Vanhemmat sitoi nippusiteisiin

Anonyymi

Näin maaseudulla että isä ja äiti olivat sitoneet tyttären nippusiteillä vasten tahtoa ja pitivät sidoksissa 20 min pihalla. Tyttö huusi apua, sattuu, ei enää, lopettakaa... Voiko noin tehdä? Syyllistyvätkö he rikokseen?

8

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei tietenkään voi...kyllä syyllistyy

    • Anonyymi

      Vapaudenriisto, väkivalta jne

      • Anonyymi

        Kyllä juurikin näin, ellei mitään akuuttia väkivallan uhkaa tms. Pitää myös vakavasti miettiä, onko tytön syytä muuttaa muualle, sillä tuollainen toiminta ei ole sopivaa.

        lajijasuris


    • Anonyymi

      Se on tosiaan vapaudenriisto. Samaan rikokseen muuten syyllistyivät TV-sarjassa Eemelin vanhemmat, kun laittoivat Eemelin vuolemaan ukkoja vajassa rangaistuksena.

      Lastensuojelukin puuttuisi nykyisin tuollaiseen, mutta ajat muuttuvat.

      • Anonyymi

        TV:n Eemeli on lapsille tehty satu, älä ota sitä tosissasi.
        Vapaudenriistossa taikasanana on, - joka oikeudettomasti riistää toiselta vapauden. Esimerkiksi poliisilla on oikeus riistää rosvolta vapaus ja vanhemmilla kasvatustarkoituksessa lapseltaan, ne eivät ole oikeudettomia. Jos lapsi on 30 vuotias, niin tuskin, mutta jos lapsi 3 vuotta niin silloin vanhemmilla oikeus on. Mitään lakiin kirjattua ikärajaa ei ole olemassa, vaan jokainen tapaus on harkittava erikseen oliko se laillista, vai laitonta.
        Toinen seikka on se, että jo lievänkin kivun aiheuttaminen voi olla lievää pahoinpitelyä.


    • Anonyymi

      Selvä tapaus. Tee ilmoitus poliisille ja sosiaaliviranomaisille! Ilmoittamatta jättäminenkin on rikollista, joskin vaikeasti todistettavaa.

      • Anonyymi

        Vähän haiskahtaa palstan nettilakimiehen Lawetorderin neuvolta. Jos teko on jonkun mielestä rikos, niin siitä saa kuka tahansa ilmoittaa poliisille. Sosiaaliviranomaiselle lmoittamatta jättäminen on vain tiettyjen henkilöitten osalta rikos, kuten jos henkilö on toimessa luottamustehtävässä, terveydenhuollossa, sosialitoimessa, lastentarhassa, nuorisotoimessa, palo- ja pelastustoimessa, seurakunnassa, pakolaisten vastanottokeskuksessa. Ilmoitusvelvollisuus koskee myös joitakin virkamiehiä, kuten poliiseja, opettajia, tullimiehiä. rajamiehiä, jne. Sosiaaliviranomaisille saa toki kuka tahansa tehdä ilmoituksen, mutta ilmoittamatta jättäminen ei heidän osaltaan ole rikos.


    • Anonyymi

      Minun maalaisvanhampani sitoivat minut viitisen kertaa pakkausnarulla tai nippusiteillä tuoliin ja jättivät terassille tai omaan huoneeseeni kunnes rauhoituin . Kärsin pahoista käytöshäiriöistä nuorena. Löin ja potkin vanhempiani kun sain välillä väkivaltaisia raivokohtauksia kotona. Lapsena pysyin remmillä ja vitsalla kurissa, mutta piiskaamisella ei ollut samaa vaikutusta teininä. Yritin karata aina kohtauksen jälkeen, mutta juoksivat kiinni, raahasivat takaisin kotiin naapurien silmien alla ja sitoivat itkua pidätellen tuoliin . Jos huusin, uhkasivat teipata lisäksi suun(eivät teipannut koskaan). Olin väkivaltainen ja se riehuminen piti saada jotenkin loppumaan. Se tuntui tietysti kauhealta molemmin puolin, mutta mitä muuta he olisivat voineet? Istua päälläni toista tuntia kunnes rauhoituin? Heillä oli paljon töitä, ei ollut aikaa tai voimia mihinkään muuhun. Se toimi tehokkaasti. Alistuin lopulta viiden kerran jälkeen, kun ymmärsin, että jos pahoinpitelen vanhempiani, seurauksena on että minut sidotaan joka kerta poikkeuksetta. Parempi sekin oli kuin huostaanotto. Sain kuitenkin kokea rakkautta silloin kun olin kiltisti, vaikka olin kauhea vanhemmilleni. Monet olisivat hylänneet valtion hoiviin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe