Lääkäripulaan on helppo ratkaisu

Anonyymi

73

<50

  Vastaukset

  • Koulutusmäärissäkin on rajansa. Ei voida pikakouluttaa tuosta vaan "sekundalääkäreitä". Jos nyt lisätään koulutuspaikkoja, ne lääkärit tulevat työelämään vasta 6-12 vuoden kuluttua.

  • https://yle.fi/uutiset/3-10716138

   Työkuorma pelottaa
   Lääkäriliiton Myllymäen mukaan terveyskeskuksissa on kolme asiaa pielessä. Ensinnäkin terveyskeskuksissa on hänen mukaansa liian vähän virkoja, mikä johtaa siihen, että työkuorma on suuri.

   Palkkauksella voi houkutella lääkärin yleensä vain lyhyeksi aikaa, jos työolot eivät muuten mahdollista työn tekoa eli potilaiden hoitamista kunnolla.

   Jesper Perälä
   Lääkäriliiton laskelmien mukaan 20 vuodessa sairaaloihin on tullut 3 000 uutta lääkärin virkaa, työterveyshuoltoon ja yksityiselle 1 000 virkaa lisää kumpaankin. Samassa ajassa terveyskeskuksiin on Myllymäen mukaan tullut vain 350 uutta virkaa, vaikka työ on entistä raskaampaa.

   Samaa sanoo Nuorten Lääkärien Yhdistyksen helsinkiläinen puheenjohtaja Sara Launio.

   – Yleislääkärin työ on lääkärintyön ydintä, joka on monipuolisuudessaan edelleen monille nuorille kiinnostava ja haluttu työ. Terveyskeskustyön järjestämiseen liittyen on kuitenkin haasteita. Jatkuvasti kuulee viestiä työn venymisestä työpäivän ulkopuolelle ja kiivaasta työtahdista.

   Joka neljäs lääkäri on erikoistuva lääkäri
   Myös virkarakenne on ongelma. Terveyskeskuksessa ei ole erikseen erikoistuvan lääkärin virkoja kuten sairaaloissa.

   Kaikkiin erikoislääkäritutkintoihin kuuluu yhdeksän kuukauden terveyskeskuspalvelu. Kyse on erikoistumiskoulutuksen osasta, joka tulee tehdä jossain vaiheessa koulutusta.

   Suomen terveyskeskuksissa olevista lääkäreistä joka neljäs on tällainen erikoistuva lääkäri, joka on vain yhdeksän kuukautta talossa. Perehdyttyään hän lähtee pois ja potilaat joutuvat tottumaan vaihtuviin lääkäreihin.

   Myllymäen mukaan terveyskeskuslääkärit ovat niin purjeessa töidensä kanssa, etteivät nuoret lääkärit kehtaa välttämättä kysyä neuvoa kokeneilta kollegoilta.

   Tamperelainen nuori lääkäri Jesper Perälä sanoo, että terveyskeskukset voisivat panostaa tämän työjakson sisältöön nykyistä enemmän. Myös Perälä on Nuorten Lääkärien yhdistyksen hallituksessa.

   – Nuorta erikoistuvaa lääkäriä ei pitäisi nähdä vain yhdeksässä kuukaudessa loppuun kulutettavana työvoimana, vaan koulutettavana ammattilaisena, jonka osaamisen kehittämiseen kannattaa panostaa. Näin terveyskeskusjakso saisi nuoret jäämään useammin terveyskeskuksiin töihin.

   Hyvään työpaikkaan kuuluvat Perälän mukaan myös riittävä tuki ja ohjaus, sekä mahdollisuudet kouluttautua ja kehittää omaa työtään.

   – Kun nämä asiat ovat kunnossa, ei suuria palkkahoukuttimia tarvita, vaikka työpaikka olisikin hieman syrjäisemmällä seudulla. Palkkauksella voi houkutella lääkärin yleensä vain lyhyeksi aikaa, jos työolot eivät muuten mahdollista työn tekoa eli potilaiden hoitamista kunnolla.

  • Lääkäripulaan on yksinkertainen ratkaisu.

   Nostetaan se koululääketieteen vain 13%:n vankka näyttö huomattavasti korkeammalle.
   Ruvetaan seuraamaan hoitojen tuloksia.
   Tilastoidaan myös hoitovirheiden seuraukset.

   Tässä olisi jo hyvä alku niin lääkäri- kuin hoitajapulankin vähentämiseksi!

  • Mitä ihmettä, lääkärit valittavat kiivaasta työtahdista ja työpäivien venymisestä! Sitähän työelämä on nykyään, kaikilla muillakin aloilla, ja paljon pienemmillä palkoilla.

   • Potilaat kärsivät myös jos lääkärillä ei ole aikaa perehtyä tilanteeseen kunnolla useimmat lääkärit oikeasti haluaisivat hoitaa potilaat asianmukaisesti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Potilaat kärsivät myös jos lääkärillä ei ole aikaa perehtyä tilanteeseen kunnolla useimmat lääkärit oikeasti haluaisivat hoitaa potilaat asianmukaisesti.

    Lääkärillä ei riitä aikaa potilaalle kun mm. terveyskeskuksessa lääkärin pitää toimia myös sihteerinä ja kirjata potilaskäynnin päätteeksi kaikki mitä vastaanottotilanteessa tehtiin. Seuraava potilas tulee 20 minuutin kuluttua, joten aikaa jää potilaalle hyvin vähän.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Potilaat kärsivät myös jos lääkärillä ei ole aikaa perehtyä tilanteeseen kunnolla useimmat lääkärit oikeasti haluaisivat hoitaa potilaat asianmukaisesti.

    Jos lääkärit hutiloivat ja pysyvät aikataulussa, kukaan ei myönnä että mitään ongelmaa on. Mutta jos lääkärit tekevät työnsä huolellisesti ja vähät välittävät aikatauluista, niin silloin ongelman laajuus tulee kaikkien tietoon. Kyllä monet lääkärit tämän jo osaavatkin. Juuri ennen omaa vastaanottoaikaani jostain hoivakodista tuodaan umpihöperö mummo, joka viipyy lääkärin huoneessa yli tunnin. Sen jälkeen lääkäri tietenkin pitää lounastaukonsa ajallaan ja jatkaa vastaanottoja tunnin päästä. En ole katkera kahden tunnin myöhästymisestä, koska lääkäri toimi mielestäni oikealla asenteella. Tekee sen työn huolellisesti, minkä ehtii tehdä, ja loput odottakoot tai jääkööt tekemättä tai muiden tehtäväksi.


   • Minusta lääkärit jotka on sairaalassa töissä, eivät saisi pitää yksityisvastaanottoa. Jos on päivät sairaalassa töissä sitten vielä illoilla pitää yksityisvastaanottoa niin se on raskasta . Ei ole ihme jos sattuu hoitovirheitä, eihän autoakaan saa ajaa väsyneenä


  • Tuota...eräillä valtioillakin oli rahapulan poistamiseen hyvä keino; laitetaan setelipaino laulamaan. Oikeasti se on sikahuono idea. Lääkäripulaan ainakin meillä Lappeenrannassa on saatu asiaan parannusta nuorten lääkärien taholta kun he tarvitsevat työkokemusta jatko-opintojaan varten.

   • Tottahan kandeilla on pakollinen harjoittelu, mutta se sitoo myös ohjaavan lääkärin opastamaan kandia työharjoittelussaan. Potilas on tyytyväinen tai sitten ei kun joku valkotakkinen kuuntelee hänen valitustaan.


  • Pitää myös olla lisää opettajia ja tilaa jossain.
   Ei ole ihan yksinkertaista "kouluttaa lisää lääkäreitä".
   Missään tpauksessa se ei tuo pikaratkaisua ongelmaan,
   ei ole lääkärien pikakoulutusta,
   mutta jos ulkomailla olisi ylitarjontaa lääkäreistä,
   se olisi nopeampi apu.
   Parin vuoden (?) lisäkoulutuksella saisi lunastaa oikeudet toimia Suomessa
   lääkärinä.
   Kielenkin oppii siin ajassa.

  • Laskutehtävä poistettu!
   Miksi se laskutehtävä on poistettu, jossa pyydettiin vastausta bussimatkustajien perillepääsystä, jos bussin perillepääsy on 13:n luokkaa?

   Sama ongelma on myös terveytemme hoidossa, kun sen vankka näyttö on sitä 13:n luokkaa, BMJ:n tutkimusten mukaan.

   Siispä voidaan aiheellisesti kysyä montako kertaa potilaas joutuu käymään asiantuntijoiden puheilla, jos päämäärä olisi se tavoiteltu, toivottu tervehtyminen eli 100%:n saavuttaminen? Varmaankin monta kertaa.

   Olisikohan tässä eräs niistä oleellisista ongelmista, joihin tulisi kiinnittää huomiota, kun jatkuvasti siitä lääkäripulasta valitetaan?

  • Koulutetaan vain, kunhan jostakin ilmaantuu vapaaehtoinen koulutuksen maksaja.

   • Onhan niitä kolutettukin!
    1960-luvulla lääkäreitä on ollut noin 6000 ja toimeen on tultu silloinkin. Silloin olivat kunnanlääkärit jotka hoitivat potilaat niin vastaanotoillaan kuin sairaaloissakin. Nyt lääkäreitä on n. 20000 enemmän, ja kaikki tekniikan tuomat avut, ja aina vaan tarvitaan tuhansia lääkäreitä lisää, eikä loppua tarpeeseen näy!


  • Miksei palkata jo tänne tulleita lääkäreitä niin kuin 90 luvulla meille luvattiin maahan muuton tulevan myötä...

   • Niinhän heitä palkataankin. Terveyskeskuksissa on runsaasti maahanmuuttajalääkäreitä. Mutta suoraan muuton jälkeen homma ei onnistu. Tarvitaan kieliopinnot ja ammattitutkinto.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niinhän heitä palkataankin. Terveyskeskuksissa on runsaasti maahanmuuttajalääkäreitä. Mutta suoraan muuton jälkeen homma ei onnistu. Tarvitaan kieliopinnot ja ammattitutkinto.

    Ja kun terveys- arvauskeskukseen menet vaivoistasi kertomaan, apua hakemaan, niin lääkäri ei kuuntele kuin yhden oireen kerrallaan. Siis samalla vastaanotolla. Toiseen oireeseen täytyy varata uusi aika! Jne.jne....

    Säästetäänkö tässä käytännössä, vai suorastaan lisätäänkö kuluja ja henkilökunnan tarvetta?
    Puhumattakaan apua hakeneen, sairaan kipeän potilaan tilasta!


  • Lisää lääkäreitä ja kiireeseen auttaa palkan laskeminen jotta lääkäreitä voidaan palkata lisää. Sama koskee hoitajia, jos työ muuttuu mukavammaksi lisää palkkaamalla niin palkan pitää laskea. Outoa on valitus siitä että Ruotsissa ja Norjassa palkat ovat suuremman, mutta niin on kulutkin. Pitää muistaa ettei Suomi ole yhtä vauras kuin naapurimaamme millä on jakaa verotuloja, ja suurimman osan palkat ovat Suomessa tuosta syystä pienempiä. Jos ei verotulot riitä niin silloin virkapalkat pitää alentaa, eihän tuohon mikään muu auta.

   Henkilökohtaisesti kokemuksen perusteella nykyiset lääkärit eivät tunnu vikaa ja syytä löytävän vaika kuinka tutkivat, joten tuskin tuo opiskelun hakukriteerien lasku asiaa pahentaisi, voisi mennä toisinkinpäin kun alalle tulee muitakin kuin teoreetikkoja.

   • Lääkärien palkkojen alentaminen pakottaisi työskentelemään täysiä viikkoja


   • > Henkilökohtaisesti kokemuksen perusteella nykyiset lääkärit eivät tunnu vikaa ja syytä löytävän vaika kuinka tutkivat.......

    Onkohan se ongelman SYYN löytäminen edes kovin tärkeä kriteeri terveydenhoidossa? Taitaa olla ne erilaiset tutkimiset ja hoitamiset, johon olennaisena osana kuuluu mm. kaikenlaiset lääkitsemiset.

    Jos ongelman SYY poistettaisiin, niin nämä kaikenlaiset tutkimiset ja lääkitsemiset jäisivät vähemmälle, ja bisneshän siitä kärsisi! Samoin se aina mainostettu lääkäripulakin voisi vähentyä oleellisesti!


   • Anonyymi kirjoitti:

    > Henkilökohtaisesti kokemuksen perusteella nykyiset lääkärit eivät tunnu vikaa ja syytä löytävän vaika kuinka tutkivat.......

    Onkohan se ongelman SYYN löytäminen edes kovin tärkeä kriteeri terveydenhoidossa? Taitaa olla ne erilaiset tutkimiset ja hoitamiset, johon olennaisena osana kuuluu mm. kaikenlaiset lääkitsemiset.

    Jos ongelman SYY poistettaisiin, niin nämä kaikenlaiset tutkimiset ja lääkitsemiset jäisivät vähemmälle, ja bisneshän siitä kärsisi! Samoin se aina mainostettu lääkäripulakin voisi vähentyä oleellisesti!

    Lääkäreillä on sellainen tapa jos sattuu hoitovirhe aletaan hakemaan muuta vikaa jos jotain löytyisi niin voitaisiin sanoa että nämä vaivat eivät johdu mistään leikkauksesta. Eli yritetään peittää hoitovirhe?
    Tehdään kalliita tutkimuksia aivan turhaan.


  • Niin no kyllähän siellä vähän sellaista tapailla tuntuu olevan aika paljon että kun ajat ovat kiireisiä lääkärillä käydessä niin potilaan oikeastaan pitäisi tietää mikä mahdollisesti onkin. Siitä huolimatta että kun lääkärillä ei ole kiinnostusta ehdottaa mikä sairaus tai tauti(eihän siihen ole oikein aikaakaan?) voisi olla kyseessä niin potilaskaan ei kuitenkaan saa kysellä tai ehdotella niitä mahdollisuuksia. Että potilas on jo jotenkin alusta lähtien rasittava ja väärässä kun menee lääkärille sitten..?? Milloinkahan tähän tulisi muutosta?. Eiköhän lääketiede ole kuitenkin kehitetty potilaiden parantamiseen? eikä lääketehtaiden ja lääkäreiden lompakoiden pelkästään paksuunnuttamiseen ja egojen vaalimiseen. Potilaalla pitäisi olla oikeus saada hoitoa ja tutkimuksia esim kivun ollessa kyseessä. Ei ole järkevää tökätä potilasta pelkästään psykiatrille kun kivun syitä tai sen alun mahdollisuuksia ole käyty mitenkään järjestelmällisesti läpi.. tai ne tökätään jonkun yhden muun yleissairauden alle eli muka aiheuttamaksi vaikka oireet eivät edes ihan täysin olisikaan sen kentältä.. Aina potilaan syytä kun ei tutkimuksia tehdä hyvin huolellisesti tai oirekuvia ei selitetä edes kattavasti mikä johtuu mistäkin. Kela saattaa hylätä myös sairauden sopeutumis-ja kuntoutumisen kurssin myönnön jonkun naurettavan muotoseikan takia jonka ei pitäisi vaikuttaa siihen asiaa millimkään vertaa. On paljon kohtia mitkä voisivat kohentaa ihmisten terveydenhuollon tilaa paljonkin. Jos lääkärit paneutuisivat syvemmin tutkimisen kenttään ja esim terveyskeskuksissa tutkimisen hetkellä lääkäri suosittelisi käynnillä mitä seuraavaa asiaa kannattaisi tutkia esim kun joku asia on jo tarkastettu. Nyt asia tahtoo katketa siihen että se joku asia tutkittiin mutta se ei paljastanut sitä sairautta tai tautia mistä oireet ovatkaan. Joskushan käy niin että ne selviävätkin tutkimuksella ja tavallaan oireet selittyvät löytyneellä sairaudella, mutta en tiedä onko 30- 50% käynneistä niin että oireiden syy ei löydykään.?. Hyvä ja tehokas lääkäri ehkä silloin keksisi mitä seuraavaksi pitääkin tutkia?. Ja kenen lääkärin toimesta?. Nyt terveyskeskuksessa niin kova kiire että tuo ketju voi jäädä puolitiehen ettei jatkotutkimuskohtia ehditä pohtia? Silloinhan käynti on ollut hieman turha ja potilas joutuu ehkä varaamaan ajan taas ja ei tiedä ehditäänkö seuraavallakaan kertaa löytää tarvittavaa jatkotutkimusjärjestelmää?. Hyvä lääkärihän löytää todennäköisimmät tarvittavat tutkimusketjut että ala on vaativa. Se että syyllistää potilasta ei ole järkevä keino mihinkään.. voihan olla että potilas joissain tapauksessa tarvitsisi sairauteen liittyvää selvittämisköyntiä terveydenhoitajalla esim joka voi selittää sairaudesta tai soputumisvalmennuskurssia Mutta tasavertainen asema lääkärin ja potilaan välillä johtaa parhaimpaan tulokseen sairauden etsimisessä ja hoidossa ja ymmärtämisessä..

