Käyttövesiputkien huutaminen lämpötilaa säätäessä

Anonyymi

Hei!

Ostettiin vanhemman puoleinen talo noin vuosi takaperin ja alusta alkaen ollut ongelmia suihkun putkien kanssa. Putket käyvät huutamaan vettä säädettäessä kylmemmälle. Vesiputket on lyhyesti kerrottuna vedetty seuraavasti:

Porakaivosta tulee putki taloon, jossa painesäiliö. Muistaakseni paineet nousee noin 4 bariin asti (ehkä). Tästä putket lähtevät itse talon keittiöön ja vessaan, joille on oma lämminvesivaraaja. Painesäiliöltä lähtee myös kylmävesiputki aittarakennukseen, josta kylmävesi jakautuu suihkulle (ja ulkovesipostille) sekä aitan toiseen hanaan jota ennen on sulut sekä suihkun lämminvesivaraajaan, josta putket suihkulle ja aitan toiseen hanaan, jota ennen myös sulut. Aitan toiselle hanalle mevät putket ovat olleet auki ja suljettuna vikaa etsiessä ja ei vaikutusta.

Lämmintä vettä saadaan suihkulle hyvin mutta kylmälle säädettäessä putket käyvät huutamaan ja suihkun käsiosaan ei tunnu riittävän paine ja sulkee sen välillä.

Mitään en tiedä putkihommista mutta eikö kylmälle säädettäessä vettä pitäisi teoriassa tulla sillä alkuperäisellä painesäiliön antamalla paineella ja näin riittävän suihkulle olettaen ettei muita hanoja käytetä? Jos taas säädetään lämpöiselle, tulee vettä enemmän kuumasta putkesta varaajalta. Vai puskeeko varaaja lämmitettyä vettä suuremmalla paineella ja näin paine riittäisi suihkulle paremmin, kun vettä tulee paineella kylmästä ja kuumasta putkesta samaan aikaan?

Putkimies on ohimennen muiden asioiden sivussa vilkaissut ja varaajan puolen pitäisi toimia niinkuin pitääkin. Muistaakseni saattoi epäillä suihkun termostaattia. Kuulostaisiko mahdolliselta vai eikä paine vain riitä suihkulle kylmällä vedellä ja näillä virityksillä?

6

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siinä sekoittajassa on suodattimet. Taitaa kylmävesipuolella olla tukossa. Porakaivovedessä kun voi olla kaikenlaista suodattimia tukkivaa.

      • Anonyymi

        Kiitos oikeasta vastauksesta. Termostaatin/lämmönsäädön olin jo aiemmin putsannutkin mutta ei ollut käynyt mielessäkään, että siellä putken ja sekoittajan liitoksessa olisi vielä sihti/suodatin. Nyt putsauksen jälkeen tulee vettä sen verran kovalla paineella, että pitää säätää vedentuloakin vielä maltillisemmaksi.


      • Anonyymi

        Porakaivohuusholleissa kannattaa ajoittain katsoa/puhdistaa myös pesukoneen yms sihdit. Muissa huusholleissa suurin putkista tuleva roina jää vesimittarin sihtiin. Täällä maalla kun ei mittarissa ole sinettejä, voi tuonkin sihdin halutessaan katsoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Porakaivohuusholleissa kannattaa ajoittain katsoa/puhdistaa myös pesukoneen yms sihdit. Muissa huusholleissa suurin putkista tuleva roina jää vesimittarin sihtiin. Täällä maalla kun ei mittarissa ole sinettejä, voi tuonkin sihdin halutessaan katsoa.

        Ei maalla ole edes niitä vesimittareitakaan. Vai onko joku niin sairaaloisen kiinnostunut omasta veden kulutuksestaan että hankkisi huvikseen vesimittarin :D


      • Anonyymi

        Kyllä minulla on. Kai vesiosuuskunnat muuallakin mittareita käyttävät. Tämä osuuskunta ostaa veden Kouvolan vedeltä, ja kyllä se on loroteltava mittarin läpi. Muuten touhu menee riitelyksi.


      • Anonyymi

        Paskalain takia vedettiin vesiputki samalla. Hyvä että tuli. Ei joka paikkaan maallakaan kaivoa saa. Porakaivokin on arpapeliä.
        Nyt vesi tulee Kouvolasta ja palaa jätevetenä sinne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11111
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3103
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      215
      2962
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2167
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1928
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1746
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1739
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      52
      1672
    9. 85
      1648
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1627
    Aihe