Naimisiin ei-muslimin kanssa?

Salam aleikum,
olen suomalainen islamiin palannut nainen. Tapailin pari vuotta sitten pakolaistaustaista miestä, joka oli tullut Suomeen Irakista. Koska hän oli muslimi, halusin minäkin opiskella lisää islamista, jotta ymmärtäisin paremmin häntä. Lopulta vakuutuin itse niin syvästi, että halusin kääntyä. Hän paljastui myöhemmin huijariksi, oli ilmeisesti pyörittänyt kahta muutakin naista samaan aikaan kertomatta minulle. Me erosimme, mutta minulle jäi vielä islaminusko.

No, reilut puoli vuotta sitten tapasin ihanan miehen, johon rakastuin syvästi. Ajattelin, ettei tämmöisiä tunteita voi olla olemassa. Olemme nyt seurustelleet jo jonkin aikaa, joten olisi jo aika päättää mitä teemme tulevaisuudessa. Hän on etnisyydeltään parsi ja uskonnoltaan zarathustralainen.

Ongelma on se, etten minä muslimina saisi naida kuin muslimimiehen. Enkä todellakaan ole vaihtamassa uskontoa, sillä tämä on ainoa Totuus! Harjoitan muuten uskontoa aktiivisesti ja rukoilen viisi kertaa päivässä. Huivia en kylläkään käytä. Tiedän, että tämä on Haram, mutta en tahtoisi menettää miestäni, joka olisi itse valmis perustamaan perheen. Mitä pitäisi tehdä?

26

809

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei vastauksia?

      • Anonyymi

        Pitkästä historiastaan Intiassa huolimatta parsit eivät ole omaksuneet paikallista kastijärjestelmää. Suuri osa harjoittaa edelleen endogamiaa, eli aviopuolisot etsitään yhteisön sisältä. Nykyisin ydinperhe muodostaa tärkeimmän sosiaalisen yksikön. Aikanaan merkitystä oli myös isän puolelta periytyvällä klaanijärjestelmällä. Klaanit jakautuivat ylempiin ja alempiin luokkiin esimerkiksi pappiklaanien ollessa muita ylempänä hierarkiassa. Pappiklaanien jäsenet eivät myöskään ottaneet aviopuolisoita alemmista klaaneista. Tapaa ei enää harjoiteta ja myös aiemmin muut avioliittoja koskevat säännökset olivat muuten hyvin löyhiä. Nainen saattoi avioitua esimerkiksi äitinsä tai isänsä veljen- tai siskonpojan kanssa. Myös sukupolvien välisien avioliittojen säännöt olivat löyhiä. Mies saattoi esimerkiksi avioitua tätinsä kanssa.[3]

        Kovin huono juttu nyt sulla.


    • Anonyymi

      En nyt tähän osaa sanoa muuta kuin että aina kun luopuu jostain Allahin tähden, Allah antaa jotain parempaa ja suurempaa tilalle. Teen dua, siskoni, että saat vahvuutta tehtyä oikeita valintoja elämässäsi. ♥️ Kun pysyy lujana elämän vaikeissa kohdissa, myös Allahin apu ja lohtu on suuria.
      Sinä päivänä kun me kuollaan ja Tuomiopäivänä, nyt elämän suurimmat jutut ja suurimmat tunteet, tuntuu ihan vähäpätöisiltä.

      • Anonyymi

        Muslimien tulee sallia muslimi naisten vapaus naida oman uskontonsa ulkopuolelta muiden uskonnottomien ja uskontojen edustajia, se kuuluu tasa-arvoon.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Muslimien tulee sallia muslimi naisten vapaus naida oman uskontonsa ulkopuolelta muiden uskonnottomien ja uskontojen edustajia, se kuuluu tasa-arvoon.

        Sellaisia musliminaisia on, jotka ovat aviossa muun kuin muslimin kanssa, ja se heille suotakoon, eikä ole kenenkään asia kommentoida toisten asioita, jos ei kysytä. Mutta jos kerran erikseen kysytään, miksipä ei voisi kommentoida sitä, minkä uskoo olevan toiselle parhaaksi.


    • Se taitaa olla omantunnon kysymys kuinka paljon antaa uskontonsa päättää elämästääm.
      Nykyään länsimaissa se on aika yleistä että muslimi nainen avioituu toisin uskovan kanssa.
      Riippuu siis mitä itse haluat.
      Jos haluat sen miehen, menet avioon hänen kanssa, sukusi ei varmasti laittaisi vastaan.
      Olen nykyaikainen ja toivon aina että nainen päättää itse elämästään mikä on hänelle hyvää.
      Vapaus naiselle päättää itse.
      Se olet sinä joka päätät miten haluat elää.
      Tee päätöksesi ja elä onnellisesti sillä päätöksen olet silloin itse tehnyt ja siihen on silloin sinun tyydyttävä.

    • Anonyymi

      Seurusteleminen Islamissa on haram. Olisiko mies kiinnostunut opiskelemaan Islamista? Teet päätöksen itse ja vastaat siitä tuomionpäivänä itse. Tiedät jo kuitenkin islamin kannan tähän asiaan kysymättäkin. Tähän uskontoon ei tule uudistuksia vaan muslimin elämää ohjailee Koraani ja sunna. Tämä mies voi olla sinulle koettelemus, oikea päätös ja Allahin suunnitelmaan luottaminen voi vahvistaa uskoasi. Toisenlainen päätös vie sitten tietenkin toiseen suuntaan. Mieti tarkasti.

    • Anonyymi

      Täältä poistuu ihan asiallisetkin vastaukset. Miten voi mistään keskustella?

    • Anonyymi

      Tilanne tietysti on vaikea, mutta onneksi Allah auttaa! Mieti, miten paljon Allah rakastaa sinua ja osoittaa sen, etkö sinäkin halua osoittaa Hänelle rakastavasi Häntä.
      Muslimit ovat aina joutuneet elämässään kokemaan menettämistä, menetyksen kohde vaan vaihtelee, mutta sama homma pätee siihen kaikissa aikakausissa ja paikoissa:
      "Totisesti Me koettelemme teitä pelolla, nälällä, omaisuuden, hengen ja sadon menetyksellä. Kuitenkin, Muhammed, vie kärsivällisille riemullinen sanoma."
      (2:155)

      • Koraanissa on 0 jaetta aiheesta Allah ja rakkaus. Allahisi on pelkkä palvonnan kohde.


    • Olipa asia aloittajalle yhä ajankohtainen tai ei, törmäsin jokin aika sitten eräällä islamilaisella "neuvontapalstalla" saman tyyppisessä tilanteessa olevan naisen kysymykseen, johon annetussa vastauksessa oli kaksi pointtia, jotka sopivat tähänkin:

      1) Kerro miesystävällesi islamin sanomaa - rauhan ja hyvyyden sanomaa. Ota vastaan hänen kysymyksensä ja yritä ymmärtää hänen näkökulmaansa. Älä kuitenkaan luule, että voit koskaan saada uskoa hänen sydämeensä, sillä sen voi saada vain Allah.
      "Totisesti, sinä et voi johtaa sitä, jota mielelläsi johtaisit" (28:56)

      2) Jos avioiduit miehen kanssa, joka ei ole muslimi, sinulla ei ole avioliitossasi islamin tuomaa turvaa. Mies saattaa olla ihan vastuullinen ihminen tai olla olematta. Mutta jos ei ole, hänellä ei ole mitään islamin velvollisuuksia olla sellainen, noudattaa Profeetan (rauha hänelle) sunnaa, että "paras mies on se, joka kohtelee vaimoaan parhaiten". Sinulla ei silloin ole uskontoa, mihin vedota vaatiaksesi mitään oikeuksiasi, et voi pyytää imaamia puhumaan hänen kanssaan. Jokaiselle tulee elämässä heikkoja hetkiä - on sairautta, työttömyyttä, läheisen menetyksiä, mitä tahansa - ja se voi tilanteesta riippuen tehokkaasti heikentää hyväntahtoisten ja moraalistenkin ihmisten kykyä ottaa läheisiään huomioon. Silloin ei-muslimi ei ole mitenkään sitoutunut siihen empaattisuuteen ja kärsivällisyyteen, jota Profeetta Muhammad (rauha hänelle) osoitti vaimojaan kohtaan.

      Jos tulevaisuudessa saatte lapsia, vaikka isä suostuisi täysin siihen, että lapsia kasvatetaan islamin, et voi varsinkaan tässä yhteiskunnassa ikäänkuin tehdä päätöstä, että lapset imevät itseensä vain sinun vaikutustasi ja kasvavat muslimeiksi. Kun isää myöten ympäristön esimerkki muu, pelkkä äidin esimerkki on varsin laiha esimerkki lapsille, jotka ovat lapsia, eivät pieniä aikuisia.

      Se, mikä parhaiten pitää puolisoita yhdessä, on yhteiset tavoitteet, ja mikä olisi parempi tavoite, kuin päästä yhdessä Jannaan - Paratiisiin.

      • Anonyymi

        Voi kuinka viisaita sanoja Yusraaa kirjoitti?


      • Anonyymi

        Minkähän vuoksi islamissa koetaan että ihmisellä on velvollisuus olla jonkin tietynlainen toista ihmistä kohtaan?
        Ihminen voi osoittaa empaattisuutta ja rakkautta toiselle vaikkei olisikaan muslimi, ja myös, empaattisuus ja kärsivällisyys eivät ole semmosia ominaisuuksia jotka voivat tietyssä tilanteessa löytyä vain muslimilta. Ajattelen että velvoite jaksaa toista ihmistä ei ole uskonnosta lähtöisin, vaan se on aviossaolon tehtävä, oli uskonto mikä hyvänsä, tai ihminen vaikka ateisti ;)


    • Anonyymi

      Kun katsoin vanhoja keskusteluja, huomasin, että tästä aiheesta oli ketju
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15389773/islam-ei-tehnyt-sinulle-laittomaksi-rakastua

      kopioin suoraan tähän, mitä siinä sanotaan:

      "Islam ei tehnyt sinulle laittomaksi (haram) rakastua. Se ei kieltänyt sinua haluamasta jotakuta. Se vain johdattaa sitä rakkautta niin, että se suojelee sinua, häntä, teidän perheitänne ja etenkin sinua nöyryytykseltä Tuomiopäivänä. Jos rakastat häntä niin paljon, miksi annat hänen mennä mukaan tähän kyseenalaiseen suhteeseen tietäen hyvin, että hänen täytyy vastata siitä Allahille, aivan kuten sinunkin täytyy. Etkö rakasta häntä tarpeeksi säästääksesi hänet siltä?"

      - Nouman Ali Khan

    • Anonyymi

      Voi naishöpsöjä. ollaan rakastumassa ja kääntymässä milloin mihinkin. Eikö tunteille löytyisi hyödyllisempää käyttöä kuin omat mieliteot? Se on selvä että jos islamiin kääntyy ei siitä enää irti pääse ehjin nahoin vaikka rakastuisi taas mihin. Se lienee ap:n todellinen ongelma?

    • Anonyymi

      Ja loppujen lopuksi allah ei ole koskaan auttanut ketään millonkaan. Pelkkää sanan helinää. Kyllä joitain vedetään nenästä ja rankasti. Käsketään elämään kunnolla ja totuus on ihan toista. Onhan se nähty jo näissä sodissa mitä apua on allahista ja koraanista.Ei mitään

    • Anonyymi

      Samanlainen kun se KOMMUNISMI. Kauniit puheet ja siinä kaikki.

    • Anonyymi

      Allah ei kiellä ketään rakastumasta tai rakastamasta kunhan muslimi on kunnollinen ja puhdas sydämeltään.

    • Anonyymi

      Alikum wassalam
      Kannattaa lukea Zend Avesta, parsien pyhä kirja. Jotkut väittävät että he palvovat tulta, tämä ei pidä paikkansa. Zarathustra opettaa, että Ahura Mazda on suuri hyvyyden henki, joka on luonut maailmankaikkeuden. Hänen seuraajansa ovat siis yksijumalaisia, on jopa sanottu että zarathustralaisuus on ensimmäinen moderni yksijumalainen uskonto ja että Zarathustra kuuluu Jumalan profeettojen linjaan siinä missä Muhammed ja Jeesus Kristus - Rauha heille.
      Ymmärtäisin että parsit ovat rauhanomaista kansaa jotka eivät sekaannu muiden palvontaan. Kaiketi, jos menette islamilaisesti naimisiin ja saat jatkaa islaminuskon harjoittamista - Allahille alistuneena olemista - niin miksei.. Allah on Yksi, ei ole toista Hänen vertaistaan. Kaikkivaltias Allah on kaikkien Jumala. Jotkut tunnustavat asian eri lailla ja palvovat Häntä eri tavalla, ei sen kummempaa. Pidä toivo sydämessäsi että miehesi joskus hyväksyisi myös Muhammadin ja Kristuksen Zarathustran seuraajina, ja palvoisi Jumalaa sillä tavalla kuin Hänen viimeinen profeettansa (r. H)!

      • Anonyymi

        Niin tämä viimonen rofeetta soti koko ikänsä ja hävitti kokonaisia väestöryhmiä tai pakotti omaan ideaansa. Sitä samaahan se on nytkin, ja siksi vain naiset höpisevät kaikesta kauniista ja hyvästä, miehistä ei yksikään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin tämä viimonen rofeetta soti koko ikänsä ja hävitti kokonaisia väestöryhmiä tai pakotti omaan ideaansa. Sitä samaahan se on nytkin, ja siksi vain naiset höpisevät kaikesta kauniista ja hyvästä, miehistä ei yksikään.

        Olen kuullut monen miehen puhuvan.


    • Anonyymi

      Elävä kaikkeus on kaiken takana alku ja loppu, näillä uskontokunilla sitten pyritään hallitsemaan riepu sieluja ja höynäytelemään

      Jeesus kuvalmalla annetaan pieni häivä sielun kulusta, miten sielumme on ajaton
      - siinä eri elementein annetaan elämälle pyhyys ja kaikenkattava usko ainaisuuteen

      Elikkä jokaisen meitin sisimässä on häivä ajatomuudestamme jota meitin on ruokitava saadaksemme sen valon kirkastumaan ohjaavaksi elämän uskoksemme

      Siis on vain yksi kaikkeus kaiken mailman takana ja takeena olevaiselle
      - kaikki muut on vain viisasteluita voipaisuuksistaan

      • Anonyymi

        Lukemalla ja muitten neuvoin ei kaikeuden kokonaisuutta tavoiteta, vaan jokainen on sen sisimäsään kopuroitava ja muu ulkopuolinen työntö ei siihen auta
        - ihmisen on herätävä itse etsimään totuutta elämälleen, kaikkeus on tämän kaiken takana vielä järjestelmineen, on tajutava myös miten meillä kaikilla tämä elämänpolkumme on kuletava yksilöinä tukea tietysti hapuillen

        PYSÄHYS HETKEKSI KUUNTELEMAAN OLOASI


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukemalla ja muitten neuvoin ei kaikeuden kokonaisuutta tavoiteta, vaan jokainen on sen sisimäsään kopuroitava ja muu ulkopuolinen työntö ei siihen auta
        - ihmisen on herätävä itse etsimään totuutta elämälleen, kaikkeus on tämän kaiken takana vielä järjestelmineen, on tajutava myös miten meillä kaikilla tämä elämänpolkumme on kuletava yksilöinä tukea tietysti hapuillen

        PYSÄHYS HETKEKSI KUUNTELEMAAN OLOASI

        Kun ihminen hävittää ikuisuutensa, se on silloin hänelle MAILMAN LOPPU


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun ihminen hävittää ikuisuutensa, se on silloin hänelle MAILMAN LOPPU

        On kirjoitettu siihen suuntaan juuri näin, loppu on ain yksilökohtainen,
        - muuten kaikkeus on ikuista, vaiko onkos sitten vain pelottelua

        SIINÄ SITÄ SITTEN SAAKIN OLLA KUNIAKAS MAAN TOMUSSAAN


    • Anonyymi

      Tuossa on jostain videosta kommenti, olihan kumartelijoita

      Sitähän tässä odotellaan, että tällä porukalla on tarpeeksi voimaa, jotta alkavat kalifaattia perustamaan.

    Ketjusta on poistettu 39 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1967
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      51
      1701
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1617
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe