Sakaali vs villisika.

Anonyymi

Ihmettelen syvästi että villisika on täysin lainsuojaton mutta sakaali ei. Sakaalikanta olisi tuhoisaa metsäkanalinnuille ja jäniskannoille. Metsästäjillä supikoiran kurissa pitämisessäkin on työtä joten ei kaivata enään lisää petoja.

Ilman metsästäjiä metsäkanalinnut ja muut pienet mönkijät kuolisivat sukupuuttoon tulokaslajien vuoksi. Metsästäjä on paras luonnonsuojelija !

4

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Van jopahan nousi ylen kauhia älämölö yhestä sakaalista, joka hoituu yhellä 308 tai 30-06 puolvaippasella kondikseen. Sakaalihan on vieraslaji ja rauhoittamaton petoeläin, niin sen seudun metästäjät ei kun vaan tuumasta toimeen.

      • Anonyymi

        Noinhan susikantaakin on Kainuun maakunnassa karsittu. Jotenka sama tyyli sopinee noihin muihinkin vieraslajeihin, villisikaa lukuunottamatta. Meinaan eipä noita villisikoja ole täällä Keski-Suomen maakunnissa pahemmin möyrinyt ja kesysikoja köyrinyt.

        Villisika tuhoeläimenä on vain suursikalanomistajien ja poliitikkojen löperöpuhetta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Noinhan susikantaakin on Kainuun maakunnassa karsittu. Jotenka sama tyyli sopinee noihin muihinkin vieraslajeihin, villisikaa lukuunottamatta. Meinaan eipä noita villisikoja ole täällä Keski-Suomen maakunnissa pahemmin möyrinyt ja kesysikoja köyrinyt.

        Villisika tuhoeläimenä on vain suursikalanomistajien ja poliitikkojen löperöpuhetta.

        Minkähän näköinen porsaasta tulisi, jos villisika tosiaankin kesysikaa köyrisi.. Olisikohan se yhtä karvainen kuin siittäjänsä.. Nähtäväksi jää, mikäli sellainen onni jotain siankasvattajaa kohtaisi..


    • Anonyymi

      Mä tapasin tuossa viime viikolla yhen ikämies-Lapinkävijän joka on vaeltanut Norjaa ja Ruotsia myöten. Kerto, että oli sakaalin nähnyt kesäisessä Suomen Lapissa jo 70- luvulla hillasuon halki mennessään. Oli huvittunut näistä nykyvouhkaamisista. Sinänsähän tämä on naurettavaa touhua, kun nämä suomalaisten itsetuomatkin vieraspedot ovat sen ekolokeronsa löytäneet vuosikymmenien aikana ja nyt vasta aletaan lajipuhdistusta tekemään.
      Villisikojen tappaminen pois on selkeesti sitä, ettei metsästysseurat pääsisi tienaamaan samalla tavalla kuten tuolla Baltian maissa ja Baijerissa kaupallisilla jahdeilla. Vähän sellainen valtapoliittinen kysymys. Seurat kun on kovia keskenäänkin riitelemään. Paremmin ja yhdenvertasemmin varmaan hoituisi jos olisi kansallinen metsästysorg.esim. tää Riistakeskus, joka jakaisi luvat ja hallinnoisi koko Suomen metsästyspalettia. Nythän täällä seurat vaikuttaa eniten, Kuka saa metästää ja missä ja mitä. Rike on vaan sellanen edustushattu.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe