasta 86 miljoonaan.

   • Miten voi etukäteen saada tietoonsa tulevat velat? Varsinkin kun et selkeästi kuulu päättäjiin?


   • Kysy sinäkin Lovisan velkaantumisesta tietoa Jan D Oker-Blomilta tai kaupungin kamreerilta, joka sanoi valtuuston kokouksessa: "Näin ei voi jatkua". (Lähde LS:n tallennearkisto). Jos vastaukset eivät tyydytä, niin kysy tarkastuslautakunnalta tai tilintarkastajalta pitäisikö valtuuston olla tietoisia ja huolestuneita nykyisestä talouden hallitsemattomasta kehityksestä. Blomman tiedot eivät välttämättä ole ajantasaisia, esimerkiksi hän väitti valtuustolle Messupäätöksen teon yhteydessä, että talous on 200 000 plussalla vaikka se oli 6 000 000 euroa pakkasella.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miten voi etukäteen saada tietoonsa tulevat velat? Varsinkin kun et selkeästi kuulu päättäjiin?

    Kaupunginvaltuusto 12.6.2019 / Pykälä 72. Arviointikertomus 2018 ja sieltä kohta: Loviisan kaupungin taloudellinen kehitys on erittäin huolestuttavaa.

    Kaupungin tileillä on vain muutama miljoona, jotka eivät riitä edes 1 kuukauden palkka- ja muihin menoihin. Ainut vaihtoehto messujen rahoittamiseen on velan ottaminen.


   • Mitä jos Asuntomessut rahoitetaan leasingillä niin se ei ole velkaa? Messut tulisi maksuun osamaksulla, tällöin Enkelin aloite veron alennuksesta voidaan toteuttaa ennen seuraavia kuntavaaleja. Äänet sataisi taas Ankkalammen laariin!


   • Mahtavaa!! Lovisalla olisi 56 miljoona euroa leasingiä. Pieni kaupunki, kerta-Jytky leasingillä.


   • Hieno tuo leasing-Jytky! Saadaan laskettua kunnallisveroa!! Kyllä rkp:n ja puudelien lapset ja lastenlaapset maksavat vielä pitkään iloisella mielellä leasingiä. Kyllä kaupunginjohtajan kannattaisi tilata juhalta 80 euron standardin mukaiset kristallipystin kummilahjaksi jokaiselle uudelle Lovisalaisvauvalle. ja varustaa se päiväyksen lisäksi tekstillä :

    Kaupungin johto tervehtii sinua uusi kuntalainen, tervetuloa joukkoomme. Olet meille arvokas, olemme tehneet joJytky-leasingit puolestasi. Toivotamme sinulle terveyttä ja pitkää ikää.


  • Eli kuntalaisaloite messujen peruuttamiseen! Montako ääntä tarvitaan? Ensin kansa torille, minä olen eturivissä!

  • OKEI,Tehdään SUOMI valitus.

   • SUOMI valitus? Onks tuo termi "kaikki aika" -suomea puhuvan kävelevän katastrofin hallinnon sanastoa?


  • Taita olla. Kaiki kontaktin otto klockantorni luokitella valitus ja häiritä tärkeä palaveri, pallolyönti,svarttissapuska och laxfiska.

  • Loviisan messuhanke on edesvastuuton ja absurdi.

  • Mulla kämppä myynnissä, heti jos saan tehtyy kaupat, muutan helvettinl Loviisasta. Siis tää asuntomessu homma on niin perseestä kun olla voi! Suomessa nauretaan pitkään loviisalaisia päättäjiä. Hyvä RKP!

  • Eivätkö kaikki loviisalaiset veronmaksajat tiedosta sitä, että juuri he joutuvat maksamaan messuista ja niiden oheistoiminnoista aiheutuvat kymmenien miljoonien kulut. Lisäksi messujen rahoittamiseksi kohdistetaan säästöjä kaupunkilaisten peruspalveluihin. Kyläkoulujen lakkauttaminen on vain yksi säästökohde. Tosin säästöjä ei paljoa tule, koska oppilaiden kuljetuskulut kasvavat ja vanhat koulurakennukse jäävät kaupungin rasitteeksi. Kaikki säästökohteet eivät tule julkisuuteen. Kuten esimerkiksi sote-toimintoihin liittyvän henkilökunnan vaivihkainen vähentäminen. Tätäkö loviisalaiset muka haluavat? Valtuustosta ei ole kaupunkilaisten edun valvojaksi ja absurdin messuhankkeen torppaajaksi.

   • Valtakunnan oikeuteen tehty tiettävästi monta valitusta Loviisan veronmaksajien puolesta.Mia luulee olevansa suojattu ilman Tena Ladya.No ehkä 5 vuotta vielä.Ja tulee Miallakin kusi housuun.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Valtakunnan oikeuteen tehty tiettävästi monta valitusta Loviisan veronmaksajien puolesta.Mia luulee olevansa suojattu ilman Tena Ladya.No ehkä 5 vuotta vielä.Ja tulee Miallakin kusi housuun.

    Kannattaa kuitenkin varautua siihen ettei tule niin ei pety.


  • Veronmaksajien rahoja käytetään muutenkin varsin kevytmielisen tuntuisesti mm. eräiden luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden yhteiseen matkusteluun. Käytännössä nämä retket ovat tarpeettomia ja virkistysmatkoja. Eräällä luottamushenkilöllä näyttää olevan hänen omien some julkistustensa perusteella erittäin läheiset välit viranhaltijaan. Ystävyyssuhde saattaa johtaa jopa luottamushenkilön esteellisyyteen käsitellä asioita, josta aiheutuu viranhaltijalle erityistä hyötyä.

  • Kyseisen parivaljakon kerrotaan olevan messujen primus motor?

  • Tuo 450 e palkankorotus oli kyllä se "viimeinen niitti".Kun vanhustenhoidosta koko ajan tingitään.Törkeää touhua!!!!

   '

   • Avaisitko vähän millä tavoin vanhusten hoidosta tingitään koko ajan?


  • Vanhuksille ei anneta paikkoja palvelutaloihin, kotihoidossa liian vähän henkilökuntaa, ruokatoimitukset lopetettu ja siirrytty Menumat ruokintaan jne.

   • Suomessa on vanhuksia koko ajan enemmän ja enemmän, enemmän kuin palvelutalopaikkoja. Tulee väistämättä tilanteita joissa paikan tarvitseva ei sitä heti saa. Loviisan seudulla on kuitenkin hyvä kotihoito ja erinomainen kotisairaala järjestelmä jota muuten hei ollaan kopioimassa koko Uudellemaalle. Henkilökuntaa on liian vähän siitä olen samaa mieltä mutta hallitus on jo osoittanut määrärahoja sen lisäämiseen, ei käy vaan ihan hetkessä. Omalla sukulaisilla Menumat on toiminut hyvin mutta siitä kyllä kuulee paljon muutakin juttua joten ei se täysin hyvä järjestelmä vielä ole.


   • Nyt korjataan ensin edellisen hallituksen aiheuttamat tuhot ja sitten parannetaan järjestelmää. Ottaa oman aikansa.


   • Tarkoitatko Lovisan kaupunginhallitusta? Siellä jatkavat nyt samat itsekkäät pierut kuin edellisessä! Rahaa tuhlataan ja enkelin pilvikuvia ihastellaan ja tarjoilija/kokki hakee rahakkaita luottamustehtäviä.


   • Jos kaupungin tulot on jatkuvassa laskussa niin eikö samoin käy väkiluvulle ja palveluille mikä johtaa oravanpyörään. Pitäisikö tehdä jotain vai pakkaako kaikki jo laukkujaan? Ainakin asuntoja on paljon myynnissä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos kaupungin tulot on jatkuvassa laskussa niin eikö samoin käy väkiluvulle ja palveluille mikä johtaa oravanpyörään. Pitäisikö tehdä jotain vai pakkaako kaikki jo laukkujaan? Ainakin asuntoja on paljon myynnissä.

    Tänään se nauru pitkästä ilosta sitten irtosi.Olemme viime Joulukuussa palkanneet verorahoilla 5 vuodeksi: "Projektinjohtopäällikön". Kun joku titteli piti keksiä.Kyllä taas Loviisalaisille taputetaan .Kiva että on hyvä hallinto.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tänään se nauru pitkästä ilosta sitten irtosi.Olemme viime Joulukuussa palkanneet verorahoilla 5 vuodeksi: "Projektinjohtopäällikön". Kun joku titteli piti keksiä.Kyllä taas Loviisalaisille taputetaan .Kiva että on hyvä hallinto.

    Kun ei Uffelle raaskittu antaa lopareita.Aika absurdia.Sjödahl ei kelvannut ??kaupunginjohtajaksi,mutta näitä projektinjohtajia säälistä vaan pidetään töissä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tänään se nauru pitkästä ilosta sitten irtosi.Olemme viime Joulukuussa palkanneet verorahoilla 5 vuodeksi: "Projektinjohtopäällikön". Kun joku titteli piti keksiä.Kyllä taas Loviisalaisille taputetaan .Kiva että on hyvä hallinto.

    Sain 2 omistamaani kämppää myytyä!!Jes! Loviisa kusee omaan kenkään!!!! Hulluja päättäjiä!!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sain 2 omistamaani kämppää myytyä!!Jes! Loviisa kusee omaan kenkään!!!! Hulluja päättäjiä!!

    Loviisan huono ilmapiiri huomattu ympäri Suomea,Kalevan irtisanominen,Mian omahyväisyys,outoja palkankorotuksia tietyille,autoetuja...Sain taloni myytyä tänään!!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tarkoitatko Lovisan kaupunginhallitusta? Siellä jatkavat nyt samat itsekkäät pierut kuin edellisessä! Rahaa tuhlataan ja enkelin pilvikuvia ihastellaan ja tarjoilija/kokki hakee rahakkaita luottamustehtäviä.

    Nyt kaikki Loviisalaiset talkoisiin.Kertokaa mistä kaikista "Meidän" KOKKITARJOILIJA saa palkkaa,tai muita etuja.


  • Maksetaanko Kphpj;lle palkkaa?Miksi persaukinen kaupunki maksaa kpj autoetua?Miksi arkkitehti sai 450 EUROA KK Palkankorotuksen!!

  • Laitoin 4 asuntoa myyntiin,tämä hullu kolmikko tuhoaa koko Loviisan!Pois ja äkkiä!!

   • Hei vinkkaa vähän mitkä? Voisin ostaa kaikki varsinkin jos Määrlahden alueella. Tietty halvalla...


   • todennäköisesti sulla ei oo yhtään kämppää ja asut Kelarahoilla kaupungin vuokrakämpässä. Poislähtö olisi palvelus monelle.


   • En edes asu lähelläkään tätä "Tarjoilijakuningatarta" eli Loviisaa..Mutta hän ajaa teidät konkkaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hei vinkkaa vähän mitkä? Voisin ostaa kaikki varsinkin jos Määrlahden alueella. Tietty halvalla...

    Ei ollu määrlahdessa,kaikki meni!


  • Hanke on ihan hieno mutta tuntuu näin kesävieraasta aika isolta hankkeelta. Mietin vaan mistä rahoitus? Jos siihen jotain tehdään niin enain koko pohjukk pitäisi ruopata rantoineen. Siihen uppoaa miljoonia. Jos ei ruopata koko hanke on turha. Ei kukaan halua haisevan mudn äärelle. Kaunishan tuo olisi ja siistisi aluetta, uskon että olisi kiinnoatusta asumiseenkin siellä mutta taitaa olla liian kallishanke? Onko Loviisassa kerrottu mistä rahat ja mikä on hankkeen kustannusarvio.

   • Oiskohan tohon jotain joukkorahoitusta? Itse olisin valmis sijoittamaan muutaman kymppitonnin ja tietäisin sopivan firman hoitamaan ruoppaushommia tarpeen vaatiessa. Alueena parasta A-luokkaa ja ei kuulemma tarvitsisi edes paaluttaa kuin 8 metriä ni ei sekään paha.


   • Hankkeen rahoitusta ei ole kerrottu, mutta ei se haittaa satuihin uskovaa valtuustoa, jonka pitäisi sentään vastata kunnan taloudesta. Asunto messujen tarkoituksena ja tärkeimpänä "perusteluna" on saada Loviisa kartalle. Taloudellisessa syöksykierteessä olevassa kaupungissa ainoa mahdollinen rahoituksen muoto on lainan otto ja muutamassa vuodessa lainamäärä lähes tuplaantuu 86 miljoonaan euroon. Messujen ja niiden oheistoimintoinnoista aiheutuvaa lopullista hintaa voi vain arvailla, mutta kaupunginjohtaja julisti jotenkin tähän malliin; 45 miljoonaa pöydällä, tulkaa ottamaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oiskohan tohon jotain joukkorahoitusta? Itse olisin valmis sijoittamaan muutaman kymppitonnin ja tietäisin sopivan firman hoitamaan ruoppaushommia tarpeen vaatiessa. Alueena parasta A-luokkaa ja ei kuulemma tarvitsisi edes paaluttaa kuin 8 metriä ni ei sekään paha.

    8 metriä..Nyt on Sinua narrattu.Mihin tieto perustuu..


   • Anonyymi kirjoitti:

    8 metriä..Nyt on Sinua narrattu.Mihin tieto perustuu..

    Kävin kysymässä äijiltä toukokuussa kun olivat koeporailemassa alueella. Voihan se toki olla että kusettivat, syytä en ymmärrä että miksi näin olisi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oiskohan tohon jotain joukkorahoitusta? Itse olisin valmis sijoittamaan muutaman kymppitonnin ja tietäisin sopivan firman hoitamaan ruoppaushommia tarpeen vaatiessa. Alueena parasta A-luokkaa ja ei kuulemma tarvitsisi edes paaluttaa kuin 8 metriä ni ei sekään paha.

    Tarkoittanet joukkorahoituksella kuntalaisten veroja.


  • Valtio tulee puuttuumaan Lovisan huonoon taloudenpitoon.Niin paljon jo kanteluita huonosta hallinnosta tehty.

   • Valtion holhoukseen joutuminen olisi kaupungin asukkaiden kannalta kaikkein paras vaihtoehto.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Valtion holhoukseen joutuminen olisi kaupungin asukkaiden kannalta kaikkein paras vaihtoehto.

    Kyllä se on ihan mahdollista.


  • Asuntomessut peruuntuvat,jos 24kpl tonttia ei ole 2022 myyty,näin.

   • Hakemus tai oikeastaan ilmoitus kiinnostuksesta tonttia kohtaan pistetty sisään...😊


  • Onks messut Lovisassa vai missä ,,

  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   65
   3801
  2. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   64
   2139