Elenia korottaa jälleen sähkönsiirtomaksuja.

Anonyymi

Edellisen kerran Elenia nosti sähkönsiirtomaksuja elokuussa 2018. Tuolloin hinnat nousivat keskimäärin 6,1 prosenttia, verottomaan hintaan vaikutus oli keskimäärin 9,9 prosenttia.

Sitä ennen hintoja nostettiin niin ikään kuudella prosentilla keväällä 2017.

Elenia perusteli uutta korotusta sillä, että se ”täyttää sähkönkäyttäjien odotukset rakentamalla säävarmaa verkkoa”. Lisäksi rahaa tarvitaan tekniikan uudistamiseen ja verkon kunnossapitoon.

Yhtiön mukaan säävarman verkon osuus on 72 000 kilometrin verkosta lähes 50 prosenttia. Vuonna 2028 verkosta 75 prosenttia kulkee maan alla.

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No mitenkäs muuten. enste lämmitys öljy ja sitten lämmitys sähkö. miten nämä asiat edistää ilmasto suojelua, tai yritys toimintaa? tästähän seuraa hintojen kova ja rajukin nousu..ja toisaalta taas sitten mittavat verohuojennuset..tämä on aivan päätöntä. ihan kuin muinoin koira verokin..jonka kerääminen oli kaliimpaa kuin tuotto..äly hoi.. ja voi voi.

    • Anonyymi

      Tässä takavuosina myytiin sähköfirmoja innolla ulkomaisille firmoille. Luultiin, että tehdään tili, mutta jouduttiinkin maksumiehiksi itse. Tyypillistä Suomalaista toimintaa.

      • Anonyymi

        Korkeesti vero varoin koulutettuja ihmisiä on paljo nois päättäjissä ja tulos on ihan sihttiä. onhan se hyvä muitten rahoilla leikki ilman vastuuta. edll.kirjoitti aivan oikein kun kritisoi valtion tyhmääkin tyhmempiä viran haltioija..kun myyvät kansallista omaisuutta pois..ihan kuin myis housunsa ja ihmettelis.miks v..ttssa palelee...

        Tai niin kuin ennen sanottiin.." kuse housuus niin jo tarkenee..no entäs kun kusi jäätyy..onko silloin kylmä?


    • Anonyymi

      olisiko vain aika pakkolunastaa sähköverkko takaisin. ilmeisesti jotkut valtaeliitistä käärii rahaa taskuun kun näin ei tehdä.

      • Anonyymi

        Mutta tuossapa on hyvä idea, ilman muuta sähköverkko takaisin.
        jokuhan ne manit taskuuunsa kääri, kuten kaikissa muissakin hullun kaupoissa, etenkin kun samaan aikaan valtio velkaantui ennätys paljon.
        vaikuttaa siltä kuin suomen poliitikoissa ja muissa päättäjissä olisi vain niitä rosvo pääliköitä. tyyliin sulle mulle ja oma suu.
        rakenteellista rikollisuutta joka rehottaa.
        ja kansa maksaa oli köyhä tai rikas.


      • Anonyymi

        Ei veljet pysty mitään lunastaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta tuossapa on hyvä idea, ilman muuta sähköverkko takaisin.
        jokuhan ne manit taskuuunsa kääri, kuten kaikissa muissakin hullun kaupoissa, etenkin kun samaan aikaan valtio velkaantui ennätys paljon.
        vaikuttaa siltä kuin suomen poliitikoissa ja muissa päättäjissä olisi vain niitä rosvo pääliköitä. tyyliin sulle mulle ja oma suu.
        rakenteellista rikollisuutta joka rehottaa.
        ja kansa maksaa oli köyhä tai rikas.

        Eikös se Vihreä ihme ollut huseeraamassa tätä sähköverkkojen myyntiä ulkomaslaisille,sai itse hyvät boonukset,onnistuneista kaupoista.Nyt kansa maksaa,tyhmyydestä.Tosiaan presidentti ainesta,toivottavasti ei ikinä,ainakaan Suomeen.Eiku menolippu anoppilaan.


    • Anonyymi

      Joo, helppoahan sitä "säävarmaa" verkkoa on teitten varsiin ja pelloille kaivaa ja samalla tulee helposti maakaapelointi-velvoite kuitattua esim. Säyryläntie.
      Korvessa kulkevat myrskyalttiit 20kV runko-avo-linjathan ne pitäis maakaapeloida, että siitä olisi jotain hyötyäkin.
      Siirtomaksuthan on verrattavissa "ryöstöön", niitä kun ei voi kilpailuttaa vaan maksat vaan kiltisti sen mitä verkonhaltija perusteettomien maakaapelointien perusteella vaatii.
      Tähän "ryöstöön" pitäisi jo valtiovallankin ehdottomasti puuttua, taikka kohta lähtee akregaattien myynti räjähdysmäiseen nousuun. Rajansa kaikella!

    • Anonyymi

      Sähkökatkot ovat lisääntyneet kun alkoivat kaivaa kaapeleita maahan. Syrjäkylillä kun liikun työnpuolesta olen huomannut että uusia tolppia laitellaan vanhojen tilalle... Selvää rahastusta.

    • Anonyymi

      Paskan säävarma aina kun ukkonen jyrähtää menee sähköt poikki ja monta kertaa enemmän kuin ennen säävarmaa!!

    • Anonyymi

      Säävarma on keino rahastaa, mutta toki sillä tavoitellaan myös katkosakkojen välttämistä. Sähköjakelijoilla on erilaisia sisäisiä järjestelyjä, joilla rahat ohjataan valvonnan silmistä pois. Eikä Suomen lain keinoin sille voi mitään, tosin eivät tarkastajat edes osaa katsoa näitä kuprautuksia. Sähkönjekelu on armotonta businesta, jossa tekoälyä (jopa) hyödyntäen arvioidaan, paljonko markkina kestää ilman mellakkaa hinnan korotuksia.
      Ei kauankaan sitten nostettiin hintoja tahallaan oikein kunnolla ja nousi haloo, mutta porukka rauhoittui, kun vedettiin korotus takaisin, mutta yli sen mitä ensin aiottiin. Sähkön jakeluhinnoissa on paikoin jopa 30% yli sen, millä sähkön saisi toimivasti jaettua. Kautta linjan on 20% liikaa, joka menee puhtaana rahana sijoittajille. Näin alan eläkeläisenä voin tuon verran kertoa. Ottakaa ihmiset poliitikkonnen luokalle asiasta.

    • Anonyymi

      Yhteyksiä vaan hallitukseen ja kansanedustajiin..eikös jämsässäkin ole nyt peräti parikin edustajaa. joten jotakin käyttöö heillekin nyt oikeessa asiassa..

    • Anonyymi

      Rahaa tarvitaan johtajien kohtuuttomiin palkkoihin ja poonuksiin. Siirrossa ei perner mallin kilpailua.

      • Anonyymi

        Berneri oli juoksu pojan roolissaan hämmästyttävän aktiivinen vaikka tiesi siirtyvänsä suuremman lihapadan ääreen kera isomman hunaja purkin.hmmm.


    • Anonyymi

      Näinhän ne kaikki nostetaan että kantasuomalaiset eivät pysty asumaan kodeissaan ja muslimit tulee tilalle koska heidän ei tarvi maksaa mistään kun on taikaseinä

      • Anonyymi

        Taika seinä se on kunta ja valtio sektorillakin ja jos haluvatten eläkeitään nostaaa niin nostavatten palkkojaan ja mistään mitään tietämättömiä loisia koko porukka, sen kun vaan konsulteille veron maksajan piikkiin tilaavat lausuntoja, juu,, ei kyllä perkele.


    • Anonyymi

      Perkeleen Elenia laitto laskuun 5e lisän ku lasku oli postilakon tautta myöhässä. kuinka monelle kävi näin

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1796
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1407
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1376
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1293
    5. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1279
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1260
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1217
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      641
      1186
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1058
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      13
      1008
    Aihe