Kalastus aika sairasta nykyään.

Anonyymi

Minulla on yksi vapa. Tällä heittelen ja vetouistelen. Uistimia on pari vaappua, pari lippaa ja erilaisia jigejä jonkin verran.
veneeni on soutuvene. Aina tulee kalaa.

Ihmiset ostavat nykyään erilaisia vapoja useita eri käyttötarkoitukseen. Ei vavalla ole mitään väliä kunhan sillä saa vieheen veteen.
Myös uistimia on useita kymmeniä eri väreissä. Nämä värit myydään ihmiselle jotka luulevat että on olemassa "ottivärit" eri päiville tai mikä sattuu omaan silmään näyttämään hienolta. No totuus on että ei ole mitään ottivärejä. Omat uistimeni on luonnollisen värisiä.

Useampi vapa ei tarkoita enemmän kalaa.
Kannattaako ostaa tuhansien eurojen vene kun satasella saa hyvän soutuveneen?
Jos se menee tuohon välineurheiluun niin ei kalastus ole enää mukavaa ajanvietettä vaan stressaavaa.

Mikään ei ole hienompaa kuin soutaa nättinä ehtoona järvellä ja etsiä ottipaikka rauhassa jotta saa parit soppakalat. Ja ehdottomasti paras tapa kalastaa on onki.

14

987

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olet siinä oikeassa, että soutu-uistelussa on tyynellä kelillä oma hieno tunnelmansa.

      Toisaalta näkemyksesi vaapaa-ajan kalastuksesta on melko rajoittunut. Älä pahastu, mutta seuraavassa kritiikkiä.

      Vavalla on melkoisesti merkitystä, eri kalastusmuodoissa tarvitaan erilaisia ominaisuuksia. Tavalliseen ahventen ja pikkuhaukien uisteluun käy toki melkein vapa kuin vapa. Heittohommissa et sillä omalla vavallasi heitä 4-grammaista pikkuvaappua ja 80-grammaista jerkkiä, saatika sitten perhoa. Jigata voi toki millä kepillä tahansa, mutta saalis on parempi kun on oikeat välineet.

      Uistimien värillä on väliä, mutta viehevalmistajan tavoite on myydä niitä, ja tällöin värityksen tulee miellyttää ostajaa. En ala luennoimaan ottiväreistä tarkemmin, perustekijät kuitenkin värityksen osalta muodostuvat kolmesta ominaisuusparista: Luomu-ärsy, heijastava-matta, vaalea-tumma.

      Useampi vapa tarkoittaa enemmän kalaa. Näin siksi, että tällöin saa haravoiduksi laajemman vesialueen. Saallismäärä nousee hieman vapojen määrän myötä, mutta vain pikkuisen.

      "Tuhansien eurojen vene" tarvitaan, jos ne kalapaikat ovat kauempana ja kun kalastellaan kovemmassa kelissä. Soutuveneellä tulee harvoin lähdetyksi paria kilometriä kauemmaksi. Hyvää soutuvenettä ei saa satasella.

      Välineurheiluakin voi hommassa olla. Kalatustarvikekauppa on liiketoimintaa ja myynti on saatava rullaamaan, joten maahantuojien sponsoroimat "täysin varustellut" veneet toimivat mannekiineina.

      Mikään ei ole hienompaa kuin soutaa nättinä ehtoona järvellä ja etsiä ottipaikka rauhassa jotta saa parit soppakalat. Ja ehdottomasti paras tapa kalastaa on onki

    • Anonyymi

      Höpöhöpö-ajattelua. Eränkävijät ovat aikoinaan Suomenkin asuttaneet. Metsästys ja kalastus kuuluvat ihmisen perusvietteihin ja ovat parempia kuin sotiminen.

    • Anonyymi

      ”Minulla on yksi vapa.”
      -Minulla on useampi vapa joka kalastustavalle.

      ”Tällä heittelen ja vetouistelen.”
      -Samalla vetovavalla heittely on hölmöläisen hommaa.

      ”Uistimia on pari vaappua, pari lippaa ja erilaisia jigejä jonkin verran.
      veneeni on soutuvene.”
      -Kukin tarpeensa mukaan.

      ”Aina tulee kalaa.”

      -Valehtelet. Vapavälineillä kukaan ei saa kalaa vuoden jokaisena päivänä. Edes dynamiittiongella ei saa aina kalaa.


      ”Ihmiset ostavat nykyään erilaisia vapoja useita eri käyttötarkoitukseen. Ei vavalla ole mitään väliä kunhan sillä saa vieheen veteen. ”

      -Näin sanoo yhden vavan mies. Sellainen pöntiö, joka heittelee vetovavalla ja pitää sitä jonkinlaisena esimerkkinä muille. Hommaappas oikein herää jigittelyvapaja ja oikein ohutta kuitusiimaa siihen, niin yllätyt. Ja lopetat siltä seisomalta höpöttämisen yhden vavan autuudesta.


      ”Myös uistimia on useita kymmeniä eri väreissä. Nämä värit myydään ihmiselle jotka luulevat että on olemassa "ottivärit" eri päiville tai mikä sattuu omaan silmään näyttämään hienolta. No totuus on että ei ole mitään ottivärejä. Omat uistimeni on luonnollisen värisiä.”
      -Saisit paljon paremmin kalaa, jos omistaisit laajemman uistin- ja jigivalikoiman. Tietysti jos oma syöntitarve tulee nykyisellä niukalla saaliillasi, niin eihän silloin kannata enempää pyytää.


      ”Useampi vapa ei tarkoita enemmän kalaa.”
      -Useampi vapa tarkoittaa sopivaa vapaa eri kalastusmuotoihin. Kokeile niin yllätyt, ja lopetat tyhjänpäiväisen höpötyksen.

      ”Kannattaako ostaa tuhansien eurojen vene kun satasella saa hyvän soutuveneen?”
      -Ei silloin, jos kalapaikkasi on ikkunan alla soutuetäisyydellä. Asia on kyllä myös niin, että itse arvostan tavattomasti veneen merikelpoisuutta, tukevuutta kävellä huoleti veneessä ja mahdollisuutta ottaa perhe tai kaverit kalalle mukaan useimmissa keleissä. 21 jalkainen fiskarirunkoinen antaa tähän mahdollisuuden mutta sellaista ei saa satasella.

      ”Jos se menee tuohon välineurheiluun niin ei kalastus ole enää mukavaa ajanvietettä vaan stressaavaa.”
      -Tästä olen samaa mieltä kanssasi.

      ”Mikään ei ole hienompaa kuin soutaa nättinä ehtoona järvellä ja etsiä ottipaikka rauhassa jotta saa parit soppakalat.”
      -Makuasia mikä hienointa, mutta ei paha valinta ollenkaan.

      ”Ja ehdottomasti paras tapa kalastaa on onki.”
      -Jigittelyllä kalastat paljon laajemman alueen ja saat eri kalalajeja ja vielä suurempina yksilöinä. Ja kyllä jigillä niitä nyljettäviä pikkuahveniakin saa, jos ne ovat ykköskohteenasi.

    • Anonyymi

      Kukin kalastakoon juuri siten kun itse parhaaksi näkee. Naurettavaa lähteä tuomitsemaan "väärin" kalastavia kehuen omaa ainoaa oikeaa tapaa kalastaa.
      Itse kalastan uittaen syvääjällä varustettua uistinta purjeveneen perässä. Jos saan kalaa, niin se on mukava juttu mutta jos en saa, niin ei sen niin kauheasti väliä.
      Klastaessa voi myös keskittyä purjehtimiseen, lintujen seurantaan, maisemien katsomiseen, rentoutumiseen, vaimikultaan tai sitten siiman seuraamiseen. Kaikki on sallittua pääasia, että kuluu kalamiesten arvostettuun heimoon.

    • Anonyymi

      No itse aloittelin aikoinaan näin kalastuksen , ensin pikkupoikana onkimalla, sitten vähän isompana virvelillä, vähän isompana soutuveneellä ja parilla virvelillä, vähän isompana moottoriveneellä ja lisää vapoja, sitten isompi moottorivene ja lisää vapoja jne. Tällä hetkellä 5,2m HT- vene ,50hv moottori ja 10 vapaa. Kavereihin verrattuna maltillinen kalusto. Motiivina ensisijaisesti uusien ja kaukaisempien kalavesien luo pääsy nopeammin ja siellä mahdollisuus isompiin kaloihin. Lisäksi ne tutut kalavedet niihin kyllästyy ja on mukavaa vaihtaa maisemaa ja tutkia uusia vesiä. Siksi se moottorivene on hyvä. Mut jos on tyytyväinen siihen soutelu-uisteluun eikä tavoittele sen enempää niin sehän on hieno ja upea asia. Jokainen tyylillään.

    • Anonyymi

      Jokainen tavallaa. Nauti siitä 200e veneilystä mun pelkkä luotain maksaa 2000e.

      • Anonyymi

        No minullapa on kolmenkymmenentontun vehkeet ja kävin avaamassa kauden kun jäät lähti. Sain lahnan 150e uistimella kyljestä kiinni joten revi siitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No minullapa on kolmenkymmenentontun vehkeet ja kävin avaamassa kauden kun jäät lähti. Sain lahnan 150e uistimella kyljestä kiinni joten revi siitä.

        Ulkoa tartuttaminen on laitonta. Tuosta pitäisi kirjoittaa 150e sakot ja vehkeet valtiolle.


    • Anonyymi

      No näinhän se on, vaan jos rahaa on tarpeeksi niin eikai siin ole ongelmaa vaikka satku lurahtaa illan bensoihin, kalaa ei tarvitse niinkään tulla. Katsoin tuossa videon, jossa soutamalla kalalle menee heppu. Saalistakin tulee ja ihan jalokala jopa. Mietitytti juuri nämä 150hp koneella ja 10 vavan kanssa uistelevat ihmiset. Ero on aika suuri vanhalla soutuveneellä ja lihasvoimalla liikkuvaan. Mutta mikäs siinä jos mammonaa tosiaan on
      Tässä filmi josta mainitsin:

      https://youtu.be/pql8Vjfcj60

    • Anonyymi

      Oliko kalastus ennen vanhaan vähemmän sairasta

    • Anonyymi

      Ennen kalastettiin vähän sairaasti.

      • Anonyymi

        Ympäristöministeriön uuden lain mukaan kalastaa tahi metsästää saa vain niin ettei kyseessä ole harrastus eikä saalistamisesta saa tuntea niinsanottua hyvän olon tunnetta.
        Näinollen kalastaa tahi metsästää saa vain sellainen henkilö joka ei voi sietää kalastusta tahi metsästystä.
        Esimerkki: Henkilö a haluaa saalistaa hauen ruokapöytään. Henkilö b ei voi sietää kalastusta. Henkilö a voi kuitenkin luovuttaa laillisen pyydyksen verkko, rysä, atrain, onki, virveli henkilölle b ja antaa ohjeistuksen mistä hän voisi henkilölle a pyydystää hauen. Henkilö a ei muuten saa osallistua itse tapahtumaan aktiivisena.
        Sekä henkilön a että b on maksettava vuotuinen kalastuksen/riistanhoitomaksu, että voivat osallistua luonnonvaraisen eläimen pyydystämiseen tahi tappamiseen kuitenkin niin, että henkilö a ei ole tapahtumassa aktiivisena vaan vain välittäjän ja opastajan roolissa.
        Mikäli henkilö b alkaa innostumaan pyydystämisestä ja osoittaa selkeää pyydystämisvietin kohoamista on hänen luovuttava aktiivi pyydystämisestä ja siirrettävä toiminta parhaaksi katsomalleen henkilölle joka ei voi sietää minkäänlaista pyydystämis tapahtumaa.
        Tähän on valtio valjastanut valvomaan vähintään 10 000 aktiivista toimijaa joiden henkilökohtainen suhtautuminen kalastus/metsästys tapahtumaan on kielteinen.


    • Anonyymi

      Jos on palsta metsästyksen vastustajat, niin miksi ei ole palstaa kalastuksen vastustajat? Tämänkin aloituksen olisi voinut kirjoittaa sinne. Näin voisi olla kaikkien muidenkin harrastusten yhteydessä. Jääkiekon vastustajat, kutomisen vastustajat, shakin vastustajat, golfin vastustajat, valokuvauksen vastustajat, hiihtämisen vastustajat, uimisen vastustajat jne.

      • Anonyymi

        Totta. Kalastuksen vastustajat tarvittaisiin tänne myös. Metsästyksen vastustajat ei kuitenkaan tahdo pysyä omalla palstallaan, vaan tulevat trollaamaan tahallaan metsästäjien palstalle. Lisäksi kun mode itse on vastustaja ei näitä viestejä saa poistettua.
        Erilaiset eränkäynnin vastustajat on lisääntyneet nyt, kun ihmiset kaupungistuu ja erkanee luonnosta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      85
      3617
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      572
      3397
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3229
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2132
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2031
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1908
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1885
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      149
      1574
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1331
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1322
    Aihe