Paluumuuttajan infopäivä / Helsinki 16.8.2019

Anonyymi

Tiesitkö että Suomi-Seura järjestää informaatiotilaisuuksia paluumuutosta Suomeen? Kyseinen tilaisuus sopii parhaiten Suomeen paluumuuttoa vasta harkitseville tai paluumuuttoprosessin alkuvaiheessa oleville. Suomi-Seurasta saa muutenkin tietoa paluumuuttoa koskien, joten kannattaa käydä tutustumassa Suomi-Seuran nettisivuihin: https://suomi-seura.fi/fi/

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

PALUUMUUTTAJAN INFOPÄIVÄ
perjantai 16.8.2019 klo 10 – 14

Suunnitteletko paluuta Suomeen?

Mietitkö miten viranomaisasiat ja käytännön muuttojärjestelyt olisi hyvä hoitaa?

Tule kuulemaan miten paluumuuton saa sujumaan jouhevasti! Infopäivän aikana paluumuuttoon liittyvät kysymykset selkenevät, kun käymme yhdessä läpi esimerkiksi seuraavia aiheita: viranomaisilmoitukset Suomessa ja entisessä asuinmaassa, sosiaaliturva, sairausvakuutus, terveydenhuolto, verotus, asunto, muuttotavarat, auton ja/tai lemmikin kanssa muutto, työnhaku, eläkkeet, opiskelu, lasten koulunkäynti jne. Tilaisuudessa on mahdollisuus saada myös henkilökohtaista neuvontaa.

Paluumuuttajan infopäivä järjestetään Suomi-Seuran toimistolla, Mariankatu 8, 3 krs., 00170 Helsinki.

Tilaisuus on Suomi-Seuran jäsenille maksuton. Ei-jäsenten infopäivämaksu on 30 euroa. Ilmoittautumiset etukäteen.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset tilaisuuksiin:
Suomi-Seuran neuvontapalvelu:
info@suomi-seura.fi
p. +358 – (0)9 – 684 1210

Linkki: https://suomi-seura.fi/koulutukset/

3

<50

Vastaukset

 • Nettijuttu aiemmin järjestetystä Paluumuuttajien infopäivästä:

  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
  Paluumuuttajan infopäivä

  Suomi-Seuran elokuinen paluumuuttajan infopäivä keräsi tänä kesänä osallistujia mm. Sveitsistä, Ranskasta, Iso-Britanniasta, Espanjasta, Kanadasta, USA:sta ja Italiasta.

  Seniorineuvoja Helena Balash kertoi tilaisuudessa Suomeen muuttoon liittyvistä asioista kuten Suomeen rekisteröityminen, terveydenhuolto, eläkkeet, verotus, työnhaku ja lasten koulunkäynti sekä monesta muusta paluumuuttoon/Suomeen muuttoon liittyvästä keskustelua herättäneestä asiasta.

  Linkki:
  https://suomi-seura.fi/paluumuuttajan-infopaiva/

 • Suosittelen tätä tapahtumaa Suomeen paluumuuttoa suunnitteleville ja hiljattain paluumuuttaneille. En tiennyt, että näitä järjestetään enkä tiennyt koko Suomi-Seurasta silloin kun olisin apua tarvinnut. Tilanteeni oli kuitenkin aika yksinkertainen, koska muutin yksin ja asiat sujuivat varsin helposti. Olin ottanut asioista selvää etukäteen ja harkinnut muuttoa huolella. Kävin tässä infotilaisuudessa asuttuani Suomessa jo 1,5 vuotta eikä siitä oikein siinä vaiheessa enää ollut minulle muuta iloa kuin mukavien ihmisten tapaaminen. Hyvää tietoa siellä kyllä jaettiin ja ilman muuta tilaisuudesta olisi minullekin ollut apua silloin aikoinaan, jos olisin Suomi-Seuran olemassaolon tiennyt.

  Muuten täytyy sanoa, että paluumuutto sujui hyvin ja Suomeen olen sopeutunut hyvin. Paluumuuttoa varmasti helpotti se, että olin asunut "vain" Euroopassa parissa eri kohteessa (UK, Norja ja Unkari). Nyt asun vajaan tunnin päässä lentokentästä, joten tarvittaessa pääsen nopeasti käymään entisissä kotipaikoissani tai muualla Euroopassa.

 • Mitä tietoa tuli?

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.