Trafi syyllinen moneen tahattomaan drone-ilmailurikkomukseen

Anonyymi

Trafin ammattitaidottomuus on syy moneen turhaan tahattomaan lentokieltoalueella tapahtuneeseen lentämiseen, joita media mielellään raflaavasti uutisoi. Yleistä mielipidettä muokataan herkästi drone-vastaiseksi jopa kriminaalien ja vastuuttomien kansalaisten toiminnaksi.
Lentokiellon rikkomiseen johtavien syiden taustoihin ei mikään taho halua perehtyä.
Minä väitän, että Trafin vastuuttomuus on syynä useimpiin rikkomuksiin. Trafin mainostama Droneinfo-sovellus on harhaanjohtava torso. Siellä kun ei näy nämä väliaikaiset rajoitusalueet vaikka pysyvät rajoitusalueet näkyvät.
Me drone-lennättäjät uskomme ja minäkin uskoin vielä 2 päivää sitten, että ilmailuviranomaisen oma sovellus sentään näyttäisi tällaiset oleelliset määräysalueet. Kiellot ovat hyvin mutkaisten reittien taakse nettiin piilotettuja ja alueet ovat niissäkin pdf-tiedostoissa, jos sellaisen löytää, hyvin maallikkomaisesti huonolle karttapohjalle tuherrettu.
Älkää hyvät ihmiset luottako drone-infon tietoihin! Trafi ei vastaa mistään eikä siellä ole paikkatietoammatillista ja asiakaslähtöistä ammatillista vastuullista otetta. Tyypillistä viranomaistoimintaa.
Ohjeissa mainostetaan, että ”maalaisjärjellä pääsee pitkälle!”

Ei pääse!

26

2575

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ILMAILULAISTA
      178 §
      Ilmailurikkomus
      Joka tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta..."
      ...

      Jotta ilmailurikkomuksen sakkorangaistus voidaan lain mukaan antaa, pitää teko olla joko "tahallinen" tai täyttää ehto:
      "Törkeä huolimattomuus".
      Se taas ei ole rangaistuksen edellyttämä tunnusmerkki, jos ja kun tekijällä on täysi syy uskoa viranomaisen ylläpitämän drone-info ohjelman rajoitustietoihin.

      Trafin ilmoitus puutteellisista tiedoista on tullut nettisivulle vasta viime tiistaina 16.7.2019.

      • Anonyymi

        Törkeä huolimattomuus on lähellä tahallisuutta.
        Tuottamusta on pidetty oikeudessa törkeänä silloin, kun toisten henkilökohtaiseen turvallisuuteen on suhtauduttu välinpitämättömästi. Tuottamuksen astetta on myös pidetty sitä törkeämpänä, mitä odotettavampaa vahingon tapahtuminen on ollut.

        Yksistään lentokieltoalueella vahingossa lentäminen ei ole riittävä peruste sakkorangaistuksen määräämiseen ilmailurikkomuksesta tuon ilmailulain 178 §:n mukaan.
        Tarvitaan vahva näyttö tahallisuudesta tai "melkein tahallisuudesta".


    • Anonyymi

      Lennokkeja on syytä lennättää ihan vain omalla kotipihalla niin ei tule ongelmia.

      • Anonyymi

        Ihan samalla tavalla on rikollinen vaikka kotipihassa puiden suojassa nostaa dronen ilmaan, jos trafi on laittanut alueen kieltoalueeksi.
        Ei saisi tietenkään nousta ilmaan. Kielto on kielto, mutta jos dronelentäjäpiruparka ei tiedä harhaanjohtavan viranomaisohjelman takia.
        Mielenkiintoista katsoa, kun Oulussa Kuusisaaressa on tilapäinen lentokieltoalue 26.-28.7.2019, näkyykö Trafin Droneinfo-aplikaatiossa kyseinen alue.
        Nyt asentamaan droneinfo-ohjelma Androidiin tai IPhoneen🙄
        Nyt kun on tullut tehtyä tahaton rikos, on selvinnyt, että poliisiviranomaiset käyttävät Aviamaps-sovellusta, jossa kyseiset rysäalueet näkyvät!
        Droneinfoon on nyt, vasta nyt luvattu, kyseisten merkittävien alueiden tulevan seuraavaan versioon😬


      • Anonyymi

        Dronea saa lennättää turvallisesti vain kotona sisätiloissa. Siellä saa kuvatakin. Kuvia ei vaan saa näyttää kenellekään eikä saa katsella itsekään.
        Ulkona kotipihan ilmatilaa hallitsee Trafi sekä miellyttäväkäytöksiset poliisit.
        Säädösten mukaan jos naapuri tuntee kateutta naapurin dronesta niin voi ilmoittaa 112:een ja poliisijohdonkin vihaama drone takavarikoidaan.


    • Anonyymi

      On yleinen kielto lennättämisestä yleisötapahtumien aikana sen tapahtuma-alueella.

      Onko peruskoulu jäänyt käymättä?

      • Anonyymi

        Ennenkuin täällä alkaa aukomaan päätään niin pitäisi ymmärtää, mistä keskustellaan. Peruskoulussa ei näitä drone-lentosääntöjä opetettu minun aikanani.
        Enkä ala kehumaan koulusivistykselläni, kun se ei liity tähän droneinfon puutteista johtuviin väärinkäsityksiin ja sen seurauksena tahattomiin väliaikaisten lentokieltoalueiden loukkausrikkeisiin liittyvään asiayhteyteen.
        On naiivia kommentoida tässä viiteyhteydessä, ettei väkijoukkojen päällä pidä lentää. Väliaikaiset lentokieltoalueet saattavat vain ulottua useidenkin kilometrien päähän tapahtumapaikoista alueille missä ei ole mitään normaalista poikkeavaa.
        Kannattaa miettiä kaksi kertaa ennenkuin heittelee peruskoululaistason jo kuluneita kommentteja.
        Esim. näinkin: "Ota lääkkeesi!"


    • Anonyymi

      DroneInfossa ei näy valokuvauskieltoalueet, mutta Aviamapsissa näkyy nekin!

    • Anonyymi

      Latasimme Aviamaps-ohjelman, joka toimii ihan nettisivullakin. Siellä näkyy tosiaan tänään täällä Oulussa alkava Kuusisaaren tapahtuman kieltoalue, näkyy Ilmakuvauskieltoalueet, vaara-alueet. Hienoa!

      Nyt hävitänkin Droneinfon kännykästä pois. Miksi tuota pitämään. Puutteellisen tiedon esittäminen viranomaisen taholta on vakava asia. Silti viranomainen ei ota vastuuta, vastuu on siirretty kansalaiselle.
      Ei sovi maalaisjärkeen. Maalaisjärjellä ei tosiaan pääse pitkälle viranomaisen kanssa asioitaessa.
      Mediakin on niin arvopohjalla, ettei suostu kirjoittamaan informaatiomielessä tästä drone-lentäjien oikeusturvaan liittyvästä viranomaisen jästipäisyydestä.

      Medialle on tärkeää saada jymyjuttuja:
      ”Poliisi sai kiinni useita lentoturvallisuutta vaarantaneita drone-lennättäjiä, jotka uhmasivat lentoturvallisuutta lentämällä lentokieltoalueella!”

      Media nuolee viranomaisia. Tämä on sananvapautta.
      Totuutta ei saa kertoa, se on populismia.

    • Anonyymi

      Tänään 17.8.2019 on Porissa jälleen Kirjurinluodossa yleisötapahtuma. Katselin mielenkiinnosta, että onko jotain väliaikaisia lentokieltoja taas asetettu.
      Aviamapsin mukaan Pohjois-Porissa on väliaikainen kieltoalue EFR1158, UTC-ajalle 6-14, 17.8.2019.
      Droneinfossa ei tietenkään ole mitään osviittaa kyseisestä asiasta, mutta enpä löydä mistään vastuuviranomaisen tiedotteista, notameista eikä suplementeista myöskään mitään tietoa.
      Lähetin kyselyn Porin lennonjohtoon, mutta arvatenkin sieltä ei mitään kansalaisen kyselyyn vastattu.
      Mistä näistä väliaikaisista lentokieltoalueista oikein saa luotettavaa viranomaistietoa? Hyvin ovat ainakin piilottaneet tietonsa!
      Tapahtuma-alueelle on matkaa pari kilometriä. Mitään normaalista poikkeavaa ei ole, mutta en haluaisi jatkossa antaa medialle hyvää ja mehevää, mediaseksikästä jutunjuurta "potentiaalisten vaaratilanteita aiheuttavien drone-lennättäjien toimista".

      • Anonyymi

        Parasta on dronehörhön lennätellä dronea ihan vaan porstuan ja halkoliiterin seutuvilla niin että ei tule sinilakkiset häiritsemään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parasta on dronehörhön lennätellä dronea ihan vaan porstuan ja halkoliiterin seutuvilla niin että ei tule sinilakkiset häiritsemään.

        Mistä näitä keskusteluja häiriköiviä mistään mitään tietämättömiä tahvoja oikein sikiää! Isiltä lirahtanut vääränsorttista ainetta sekaan...

        Kysymys on siitä, että mistä dronelennättäjät saavat luotettavaa viranomaistietoa tilapäisistä lentokielto- ja rajoitusalueista, esim. juuri homojen hoonauspäivänä heterojen alueellekin mahdollisesti asetetusta lentokiellosta?
        Mistä esim. löytyy EFR1158?


      • Anonyymi

        Jotain outoa on ilmailuviranomaisen tiedonhallinnassa, kun kyseisestä rajoitustiedosta kysyttiin lauantaina 17.8 niin vasta keskiviikkona 21.8 saatiin lennonjohdosta ystävällinen vastaus, että "uskoakseni lentokielto on ollut".
        Viranomaisdokumentit ovat niin hajallaan, että on kohtuutonta edellyttää rahvaalta, että se tuon kaiken lyhennesekamelskan seasta löytäisi faktatiedon, jos ei edes lennonjohto pysty moiseen.
        Tuo lyhenyeiden ja slangisanojen määrä on kyllä aivan mahdoton! Mahtaiskohan niistä löytyä yhtenäistä oppimateriaalia netistä? Samoin sanomien tulkkauksesta?
        Vink, vink Aviamaps🤔


    • Anonyymi

      Noista Dronetouhuista en ole perillä, mutta eikös näissä Finavian vastuulla olevissa ilmailutiedotuksissa pitäisi nekin olla. Jos ei, niin ainakin olisi syytä olla.

      https://www.ais.fi/ais/bulletins/
      file:///C:/Users/Juha/AppData/Local/Temp/wrng1map-1.pdf
      file:///C:/Users/Juha/AppData/Local/Temp/wrng1map.pdf

      • Anonyymi

        Kerrotko vielä sen, missä pesii C:/Users/Juha?


      • Anonyymi

        Jestas miten pihalla ihmiset voivat IT:n suhteen olla...


    • Anonyymi

      Artisti itsekkään ei käsitä, miksi ne selventäviksi tarkoitetut linkit menivät tempin kautta noin. Energiat tähän asiaan meni jo ohi.

      • Anonyymi

        Hällä väliä, nuo roskat eivät ole keskustelun kannalta oleellisia!
        Näsäviisastelu on teinimäistä.
        Näin heppatyttöhallitsijoiden aikakautena huomaa, kuinka suuri osa ihmisistä on älyllisesti alhaisella anttirinne-tasolla. Osallistuminen keskusteluun edellyttää, että koko ajan muistaa sen mistä tässä nyt keskustellaan. Epäoleellisiin seikkoihin vähänkin fiksumpi tyyppi ei puutu.
        On varmaan palkitsevaa vittuilla toisille siitä kuinka huonoja ovat IT-taidoissa, kun itse sentään osaa jopa copy/paste-tekniikkaa.


    • Anonyymi

      Hienoa Trafi ja sen virkamiehet!
      Nyt on tehty erittäin selkeät ohjeet drone-lentäjille uusista 10 päivän päästä voimaantulevista käyttäytymissäännöistä!
      Kannattaa kaikkien lukasta läpi nämä virkavallan laatimat selostukset.
      https://www.droneinfo.fi/fi

      Sieltä selviää UAS-ilmatilavyöhykkeet, verkkoteoriakoeaineistot, sum muut!
      Mukavaa, kun näin ajoissa tietää jo mitä dronellani saa tehdä kahden viikon päästä.

      • Anonyymi

        Onhan sekava esitys. Olisi Trafilla ollut aikaa laatia informaatiot ja koulutusmateriaalit, mutta kävi samalla tavalla kuin hallituksella koronastrategiansa kanssa.
        Hohhoijaa...ei jaksa eikä kiinnosta!!!!!!!!!


      • Anonyymi

        Sekavaa, pirukaan ota selvää. Lennellään entiseen malliin, jos näkyy ihminen niin helvetisti karkuun, talousta ja halleista 150 metrin päähän, jos näkyy elukoita niin heti kotiin.
        Lopullisesti EU-asetus selviää kun seuraa notta tuleeko poliiseja vai karhuryhmä. Taajamissa saa lentää kunhan ei kuulu ääntä eikä mene 150 metrin päähän rakennuksista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sekavaa, pirukaan ota selvää. Lennellään entiseen malliin, jos näkyy ihminen niin helvetisti karkuun, talousta ja halleista 150 metrin päähän, jos näkyy elukoita niin heti kotiin.
        Lopullisesti EU-asetus selviää kun seuraa notta tuleeko poliiseja vai karhuryhmä. Taajamissa saa lentää kunhan ei kuulu ääntä eikä mene 150 metrin päähän rakennuksista.

        Kenelläkään ei ole tietoa, miten saa lennättää dronea neljän päivän päästä!
        Onnetonta viranomaistoimintaa. Selkeitä ohjeita määräyksistä ei edelleenkään ole, verkkoteoriakokeita ei voi suorittaa, kun kysymyksiä ja oikeita vastauksia ei ole vieläkään selvitetty ja keksitty.


        Nykyisillä laitteilla ei saa asuttujen alueiden lähelläkään enää ainakaan kahden vuoden päästä.
        EU tuhoaa kaiken.
        Öljylämmitystalossa asuva diesel-autolla ajava droneharrastaja on punavihreän globalismin tuhoamisagendalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenelläkään ei ole tietoa, miten saa lennättää dronea neljän päivän päästä!
        Onnetonta viranomaistoimintaa. Selkeitä ohjeita määräyksistä ei edelleenkään ole, verkkoteoriakokeita ei voi suorittaa, kun kysymyksiä ja oikeita vastauksia ei ole vieläkään selvitetty ja keksitty.


        Nykyisillä laitteilla ei saa asuttujen alueiden lähelläkään enää ainakaan kahden vuoden päästä.
        EU tuhoaa kaiken.
        Öljylämmitystalossa asuva diesel-autolla ajava droneharrastaja on punavihreän globalismin tuhoamisagendalla.

        Itse ainakin jätän kaikki pilapali rekisteröinnit tekemättä. Saavat sitten ministeriössä miettiä missä ne Suomen 25.000 dronea oikein ovat.


    • Anonyymi

      EU ja ”digitalisaatio” yhdistettynä byrokratiaan, demokratiaan, sosiaalidemokraattiseen ”kukaan ei vastaa mistään” eikä kukaan osaa mitään-dronevihamielisyyteen saa aikaiseksi tällaisen CE-AI-AUUPS-NOTAM-HMMM-AAH-UPS-VAS-VIHR-KES—KUSTA-COCTAIL-FIZ-EIKUN-2020-EIPÄS2021-selkeän dronesäännöstelyn.
      Kaikki ovat tyytyväisiä, kun kukaan ei tiedä mitään mistään.
      Onneksi media uutisoi ja hypettää, aktivoi naapureita ilmiantamaan poliisille, jos joku näkee dronen.
      Tyypillistä neuvostoeurostoliittolaista demokratiaa!
      Poliisi tietää.

      • Anonyymi

        Pitäisi tehdä kantelu ja hakea virkavastuuseen tästä sotkusta vastuussa olevat virkamiehet. Häpeällinen epäonnistuminen kyvyssä edes tuottaa ymmärrettävää tekstiä :(


    • Anonyymi

      Eri painoluokkia koskevat lentokiellot pelaavat suoraan EU-byrokratian ja kiinalaisten dronevalmistajien pussiin. Jos haluat tietyllä alueella lentää, tarvitset tietynlaisen dronen, ja kaikki vähänkin kykenevämmät dronet ovat kiinalaisia.

      Kerätyillä rahoilla ei pitäisi rahoittaa viranomaisten palkkoja ja byrokratiaa, vaan pistää ne vaikka suomalaiseen droneteollisuuteen. Kyseessä on miljardibisnes jossa ollaan ajautumassa maksumiehen asemaan.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe