Hauhon herkkujen yöhönkö

Anonyymi

Siellä tullut aina porukalla poikettua. Ainakin silloin kun hämäläinen maaseutu on näyttäytynyt parhaimmillaan. Heinäkuuussa, kesäisenä, jopa helteisenä.
Kun on todellakin tuntunut kesältä ja lämpöä on riittänyt iltaan asti.
Peltosirkun tilalle ajeltu ensin nauttimaan mansikkaherkkuja. Sen jälkeen Vuolteen kartanolla on ollut mukavaa aterioida, maukkaita hämäläisiä herkkuja.
Vaikka siellä ulkosalla ja katsella samalla kaunista maisemaa. Käydä myös rannassa maistamassa muikkuja. Joskus siellä kartanon pihalla on ollut myös tanssi ja karaoketeltta pihalla. Pikaisesti sen jälkeen on katsottu myös kirkonraitin tarjonta.

Myös muut kohteet ollaan ajeltu läpi katselemassa. Vihavuodessa, vaikka aika kaukana muista kohteista. Sielläkin on ollut mukava, katsella ja kuunnella komean kosken kohinaa. Kohinan lomasta on kuulunut koskikahvion terassilta, tunnelmaan sopiva haitarimusiikki. Sieltä on nenään kantautunut myös herkullisten paistettujen ohukaisten ja vohveleiden tuoksua. Veden kielelle on tuonut myös vartaassa muhinut villisika. Annoksen hinta on hiukan hirvittänyt. Mutta menköön nyt, kerran kesässä hintava herkku.
Hahkialan kartanossakin tullut poikettua. Kartanonmiljöön tunnelmaa tutkimassa.

Lautsian terassillakin on poikettu ottamassa parit drinkit. Kesäteatteriin emme ole koskaan herkkujenyönä ennättäneet.
Mitään muuta ohjelmaa Lautsiassa ei enää illempaa ole ollutkaan. Joskus on ollut auki se rantabaarikin. Kerran siellä oli erityisen kiva irkkumeininki. Kun paikalla esiintyi Duo Ants and Pants. Eipä ollut enää rantabaari auki viimeksi. Aika vaisu meno siis. Joten, sen jälkeen sieltä olisi mieluusti lähtenyt jatkamaan iltaa tunnelmalliselle Vitsiälän lavalle lavatansseihin. Mutta sekään ei kai nykyään enää kuulu herkkujen yön ohjelmaan?
Koska vuosi pari sitten kävimme Vitsiälän portilla herkkujenyön iltana. Pettymykseksemme siellä oli lava ihan autiona. Ehkäpä kapakanmäki korvaa nyt sen.

Jos ei tanssituta kovasti. Saatamme jumittua illan päätteeksi Alvettulan kyläkaupan katetulle terassille. Siellä on mukava ja välitön tunnelma. Kyläkaupan puolesta on huomaavaisesti, illan viilentyessä, tarjottu myös huopia lämmittämään terassilla puoleenyöhön asti viihtyviä asiakkaita.

Mutta, nyt näyttää kesäsää sellaiselta, että eipä taida tunkua olla herkkujenyössä.
Ei isommin huvita lähteä sinne palelemaan, eikä mihinkään sisätiloihinkaan istuskelemaan. Herkkujenyön kun on aina mieltänyt kesätapahtumaksi, jolloin ollaan enemmänkin ulkona.
Kaikenlisäksi, monilla on perjantaina 12.7 raskas työviikko takana. Kaikki eivät ole kesälomalla. Lauantaina olisi jaksanut paremmin juhlia tätä perinteistä yötä.
Mutta, juuri perjantainhan jotkut (ehkä työttömät) valopäät ovat päättäneet tämän tapahtuman ajankohdaksi.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Perjantai on nykyisin valitettavan monen tapahtuman päivä kun kuitenkin monet ovat todellakin väsyneitä pitkästä ja rankasta työviikosta - verottaa se taatusti yleisöä.
      Harmi homma - olisi tuonne itsekin voinut mennä, mutta ei todellakaan perjantaina täältä sadan kilometrin päästä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe