Ovatko Uskovat onnellisia?

Anonyymi

Tämmöinen asia on pyörinyt mielessä ja ajattelin kysyä että oletteko te uskovat aina onnellisia ja tasapainoisia? Tuli mieleen kun useammalla on aina iloinen hymy kasvoilla. Ainakin niillä ketä tunnen tai tiedän että ovat uskossa.

7

<50

  Vastaukset

  • Eipä ole tullut tähän kysymykseen vastausten tulvaa. Omasta puolestani voin sanoa että olen siitä onnellinen että olen armahdettu syntinen. Saan jättää kaikki huoleni taivaalliselle Isälle eikä niitä tarvitse itse kantaa sekin on suuri ilon aihe. Siunausta kaikille.

  • En itse kuvailisi tätä mielenlaatua onnellisuutena, jos siis onnellisuus ajatellaan olevan jatkuvaa tyytyväisyyttä ja iloa. Se on pikemminkin sitä, että millään toivottomuudella ja pahalla ei ole juurikaan valtaa enää. Tunnen yhtälailla pahaaoloa mitä ennenkuin aloin uskoa Jeesukseen, mutta itselle tulee Jumalalta ymmärrys tätä kaikkea kohtaan ja lohdutus. Jumala opettaa kestämään kaiken. Ja kun huomaa saaneensa Jumalalta voimaa ja anteeksiannon, se tekee väistämättä iloiseksi oli tilanne mikä hyvänsä.

   • Tämä oli aika hyvä kuvaus uskovan mielestä. Kiitos.
    Minulla on loputon kaipaus löytää puoliso, ja tunnen itseni yksinäiseksi. Tavanomaisia arkisia haasteita ja koettelemuksia riittää myös.
    Silti usko Jumalaan jollain tapaa katkaisee sen terävimmän kärjen kaikista näistä ei-mukavista-asioista. Huomaan hyräileväni tuttua laulua, hymyilen yksin ollessani(kin) ja pienistä jutuista saan iloa harmauteen.
    Tämä ei ole omaa suoritustani. En pinnistele karistaakseni ikäviä ajatuksia. Ne vain jäävät taka-alalle ilman sen kummempia ponnisteluja. Meinasin kirjoittaa myös, 'ilman rukoiluja', mikä on totta: Jumala on aina puolellasi, kun olet Häntä lähtenyt seuraamaan. Mutta kyllä Jumalan puoleen on hyvä suuntautua aina, meni elämässä hyvin tai 'huonosti'. Hän kääntää tiesi ylös. Hän kääntää kohtalosi. Usko ja luota!


  • Yksinäisyyttä, ahdistusta ym. vaikeita tunteita koetaan uskovanakin, mutta Jeesus auttaa kestämään ne ja joskus jopa poistaa kokonaan nämä vaikeat tunteet. Joskus kun en ole keksinyt mitään tekemistä, koen, että Herra laittaa ehdotuksen ajatuksiini. Tai jos en viitsi jotain, hän saattaa innoittaa. Eli Jumalan apu on ihan konkreettista ja arkipäiväistäkin. Siksi kai perusvire uskovalla on onnellisuus missä tilanteissa vain, koska Herra nostaa alhoista ja pimeistä laaksoista ylös, jos sellaiseen vajoaa. Ennemmin tai myöhemmin. Joskus tällainen pimeän laakson vaihe elämässä on jopa Jumalan kasvatuskoulua ja voi kestää jonkun aikaa. Mutta sekin loppuu ajallaan.

  • Mu on ain kiinnostan et kui se hyödyttää uskoa johonkin jota ei ole koskaan nähnyt ja minkä olemassa olosta ei kenelläkään ole mitään varmaa tietoa auttaa jos ei usko itseensä

   • uskovaiset ei välttämättä sen onnellisempia, enempikin tiedän uskovia, joilla ollut näin ulkopuolisten silmin "raskasta elämässä", kuten onnettomuuksia, sairauksia, yksinäisyyttä, jne.
    itsekin ns. "uskossa", vaan uskoni on henkilökohtainen, enkä arvostele ihmisiä sen mukaan "miten he uskovat", vaan tutustun enempikin ihmisiin, persoonan mukaan, tms. siis huomioin käytöstavat, sosiaalisuus, mielenkiinnon kohteet (muutkin kuin usko), tms.

    kävisin joskus vaikka terassillakin, vaikka en humaltumassa, niin pari drinkkiä, "ihan sama", jne.


   • Anonyymi kirjoitti:

    uskovaiset ei välttämättä sen onnellisempia, enempikin tiedän uskovia, joilla ollut näin ulkopuolisten silmin "raskasta elämässä", kuten onnettomuuksia, sairauksia, yksinäisyyttä, jne.
    itsekin ns. "uskossa", vaan uskoni on henkilökohtainen, enkä arvostele ihmisiä sen mukaan "miten he uskovat", vaan tutustun enempikin ihmisiin, persoonan mukaan, tms. siis huomioin käytöstavat, sosiaalisuus, mielenkiinnon kohteet (muutkin kuin usko), tms.

    kävisin joskus vaikka terassillakin, vaikka en humaltumassa, niin pari drinkkiä, "ihan sama", jne.

    Uskovaisella on ilo, joka ei ole ihmisestä lähtöisin. Tässä lisää. https://www.youtube.com/watch?v=j4oE9JaxmPk


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   84
   3432