koira saunassa

maijastiina80

Moikka!
Koiramme tunkee aina saunaan kun muu perhe menee sinne ja pysyy siellä yleensä ehkä vartin tai kauemminkin ylälauteilla. Sitä ei ole koskaan sinne pyydetty, eikä siellä olosta kehuta, tosin ei aina poiskaan ajeta. Mahtaakohan se kuitenkaan olla koiralle ihan terveellistä kun on paksu turkki ja tuleehan sitä lämmönvaihteluakin ihan hirveästi kun ulkona saattaa olla -20 ja saunassa 80. Ei koira tietty koskaan saunasta pihalle lähde mutta silti.

15

5122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Enpätiedä

      Olen kuullut, että karvattomat koirat usein tykkäävät saunoa, mutta jos koirallasi on paksu turkki, niin en tiedä... se nyt ainakin, että ikinä ei saa pakottaa sitä sinne ja sen täytyy päästä sieltä pois HETI jos siltä tuntuu.. Mä en usko, että siitä on haittaa, koska eiköhän koira itse yritä mennä viileempään paikaan, jos on liian kuuma...suihkuttaa varmaan täytyy saunan jälkeen..? Miten usein koirasi käy saunassa? Ei varmaan tee iholle hyvää käydä kovin usein...mutta jos joku on minua viisaampi, niin korjatkaa vaan!

      • maijastiina80

        Moi!
        Koira on cavalier kingcharlesinspanieli, joten kyllä sillä aikalailla on turkkia. Koiraa ei tosiaan kukaan edes pyydä saunaa, mutta meidän saunaovi on sen verran ylhäällä että koira mahtuu sen alta ryömimään. Samoin se pääsee toki aina pois kun haluaa, usein se kyllä jo "tönitään" ainakin alalauteille kun muuten ei muut mahdu istumaan ollenkaan. Se on pienestä pitäen sinne tullut (toki liittyy siihen että me muut ollaan siellä, yksin hän ei sinne mene) ja jotenkin ajattelee että tää on koko perheen yhteinen juttu... Käydään saunassa noin kerran viikossa ja kyllä se taitaa ihan joka kerta tunkea mukaan, ensimmäisenä lauteilla =)Iho näyttää (se mitä karvojen alta näkyy) hyvältä, mutten sitä hirveän tarkkaan ole syynännyt, ei kyllä ainakaan rapsuta itseään mistään.


      • cavu
        maijastiina80 kirjoitti:

        Moi!
        Koira on cavalier kingcharlesinspanieli, joten kyllä sillä aikalailla on turkkia. Koiraa ei tosiaan kukaan edes pyydä saunaa, mutta meidän saunaovi on sen verran ylhäällä että koira mahtuu sen alta ryömimään. Samoin se pääsee toki aina pois kun haluaa, usein se kyllä jo "tönitään" ainakin alalauteille kun muuten ei muut mahdu istumaan ollenkaan. Se on pienestä pitäen sinne tullut (toki liittyy siihen että me muut ollaan siellä, yksin hän ei sinne mene) ja jotenkin ajattelee että tää on koko perheen yhteinen juttu... Käydään saunassa noin kerran viikossa ja kyllä se taitaa ihan joka kerta tunkea mukaan, ensimmäisenä lauteilla =)Iho näyttää (se mitä karvojen alta näkyy) hyvältä, mutten sitä hirveän tarkkaan ole syynännyt, ei kyllä ainakaan rapsuta itseään mistään.

        Hei,
        meillä myös cavalier oikea himosaunoja - siis oli. Pentuna se halusi olla kaikessa mukana, joten tapa ehkä jäi sieltä. Aikuisena se kiikkui lauteilla heti kun huomasi, että saunaa lämmitetään..

        En usko että saunomisesta on haittaa, jos sydän on kunnossa. Itse en ennää päästä koiraa saunaan kuin hyvin harvoin, (Jos menen sinne yksin ja istuskelen lämmössä, ilman kovia löylyjä) koiralla sydänvika ja pelkään sen kuukahtavan lauteille..


    • wuffis

      Aiheesta on ollut muistaakseni juttua ennenkin. Eihän koira sinne menisi jos tuntisi olonsa epämukavaksi. Jotkut nauttii saunasta ja toiset eivät mene pakkasella ulos, koira tietää.... ei kai se sen terveellisempää tai epäterveellistä ole kuin ihmisellekään, kun nisäkkäiden fysiikka on kuitenkin melko samanlainen.

      • maijastiina80

        En sitä oikeastaan muuten murehtisikaan, mutta ajattelin että jos se sydämeen jotenkin vaikuttaa.


      • wuffis
        maijastiina80 kirjoitti:

        En sitä oikeastaan muuten murehtisikaan, mutta ajattelin että jos se sydämeen jotenkin vaikuttaa.

        Eipä vaikuttane sydämmeen. Vaikken sydäriä vielä ole saanutkaan niin uskoisin että huomaisin oireita ja poistuisin saunasta tai muuten liian kuumasta paikasta kuten koirakin. Antaa koiran saunoa vaan jos se siitä tykkää. Joku ehdotti koiran suihkuttamista mutta koirahan hikoilee kielen kautta ja liika peseminen aiheuttaa iho-ongelmia, joten jättää sen suihkun väliin koiran osalta.


