MOOSES vai JEESUS

"Paavali opettaa roomalaisille pakanoille ja juutalaisille, että lain alla on vanhan liiton juutalaiset ja armon alla ne kristityt, jotka noudattavat Mooseksen lakia. "

Ei suinkaan, vaan Paavali heitti roskikseen opit ja lainoppineisuutensa, kun Jeesus ilmestyi hänelle ja sanoi: "Ainoa tärkeä on rakkautena vaikuttava usko". (Gal 5:6b)

Joh. 5:39
Te tutkitte kirjoituksia, sillä teillä on mielestänne niissä iankaikkinen elämä, ja ne juuri todistavat minusta;
Joh. 5:46
Sillä jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua; sillä minusta hän on kirjoittanut.

Room. 3:21
Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia,

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Antti Kantola on eksyttäjä, joka tekee olennaisia asiavirheitä ja vääristelee Uutta testamenttia.

      >>>Ei suinkaan, vaan Paavali heitti roskikseen opit ja lainoppineisuutensa, kun Jeesus ilmestyi hänelle ja sanoi: "Ainoa tärkeä on rakkautena vaikuttava usko". <<<

      Paavali ei heittänyt roskakoriin lakia, vaan sanoi, ettei usko kumoa lakia. Paavali vaati lain noudattamista kadotustuomion uhalla. Tietenkin eksyttäjä Antti Kantola ei tällaisia jakeita lue, koska hän haluaa rikkoa Jumalan tahtoa ja pysyä synnin orjana. Uuden testamentin ilmoitus on, että laki on voimassa kokonaan uuden liiton aikana kristittyjä velvoittavana käskynä.

      Matt 5:17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. [Luuk. 24:44; Room. 3:31]
      18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. [Luuk. 16:17]

      Et ole pystynyt selittämää sitä, miksi Roomalaiskirjeessä opetetaan, että vain lain noudattajat ovat vanhurskaita.

      Mitä sitten tarkoittaa Galatalaiskirje? Ei kai Galatalaiskirje kumoa koko Raamattua? Sinun oppisi mukaan kumoaa, mutta kirje ei todellisuudessa sitä tee. Galatalaiskirje ei kumoa sanaakaan Raamatusta eikä laistakaan. Näin sen sanoo Paavali itse:

      Room 3:31 Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme sen mitä laki sanoo.

      Galatalaiskirje on osoitettu seurakunnalle, josta moni hylkäsi uskonsa Jeesukseen Kristuksen ja kääntyi joko vanhan liiton juutalaisiksi tai pakanauskontojen alkeisvoimiin. Silloin ei sapatin pitäminen tai ympärileikkaus voi pelastaa, jos samalla kieltää uskonsa Jeesukseen Kristukseen. Paavali tarkoittaa, ettei ilman uskoa Kristukseen, voi täyttä 100 % lakia, koska jokainen tarvitsee syntien sovitusta, mutta jos ei tee parannusta, niin silloinkaan ei saa armoa. Koska sinä et tätä pysty ymmärtämään, niin olet ajautunut laittomuuteen ja Kristuksen armon ulkopuolelle.

      Gal 1:6 Olen hämmästynyt, kun te näin pian olette luopumassa hänestä, joka on armossaan kutsunut teidät, ja olette siirtymässä toisenlaiseen evankeliumiin.

      Gal 4:8 Silloin, kun ette vielä tunteneet Jumalaa, te palvelitte jumalina sellaisia, jotka eivät mitään jumalia ole.
      9 Mutta nyt te tunnette Jumalan, ja ennen kaikkea Jumala tuntee teidät. Kuinka te nyt jälleen turvaudutte noihin heikkoihin ja surkeisiin alkuvoimiin? Aiotteko jälleen alistua niiden orjiksi?

      Edelleen pätee se, että vain Mooseksen lain noudattajat ovat vanhurskaita. Jokainen kristitty tuomitaan tekojen ja lain mukaan:

      Room 2:12 Ne, jotka ovat tehneet syntiä lakia tuntematta, myös tuhoutuvat laista riippumatta. Ne taas, jotka ovat lain tuntien tehneet syntiä, myös tuomitaan lain nojalla.
      13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

      Vain ne, jotka täyttävät lain uskossa Jeesukseen Kristukseen, saavat armoa ja pelastuksen. Lain pystyy täyttämään, kun tekee parannuksen ja tunnustaa syntinsä. Mutta lain kieltäjät eivät saa armoa, vaan heidät tuomitsee se Jeesukseen uskova, joka täytti lain.

      Room 2:27 Ja luonnostaan ympärileikkaamaton, joka täyttää lain, on tuomitseva sinut, joka lainkirjaiminesi ja ympärileikkauksinesi olet lainrikkoja.

      2 Moos 20:6 Mutta polvesta polveen minä osoitan armoni niille tuhansille, jotka rakastavat minua ja noudattavat minun käskyjäni.

      Paavali opetti, että Mooseksen laissa on Jumalan tahto. Jeesus sanoi, ettei hän pelasta niitä, jotka eivät halua tehdä parannusta lain rikkomisesta. Laittomuutta tekevät antinominalistit eivät pelastu, vaikka he kuinka vetoaisivat Jeesuksen armoon ja huutaisivat Jeesuksen nimeä avukseen, koska Jeesus ei pelasta laittomuuden tekijöitä.

      Room 2:18 Laista sinä opit tuntemaan hänen tahtonsa ja erottamaan sen, mikä on tärkeää.

      Matt 7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
      22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
      23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

    • Anonyymi

      Hebr.10:28 Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman. Alaviitteet: 4Moos.35:30. 5Moos.17:6. 19:5.

      • Anonyymi

        Toorapastori antti wuoltee, eksyttäjä on hylännyt sekä Mooseksen lain että Krsituksen lain. Alaviitteet: Olet vuosikymmeniä leikkinyt ja näytellyt kristittyä, mutta nyt sudenkarvasi alkavat näkyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toorapastori antti wuoltee, eksyttäjä on hylännyt sekä Mooseksen lain että Krsituksen lain. Alaviitteet: Olet vuosikymmeniä leikkinyt ja näytellyt kristittyä, mutta nyt sudenkarvasi alkavat näkyä.

        Kristuksen lakin on Mooseksen laki, jonka Messias profetiat ovat toteutuneet Jeesuksessa Kristuksessa. Kristus itsekin noudatti Mooseksen lakia.

        Paavali noudatti juutalaisten lakia, joten Kristuksen laki on Mooseksen laki.

        Ap.t 25:8 Paavali kiisti ne sanoen: "Mitään väärää en ole tehnyt, en juutalaisten lakia, en temppeliä enkä keisaria vastaan."

        Matt 5:17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. [Luuk. 24:44; Room. 3:31]
        18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. [Luuk. 16:17]


      • Anonyymi

        Toraistit hekumoitsevat, jotta pääsisivät kivittämään kristittyjä. Heillä on murhauskonto.


    • Anonyymi

      Sydämensä kovettaneilla ei ole molempiakaan.

    • Anonyymi

      Matt.22:36-40. Gal.5:14 Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi. Matt.7:12.

    • Anonyymi

      Ei tuo riitä, puolet puuttuu , pitää olla Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi. Kaik
       ki laki täyttyy tätä Jeesus Nasaretilaisen opetusta noudattaen. Tämä myös tukkii suut.

    • Anonyymi

      Antti V Kantola opettaa hyvin tyypillisellä tavalla korvasyyhyyn. Hän ottaa jakeita irti asiayhteydestä ja tekee niistä sellaisia johtopäätöksiä, mitä Paavali ei tarkoittanut.

      Esim.

      Room. 3:21
      Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia,

      Mutta tämä jäi Kantolalta mainitsematta:

      Room. 3:31
      Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme sen mitä laki sanoo.

      Room. 2:13
      Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

    • Anonyymi

      Etkö osaa lukea? Paavali vahvistaa uskon lain. Oletko sinä valhettelija koskaan ottanut Raamattua käteesi? Paavali puhuu kahdesta laista, tekojen laki ja uskon laki ja Paavali vahvistaa uskon lain. Katso vaikka mitä Paavali kirjoittaa roomalaiskirjeen neljännessä luvussa. "Aabraham on teoista vanhurskautettu, on hänellä kerskaamista, mutta ei Jumalan edessä."
      Siis pitääkö sinut, kakara opettaa lukemaan? Paavali ei vahvistanut tekojen lakia, vaan Paavali kirjoittaa: "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi.
      Etkö näe, että Paavali vahvistaa uskon lain ja uskon laki on kirjoitettua room: 3: 28 "Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja." Miksi et ole koskaan lainannut tätä Sanan kohtaa?
      Ilmeisesti jatkat tämänkin Raamatun paikan vänkäämistä ja vääristelyä. Sinä et usko ja epäusko on synti, joka vie kadotukseen.

      • Anonyymi

        >>Etkö osaa lukea? Paavali vahvistaa uskon lain.<<

        Uskon laki on Mooseksen laki, jonka Messias profetiat ovat toteutuneet Jeesuksessa Kristuksessa. Paavali noudatti juutalaisten lakia, joten se oli uskon laki silloin, kun uskoo Jeesuksen olevan lain ennustama Kristus.

        Ap.t 25:8 Paavali kiisti ne sanoen: "Mitään väärää en ole tehnyt, en juutalaisten lakia, en temppeliä enkä keisaria vastaan."

        Ap.t 24:14 Mutta sen minä sinulle tunnustan, että kuljen sitä tietä, jota he sanovat lahkoksi, ja näin palvelen isieni Jumalaa: kaiken sen, mitä laissa ja profeettojen kirjoissa sanotaan, minä uskon,

        Jos ei ole lain tekoja, ei ole uskoakaan.

        Jaak 2:9 Mutta jos te erottelette ihmisiä, te teette syntiä, ja laki osoittaa teidät rikkojiksi. [5. Moos. 1:17]
        ------
        26 Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>Etkö osaa lukea? Paavali vahvistaa uskon lain.<<

        Uskon laki on Mooseksen laki, jonka Messias profetiat ovat toteutuneet Jeesuksessa Kristuksessa. Paavali noudatti juutalaisten lakia, joten se oli uskon laki silloin, kun uskoo Jeesuksen olevan lain ennustama Kristus.

        Ap.t 25:8 Paavali kiisti ne sanoen: "Mitään väärää en ole tehnyt, en juutalaisten lakia, en temppeliä enkä keisaria vastaan."

        Ap.t 24:14 Mutta sen minä sinulle tunnustan, että kuljen sitä tietä, jota he sanovat lahkoksi, ja näin palvelen isieni Jumalaa: kaiken sen, mitä laissa ja profeettojen kirjoissa sanotaan, minä uskon,

        Jos ei ole lain tekoja, ei ole uskoakaan.

        Jaak 2:9 Mutta jos te erottelette ihmisiä, te teette syntiä, ja laki osoittaa teidät rikkojiksi. [5. Moos. 1:17]
        ------
        26 Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja.

        Toraisti, sinun paskanjauhamisesi muukaan synnin ja kuoleman laki on yhtä Elämän Hengen laki.
        Sinulla ei ole yhteyttä Jumalan kanssa ja juuri sinä olet kuollut.
        Valahtelit taas kerran häijyyttäsi ja paahuuttasi: Paavali kirjoitti: Se on suljettu pois. Minkä lain kautta? Tekojenko lain? Ei, vaan uskon lain kautta. Näetkö kaksi eri lakia? Mutta sinä pahuuden oma, väität ja valhetta postaat, että tässä puhutaan yhdestä laista. Mooseksen laki on tekojen laki: Mutta laki ei perustaudu uskoon, vaan: "Joka ne täyttää, on niistä elävä".
        Elämän Hengen laki on usko laki. Vanhurskas on elävä uskosta.


    • Anonyymi

      Matt.22:36-40 Niistä kahdesta käskystä riippuu kaikki laki ja profeetat. Luuk.16:16 Laki ja profeetat olivat Johannekseen asti; siitä lähtien julistetaan Jumala valtakuntaa, ja jokainen tunkeutuu sinne väkisin. Matt.11:12,13

    • Anonyymi

      Antti V Kantolan avausviesti on kaikessa lyhykäisyydessään raitista evankeliumia julistava.
      Paavali todella heitti kaiken entisen erinomaisuutensa lainoppineena, fariseusten huippumiehenä, roskikseen ja piti sitä suorastaan sontana "tuon ylen kalliin" - Jeesuksen Kristuksen rinnalla.
      Vaikka palstatoraisti vääntäisi ja väärentäisi Paavalin sanomaa Jeesuksesta Kristuksesta ja Hänen armon evankeliumistaan maailmantappiin, totuus ei muuksi muutu.
      Kantolan avaus on naulankantaan.

      s-seutulainen

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      338
      3438
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      227
      2108
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1672
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1527
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1376
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      288
      1271
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1111
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1111
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1107
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      946
    Aihe