Chow chowin hinta?

Utelias

Mikä on tämän ylisöpön rodun hinta noin suunnilleen?

40

8034

Vastaukset

 • luulisin että n.700-1000e...riippuu vanhempien menestyksestä esim. kilpailuissa/näyttelyissä!

  • En itse huolisi sairas rotu. Ihana varmaan muuten.


 • tuon tuhannen euron lähimailla... rodussa on paljon tiinehtyvyysongelmia ja pentua saattaa joutua odottamaan kauan.

  • siinä tuhannen euron molemmin puolin. Rodulla on omat ongelmansa, mutta kaikki on kasvattajien käsissä, miten koiria astutetaan. Kannattaa käyttää aikaa pennun hakemiseen ja tutustua kasvattajiin, että tietää minkälaisesta kennelistä koira tulee. Meidän neiti oli 1100e ja nyt ilmennyt entropia joka on kuitenkin leikattavissa helposti.Odotettiin pentua vuosi, mutta kyllä se kannatti. Kannattaa hankkia!!!


  • Bianca kirjoitti:

   siinä tuhannen euron molemmin puolin. Rodulla on omat ongelmansa, mutta kaikki on kasvattajien käsissä, miten koiria astutetaan. Kannattaa käyttää aikaa pennun hakemiseen ja tutustua kasvattajiin, että tietää minkälaisesta kennelistä koira tulee. Meidän neiti oli 1100e ja nyt ilmennyt entropia joka on kuitenkin leikattavissa helposti.Odotettiin pentua vuosi, mutta kyllä se kannatti. Kannattaa hankkia!!!

   Tuo entropia on niitä joka olisi hyvä saada leikkaukseen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa (ei liian aikaisessa) ettei ehdi tulla pysyviä vaurioita.
   Koirien silmäsairauksista tietävät Ell:rit osaa arvioida sopivan ajankohdan.
   Leikkaus ei ole kovin suuri.
   Rotu on kyllä todellinen "persoona".


  • Gringo kirjoitti:

   Tuo entropia on niitä joka olisi hyvä saada leikkaukseen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa (ei liian aikaisessa) ettei ehdi tulla pysyviä vaurioita.
   Koirien silmäsairauksista tietävät Ell:rit osaa arvioida sopivan ajankohdan.
   Leikkaus ei ole kovin suuri.
   Rotu on kyllä todellinen "persoona".

   Kyllä aika on sovittu Tampereelle. Lääkäri oli sitä mieltä, että ensi kuussa leikataan, ettei kerkeä vahinkoa sattua. Nyt sitten haluan vielä sanoa, että entropia EI ole pelkästään Chowkeilla ilmenevä tauti! Niin ei kannata ajatella. Sitä ilmenee melkein kaikilla roduilla joilla on ylimääräistä ihoa silmien ympärillä. silmäluomi saatta kääntyä joko alhaalta tai ylhäältä, mutta molemmat saadaan korjattua, jos asia hoidetaan hyvässä vaiheessa.


 • Meidän nallukka maksoi vajaa 900e. Aivan mahtava rotu, ei voi mitenkään edes verrata muihin rotuihin,niin "erilainen" on. Välillä tuntuu ettei ole koira ollenkaan vaan ihan joku oma lajinsa : ). Todellinen persoona ja omaa tahtoa löytyy!
  ja kaikille koirille sattuu ja tapahtuu, ja sama kuinka hyvät vanhemmat on,aina koira voi sairastua tms.Eli en kyllä hylkäis Chowia vaihtoehtona sairaus-alttiuden vuoksi. Ikinä en voisi muuta rotua harkitakaan, enkä myöskään voisi elää ilman tätä kaveria : )!

