Aihe

Alasti saunassa

Kuuluuko Prometheus-leiriin alasti saunominen muiden kanssa?

20

346

  Vastaukset

  • No kyllä kuuluu, mutta saunassa ja pesuhuoneessa, eikä pukuhuoneessakaan ei ole valoja, joten kehtaatte olla alasti. T: leirin isoiset ja ohjaajat. Ai niin, ps. Saunassa myös soitetaan Dimmu Burgeria. Sitä tulee seinäkaijuttimista sen verran isolla etteivät nolot äänet, kuten saunapierut kuulu. Myöskin on saunassa puhaltimia jotka sekoittavat ilmaa niin ettei kukaan voi päätellä, kenen suunnasta paha haju tulee.

  • Rippikoulussa oli kamerat turvallisuuden vuoksi ja alastomuuspakko. Saunaan piti mennä aamuisin ja iltaisin. Joka kerta Jumala valitsi pojan, joka sitten haettii saunasta. Jonkinlainen henkinen kokemus muutti Valittuja, olivat hiljaisia ja syrjäänvetäytyviä, joskus jopa kuului itkua, varmaan Valaistumisen ilosta.

  • Taas ovat kristityt ja ateistit edustettuja ja vähemmistöt hiljaa? On juutalaisillakin leirit ja suihkukokemukset!

   • Em, saanko kysyä

    Kun Raamatussa sanotaan, ettei mikään synny as. Sattuman kautta

    Miksi Rippikoulua kutsutaan yhä "Leirikeskuksesksi" Keskusleiri, --- keskitysleiri

    ei oo suurta eroa enää siihen. :D Ah Meme


  • Kuuluu, jos niin itse valitsee. Saa myös käyttää uikkareita tai pyyhettä, jos niin haluaa. Uuden saunaohjeistuksen mukaan erilaisista saunomistoiveista otetaan hyvin selkoa nimettömästi, joten voi toivoa omaa vuoroa tai sellaista vuoroa, jossa kaikilla on uikkarit.

   • Itse ainakin toimin kuten oletan enemmistön toimivan.
    Ryhmässä on aina hankala jos on ainoa joka käyttää uikkareita tai jos on ainoa joka on alasti.


   • kuusnolla kirjoitti:

    Itse ainakin toimin kuten oletan enemmistön toimivan.
    Ryhmässä on aina hankala jos on ainoa joka käyttää uikkareita tai jos on ainoa joka on alasti.

    Protuleirillä on vahvaa yhteisöllisyyttä, mutta myös yksilöllisyyttä arvostetaan. Niinpä saa olla ainoa, joka saunoo uikkareissa. Olen ollut toiminnassa mukana jo aika kauan ja tunnen parikin sellaista aktiivia, jotka edelleen saunovat uikkareissa. Heille se on luontevampaa ja se heille sallittakoon.

    Se kyllä on totta, että jos kaikki ovat alasti, niin kukaan ei ole alasti, eli alastomuuteen ei kiinnitetä mitään huomiota.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Protuleirillä on vahvaa yhteisöllisyyttä, mutta myös yksilöllisyyttä arvostetaan. Niinpä saa olla ainoa, joka saunoo uikkareissa. Olen ollut toiminnassa mukana jo aika kauan ja tunnen parikin sellaista aktiivia, jotka edelleen saunovat uikkareissa. Heille se on luontevampaa ja se heille sallittakoon.

    Se kyllä on totta, että jos kaikki ovat alasti, niin kukaan ei ole alasti, eli alastomuuteen ei kiinnitetä mitään huomiota.

    Kuulostaa hyvältä. Tosin aina ajattelen kuitenkin kaikkea itseni ja kokemukseni kautta. Joissain alastomana saunassa tilanteissa, missä olen ollut mukana, olen miettinyt kovasti mitä muut tekee.
    Tosin niin myös mietin kahvijonossa. Kermalla vai mustana, kaksi keksiä.


  • Protu oli aivan mahtava kokemus. Sain sieltä paljon uusia ystäviä.

   Ne jotka ovat käyneet riparin ja protun, pitivät protua paljon parempana.
   Kaikki pisteet protulle.

  • Meidän protulla ei ollut mikään pakko olla alasti saunassa. Sai pitää uimapukua tai olla pitämättä. Kävin prometheus-leirin Nuuksiossa 2016

  • Saat olla alasti jos huvittaa. Se on sinun ihan oma valinta. Kukaan ei sinua painosta.

   Protu on paras

  • Protulla voi mennä saunaan vaikka talviturkki päällä. Ihan miten mieli lystää.

   Riparin ja protun käyneet sanovat että protu hakkaa riparin 6 -0.

   • Onko ne perustelleet miksi protu on parempi?
    Kai muitakin syitä kuin alasti saunominen.


   • Tässä on vähän vertailua viiden vuoden takaa:

    "Oma leirini oli Vaaruvuoressa, Korpilahdessa. Paikka oli tosi mukava ja aurinkoinen. Vehreä metsä, rantasauna ja vieressä ollut maatila toi oman tunnelmansa (-ja tuoksunsa).

    Ensimmäisenä päivänä kättäni vatkattiin reippaasti, tapasin monta uutta, iloista kasvoa sekä opin melkein kaikkien nimet, ainakin juttelin lähes kaikkien kanssa! Siitä lähtien olin ihan(an) pöllämystynyt. Jo alkuviikosta yhteishenki oli korkealla, sitä en ollut kokenut edes aiemmin kesällä ollessani rippikoululeirillä. Halusin käydä kummatkin leirit kokemusten vuoksi ja niitä tosiaan sain!

    Ripari ei saanut minua muuttumaan uskontokuntaan kuulumattomasta luterilaiseksi. Sen sijaan Prometheus-leiri kasvatti minua ja sai minut varmemmaksi elämänkatsomukseni sekä itseni suhteen. Sain olla oma itseni, olla samalla erilainen ja samanlainen. Ehkä suurinta ihmetystä toi rovaniemeläisyyteni, mutta olin vain iloinen, kun sain olla ainoa näin pohjoisesta.

    Viikko oli hyvin intensiivinen ja vilahti ohi, niin että viimeisenä päivänä en voinut uskoa yhteisen viikon menneen niin nopeasti. Päivien kulusta muistutti vain leirilakana, johon kerääntyi joka päivä lisää hauskoja juttuja ja lausahduksia. Tiimimme piti menoa yllä, mutta myös vahti, että pysyimme aiheessa.

    Kummatkin leirit olivat mukavia, mutta ehkä Protu oli antoisampi. Keskustelut, leikit ja ryhmätehtävät auttoivat käsittelemään aiheita. Opin katsomaan asioita eri näkökulmista, nousemaan ajatuksissani ihan uudelle tasolle, mutta ennen kaikkea kuuntelemaan ja ymmärtämään muita ihmisiä. Myös ystävyyden ja lähimmäisten tärkeys korostui minulle. Sain ainakin 22 uutta ystävää, joihin tutustuin seitsemän päivän aikana ehkä paremmin kuin olen tutustunut rovaniemeläisiin kavereihini ja luokkalaisiini seitsemän vuoden aikana. Kiitos kaikille!" - Sandra, Vaaruvuoren leiriläinen


  • Se nyt kuuluu tapoihin et saunassa käydään jonkun kanssa ja siellä ollaan alasti. Vai aattelitko mennä Adidakset päällä?

   • Ei ketään saunaan väkisin viedä, peseytyä voi myös suihkussa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei ketään saunaan väkisin viedä, peseytyä voi myös suihkussa.

    Saunominen ei ole kaikkien juttu, varsinkaan seurassa, joten oma peseytymisvuoro taataan kaikille halukkaille leiripaikan rajoituksista huolimatta. Jossakin paikassa saattaa saunan pesuhuone muuripatoineen olla se ainoa vaihtoehto. Jos pataan jää vettä, on se usein vielä aamullakin tarpeeksi lämmintä peseytymistä varten.

    Kuukautisten sattuminen leirin ajaksi voi saada nuoren toivomaan yksityistä peseytymisvuoroa. Tiimien saunaohjeistus uusiutui pari vuotta sitten ja sen mukaan toimittaessa kysytään leiriläisiltä vaikkapa lapuilla, missä seurassa kukin haluaa saunoa ja peseytyä.


  • Kuka viittis olla saunassa vaatteet päällä?

  • Olen aina alasti uimahallin saunassa ja tietysti kotona. Se on luonnollista.

  • Paljon mukavampaa saunassa on ilman vaatteita, kokemusta on!

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   331
   13704
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   267
   10498
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   98
   2296
  4. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   53
   1505