Salkun koko

Anonyymi

Kuinka hemmetisti teillä on pätäkkää siellä salkussa, jos sanotte että kannattaa omistaa ja osingoilla mässätä? Vai otatteko vain niiden firmojen osakkeita, jotka maksaa parasta osinkoa eli yleensä ne himokalliisti hinnoitellut? Minulla kymppitonnin verran jaettuna päälle 10 firman osakkeisiin ja laskin että osinkoa tulisi huima 500e vuodessa, siitä tietysti verot vielä. Että wuuppiduu?

22

<50

Vastaukset

 • Kun ostat sillä osingolla lisää osakkeita, ja seuraavana vuonna teet samalla tavalla ja taas ja taas ja taas...

  Niin 30 vuoden päästä sinulla onkin kymppitonnin sijaan 160t euroa.Siinä on se idea.

 • Korkoa korolle...nimenomaan!

 • Alle 100 000 euroa. Hitaasti kerryttämällä on tullut. Välillä elämänmuutksiin tarvittu rahaa ja myyty.

  Aloittaa voi vaikka että ei osta autoa. Mutta ei tässä nyt aina olla onnistuttu, on joukossa huonosti menneitä firmoja. Pääosin osinkoa saa 3000 - 5000 euroa/vuosi.

  Joulukuu on hyvä siivota salkku parempaan kuntoon. Rikastua ei kannata, eikä sitä päämääräksi ottaaa.

 • Juups, monella aloittelijalla taitaa olla se ongelma että pitäisi hetinyt saada moninkertainen tuotto ja rikastua yhdessä yössä, mutta taitaa useimmilla olla hieman pitkäjänteisempi prosessi se salkun kasvatus.

  • Monet osakkeilla vaurastuneet ihmiset (suomen mittakaavassa) ovat pysyviä omistajia hyvissä yhtiöissä. "osta-ja-pidä".

   Aika harva on treidaamalla tehnyt rahaa (suomessa), eikä noihin kuvioihin oikein sovi lyhytnäköinen voitontavoittelu.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Monet osakkeilla vaurastuneet ihmiset (suomen mittakaavassa) ovat pysyviä omistajia hyvissä yhtiöissä. "osta-ja-pidä".

   Aika harva on treidaamalla tehnyt rahaa (suomessa), eikä noihin kuvioihin oikein sovi lyhytnäköinen voitontavoittelu.

   En minä ainakaan, en ole pitänyt kai 50 vuoden aikana koskaan 2 vuotta pidempään samaa osaketta.
   Nykyään +80v on vain rahastoja joita ei tarvi vahtia ja niitä on useita kymmeniä, jotta pääsee nopeasti eroon, se on paha paikka jos kuolema määrää myyntiajankohdan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   En minä ainakaan, en ole pitänyt kai 50 vuoden aikana koskaan 2 vuotta pidempään samaa osaketta.
   Nykyään +80v on vain rahastoja joita ei tarvi vahtia ja niitä on useita kymmeniä, jotta pääsee nopeasti eroon, se on paha paikka jos kuolema määrää myyntiajankohdan.

   Tuotto ratkaisee, ei se, kauanko pitää tai onko se rahasto vaiko yksittäinen osake.


 • Kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä vain kehiin. Tyyppitapauksessa suuret osinkotulot tarkoittavat pitkää sijoitushistoriaa eli myös ikää. Älä suotta hoppuile ikääntymistäsi :)

 • Hätähousuille äkkirikastumista hinkuville sopii paremmin nuo Wincapita- ja OneCoin-koukerot. ; )

 • 217000€. Tosin rahastoissa, ei yhtä ainutta yksittäistä osaketta ostettuna.

 • Kannattaako sitä sellaisiin yhtiöihin sijoittaakaan, jotka ei maksa osinkoa, ellei sitten ole varma että on suurta nousua edessä ja voi myymällä tehdä voittoa.

  • Ei kannata.

   Ja koskaan et voi olla varma että on suurta nousua edessä.


 • Ylläolevissa taitaa olla supersäästäjiä , jotka te ole eroittaneet tuottoa omista säästöistään.
  eli ette tiedä paljonko on tuotto ja oman säästämisen osuus.
  niin minäkin 50 vuotta takaperin, sen jälkeen on säästetty ja tuotto täysin tiedossa.

 • Siirretty lähes kaikki rahat tilille odottamaan heikompia aikoja ja ostajan markkinoita :) 10kiloa valmiina liipaisimella kunhan saadaan hintoja alas taantuman alkaessa.. Ja vuotta ei tuohon tarvitse odottaa kun alkaa pörssi viilentyä :)

  • Endomines taisi sitten olla se viikon pitkäveto. Paljonko jäit plussalle?


  • Prosentuaalisesti mukavasti.. Mutta ei tässä mitään juhlia vietellä.. Katsellaan miten markkinat kehittyy.. Ja tarkoitus on salkussa pitää 1-3v.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Prosentuaalisesti mukavasti.. Mutta ei tässä mitään juhlia vietellä.. Katsellaan miten markkinat kehittyy.. Ja tarkoitus on salkussa pitää 1-3v.

   Elämä opettaa mutta jostain se on aloitettava.


  • Juu elä sie hättäile.. Jokainen maksaa oppirahojaan.. Sinäkin voit vielä onnistua kun vaan tarpeeksi yrität.. Ei tämä raketti tiedettä ole.. Ja vielä kerkeät myös endominesin kultajunaan mukaan.


 • Omistaa kannattaa, mutta osingoilla (pitikö kirjoittaa osinkoilla?) en ole päässyt mellastamaan. Tänä vuonna oli ensimmäinen kerta, kun osinkoja tuli tilille yli 12000 € kiitos siitä Marimekolle. Ensi vuonna jos kymppitonni tulee, niin olen tyytyväinen.
  Salkussa on osakkeiden lisäksi rahasto ja ETF, jotka eivät maksa osinkoja. Ne teurastan, kun seuraava remontti taloyhtiössä tulee maksuun.

  • Ootko ostanu Tulikiveä?


 • Salkun koko vaihtelee eri ihmisillä, eikä isoakaan salkkua tarvitse kadehtia. Siitä osinkoja saava voi olla keväisin riippuvainen niistä - etenkin jos on mukana auttamassa muita ihmisiä kuten minä.
  Perin aikoinaan isohkon salkun, josta myin pois suuren osan ja hankin mm. asunnon, mökin ja auton. No, sitten on tullut ostettua senttiosakkeitakin hyvään hintaan eli ovat reippaasti tappiolla (kaikki kateelliset voivat huokaista helpotuksesta). :)
  Meillä kaikilla on omat murheet - vaikkakin ovat erilaisia. Pitää vaan yrittää parhaansa omatunnon kanssa ja olla tyytyväinen itseensä meni syteen tai saveen. Hetki me vaan ollaan täällä maanpäällä ja sitten jatkuu muualla.

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.