Mitä ilmailulajeja voi harrastaa diabeetikkona?

Anonyymi

Koska diabeteksen vaikutuksesta medikaaliin löytyy todella vähän tietoa, voisiko joku asiasta tietävä vastata tähän/ tarviiko kaikkiin ilmailulajeihin medikaalin?

7

<50

Vastaukset

 • Kysymys aiheuttaa enemmän kysymyksiä kuin mahdollisuutta antaa yhtä vastausta. Lähinnä onko diabetes hallittavissa insuliinihoidoilla vai ei? Onko diabetes minkälaisessa tasapainossa, hyvässä vai huonossa, millä tasolla? Onko diabetes aiheuttanut kohde-elinten vaurioita? Mihin ja minkä tasoisia? Ovatko ne hallinnassa ja vaikuttavatko turvallisuuteen?

  Varjoliito-, laskuvarjo- ja lennokkilajeissa ei vaadita medikaalia eli lääketieteellistä kelpoisuustodistusta, joka haetaan ilmailulääkäriltä.

  Lääkärinlausuntoa edellytetään tietyissä tilanteissa esim. laskuvarjolajissa. Näitä on jos ikä on yli 60v, tai jos kurssin alussa täytetty terveydentilavakuutus antaa aihetta, tai hyppykouluttaja näin vaatii ja haettaessa kouluttajakelpoisuuksia.

  Diabetes ei ole kategorisesti este medikaalin saamiselle, insuliinihoitoa vaativa diabetes on este, ainakin tämän mukaan:

  Lähde Traficom:
  https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/?qid=1553081240904&uri=CELEX:32019R0027

  Peter Tähtinen
  Lennonopettaja
  SUOMEN URHEILUILMAILUOPISTO OY

 • Trollaus. Se on hieno laji. Tosin siinäkin voi lähteä henki. On nähty.

 • Diabeetikkona voit lukea suoli24 palstaa, et muuta.

 • Osta Jopo.

 • Leijan ja ilmapallon lennätys.

  • Kuka tahansa, diabeetikkokin, voi aina harrastaa siviilipuolen "ilmaherruuden tavoittelua" jos ymmärrätte, mitä tarkoitan.


Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.