 • niin siis meitin urvelo maksoi n.700 mutta hän on kotoisin Virosta, koska perheemme (äiti,iskä&kaks ihmis urveloa)päätettiin hankkia koira. No, sinnä meni n.puoli vuotta kun tutkittiin tarkkaan kaikkien rotu mieltymykset. Siis joka rotu tutkitttiin tosi tarkkaan. Loppujen lopuksi päätettiin, että meidän perheen rotu on Chow Chow. Nooh sitten alettiin etsimään kasvattajia ja löydettiinkin yksi mahdollinen ja varattiin pentu, mutta siinä kävi tosi surkeasti!(meidän sekä varsinkin kasvattajan osalle!)Onneksi saatiin aika nopeasti tietoa Virolaisesta kennelistä missä oli juuri syntynyt pentue ja saatiin varattua meille uros pentu! Odotus aika vaan oli täyttä tuskaa koska emme päässeet pentua katsomaan! Onneksi kasvattaja lähetteli kuvia sekä videoita meitin pikkuisesta. Kasvattaja toi pennun Helsinkiin asti! Ja sairauksia ei kyllä ainakaan meillä ole onneksi ollut! Poitsu on jo kohta kaks vee ja aivan mahtava yksilö. Siis pakko sanoa yksilö koska chowista ei aina välttämättä voi sanoa,että koira.....
  Tästä nyt meinaa tulla romaani mutta kun tuo rotu vaan on niin mahtava,että voisin jatkaa vaikka aamuun asti...

 • Niin tuli mieleen viihtyyköhän tämä koirarotu kerrostaloasunnossa.. Sillä on erittäin paksu turkki, niin onko se enempi ulkokoira???
  Meilläkin mietitään palleron ottamista.
  Anna

 • sen hinta on 1600/600e

  • Chow Chow ei ole ulkokoira. Tai siis ei siitä ole miksikään häkkikoiraksi pihalle.. Sopii kerrostaloon ja kaupunkiin mainiosti. Meidän chowi maksoi 4500 markkaa, nykysin hinnat 900-1400 euron luokkaa. Riippuu millasesta yhdistelmästä ottaa. (siis juuri näyttelymenestys yms.)


 • Hyvä,Että hinnat ovat tuota luokkaa sillä minäkin olen ajatellut Chow Chowin pentua siskon kanssa koska kaverin isosiskolla on Musta Chow Chow jonka nimi on Tito

 • Haluasiko joku laittaa tänne siis jotain linkkejä tms, mistä voisi kyseistä korurodun pentueita kysellä? =)

  • http://www.chowchow.fi/


 • Itselläni on kolme chowia ja ensimmäisestä maksoin 1700 mutta kahdesta muusta yhteensä 500 ja kaikki on täysin terveitä :) eli jos ei ole näyttely menestyksellä väliä niin chowin voi saada 200 ja täysin terveenä silti

 • Virosta ja Baltian maista voi saada chowin jopa 400-600 eurolla, Suomessa hinta 1400-1600 e. Muttamutta, TERVEYSTUTKIMUKSET eivät itäpuolella ole todellisia, ne saa kun lättää tarpeeksi rahaa ell,..Suomessa on todella tiukka "syyni", eikä millään saa parempia tuloksia kuin ne todellisuudessa on.
  Näyttelytulokset eivät periydy. Luonne periytyy vahvasti, itselläni on ollut chowie Virosta -kiva yksilö, kun saatiin enin arkuus ja epäluottamus ihmiseen rauhoitettua. Ihan sökö kuitenkin luustoltaan, tuli meille n. puolivuotiaana. Huomioi myös, ettei itäpuolella odottavan koiran ravinto ole parasta mahdollista, koiranruoat ovat siellä PALJON kalliimpia kuin Suomessa. Ja rekisteriin pentue pääsee, vaikka ei olisi hyväksyttyjä terveystuloksia, kasvattaja maksaa vain pienen "sakon" eli korkeamman rekkausmaksun ja saapi jatkaa samalla tiellä.

  Ja todellakin: Virosta tuovat mielellään pennun Suomeen ( joillain kasvattajilla voipi olla mukana montakin pentua) eihän matka maksa kuin 30 e edestakaisin!
  Ja kun lääkärin palkka on siellä 900 e, on se 500 e iso raha...
  Kehotan harkintaan ihan tosiaan..Vakuutuskin on vaikea saada ulkomaan tuonnille!

 • chow chow kasvattaja viron tartossa myitte meille koiran joka on täysin rommu piti olla luksus luokan koira kyynäräät leikattu jo kaksi kertaa.noin 2500 ekee per jalka.terveiset tartoon.hastalavista.

 • Meillä oli kaksi Chowia,josta vanhempi nukkui pois 2 v.sitten 11,5 vuotiaana.Se oli maksannut 5 000 FIM ja tuli suomalaiselta kasvattajalta.Toinen nyt kevällä täyttää 10 v.,se tuli Pietarista ja maksoi 500€.Tiedän tapauksia että 200€ on saatu ilman papereitä hyvä Chowi kotikoiraksi.Ennen Choweja on ollut kolmen eri rodun palveluskoiriä ja sen jälkeen melkein 10 vuoden tauko koiristä.Isoa koiraa en enää halunut,mutta pieniä ei koskaan kiinostanneet."Koiratauolla" tutkin vakavasti Chow Chow rotua,ja tulin siihen tulokseen että keskikokoisessa koirassa on suuren koiran ominaisuuksia,mitkä ovat minua aina kiehtonneet:ITSENÄINEN,USKOLLINEN,MIELLYTTÄMISHALUTON,RAUHALLINEN,PIDÄTTYVÄINEN,HAASTEELLINEN ja HYVÄ VAHTI HAUKKUU VAIN VAHDISSA.Olen samaa mieltä monien Chowin omistajien kanssa: tämän rodun jälkeen muut koirat ei kiinosta.MUTTA se ei sovi kaikille!!!Ja meidän Chowit viettävät suuri osa vuorokaudesta pihallla.Mun mielipide:ne on enemmin ulkokoirat,kuin sisäkoirat!Ja onhan olemassa lyhytkarvainen(plyysi) Chowi-versio,mikä sopi paremmin sisäilmaan.Ja rotu ei ole sairaampi,kuin muut rodut.Ihmiset niistä tekee sairaita.

 • Juuri niin, Sinikieli! :-)

  Itse chowia harkitsen, meillä oli sellainen kauan aikaa sitten, ja se vei sydämeni, ja vaikka muitakin rotuja mietin, niin aina palaan chowiin.

  • Lisäys vielä: kokeumuksesta voin sanoa, että soveltuvat myös kerrostaloon, mutta talossa on hyvä olla hissi. Tietty tarvitsevat ulkoilua siinä missä muutkin koirat.

   Viihtyvät aina siellä, missä oma perhekin. Se on chowille kaikkein tärkein juttu!


 • Minäkin olen jo kauan miettinyt rodun vaihtoa chow chow rotuun. Aina ollut molossityyppisiä pk-koiria, mutta nyt on uusi tilanne ja kaipaisin asiantuntijoilta tietoa sopiiko chow meille.
  Olen koiraihminen, joten koulutusongelmaa ei tule. Asun kerrostalossa, jossa lasitettu parveke ja hissi. Lapsin kanssa koira joutuu vähän tekemisiin. Koira saisi päivittäin myös vapaana olevan metsälenkin, pysyykö lähellä? Sitten vielä koiran pitäisi sopeutua läheisen pk-rotuiseen koiraan, siellä kyläillessä.
  Koiranetin mukaan rodulla on paljon silmäsairauksia, kuten entropium, joka on perinnöllinen. Ihmettelen, että silti voidaan jatkaa sukua. Joutuuko uusi omistaja leikkauttamaan pennun silmät ja onko hankala leikkaus.
  Ja sitten vähän tyssäsi tämä rotu, kun eräässä esittelyssä mainittiin, ettei chow chow oikein hyväksy hellittelyä, turkin hoitoa, liikaa koskettelua. Voi jopa puraista.
  Olisin kiitollinen, jos saisin asiantuntijoiden vastaukset. Hyvän ja osaavan kodin pentu saisi, mutta sen pitäisi myös osoittaa "rakkautensa" omistajalleen.

 • Nostan tätä vähn uudemmalla tiedolla. Meidän chowi hankittu 2014 ja hintaa oli 1400€. Meilläkin leikattiin entropium muutama viikko sitten. Hintaa leikkaukselle tuli yhteensä 640€ (sis. Ensimmäinen Käynti silmäkirurgilla, leikkaus ja sen anestesiat, lääkkeet yms, lääkkeet ja antibioottitipat kotiin, sekä kaulurin). Leikkaus oli helppo, sillä meillä kiertymä oli aika aluillaan ja ei ihan hirveästi tarvinnut leikellä, myös toipuminen oli nopeaa. Suosittelen kyllä rotua, meillä ei muuta ongelmaa ole kolmen vuoden aikana kuin nuo silmät ja pari hot spottia! Niidenkin hoito sujuu jo kotikonstein kun tietää mistä on kyse ja miten toimia:)

 • Njuu, nn. 1000€ se maksaa, meillä rupes selkä vääntymään kiinanpystykorvalla eli chau chaulla. Ei ollut paljoa muuta vikaa (piikitetty selkävaivan takia)

 • "Suosittelen kyllä rotuna--". Huoh. Miten voi "suositella" sairasta koirarotua? Ihmiset on julmimpia petoja.

  • Minäkin haaveilin chow-chowsta kaverini koiraan tutustuttuani; ensin pelästyin, sitten huomasin, miten yleisvälinpitämätön, helppohoitoinen (paitsi turkki) se on.

   En ottaisi sairaita jalostuslinjoja käyttävien epämääräisten kasvattajien pentuja. Erittäin epäilyttäviä Itä- ja eteläisistä maista . Mutta ehkä niillä on terveitäkin? Ihmettelen kyllä ihmisiä, jotka haluavat ostaa ns. halvan koiran. Koiran hankintahintaan voi lisätä muutaman satasen, kun käy sanomassa eläinääkärille päivää, rokotukset, mahdolliset sairaudet etc.


 • Ihmisilläkin voi olla selkävaivaa. Siihen ei tarvita, kuin joku väärä liike.
  Tämä rotu vaikuttaa eniten omalta. Mäyriksiä on ollut pääasiassa. Yksi vielä on. Chow chow on just sopiva, ei tyrkky, eikä häslä. Enää ongelmana on mies, joka laittaa hanttiin. Kasvattajia olen tutkaillut. Pari kolme sopivaa on.
  Välillä katselen pieniä rotuja, mutta ei vaan sytytä. Nyt olen jo iällä, mutta lapsesta asti olen koirasta haaveillut. Ensimmäisen hankin, kun olin töissä. Olosuhteet oli ei sopivat, kun kakkosperhe ei suostunutkaan ulkoiluttamaan yms. Koiruus pääsi onneksi ihanteellisiin oloihin maalle perheen lemmikiksi. Siitä opin, ettei muihin voi luottaa.
  Koiran valinnassa tärkeintä minulle on luonne. Hinta ei ole ykkösjuttu, vaan terve pentu. Sairauksia voi tulla ja ne hoidetaan. Aivan kuin ihmistenkin kohdalla. Tuskin kukaan tilaa sairasta lasta. Kuitenkin heitäkin syntyy ja heitä rakastetaan. Ja se on ok.

  • Jos nyt tähän sairas lapsi -vertaukseen lähdetään, niin tietoisesti sairaan rodun ostaminen tai pennutus on vähän kuin äiti käyttäisi alkoholia tai tupakkaa raskausaikana. Mutku mä haluun, ja ei se välttämättä sit oo sairas..

   En ota kantaa chow chowin terveyteen kun en tunne rotua kovin hyvin.


 • Joku oli huolissaan chowin rakkauden osoituksien puutteesta.. chow chow on ehdottomasti yhden ihmisen koira ja omista on sille kaikki kaikessa.. Rakastaa omistajan rapsutuksia , harjausta, pussailua halailua ja hakeutuu itse helliteltäväksi.. Tulkitsee vahvasti omistajansa mielialoja, lohduttaa kun omistaja itkee ja saa "hepuleita" kun omistaja on iloinen.. Mutta on hyvin valikoiva keneltä vastaanottaa minkäkinlaisia hellyyden osoituksia! Chowin luottamus on ansaittava jotta saavutetaan ikuinen ystävyys ❤ Aivan ihana rotu. Todellakin enemmän kuin koira! Uskollisempaa ystävää saa etsiä.

 • Huonoja koiria on nämä kiinalaiset. Sairaita ja laiskoja pelkkää riesaa tälläisistä VÄLTTÄKÄÄ MUOTI KOIRIA

 • Paras,,, niin se vaan on. Chow itsellä ollut ja muitakin rotuja, vaan chowchow ei löydy vertaista ei.
  Mikähän on tämänpäivän hinta?

 • Nykyään hinnat on aikalailla 1200€ - 1800€, jos rekattu. Rekkaamattoman voi saada alle 1000€, en suosittele tosin. Sitten on näitä Virosta tuotuja 400-800€, mitä aivan viimeiseksi suosittelen.
  Terveisin; Kokemusta tästä rodusta löytyy

  • Ei hyvä koira Pedigree rek. Virosta alle 1000.-EUR saa!


  • Mistä olet saanut alle 1ooo.-EUR rek.olevaan chowchow-n?Kiinnosta?


  • Pentutehtailu!Ilmoita!


 • Mietin tässä että miten se pysyy vapaana lähellä vai karkaako koska meillä on iso tontti tällä lapissa niin voisiko pittää vapaana.

 • hei!
  olen harkinnut chowi pennun ostamista, ja olen katsellut paljon netistä tietoa chowista. Siellä on todella paljon mielipiteitä tämän kyseisen koiran luonteesta. Toiset kirjoittavat että on tosi kiltti ja rakastaa hellyyttä yms. ja toiset taas että koira ei pidä rapsutuksista eikä tykkää olla lähellä. En ole lainkaan varma mikä näistä on totta. Olen kyllä kuullut ystäviltäni, jotka tuntevat joitakin choweja, pelkkää hyvää. Mutta en ole siltikään varma koiran käyttäytymisestä.
  Voisiko joku kertoa minulle tämän koiran luonteesta?
  Olisin kiitollinen<3
  Terveisin: Onneton koirasta haaveilija

 • Chowchoweja on moneen lähtöön, mutta yleisesti ottaen ne on aika itsepäisiä eikä niistä saa samalla tavalla nopeasti oppivia ja supertottelevaisia kuin vaikka joistain paimenkoirista.

  Näiden kanssa kannattaa myös olla tarkkana koulutuksen suhteen ihan pikkupennusta alkaen. Jos antaa pennulle liikaa periksi eikä osaa lukea koiran eleitä ja tarkoitusperiä niiden eleiden taustalla, koira alkaa helposti pitää sinua ovimattona, ei tottele, alkaa vahtia ruokaa ja jopa puree jos yrität sen vastusteluista huolimatta vaikka siirtää sitä pois sohvalta. Chow chowit eivät yleisesti ottaen ole myöskään kaikkein koirasosiaalisimpia yksilöitä juurikin edellä mainittujen luonteen dominoivien piirteiden vuoksi, joten mitään kivaa "kaikkien kaveria" et siitä varmaan saa. Sopii hyvin yhdestä koirasta haaveilevalle yksin elävälle ihmiselle.

  Toinen juttu mitä chowchowin kohdalla kannattaa otta huomioon on mittava lista sairauksia ja se tosiasia, että rodussa on erittäin vähän geneettistä vaihtelua. Eri nimisiä yksilöitä voi olla runsaasti ja näin sukutaulut saadaan näyttämään "hyvältä", esimerkiksi ss% saadaan laskettua kennelliiton tietokannassa alas. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että geneettinen vaihtelu olisi runsasta ja chow chowit ovatkin keskenään geneettisesti lähempänä serkuksia kuin "täysin eri sukua keskenään". Koirarotua valitessa kannattaa miettiä myös näitä eettisiä kysymyksiä, että vaikka chowit onkin super söpöjä, kannattaako niitä tuottaa lisää jos niillä kuitenkin on runsaasti sairauksia ja geneettistä variaatiota ei ole. Ostajat luovat markkinat ja kasvattajat kasvattaa jos pennut menee kaupaksi.

 • paska puhutte näin suoraan sanotusti!
  tämä koira on maailman ihanin ja vaikka noista sairauksista puhuitkin nii voihan millä tahansa koira rodulla olla silmä -tai nivelsairauksia, joten turha on hyvää koiraa vain tämän takia ottaa pois hankinta listalta!
  ja sen verran tiedän että show showin luonne on kyllä vaihteleva, mutta ei se herran jestas koskaan ketään pure! sehän olisi jo hylätty virhe koirassa. koira on siis omien kokemuksien pohjalta iloinen ja itsenäinen otus. se tykkää rapsutuksista, mutta silläkin menee jossain vaiheessa raja sen sosiaalisuudella. sillon se yleensä vain menee mahdollisesti omaan petiin tai muualle omaan rauhaan.
  showi on todella lapsirakas koira ja se ei kyllä ole vain yhden miehen haukku vaan ihan koko perheen!:)
  suosittelen tätä koiraa, kunhan katsot tarkkaan mistä ostat pennun!

 • Tämä on juuri ongelmana monissa koiraroduissa ja kyseisten rotujen piireissä. Ei haluta tuoda mahdollisen ostajan tietoon ollenkaan niitä rodun haittapuolia, vaan sitä rotua kehutaan maasta taivaaseen jotta joku ostaisi saman rotuisen koiran. Sitten hymistellään ja annetaan koulutusvinkkejä kun se ostajalle sopimaton koira onkin jo hankittu ja kaikki geneettisen variaation puutteesta johtuvat allergiat ja furunkuloosit kukkia loimottaa.

  On hyvä jakaa kokonaisvaltaista tietoa rodusta - ei pelkästään niitä hyviä puolia. Se on aivan kaikkien etu; koiran, ostajan ja kasvattajan.

  • Meillä oli chow. Hankittiin se rotuyhdistyksen ruusunpunaisen tekstin perusteella, kuulosti just täydelliseltä koiralta meille. Noh, tämä iki-ihana yksilö haukkui taukoamatta kaikille ja kaikelle, eli vahtivietti oli tooodella kova. Koira oli myös todella kovapäinen, hyvin vaikeakoulutettava useimpiin muihin rotuihin verrattuna. Se ei ollut lainkaan söpö ja kiva ominaisuus, vaikka asia näin aina esitetään. Turkki oli karhea ja nopeasti takkuuntuva, turkin kuivaus pesun jälkeen kesti ikuisuuden. Myös agressiivisuutta esiintyi. Positiivisena puolena chowi oli älyttömän sosiaalinen, rakasti kaikkia ihmisiä ja muita koiria. Nukkui paljon, ei kiinnostunut koskaan leikkimään leluilla eikä muillakaan palloilla. Ihana koira oli suurimmaksi osaksi elämästään, mutta uutta en ottaisi. Oma persoonsahan tämäkin oli, mutta aina ei kannata sokeasti uskoa rotujen luonnekuvauksia, kaikki ovat silti yksilöitä ja yllätysarpoja on seassa :)


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  174
  3479
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1052