Korvat kutiaa..?

Nata

Elikkäs meillä on ongelmana se että kissan korvat näyttävät kutiavan... Raaputtaa päätään taas tosi ahkerasti... Sama vaiva oli siis aikaisemmin mutta näytti menevän sitten itsestään ohi... nyt sama on alkanut uudestaan ja epäilemme että kissan korvat saattaisivat kutista jostain sisältä päin siis koska aina kaaputus ei osu korvan lehtiin vaan raaputtaa esim poskeaankin tai sieltä tietämiltä... päällisin puolin emme ole löytäneet mitään (muuta kuin pari naarmua jotka varmastikkin johtuvat jatkuvasta raapimisesta) onko siis kellään ehdotuksia missä vika ja mikä auttaisi... olisiko jostain korvatipoista apua..? Vielä emme ole kokeilleet emmekä viitsisi vielä lääkäri reissua tehdä kun ei hengenhätä ole... ensiksi ajattelimme kokeilla siis jonkin laisia korvatippoja... onko kellään kokemusta vastaavasti. Kissa on siis sisäkissa eikä ulkoile.

15

7889

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hannelina

      oli vastaavaa käytöstä myös. Syyksi paljastui korvapunkit. Niistä ei varmaankaan ole teillä kyse jos korvat ovat puhtaat. Korvapunkit tekevät korviin sellaista ruskeeta, melkein mustaa vaikkua. Se hoituu korvien puhdistuksella ja lääkityksellä (meillä Stronghold). Toinen syy kutinaan voi olla myös hiivatulehdus, sekin koettu. Siinäkin hoitona puhdistus ja lääketipat. Suosittelisin eläinlääkärikäyntiä.

    • erakkorapu

      Minun kissani alkoi syksyllä raaputtaa korvaansa jatkuvasti ja aina kun rapsutin korvanjuuresta, takajalka alkoi heti vispata. Korvassa oli myös ruskeaa töhkää. Kissa on myös täysin sisäkissa joten punkeista tms. ei voinut olla kyse, mutta muistin että kissa oli aiemmin möyrinyt parvekkeella kukkalaatikossa niin että oli yltä päältä mullassa. Pyyhin varovasti korvat vanupuikolla ja ajattelin sen riittävän, kunnes kissa alkoi kaatuilla ja horjahdella, ravisteli päätään jatkuvasti ja menetti helposti tasapainonsa joten arvasin että likaa on myös syvemmällä sisäkorvassa. Lääkärireissuhan siitä tuli, korvat puhdistettiin pohjia myöten ja se töhkän määrä oli käsittämätön, korvakäytävä myös punoitti hieman. Saatiin vielä lääkekuuri EpiOtic-puhdistusainetta, töhnää nousi vielä jälkeenpäinkin, mutta kun tulehdus rauhoittui, oireet hellittivät. Ominpäin on aika vaikea saada korvat puhdistettua kunnolla sillä kissan korvakäytävä on syvä ja L-kirjaimen muotoinen, joten ehkä varmuuden vuoksi kannattaisi käydä näyttämässä korvaa lääkärille jos se kissaa paljon tuntuu vaivaavan.

      • Nata

        En tiedä/ole huomannut kutinan vaivaavan kissaa, lähinnä meitä "ärsyttää" vähän väliä rapsuttaminen. Ulkokorvassa ei näy mitään ei myöskään siis vaikkua tai töhnää... Korvat ovat ihan puhtaan näköiset.


      • siiri
        Nata kirjoitti:

        En tiedä/ole huomannut kutinan vaivaavan kissaa, lähinnä meitä "ärsyttää" vähän väliä rapsuttaminen. Ulkokorvassa ei näy mitään ei myöskään siis vaikkua tai töhnää... Korvat ovat ihan puhtaan näköiset.

        No jos se teitä niin "ärsyttää" niin eikö kannattaisi tehdä asialle jotain. Kissa ei sitäpaitsi useinkaan näytä ulospäin jos sillä on vaivoja joten sillä voi oikeasti olla tuskia.


      • Nata
        siiri kirjoitti:

        No jos se teitä niin "ärsyttää" niin eikö kannattaisi tehdä asialle jotain. Kissa ei sitäpaitsi useinkaan näytä ulospäin jos sillä on vaivoja joten sillä voi oikeasti olla tuskia.

        En usko että kissallamme olisi ainakaan mitään kovia tuskia koska leikkii ihan normaalisti (eli paljon!!) ja syö ja seurustelee.. eikä nuku esim tavallista enempää... ajattelin varulta pestä kirppushamppoolla koska näyttää että rapsuttelee kaulaansakkin eikä vain korvia... Treffailee siis välillä ulkona liikkuvaa kissaa niin jos on vaikka tarttunut... En kyllä ole huomannut viime aikoina tällä toisella kissalla kirppuja (silloin tällöin kyllä on) mutta jos varulta pesisi...


      • Anonyymi
        Nata kirjoitti:

        En tiedä/ole huomannut kutinan vaivaavan kissaa, lähinnä meitä "ärsyttää" vähän väliä rapsuttaminen. Ulkokorvassa ei näy mitään ei myöskään siis vaikkua tai töhnää... Korvat ovat ihan puhtaan näköiset.

        Sillä voi olla ihan korvatulehdus. Käyttäkää lääkärillä.
        Toinen vaihtoehto on, että sillä on kirppuja. Kirput pistävät kissan raapimaan itseään aina kun kirppu puree.
        Esim kesken unen rapsuttaa, kohta taas rapsuttaa oikein kunnolla, ja taas pian ja taas.
        Varmista kampaamalla vaalealla tiheällä kammalla poskien, korvientakusten, naaman karvoista ihoa myöten. Jos vilahtaa litteä, korkea tumma pikavauhtia katoava ötökkä: se on kirppu.
        Kirppuihin saa valeluliuoksen (niskaan) apteekista, ohjetta on tarkasti noudatettava.


    • nime

      Hyvin mahdollisesti korvatulehdus! Kuulostaa ihan samalta kuin omalla kisullani tässä jokin aika sitten. Itse en myöskään vienyt heti lääkäriin, koska välillä tuli kausia jolloin ei raapinut ollenkaan, sitten taas paheni. Kunnes sitten pahenikin niin paljon että kissa heilutti jatkuvasti päätään/piti vinossa, ei reagoinut kutsuihin, ei syönyt, näytti todella olevan tuskissaan... Harmittaa, kun en vienyt sitä paaaljon aikaisemmin eläinlääkärille; ties miten kauan kissaraasu sai kokea kipua..(kai sitä nyt itsekin menis lääkärille jos korvat kutisis/sattuis!)!
      Joten mars eläinlääkäriin!!! Me saatiin penisilliiniä, ja nyt on kisu jo melkein kunnossa.
      Toivottavasti kissasi paranee pian!! :)

    • kirsi

      Onkohan ne korvat varmasti puhtaat, sillä voi olla punkkeja. Jos näkyy yhtään sellasta tummaa, punertavan ruskeeta töhnää, niin siihen löytyy apteekista lääkettä, ilman reseptiä, eikä maksa paljon.

    • Minä

      Asiaa voisi ajatella kissan kantilta, jos raapii yms niin jotain on, lääkärissä se selviäisi ja sitten asiaan saisi hoitoa. Ei kannata vain odotella jos kissaa kerran jokin korvassa häiritsee ja vaivaa.

      Kissat ovat mestareita salaamaan vaivansa ja huonon olonsa, eivät tule sanomaan että hoida minua nyt, ei ole mukava olla.

      Jos kissan lääkäriin viennin jättää siihen että on ns hengenhätä, on usein vaiva jo edennyt tosi pitkälle. Kissalla ei ole tarkoituksenmukaista näyttää vaivojaan luonnossa, voisi paljastaa pedoille heikon tilansa. Ei muuta asiaa vaikka olisi sukupolvien ajan ollut sisäkissa.

      Korvakapiin on olemassa tippoja ja kissan niskaan laitettavaa ainetta, josta en paljoa tiedä koska kuulin eläinlääkärillä sellaisesta vasta tiistaina. En tiedä onko muille tuttu aine.

      Mutta käymällä lääkärissä saa kissalle helpotuksen, ei jää sitten itseä vaivaamaan jos olisi hoito ollut tarjolla ennakkoon.

    • Anonyymi

      Voisi yrittää korvanpuhdistetta kissoille,saa ainakin eläinlääkäristä. Tai sitten pumpuliin,vaikka ruokaöljyä ja putsaa varoen korvan sisältä. Omalla kissallani ihan sama vaiva. Onnea hoitoihin!

    • Anonyymi

      Meillä ollaan ihan ymmällään kissan korvan kutinan vuoksi. Lääkärissä on käyty, korvassa erilaisia hiivoja ja lievä tulehdus. Tähän tipat ja korva siisti mutta silti kutisee kosketuksesta. Hampaita poisettu kahdesti. Kortisonikuuri ei auttanut juurikaan. Eliminaatio kuuri auttoi vähän, mutta 6 viikon kohdalla päättyi. Oli helle ja Hilsin märkäruoka loppu kaikista paikoista. Ei voinut jättää pelkille RC nappuloille. Sen jälkeen syötetty vain kanaa sisältäviä ruokia RC. Nyt Atopica lääkitys, mikä niin ikään 3 viikon jälkeen ei näytä auttavan yhtään. Kerran annoin kuivattua kanaa ja kutina äityi vimmatuksi. Ilmeisesti kuitenkin jokin säilöntäaine. Tämä on ainoa vihje mitä meillä on.

      • Anonyymi

        Hakeudu hoitoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hakeudu hoitoon.

        En tiedä mihin tällä provolla viitataan.
        Selvyyden vuoksi. Hampaita ei tietenkään ole poistettu huvikseen, vaan koska olivat mätiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiedä mihin tällä provolla viitataan.
        Selvyyden vuoksi. Hampaita ei tietenkään ole poistettu huvikseen, vaan koska olivat mätiä.

        Kiihko nostaa ikivanhoja ketjuja on sairasta.


    • Anonyymi

      Korvapunkki saattaa olla. Siihen on hyvä lääke, joka auttaa myös matoihin . Mun kissalla toimi hyvin Stronghold.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      325
      3203
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      223
      1994
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1612
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1427
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      82
      1309
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      284
      1243
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1061
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      1001
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      146
      878
    Aihe