  • > Niin no kyllähän siellä vähän sellaista tapailla tuntuu olevan aika paljon että kun ajat ovat kiireisiä lääkärillä käydessä niin potilaan oikeastaan pitäisi tietää mikä mahdollisesti onkin......

   Sehän olisi kovin helppoa ja yksinkertaista, jos tuo esitys pitäisi paikkansa!
   Mutta kun se käytännössä harvemmin noin toimii. Vaikka lääkäri ei löydä ratkaisua kipuun, ongelmaan, niin ei se ainakaan se potilaan esittämä, ehdottama ole!
   Sitten vaan kokeillaan pilleriä ja toista ja kolmatta ym. ym......

  • Suurin vastustaja lääkäreiden koulutuksen lisäämiseksi on lääkäreiden oma ammattiliitto.
   Halutaan pitää pula lääkäreistä ja siten palkat korkeana.

   • Vakuutuslääkärit oikeisiin töihin.

    Mitään järkeä vakuutuslääkäriltä pyydellä turhia tulkintoja ja ihmetellä jälkeenpäin heidän kertakaikkista tietämättömyyttään kulloinkin kyseessä olevaan asiaan.
    Jonkinlainen PALAUTEJÄRJESTELMÄ olisi saatava jokaiseen lääkärin tekemään diagnoosiin tai tulkintaan.

    PALAUTEJÄRJESTELMÄN voisi tehdä koskemaan kaikkien lääkäreiden diagnooseja ja tulkintoja.

    Esim. selkäsärky vasta neljännellä kerralla tutkittiin oikein. Kaikille kolmelle väärin tulkinneelle pitäisi neljännen lääkärin laittaa pikainen palaute lisäkoulutuksen tarpeesta selkätutkimuksiin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vakuutuslääkärit oikeisiin töihin.

    Mitään järkeä vakuutuslääkäriltä pyydellä turhia tulkintoja ja ihmetellä jälkeenpäin heidän kertakaikkista tietämättömyyttään kulloinkin kyseessä olevaan asiaan.
    Jonkinlainen PALAUTEJÄRJESTELMÄ olisi saatava jokaiseen lääkärin tekemään diagnoosiin tai tulkintaan.

    PALAUTEJÄRJESTELMÄN voisi tehdä koskemaan kaikkien lääkäreiden diagnooseja ja tulkintoja.

    Esim. selkäsärky vasta neljännellä kerralla tutkittiin oikein. Kaikille kolmelle väärin tulkinneelle pitäisi neljännen lääkärin laittaa pikainen palaute lisäkoulutuksen tarpeesta selkätutkimuksiin.

    > Esim. selkäsärky vasta neljännellä kerralla tutkittiin oikein......

    Tämähän tapahtui kovin nopesti! On tapauksia, että voidaan tutkia vuosia ja vuosia, eikä sittenkään sitä OIKEAA tutkimusta ja tulosta löydetä.
    Päin vastoin se neljäs ja muutkin alkavat puolustella sitä ensimmäistä, toista, kolmatta jne tutkimusta ja tulosta. Se potilas saa sitten tulla toimeen kipujensa ja vaivojensa kanssa. Pillerireseptejä tietenkin uusitaan!


   • Niin, tämä vei aikaa kuukauden.
    Kolme työterveyslääkäriä eivät selvinneet tehtävästä. Kirjoittivat sairauslomaa rasitusvammaan.
    Neljäs oli yksityislääkäri. Löytyi välilevyn pullistuma.


   • Olisiko se muissakin liitoissa mahdollista, että enempää määrää työntekijöitä ei oteta, kuin jokin sovittu määrä? Silloinhan olisi sielläkin mahdollista esittää kaikenlaisia ehtoja, vaatimuksia ja määräyksiä hommien hoitamiseksi!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin, tämä vei aikaa kuukauden.
    Kolme työterveyslääkäriä eivät selvinneet tehtävästä. Kirjoittivat sairauslomaa rasitusvammaan.
    Neljäs oli yksityislääkäri. Löytyi välilevyn pullistuma.

    > Kolme työterveyslääkäriä eivät selvinneet tehtävästä....

    Pitäisiköhän näiden lääkäreiden mennä työterveyslääkärin puheille, vai jopa takaisin koulun penkille?

    Mielenkiintoista, että kuitenkin täyttä palkkaa nauttivat, vaikka töiden tulokset ovat aivan päinvastaiset mistä palkka pitäisi maksaa.
    Harvoissa ammateissa tämä on mahdollista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin, tämä vei aikaa kuukauden.
    Kolme työterveyslääkäriä eivät selvinneet tehtävästä. Kirjoittivat sairauslomaa rasitusvammaan.
    Neljäs oli yksityislääkäri. Löytyi välilevyn pullistuma.

    Onko välilevyn pullistuma todellakin niin harvinainen, vaikeasti havaittava tapaus, että työterveyslääkäri ei sellaista pysty havaisemaan?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onko välilevyn pullistuma todellakin niin harvinainen, vaikeasti havaittava tapaus, että työterveyslääkäri ei sellaista pysty havaisemaan?

    Käsittääkseni välilevyn pullistuma pitäisi osata tutkimuksin poissulkea, mutta työterveyslääkärit eivät 'osanneet'-


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vakuutuslääkärit oikeisiin töihin.

    Mitään järkeä vakuutuslääkäriltä pyydellä turhia tulkintoja ja ihmetellä jälkeenpäin heidän kertakaikkista tietämättömyyttään kulloinkin kyseessä olevaan asiaan.
    Jonkinlainen PALAUTEJÄRJESTELMÄ olisi saatava jokaiseen lääkärin tekemään diagnoosiin tai tulkintaan.

    PALAUTEJÄRJESTELMÄN voisi tehdä koskemaan kaikkien lääkäreiden diagnooseja ja tulkintoja.

    Esim. selkäsärky vasta neljännellä kerralla tutkittiin oikein. Kaikille kolmelle väärin tulkinneelle pitäisi neljännen lääkärin laittaa pikainen palaute lisäkoulutuksen tarpeesta selkätutkimuksiin.

    Vakuutuslääkärit OVAT oikeissa töissä. He tekevät päätyönsä jossain ja sivutyönä antavat lausuntoja vakuutusyhtiöille.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vakuutuslääkärit OVAT oikeissa töissä. He tekevät päätyönsä jossain ja sivutyönä antavat lausuntoja vakuutusyhtiöille.

    Ilmoittavatko vakuutuslääkärit varsinaisen lääkärintyönsä yhteydessä olevansa myös vakuutusyhtiön lääkärinä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ilmoittavatko vakuutuslääkärit varsinaisen lääkärintyönsä yhteydessä olevansa myös vakuutusyhtiön lääkärinä?

    Kenelle, tai mihin siitä pitäisi ilmoitella ja minkähän takia?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kenelle, tai mihin siitä pitäisi ilmoitella ja minkähän takia?

    Jos muille ei tarvitse ilmoitella, niin tällaisen lääkärin vastaanotolle tulevat potilaat, ainakin jotkut heistä, voisivat olla kiinnostusta aiheesta!

    Ollaanhan muutenkin kiinnostuneita sivutöistä, saatikka kun on ainutkertaisen potilaan oma terveys ja sen hoito kyseessä!


   • Vakuutuslääkärit eivät ole oikeissa töissä eli lääkärin ammattitaitoa vaativissa tehtävissä vaan vakuutusyhtiöiden, työeläkeyhtiöiden ja Kelan hylkäävien päätösten kirjailijoina.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vakuutuslääkärit eivät ole oikeissa töissä eli lääkärin ammattitaitoa vaativissa tehtävissä vaan vakuutusyhtiöiden, työeläkeyhtiöiden ja Kelan hylkäävien päätösten kirjailijoina.

    ´Vakuutuslääkärit ovat oikeissa töissä. Sivuhommina vain käyvät hylkäämässä ketkujen hakemukset.


  • Eli: 3 „sekundakoulutettua“ lääkäriä ovat tehneet väärän diagnoosin. Ja ratkaisu tähän on, että koukutetaan lisää sekundalääkäreitä . LOL

   • Olisikohan sillä tulosta, jos kaikki tällaiset "sekundakoulutetut" lääkärit pantaisiin uudelleenkoulutukseen, että ainakin yksinkertaisimmat hommat tulisi kunnialla hoidettua. Potilas huomioiden!

    Tuskinpa lisäkolutus tällaisilla tuloksilla lääkärivausta paljon parantaa?


   • Sehän on sitä nykyaikaa, että tarvitaan, koulutetaan vain lisää ja lisää väkeä, eikä haluta tutkia asioita tarkemmin ja syvemmältä MIKSI hommat hoituu näin, eikä niin. Sillä paremmalla, toivotulla tavalla!


  • Lääkärin ammattitaito kohenee ihmeesti kun potilas on maksava asiakas.

  • N. 50 vuotias sairaanhoitaja oli kärsinyt pahoja selkäkipuja vuosikausia, joita oli hoidettu edustamassaan terveydenhoidossa. Apua ei vain ruvennut tulemaan.
   Viimein hän joutui hakeutumaan kalevalaisen jäsenkorjauksen ammattilaisen puheille. Parantumattomia vikoja ja virheitä löytyi runsaasti, joita aikaisemmat, pitkäaikaiset hoidot ja lääkitykset eivät kuitenkaan olleet korjanneet eikä parantaneet.
   Katso:

   https://www.youtube.com/watch?v=al2OTUEUeqs

   • > Fyysisesti terveet suomalaiset kokevat itsensä sairaiksi....

    Oliko tuo sairaanhoitaja "fyysisesti terve", kun lääkärit eivät löytäneet mitään vikaa, vuosienkaan tutkimusten tuloksena. Kuitenkin hän oli ollut kovin kipeä kaiken aikaa.

    Vasta hoitopaikan ja hoitojen vaihto selvitti ja ratkaisi ongelmat!
    KERTAKÄYNNILLÄ!


   • Anonyymi kirjoitti:

    > Fyysisesti terveet suomalaiset kokevat itsensä sairaiksi....

    Oliko tuo sairaanhoitaja "fyysisesti terve", kun lääkärit eivät löytäneet mitään vikaa, vuosienkaan tutkimusten tuloksena. Kuitenkin hän oli ollut kovin kipeä kaiken aikaa.

    Vasta hoitopaikan ja hoitojen vaihto selvitti ja ratkaisi ongelmat!
    KERTAKÄYNNILLÄ!

    On mielenkiintoinen ilmiö.
    Jos vikaa tai vaivaa ei saada esille, selville niin jostain kumman syystä vika ja vaiva voidaan yrittää paikallistaa sinne "korvien väliin".
    Onkohan siellä tilaa kaikenlaisille vioille ja vaivoille, jotka muuten jäisivät selvittämättä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    > Fyysisesti terveet suomalaiset kokevat itsensä sairaiksi....

    Oliko tuo sairaanhoitaja "fyysisesti terve", kun lääkärit eivät löytäneet mitään vikaa, vuosienkaan tutkimusten tuloksena. Kuitenkin hän oli ollut kovin kipeä kaiken aikaa.

    Vasta hoitopaikan ja hoitojen vaihto selvitti ja ratkaisi ongelmat!
    KERTAKÄYNNILLÄ!

    Kuinkahan monia lääkäreitä on tuotakin tapausta tutkinut ja paljonko vastaanottoaikaa kulunut, kun kipujen alkuaika on 1988 luvulla? Ja paljonko se kaikki on tullutn maksamaan, puhumattakaan potilaan kärsimyksistä! Kuitenkaan potilas ei koe saaneensa apua noista hoidoista kipuihinsa ja vaivoihinsa.

    Minkälaisia tutkimuksia pitäisi tehdä, että selviäisi paljonko lääkäreiden suunniteltu lisääminen helpottaisi terveydenhoidoissa olevia ongelmia ja ruuhkia?

    - Vai, pitäisikö hetkeksi istahtaa ja miettiä asioita aivan alusta. Jos, kun on myös käytäntöjä, joilla tuollaisetkin vuosia, vuosikymmeniäkin vaivanneet kivut ja vaivat voidaan saada kuntoon jopa YHDELLÄ käynnillä!


  • Kipuhan on useimmiten syy, jonka takia mennään lääkäriin. Asiantuntijalta apua hakemaan ja ongelmaa selvittämään. Mutta mitä voikaan olla vastassa. Väheksymistä, nöyryyttämistä, mitätöimistä ym. ym.

   Koska ruvetaan kouluttamaan sellaisia lääkäreitä, jotka ovat aidosti kiinnostuneita potilaidensa kivuista ja sen SYISTÄ. muutenkin kuin pillereiden ja piikkien myynnin edistämiseseksi?

   https://pikdo.net/p/kipukapina/2031491716490843640_8695322464

  • Entä kipupotilaoden kohtalo?
   Sekin on melkoisen toivoton. Sietämättömistä kivuista kärsivät joutuvat tekemään sen lopullisen "lääkinnän", kun eivät niistä tarjolla olevista hoidoista ja lääkkeistä ole apua saaneet. Heitäkin on enemmän kuin liikenteessä surmansa saaneitä.
   Yli kolmesataa. Keskimäärin yksi tapaus vuorokaudessa.

  • Lääkäripulaan on olemassa yksinkertainen ratkaisu. Ruvetaan seuraamaan potilaiden hoitojen TULOKSIA paremmin, ja tehdään tarvittavia ratkaisuja niiden perustella.
   Vaikuttaa siltä, että nykyään tuota ei tehdä lainkaan. Kun olet käynyt lääkärin vast. otolla, niin se on siinä. Tuloksista välittämättä.

  • Eihän se aivan noin mene.
   Maksettava on joka käynnista, oliko käynnistä hyotyä vai haittaa. Sinut katsotaan hoidetuksi kuitenkin!

   Olisikohan syytä tässäkin hiukan analysoida tapahtumia ja tuloksia, ja laskut sen mukaan?

  • Tässähän sitä analysointia on tehty! Olisiko jo viimeinkin syytä hiukan tarkastella saavutettuja tuloksia, ja miettiä tulevaa? Mitä todella halutaan!

   > -Perusongelmana oiretta hoitavassa lääkinnässä on se, että nykyinen yhteiskunta voi käyttää siihen vaikka 100 prosenttia bruttokansantuotteesta ihmisten olematta yhtään sen terveempiä, Pentti Lähteenmäki jyrisee......

  • Minnekä se tieteestä toisteleva skepo on palstalta hävinnyt? Nyt tarvittais myös sitä tieteellistä skepon esitystä aiheesta!

  • Hopi, hopi skeponen!
   Sitä tieteellistä esitystäsi ootetaan!

  • > ...300 000 suomalaista kärsii vaikeista tai invalidisoivista kivuista ja tämä ryhmä on jäämässä paikoitellen täysin ilman hoitoa. Kuka kantaa vastuun?

   Pitäisiköhän vastuita kysellä täältä päin?

   https://stm.fi/sotepalvelut/jarjestelma-vastuut

   • Entä jos haluat noudattaa noita annettuja ohjeita, ja vastaukseksi saat seuraavanlaisen esityksen!

    > Olin lääkärin vastaanotolla kuulin kun potilas sanoi lääkärille että pitää tehdä valitus, niin lääkäri ärähti koitappa tehdä valitus. Lääkärillä oli heti sellainen asenne että hoito loppuu siihen, lääkärit olettaa potilas myöntää kaikki virheet mitä on sattunut. Jos hoitovirhe on niin paha että menee vaikka työkyky, potilas on pahassa asemassa hän ei saa mitään korvauksia muuta kuin työttömyyskorvauksia. Potilaalle ei jää muuta kovat kärsimykset, ja niukka toimeentulo varmaan joutuu olemaan nälässä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Entä jos haluat noudattaa noita annettuja ohjeita, ja vastaukseksi saat seuraavanlaisen esityksen!

    > Olin lääkärin vastaanotolla kuulin kun potilas sanoi lääkärille että pitää tehdä valitus, niin lääkäri ärähti koitappa tehdä valitus. Lääkärillä oli heti sellainen asenne että hoito loppuu siihen, lääkärit olettaa potilas myöntää kaikki virheet mitä on sattunut. Jos hoitovirhe on niin paha että menee vaikka työkyky, potilas on pahassa asemassa hän ei saa mitään korvauksia muuta kuin työttömyyskorvauksia. Potilaalle ei jää muuta kovat kärsimykset, ja niukka toimeentulo varmaan joutuu olemaan nälässä.

    Kerro skepo!
    Mitä toistelemasi tiede sanoo edellä esitetystä lääkärin "hoidosta"?

    Onko tutkittu?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Entä jos haluat noudattaa noita annettuja ohjeita, ja vastaukseksi saat seuraavanlaisen esityksen!

    > Olin lääkärin vastaanotolla kuulin kun potilas sanoi lääkärille että pitää tehdä valitus, niin lääkäri ärähti koitappa tehdä valitus. Lääkärillä oli heti sellainen asenne että hoito loppuu siihen, lääkärit olettaa potilas myöntää kaikki virheet mitä on sattunut. Jos hoitovirhe on niin paha että menee vaikka työkyky, potilas on pahassa asemassa hän ei saa mitään korvauksia muuta kuin työttömyyskorvauksia. Potilaalle ei jää muuta kovat kärsimykset, ja niukka toimeentulo varmaan joutuu olemaan nälässä.

    10 § (12.12.2014/1101)
    Muistutus

    Terveyden- ja sairaanhoitoonsa tai siihen liittyvään kohteluunsa tyytymättömällä potilaalla on oikeus tehdä muistutus terveydenhuollon toimintayksikössä terveydenhuollosta vastaavalle johtajalle. Jos potilas ei sairauden, henkisen toimintakyvyn vajavuuden tai muun vastaavan syyn vuoksi kykene itse tekemään muistutusta tai jos hän on kuollut, muistutuksen voi tehdä hänen laillinen edustajansa, omaisensa tai muu läheisensä. Toimintayksikön on tiedotettava potilailleen muistutusoikeudesta riittävällä tavalla sekä järjestettävä muistutuksen tekeminen heille mahdollisimman vaivattomaksi. Muistutus tulee tehdä pääsääntöisesti kirjallisesti. Muistutus voidaan tehdä myös suullisesti erityisestä syystä.

    Toimintayksikön on käsiteltävä muistutus asianmukaisesti ja siihen on annettava kirjallinen vastaus kohtuullisessa ajassa muistutuksen tekemisestä. Vastaus on perusteltava asian laadun edellyttämällä tavalla.

    Muistutuksen tekeminen ei rajoita potilaan oikeutta kannella hoidostaan tai hoitoon liittyvästä kohtelustaan terveydenhuollon valvontaviranomaisille.

    Jos muistutusta käsiteltäessä ilmenee, että potilaan hoidosta tai kohtelusta saattaa seurata potilasvahinkolaissa (585/1986) tarkoitettu vastuu potilasvahingosta, vahingonkorvauslaissa (412/1974) tarkoitettu vahingonkorvausvastuu, syytteen nostaminen, terveydenhuollon ammatinharjoittamislainsäädännössä tarkoitettu ammatinharjoittamisoikeuksien poistaminen, rajoittaminen tai kurinpitomenettely taikka muussa laissa säädetty kurinpitomenettely, on potilasta neuvottava, miten asia voidaan panna vireille toimivaltaisessa viranomaisessa tai toimielimessä.

    10 a § (12.12.2014/1101)
    Kantelu

    Kanteluun sovelletaan mitä hallintolain (434/2003) 8 a luvussa säädetään hallintokantelusta......

    Mitä kun laki sanoo näin, ja lääkäri sanoo noin, mitenkä silloin toimitaan?


  • Tämä taas on tutkittua!

   "MITEN PALJON LÄÄKETIETEELLISISTÄ HOIDOISTA ON NÄYTTÖÄ?

   British Medical Journalin (BMJ) Clinical Evidence verkkojulkaisussa lehden asettama tutkijaryhmä arvioi kaikkiaan 2500 erilaista lääketieteellistä hoitoa ja niistä olemassaolevaa tutkimusnäyttöä. RCT-tason (satunnaistettu kaksoissokkotutkimus) vankka näyttö katsottiin selkeäksi osoitukseksi siitä, että hoidolla on muutakin kuin lumevaikutus.
   BMJ:n tutkijaryhmän mukaan vain 13%:lla hoidoista on vankka tieteellinen näyttö niiden toimivuudesta, 23 % :lla hoidoista on todennäköisesti hyödyllisiä vaikutuksia, 8 %:lla hoidoista haitan ja hyödyn suhde on epävarma, 6 % hoidoista ei ole todennäköisesti hyödyllisiä, 4 % hoidoista on todennäköisesti tehottomia ja jopa haitallisia, mutta suurimman ryhmän 46 % muodostivat hoidot, joiden tehokkuudesta ei ole mitään varmaa tietoa.

   Tutkijaryhmän myöntää, että hoitojen jaotteleminen eri kategorioihin on erittäin vaikeaa vaikka käytettävissä on eri alojen asiantuntijoita, vertaisarvioitsijoita ja huippututkijoita. Hoitojen ryhmittely eri kategorioihin sisältää aina jossain määrin subjektiivista arviointia ja kiistanalaisia tulkintoja. Joka tapauksessa oheinen jaottelu kertoo tiedeyhteisölle sen, että paljon on vielä tutkittavaa ja useimmat päätökset hoidoista tehdään lääkärin henkilökohtaisten tietojen, taitojen ja asenteiden perusteella, myös potilaan ja lääkärin onnistunut vuorovaikutus on tärkeää.

   Kirjallisuusviitteet
   http://clinicalevidence.bmj.com/ceweb/about/knowledge.jsp
   Web of Trust


  • Anonyymi

   30.8.2019 16:46
   Olin lääkärin vastaanotolla kuulin kun potilas sanoi lääkärille että pitää tehdä valitus, niin lääkäri ärähti koitappa tehdä valitus. Lääkärillä oli heti sellainen asenne että hoito loppuu siihen, lääkärit olettaa potilas myöntää kaikki virheet mitä on sattunut. Jos hoitovirhe on niin paha että menee vaikka työkyky, potilas on pahassa asemassa hän ei saa mitään korvauksia muuta kuin työttömyyskorvauksia. Potilaalle ei jää muuta kovat kärsimykset, ja niukka toimeentulo varmaan joutuu olemaan nälässä.

   Siinähän sitä arkista aherrusta terveydenhoidossamme!

   • Tuo nyt on turhaa pelottelua. Mikään pakko ei ole hoitoa lopettaa, sitä voi vaihtaa vaikka toiselle lääkärille asiointinsa. lääkäreistä tehdään paljon valituksia, mutta niissäkin suuri osa koskee lääkärin suhtautumista potilaaseen, ei niinkään hoitovirheisiin.


   • Mitäs tuossa juuri edellä sanotaan:

    > Kollegiaalisuus käsitteenä on sääntö – eettinen ohje – jolla on lääkäripiireissä lähes raamatulliset mittasuhteet. Kollegiaalisuussääntö on ensinnäkin yksi vanhimmista lääkärin ......


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuo nyt on turhaa pelottelua. Mikään pakko ei ole hoitoa lopettaa, sitä voi vaihtaa vaikka toiselle lääkärille asiointinsa. lääkäreistä tehdään paljon valituksia, mutta niissäkin suuri osa koskee lääkärin suhtautumista potilaaseen, ei niinkään hoitovirheisiin.

    Sillä ei ole merkitstä vaikka menee toisen lääkärin vastaanotolle kun lääkäri soittaa sille lääkärille jonka hoidossa on ollut ja kyselee potilaasta siihen se hoito loppuukin. Lääkäreillä on sellainen tapa että laitetaan sairaskertomuksia
    siihen sairaalaan johon potilas on muuttanut ilman lupaa, sairaskertomuksiin on kirjoitettu väärää tietoa potilaasta. Näin meillä pelaa hyvinvointi valtiossa sairaanhoito?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sillä ei ole merkitstä vaikka menee toisen lääkärin vastaanotolle kun lääkäri soittaa sille lääkärille jonka hoidossa on ollut ja kyselee potilaasta siihen se hoito loppuukin. Lääkäreillä on sellainen tapa että laitetaan sairaskertomuksia
    siihen sairaalaan johon potilas on muuttanut ilman lupaa, sairaskertomuksiin on kirjoitettu väärää tietoa potilaasta. Näin meillä pelaa hyvinvointi valtiossa sairaanhoito?

    Tuskinpa lääkärin tarvitsee nykyään edes soittaa toiselle lääkärille tietääkseee potilaan historian. Eikös tiedot aukea lääkärin nenän eteen tietokoneen ruudulle? Potilaan tiedot Hangosta Pets... eiku Utsjoelle lääkäri voi nähdä mitä potilaasta on kirjattu.
    Ovatko tiedot oikeita, onkin sitten eri juttu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuskinpa lääkärin tarvitsee nykyään edes soittaa toiselle lääkärille tietääkseee potilaan historian. Eikös tiedot aukea lääkärin nenän eteen tietokoneen ruudulle? Potilaan tiedot Hangosta Pets... eiku Utsjoelle lääkäri voi nähdä mitä potilaasta on kirjattu.
    Ovatko tiedot oikeita, onkin sitten eri juttu.

    Kuinka potilastiedot tarkistetaan, että ne vastaavat potilaan esityksiä, siis ovat oikeita?


   • On helppo ratkaisu lääkäripulaaan, jos halutaan.

    Mutta silloin on haluttava nostaa sitä 13%:n vankkaa näyttöä huomattavasti korkeammalle tasolle, joka tutkimusten mukaan koululääketieteen mukaisilla hoidoilla saavutetaan.
    Mutta kuinka se saavutetaan?

    Se voi olla helpompaa kuin uskommekaan, mutta ajattelutavan ja nykyisten käytäntöjenkin myös kriittistäkin tarkastelua tarvitaan.

    https://www.jarviradio.fi/kalevalainen-jasenkorjaus-ohjelmasarja/


   • Anonyymi kirjoitti:

    On helppo ratkaisu lääkäripulaaan, jos halutaan.

    Mutta silloin on haluttava nostaa sitä 13%:n vankkaa näyttöä huomattavasti korkeammalle tasolle, joka tutkimusten mukaan koululääketieteen mukaisilla hoidoilla saavutetaan.
    Mutta kuinka se saavutetaan?

    Se voi olla helpompaa kuin uskommekaan, mutta ajattelutavan ja nykyisten käytäntöjenkin myös kriittistäkin tarkastelua tarvitaan.

    https://www.jarviradio.fi/kalevalainen-jasenkorjaus-ohjelmasarja/

    Olemmekohan löytämässä diagnoosia tähän ikuisuuskysymykseen???

    https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000006280596.html?ref=rss


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Järkyttävä koronakylä

   21 jo. Enemmän kuin esim porissa !. Eikö hygieniasta ole kukaan kuullut vai onko lehmänhaju ainoa hygieniahaju. Semmoista kun käsidesiä saa kaupoista.
   Kiuruvesi
   81
   1963
  2. Työvoimapula iskemässä Suomeen

   Tarjolla 10 000 työpaikkaa maatiloilla. Hallituksen työllisyystavoite täyttynee etuajassa, kun ulkomaalaisten kausityöntekijöiden sijaan Suomessa alet
   Maailman menoa
   104
   1199
  3. Korona syylliset vastuuseen!

   Kiuruvedellä on nyt 21 koronatartuntaa. Se on valtava määrä asukaslukuun suhteutettuna. Se myös tarkoittaa että tartuntoja joista emme vielä tiedä on
   Kiuruvesi
   43
   1081
  4. Kaivattunne nimi

   Pelkkä nimi. Aloitan Jaakko
   Ikävä
   88
   1011
  5. Rikosilimotus

   Pitäsikkö tehhä rikosilimotus kun kaopassa niistin nokkoa niin muuvan ukko kahto oikein ikävästi. Tuli oikein pahaolo en varmala soa ensi yönä nukuttu
   Kuhmo
   10
   822