    • laumamme olivat saunahulluja. Silloin meillä vielä oli oma sauna ja välittömästi kun saunan oven aukaisi niin siellä olivat lauteilla. Emme ainakaan huomanneet että olisi haittaa ollut.Joskus oli vaikeuksia kun tuli vieraita. Kerrankin eräs vanha ystäväni jo lapsuudesta otti yhteyttä ja tuli viikonlopun viettoon. Meillä oli viimeisestä yhteydenotosta kulunut jo pitkä aika ja hänen tullessaan touhuilin keittiössä saunasuolaista ja kehoitin hänet menemään edeltä saunaan. Olin ottanut koirat pois yläkerrasta hyvissä ajoin. Olin juuri saamassa hommani valmiiksi kun ylä kerrasta kuului hurja huuto.
      Oli raukka pelästynyt Pamia joka oli suihkuhuoneessa ja ystäväni joka on likinäköinen oli luullut Pamia pesusieneksi. Samassa kun oli menossa lauteille ryntäsi "pesusieni" lattialta suoraan alalauteelle. Tästä asiasta puhutaan vieläkin nauraen.

    • milie81

      Edesmennyt pitkäkarvainen sakemanni tykkäsi istuskella saunan ylälauteilla aina kun mahdollista. Eihän siinä mitään, kunhan koira pääsee pois kun mieli tekee. Ja voihan sitä itsekin vähän katsoa miten koira voi... Ettei kovin vaisuksi ala siellä... Toiset koirat eivät nimittäin tajua itse sieltä edes pois lähteä...

    • yön_tytär

      Minun entinen koirani kävi kanssa saunassa, aina vähän aikaa istui, ja sitten halusi ja vinkui aina sellaiseen "puoliulkohuoneeseen". Eli se rakasti lämpötilanvaihteluita, ja itseasiassa sen turkki ei tosiaan siitä kärsinyt.

      Mutta niin.. Olen kuullut, että koiraa ei saisi saunottaa, koska se ei osaa hikoilla muuta kun kielellään, joten se on epäterveellistä touhua olla yli 40 asteen lämpötilassa koiralle? En sitten tiedä, onko siinä mitään perää.

    • Merja

      olen tiedustellut asiaa kahdelta eläinlääkäriltä, kun meillä on koira oikea himosaunoja. Lyhytkarvainen tosin. Toinen eläinlääkäri sanoi, että mikäs siinä, jos koira tykkää niin ei ole haittaa, kunhan pääsee pois heti kun haluaa. Ei kuulemma itseään saunaan tapa. Toinen sanoi vaan, että kanna pois, jos pyörtyy eli saunokoon vaan.
      No koira on 7v. ja saunoo n.2kertaa viikossa eikä suihkuteta saunan jälkeen, koska turkkia ei tarvitse kastella joka kerta. Ei yleensä läähätä saunassa yhtään ja saunan jälkeen vain harvoin. Joskus änkee mukaan, vaikka menisin vaan suihkuun ja sauna olisi kylmä niin sinne on päästävä istumaan. ;)

    • Tietäväinen

      Jo pienestä tytöstä lähtien muistan koiriemme (cavalierkingcharles) saunoneen kanssamme =) Kauhean metelin pitivät, jos eivät mukaan saunaan päässeet. Nykyisistä koiristamme pienin saunoo kanssamme n. 2 - 5 kertaa viikossa. Se menee joskus itsekseenkin saunan ylinnille lauteille istumaan, vaikkei sauna olisi lämminkään.

      Sanotaan, etteivät koirat hikoa ollenkaan - uskaltaisimpa olla eri mieltä. Siskoni kääpiösnautserien puvut ovat sisäpuolelta usein hikiläikikkäitä niin kuin joidenkin miesten valkoiset paidat kainaloiden kohdalta ;) (heh). Mitäpä muutakaan se olis kuin hikeä? (Puvut eivät siis ole kastuneet muutoin, esim. ulkona hangessa.)

    • oli näin

      Edesmennyt sakemannimme olisi saunonut vaikka kuinka paljon. Kesäisin mökillä ensin löylyyn ja sitten järveen uimaan, ei olisi millään malttanut lopettaa saunomista. Talvella taas avantouinti oli hauskaa jos vaan löytyi paikka missä pulikoida
      Keväällä tämä oli huomattavasti helpompaa. Näin meillä vaikka poikkesi pikkuisen aiheesta.

    • koirax2

      koirat saunotetaan yleensä pesun yhteydessä, eli tuollaiset 2-3 krt/vuodessa. Norjan harmaa tykkää maata ylälauteilla paksun turkkinsa kanssa eikä sitä meinaa millään saada alas lauteilta... ;-D "löylyä lisää vaan!"
      Sekarotuisemme sitten taas ei suostu tulemaan lauteille lainkaan, vaikka on ohempi turkki, se istuu lattiatasossa vaan ja pyrkii kyllä itse ovesta
      uloskin. Eivät ole kärsineet mitenkään saunomisesta, mutta eivät kovin usein kyllä saunokaan.

    • Kääpiöpinseri

      Hei
      Meillä on pentu pinseri ja se tykkää saunoa!Mutta kuinka monta kertaa se saisi tulla mukaan saunaan!Vähän aina pelottaa kun se on vielä niin pieni, että voisko sille
      sattua jotain?

    • Anonyymi

      Meidän monirotuinen tulee mielellään saunaan meidän kanssa tai haluaa erikseen jälkilöylyihin. Siellä se aikansa viihtyy, näyttää melkein kärsivältä eikä edes halua pois vaan joutuu pakottamaan pois. Pärjäisi varmaan löyly kisoissa. Hullu koira.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      4992
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1556
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      39
      1538
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1181
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe