Aihe

DNA myy antenniverkon maksu-tv.n digitalle

Anonyymi

21

56

  Vastaukset

  • mahdollisesti kanavat siirtyväy digitan uhf verkkoon ja vhf verkko menee kiinni. ei varmaaan muuta vaikutusta.

   • No just tuota pelkäsinkin että goodbai ne kovalla vaivalla paikalle viritetyt vhf antennit


  • Olisiko tullut ohjeet Norjasta DNA:lle vetäytyä vähitellen pois antenniverkosta? DNA:lla on vetämässä kiista Ylen lähetyspalveluiden tarjouspyynnöstä Markkinaoikeudessa ja päätös MAO:68/19 johti valitukseen korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Antenniverkkojen siirtymän DVB-T2 tekniikkaan oli tarkoitus toteutua maaliskuussa 2020, mutta em. soppa kiehuu vielä eikä tulosta ole syntynyt. Rahaa vaan menee eri osapuolilta ja uhkasakkoja on vetämässä, joten osapuolilla on ollut sopimista tästä sotkusta ihan tarpeeksi. DNA on taistelevinaan tavallisen katsojan puolesta, jotta vanhalla DVB-T tekniikalla mentäisiin antenniverkossa vielä ensi vuosikymmenellä? Uskokoon tätä ken tahtoo?

   Euroopan komissio on antanut hyväksyntänsä 16.7. kaupalle, jossa norjalainen Telenor ostaa 54 prosenttia operaattori DNA:n osakkeista. Kauppa vaatii vielä Suomen viranomaisten hyväksynnän. Tuskin Suomen viranomaisilla on syytä olla hyväksymättä kauppaa, jonka EU on jo hyväksynyt? DNA osti aikanaan Plus-TV:n, joka tuotti Teracomille pelkkää tappiota, joten karsiiko Telenor pois turhia rönsyjä heti alusta alkaen?

   • Jooooppppsss norskeille on myymässä DNA

    "Telenorin DNA-kauppa enää yhdestä lenkistä kiinni"

    www.tivi.fi/uutiset


  • Ei näillä näkymin vaikuta, juuri luin Dnan tukifoorumilta että Dnan edustaja sanoi että se heidän VHF-verkkonsa säilyy ja kanavat sinänsä siinä säilyvät ennallaan.

   • Luulenpa, että on turha lähettää samoja ohjelmia sekä vhf- että uhf-verkoissa. Todennäköisesti DVB T2 tekniikalla lähetetyt kanavat jäävät pois vhf-verkosta, kun tai jos DVB-T2 tulee käytöön myös uhf:llä. VHF-verkko ei kata koko Suomea, valitettavasti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Luulenpa, että on turha lähettää samoja ohjelmia sekä vhf- että uhf-verkoissa. Todennäköisesti DVB T2 tekniikalla lähetetyt kanavat jäävät pois vhf-verkosta, kun tai jos DVB-T2 tulee käytöön myös uhf:llä. VHF-verkko ei kata koko Suomea, valitettavasti.

    Miten se ylipäänsä koskaan meni läpi että puhelinmastoista yritetään lähettää tv-ohjelmia vaikka niitä ei ole sellaiseen edes suunniteltu
    Missä on kuluttajansuoja tässä maassa


   • Kyllähän se jotekin onnistuu isompien kaupunkien lähesyydessä, mutta miten lapin harvaan asutuilla alueilla.
    Ei taida kovin helposti tulla kaupallisesti kannattava verkko. On puhelin mastosta aika pieni peittoalue.


   • 25.6.2009 https://www.is.fi/digitoday/art-2000001638072.html
    Valtioneuvosto päätti istunnossaan myöntää teleoperaattori DNA:lle molemmat toimiluvat antenniverkon teräväpiirtolähetyksiin vhf-taajuusalueella.
    – Halusimme antaa mahdollisuuden jollekin kilpailijalle tulla markkinoille, osastopäällikkö Liisa Ero liikenne- ja viestintäministeriöstä kertoo.

    LVM meni tässä miinaan, sillä tällä operaatiolla kiinnitettiin Suomessa VHF-alue TV-käyttöön, kun muualla Euroopassa VHF III TV-kanavien taajuudet on varattu DAB:n käyttöön.

    Saattaa tulla Traficomille piiskaa EU:lta, sillä monessa maassa sorvataan parhaillaan päätöstä, jolla DAB+ vastaanottimet tulevat pakollisiksi uutena myytäviin autoihin v. 2020 loppuun mennessä. EU:lta saattaa tulla pian direktiivi, joka laittaa Suomessa VHF III taajuusalueen käytön uusiksi. Suomen lisäksi EU:ssa on tällä hetkellä vain pari muuta maata jotka eivät ole edes suunnitelleet DAB:n käyttöönottoa. https://www.worlddab.org/countries


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllähän se jotekin onnistuu isompien kaupunkien lähesyydessä, mutta miten lapin harvaan asutuilla alueilla.
    Ei taida kovin helposti tulla kaupallisesti kannattava verkko. On puhelin mastosta aika pieni peittoalue.

    Tässä on se todellinen näkyvyysalue (myös VHF kanavat)

    https://i1.adis.ws/i/dna/Antennikoti_kuuluvuus

    https://www.dna.fi/antennikoti


  • Kun digita osti dna:n verkon, kilpailu loppuu. Onko siitä haittaa vai ei, nähdään tulevaaisuudessa.

   • Väärin, ei Digita mitään Dnan verkkoa ole ostanut vaan osti maksutv-liiketoiminnan!


  • https://corporate.dna.fi/porssitiedotteet?type=nasdaq&id=2155100
   Telenor on saanut DNA:n osakkeiden ostolleen tarvittavan vahvistuksen Suomen työ- ja elinkeinoministeriöltä 19.8.2019. DNA sai 8.8.2019 Valtioneuvoston päätöksen, jonka mukaan omistusmuutoksella ei ole vaikutusta DNA:n verkkotoimilupiin.

   Telenor arvioi saavansa osakekaupan päätökseen elokuussa. Tämän jälkeen Telenor käynnistää pakollisen julkisen ostotarjouksen kaikista muista DNA:n liikkeeseen laskemista osakkeista.

   DNA jatkaa liiketoimintaansa normaalisti ja eikä järjestelyllä ole vaikutusta DNA:n asiakkaiden palveluihin. Saa nähdä, millaisia muutoksia uusi isäntä saa aikaan DNA:n toimintaan ja mitkä rönsyt poistetaan DNA:n tuotelistalta. Lupaus siitä, että kaikki jatkuu ennallaan, saattaa nopeasti unohtua kun bisneksien kannattavuudet laitetetaan tarkempaan tarkasteluun.

  • DNA Lehdistötiedotteessa ilmoitaa luopuuvat antennitelevisioverkostaan.
   eli jatkossa katsotaan digitan verkosta tv-ohjelmat. niin samalla vapautuu vhf-verkko digiradio käyttöön eli DABlle

   • Näin näyttäisi käyneen

    DNA sulkee antennitelevisioverkkonsa ensi vuonna, mutta vakuuttaa ettei asiakkaiden tarvitse tehdä mitään.

    "DNA kertoi maanantaina sulkevansa vhf-taajuuksia käyttävän antenniverkkonsa vuoden 2020 aikana – viimeistään heinäkuuhun mennessä."

    https://www.is.fi/digitoday/art-2000006288074.html


   • DABia kokeiltiin Suomessa jo aikoinaan ja huomattiin ettei se ole mikään kaupallinen menestys joten siitä luovuttiin kokonaan. Joten kuvitteletko tosissasi että Suomeen tulisi DAB uudestaan? LOL :D


   • Anonyymi kirjoitti:

    DABia kokeiltiin Suomessa jo aikoinaan ja huomattiin ettei se ole mikään kaupallinen menestys joten siitä luovuttiin kokonaan. Joten kuvitteletko tosissasi että Suomeen tulisi DAB uudestaan? LOL :D

    Joo ei ole DAB (onneksi) tekemässä paluuta Suomeen. Kukaan ei tarvitse eikä halua sitä täällä yhtään mihinkään. FM-kuuluvuus ja tarjonta on Suomessa loistava. Radiokanavia ei tarvita (eikä edes olisi tulossa) niin paljon, etteikö ne FM-verkkoon mahtuisi ja kun kuuluvuus ja äänenlaatukin on tarpeeksi hyvä. Ja kun FM-vastaanottimiakin on kymmeniä miljoonia, niin olisi melkonen rumba alkaa radioita uusimaan myös autojen osalta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    DABia kokeiltiin Suomessa jo aikoinaan ja huomattiin ettei se ole mikään kaupallinen menestys joten siitä luovuttiin kokonaan. Joten kuvitteletko tosissasi että Suomeen tulisi DAB uudestaan? LOL :D

    Norjahan on siirtymässä DAB:iin (taustalla voi olla vaikeat kuunteluolosuhteet)
    Onko Ruotsissa käytössä DAB:ia, voiko Ruotsin radion kanavia kuunnella DAB radiolla rajakatseluna


  • Mitä väliä jollain taajuusalueilla? Ei vaikuta kenenkään elämään yhtään mitenkään. Oikeastaan vain selkeämpää, että verkkoyhtiöitä on vain yksi. Kaikilla on laitteet, joilla kanavat näkyvät entiseen malliin. Kokonaan toinen asia on DVB-T2-siirtymä, joihin kaikista jämähtäneimmillä ei vielä ole laitteita.

  • Tuon dab ratkaisee eu ja teolisuus suomen osa on vikistä. Ottakaa asioita selvää mikä on todellisuus. yle kokeilullaan pilasi dab aloituksen ei ollut kunnon saatavuutta ja kohtuun hintaisia vastaaottimia jonka täysipäinen olisi ostanut. nyt eu on kummikin tehnyt päätöksen 2020 luvulla jokainen eu alueella myytävä vastaaotin on oltava dab valmius. eu aluuella ei ole kuin kaksi valtiota joissa ei ole tällä hekellä dab -verkkoa eli suomi ja portugali. sitä mukaan muualla dab lisääntyy niin teolisuuden kiinostus fm ominaisuuden säilytämiseen vähenee.

   • Ota selvää mistä edes puhutaan. Se, että EU vaatii uusiin myytäviin radioihin DAB-ominaisuuden, ei tarkoita, että DAB-lähetyksetkin täytyy joka maassa aloittaa. FM tulee säilymään. Oletko huomannut, että joka radiossa on yhä myös AM-taajuuskaista? Eipä sekään ole mihinkään radioista hävinnyt, vaikka lähetyksiä tuskin paljon AM-alueella on.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13813
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   9730