Kulkurin paluu

Anonyymi

Turun Yliopisto Kasvatustieteiden tiedekunta Opettajakoulutuslaitos
Opintokirja 46385 - Jatkoa kanditutkielmalle "Tähtien sota-teeman käyttö luovassa
kirjoituksessa ala-asteen 6. luokalla. Aiheena avaruusseikkailut"
SAMI SUNDSTRÖM

KULKURIN PALUU
Tapahtui Kyreniuksen ollessa Syyrian mullan alla jo 2000 vuotta.


Alkuun

Nouse osaasi päivien lopussa - trilogian kolmas osa -
Inspiroitu ja tehty prinsessa Tsau Tsaun hymyn voimalla.
Hymy ei maksa mitään, mutta nostaa masentuneen mielen ja sillä
hymyllä elää taas melkein puoli vuotta kirjoitellessa parempia ja onnellisempia
loppuja kaikille fiktiivihahmoille, joita on käynyt sääliksi. Ehkä myös oikeassa
elämässä.
Rakas lukija : Ennen kuin menet tästä eteenpäin, tiedoksi että on raskaampaa tavaraa kuin Aleksandr Solzenitskyn Gulagissa (Vankileirien saaristo) tulossa. Seuraavat luvut siis vaativat pienet erityistoimenpiteet. Seurakunnassani on puhuttu ns. syntisten solidaarisuudesta, jossa katsotaan toisen paheita läpi sormien ja näin mahdollistetaan omat paheet. Mutta kysymys ei ole niin yksinkertainen. Kyse on myös siitä, että olen jossain seurakunnassa saanut paheksuvia katseita uskovilta tädeiltä koska istuin kirkon portailla itkemässä penkkien sijasta. Se oli heille kunnon muotomenoisille kristityille kauhistus. ( Ja heitä sitten pitäisi puolustaa kriisin tullen?) Olen myös törmännyt uskoviin ihmisiin, jotka hurskaudestaan huolimatta ei kiinnostanut antaa viittä minuuttia aikaansa auttaakseen minua eteenpäin jossain äänenmuokkausohjelmassa (jolla nykyään teen radio-ohjelmia) - Sanoi vaan, ettei heidän ongelmansa. Olen myös törmännyt "jumalattomiin pakanoihin" humanistisesta tiedekunnasta, joilla lain teot ja täyttäminen on kirjotettu heidän sydämiinsä. Lainattu rahaa kun aivan auki. Viety pizzalle, kutsuttu syömään, tultu katsomaan sairaalaan. Ohjattu radiokurssille jne...Aivan upeaa- Kiitos! Joten oikolukijaa ajatellen nyt siis pistän Wikipedia-sitaatin hakusanalla "Rituaali" suhteuttaen sen myös kirkon toimituksiin, jotta saadaan teologiaa mukaan. Sitten suoritan sen oman sisäpiirirituaalini, joka on jotain Blair Witch Projektin tasoa pelottavuudessaan

"Rituaali tarkoittaa uskonnollisen toimituksen tai muun juhlamenon vakiintunutta suoritustapaa tai tällaista toimitusta, varsinkin palvontamenoja.[1] Tällaisia ovat esimerkiksi kaste, rippi, jumalanpalvelus ja pyhiinvaellus. Usein sanoja riitti ja rituaali käytetään synonyymeinä.[2] Ritualisoitunut käyttäytyminen on stereotyyppistä, kaavamaista ja toistuvaa. Toiminnan ja sen päämäärän välinen suhde on epäselvä, eli rituaaliin osallistujilla ei useinkaan ole selvää käsitystä siitä, miksi rituaalin suorittaminen aiheuttaa toivottavan vaikutuksen. Yhteisöt voivat pitää rituaalejaan välttämättöminä"
Pukeudun siis kuuankka -asuun (helppo ja nopea toimenpide tässä säässä) Tämän jälkeen painan leijonapiponi väärinpäin päähäni ,heitän Sacrikekkerit-bändin rumpalin keksimän alientervehdyksen varmuuden vuoksi joka ilmansuuntaan. Sytytän itsenäisyyskynttilän - Alakerran naapurista kantautuva tupakankatku voi olla nyt se "suitsuke", varsinkin kun itse en enää polta, paitsi harvakseen. Otan kitaran, jossa tarra ohi on 28,5 vuotta. Soitan / laulan sillä 13 säkeistöä Elefanttilaulua ja kielillä paluumarssin 30-vuotisesta sodasta -Loppuun "Amen"Tämän jälkeen pistän jälleen vaatteet päälleni sekä toivon, että kirjan oikolukija sulattaa seuraavat luvut ja hän voi hieman tehdä sarjakuvamaisia korjauksia juoneen niiltä osin, kuin ne eivät ole ristiriidassa Raamatun sanan kanssa. Palkka kuitenkin juoksee riippumatta siitä, mitä tässä lukee.


JOHDANTO ja alkuasetelma
SUPON TYÖHAASTATTELUSSA
PAATILLE
PIANOSTA PÄÄHÄN
GRIPENILLÄ TURKUUN
MUSKETTISOTURIT HUITSIN NEVADASSA
RÄHINÄJOKI ALAKURTISSA
PIETARIN PIKAJUNA
TAPAHTUI MOSKEIJASSA
TAISTELU LAPISSA
HITLER JA TUOMARITAR KUULEVAT SAMIN KOKOELMISTA
LOPPUSANAT

12

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      JOHDANTO ja alkuasetelma

      Ennen kun aloin tehdä korjauksia tähän läpyskään, Paholainen ilmestyi minulle ja sanoi, että on kaksi vaihtoehtoa: Hakea alkosta Halosen kukkakaalipirtelöä 47% ja menneisyyttäni miettien saada tarina aikaan nopeasti. Tai sitten hakea Lausteen Salesta Halosen kukkakaalipirtelöä 4,7 % ja saada tarina aikaan vielä nopeammin miettien menneisyyttäni - "Mieti tulevaisuuttasi", vastasin sielunviholliselle ja otin jääkaapista 0,47% sihijuoman. Teen tämän stoorin juuri sillä aikataululla kuin MINUSTA tuntuu. Hätäilemällä ei saa aikaseksi kuin paitsi aukkojuonisia pakinoita.

      Pennanen ja tuore morsiamensa Saaga, olivat astuneet Ruotsinlaivaan katselivat Amorellan kannelta Ruissalon rantaa. Laivan käytävillä kuului Two Steps from Hellin "Run free" ja Jooseppi sitten viskasi Samin antaman lahjalevyn laidan yli, sekä pariskunta lähti karaokeen laulamaan Zen Cafen "Todella kaunis" - Samaan aikaan Rymättylän suunnalta kuului hirveä kiljunta joltain Ökyröllikerholaiselta. Kuultuaan huudon Lausteelle asti Sami käänsi kylkeä todeten, että Kunstenniemen miestenleirillä taulun ohi heittämäni tikka on löytynyt- Aamulla Sami heräsi nähtyään kummallista unta. Siinä hänen suuhunsa oli laitettu jotain neuvostoliittolaisia kunniamerkkejä, joissa oli tomaatteja, kurkkua ja kananmunaa. Mietti, että Yläkerran isäntä vihjaisi uudesta ruokavaliosta. Tai sitten se oli vaan Rinteen hallitus tai Neuvostoliitto. Sama asia. Sitten Samppa heräsi, laittoi Petrus Ahosen levyn soimaan ,latasi sumpit keittimeen ja vilkaisi uutisia. Siellä luki, että Ruisrockin loppuesitys oli peruttu jonkun sääongelman takia. Artisti ei päässyt Suomeen, vaan oli juuttunut Frankfurtin lentokentälle. Yleisö oli todella turhaantunut ja vihainen. Sami päätteli, että kaaosteoriansa kokeilut oli vaikuttaneet säässä myös festaritapahtumaan ja päätti visusti olla hiljaa asiasta. Mutta jotain ihanaa oli myös tapahtunut- Sami oli saanut Skanssissa hymyn kauniilta kahvinmyyjältä ja nousi lentoon siivilleen, sekä alkoi kirjottaa pakinan kolmatta osaa nimeltä KULKURIN PALUU...Sami oli saanut samalla valmiiksi 13 vuoden suururakan skarppauskirjeissään ja lopuksi kirjottanut Tampereen kehitysvammaisten yhdistykselle piristyskirjeen slovarilevyllä siivitettynä- Toinen levyistä oli perinteisesti jätetty Leninin patsaalle. Sillekin oli tuotu uusi pää. Samin mielestä se 13 vuoden julkiselle sektorille kynäilemisen päätteeksi vammaisten tukiyhdistykseen kirjotettu viimeinen video oli sopiva lopetus - Nimittäin videoksi Sundström oli valinnut Star wars-leffa Viimeinen jedi loppukohtaus. Luke oli Skywalker hoidellut pikku viivytyshomman sisarenpojalleen ja nousi saarellaan kiven päälle istumaan. Katseli laskevia aurinkoja hymyillen sekä poistui näyttämöltä tietäen, että uusi jeditar oli noussut osaansa päivien lopussa.

      Postiluukusta kolahti samalla Clannadin soundtrack levy 80-luvun Robin Hoodista ja levyllä mm. The hooded man, Strange land sekä Lady Marian. Saatekirjeessä luki seuraavaa: "Hyvä Sundström. Saimme viestinne toiveesta palauttaa Clannad ja se sattui olemaan sillä hetkellä Rovajärven ampumaleirillä. Oli lennätetty Hornetilla Turkuun välittömästi ja pistetty lähetin kuljetettavaksi ja vielä pahoittelu viivytyksestä." - Allekirjoittanut Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Sami hymyili kuin Naantalin aurinko ja pisti levyn soimaan stereoista pakaten reissureppunsa. Pitäisi lähteä maalle taas roudaamaan polttopuita. Reppuun vaan raamattu, sissipuukko, bokkeni ja vaihtovaatteet- Sitten Toyotalle. Sami hieman hämmästeli, koska parkkipaikalla oli poltettuja autoja, mutta hänen Toyotallaan oli taas ollut varjelusenkeli. Sami kaasutti Auran ABC:n kautta Satumaahan kuunnellen stereoista Beast in Blackin Eternal fire ja Battle beastin King for a day - Lisäksi omaa tuotantoa oli melkoinen määrä levyllä- Radiokelpoista retrokasaripoppia Sami oli kaverinsa Markon kanssa säveltänyt vuodesta 2016- Lisäksi Samin koko nuoruus ampumahiihdon jälkeen musiikin parissa ,yökerhoissa ja teknomestoissa. Musa maku vaihteli laidasta laitaan. Mutta siellä Satumaassa isä odotteli kahveiden kanssa. Oli taas kauppareissu edessä - Pourulta ruokatavaraa ja Loimaan Hankkijalta 250 kilon säkki auringonkukansiemeniä- Vastaantulijat hieman vilkuttelivat valoja, koska Corollan takakontissa säkki painoi ja nosti etupäätä. Lyhkäsilläkin ajolyhdyt näyttivät liian ylös. Tultuaan pihaan takaisin Sami vielä viskaisi lapiolla pihakivetykseltä metsään pari tajutonta keltasirkkua toipumaan edellisestä ateriastaan. Tai sitten se oli vaan salmonellaa, mistä linnut kärsivät.
      Isän kanssa iltapalalla Sami keskusteli kuulumisista ja totesi, että oli vihdoin tehnyt työnhakukirjeen. Avoin hakemus Supolle töihin soluttautumaan kapakkapianistina jonnekin pahisten keskelle." Niitä Samin juttuja", ajatteli isä ja lisäsi kahvia kuppiin. Sitten Sami muistutti, että syndepäivänä menisi Samppalinnan kesäteatteriin katsomaan "Perjantai on pahin". Leffana se oli loistava ja hauska. Sami oli pää

    • Anonyymi

      PAATILLE
      Tehtävä laivalla
      Sami palasi kotiin haastattelusta ja alkoi pakata laivareppuaan. Telkusta tuli samalla se ällö siirappinen mainos, missä tytär ja äiti menee lohikäärmeemaahan jiuuuu...Sami alkoi voida pahoin. "Lapsellista"...Samppa vaihtoi kanavaa..Sieltä tuli se imelä pingviinikävelymainos, jossa ne vaappui sillai lapsellisesti ja tarjottiin jäätelötuuttia. "Järkyttävää skeidaa!", totesi jälleen Sami inhonväreissään. Sitten ajoi partansa, (joka kasvoi nopeasti) ja pisti päälle Star warsin Chewbacca T- paidan.
      Sami ei ollut saanut Supolta pahemmin muita ohjeita, kun 50 euron luottokortin. -..."Katsotaas mitä laivalla saa olla: Ei teräaseita, ei huumeita, ei pommeja, eikä reppuun sullottuja pakolaisia." Kaiken muun Samppa pakkasikin, mikä kämpästä löytyi. Vielä nessupaketin, jonka sisällä oli Suomen armeijan kokardi. Sitten vain katsoi hyttivaraustaan, jonka oli Supolta saanut. "Näköjään jossain autokannen alapuolella, mutta kuitenkin vessasuihkulla. Hytti No: 313"...Sami mietti samalla vanhaa radio-ohjelmaansa nimeltä Once Upon A Time in Amorella ja myhäili, tulisiko tästä reissusta radio-ohjelman toisinto. No eipä se mitään. Nyt vaan Bussi 60:lla keskustaan ja sieltä No 1:llä satamaan.". Bussissa oli paljon keltapaitoja ja keltaliivejäkin. Sitä Samppa hieman ihmetteli. Lieneekö Ranskan mellakat saavuttaneet Suomenkin? Terminaali alkoi häämöttää. Aikaa olisi vielä ja yli keski-äin elänyt agenttimme päätti poiketa Seaportiin sihijuomalle Supon antamassa luottokortissa oli siis ladattu 50 euroa. "Eipä tuo paljon laivalla ole. Pari ateriaa ja vinkulelun Tax Freesta sillä saa. Ja tuosta 7 euroa menisi jo sihiin. Eli 43 egee vielä- Lisäksi ZOOM tallentimen patterit piti maksaa itse." ... mietti Sami. Anti-Sankarimme meni Seaportissa tiskin äärelle ja napautti tiskillä ollutta kelloa. Pian saapuikin tarjoilijatar, joka Sampan nähtyään vilkaisi nopeasti hänen käsiään. Näköjään oikean nimettömässä oli sodan aikainen rautasormus. "Oletko eronnut vai karannut?", tarjoilijatar kysyi laskiessa sihiä hanaan. Samppa vastasi "Kumpaakin" Tarjoilijatar jatkoi: "Minulla olisi teille vielä lahja, joka tuli antaa rautasormusta kantavalle herralle." - Sami hieman ihmetteli "No mitä?" -" Kynä...josta tuli sinistä ja punaista mustetta. Ja siinä oli joku vaihdin myös."- " Mitä ihmettä?"-"Käsky tullut ylemmältä taholta." Sami arvasi, että nainen on myös Supolla töissä. Lisäksi nainen kuiskasi Samia lähemmäksi ja supatti korvaan. "Älkää juoko lainkaan hytistä löytyvää salmaria, vaan tarjotkaa toisille "-" No eihän sitä itse juoda, tää on työmatka.."-" Ai mikä työmatka?" kysyi Marjo - niminen tarjoilijatar. "Mun pitäisi joku haastattelu tehdä radio Robin Hoodiin"...Sami kertoi ja hieman tunsi perhosia vatsassaan, koska oli sujuvasti valehdellut. Sitten Samppa keräsi itsensä ja mietti, että eihän nyt yksi valkoinen valhe paljon paina.

      Sami asteli terminaaliin katsellen ympärilleen, näkisikö jo siellä epäilyttäviä tyyppejä- Ei siellä ollut kuin kiinalaisia turisteja, muutama eläkeläinen, Ruotsin lätkämaajoukkue ja kolme naista, joilla oli parta melkein maahan asti. Yhdellä oli jalka siteissä - Sami muisti samalla Kunstenniemen hukatun tikan ja yhdisti sen porukkaan. Sundström mietti"Miten voinkin viidestä metristä heittää ohi koko taulun. Ja vaikka kuinka haravoi metsää, tikkaa ei silti löytynyt. Mutta tuossa ne kolme iloista rosvoa. Varmaan Kasper ja Jesper ja Joonatan. ja..ne siis ne kolme esittää jotain transua euroviisulaulajaa"....Sami oli iloinen, että oli tunnistanut hemmot. Niinpä taas astuttiin laivaan ja tuttu tuuli sekä laivan tuoksu tuli kannelta vastaan.

    • Anonyymi

      Sami katsoi risteilyohjelman, sekä vei kamat hyttiin 313. Olisi karaoke parin tunnin päästä ja sitten pitäisi vielä löytää tiensä pianoravintolaan, jossa aina soi sellaista klassista.

      Laiva lähti kuulutuksin. Sami kipusi kannelle katsomaan Ruissalon kansallispuistoa haaveillen, että joku päivä olisi vielä siivoamassa festarijätettä tuolla rannalla. Samalla Samppa tutki taskujaan ja sieltä löytyi Turku Air-showssa saamat korvatulpat. Käytetyt näköjään. "Onhan tossa vaikutettu jo tarpeeksi asioiden kulkuun", pohti agenttimme ja viskasi korvatulpat kannelta. Toisen niistä nakkasi ilmasta Samin tietämättä TAAS Lokki Joonatan , joka oli palannut Suomeen Nevadasta. Joonatan mietti, että tässä on joku tapahtumakeskiö joka saa aina ihmeitä aikaan. "Mihin sitä tällä kertaa mahdetaaan joutua?" ajatteli Bachin keksimä hahmo... Sitten Joonatan jatkoi matkaansa, mutta hänen luoksensa lensi Juliet-niminen naislokki viehkeästi kirkuen, että "Tässä on se toinen korvatulppa." Eli toisin kuin yleensä, nyt siivekkäin oli Joonatan Julietin kanssa. Nimittäin ne Anna Erikssonin J&J joiden rakkaus oli särkynyt palasiin joutui uudelleenkirjotetun kässärin kohteeksi. Onhan tämä Sami pakina, jossa kaikki saavat toisensa. Mutta takaisin laivanäyttämölle: Tunti kului äkkiä trubaduurikahvilassa. Yhden soodaveden Sami oli ostanut 2 eurolla ja pistänyt 5 euron setelin itse kitarasoittajalle, joka oli väsäyttänyt ilmoille Dire Straitsin Money for Nothing. Tämä legendaarinen ikihelmi oli myös soinut Kingsman leffan alussa. Sitten Samppa meni ostamaan joku pienen leijonakarvaturrin Tax freestä ja isille kortti Satumaahan Punkalaitumelle.

      Sami palasi hyttiinsä ja kulmahampaillaan puri pehmolelun auki vatsasta ja otti täytteet pois miettien, että "Tähän voisi sijoittaa vaikka muistitikun tai viestilapun tms myöhempää käyttöä varten minne lie päätyykään" -Sitten Salmivirta mietti," Kuinka näin pienellä budjetilla, jonka oli Suojelupoliisilta saanut, voisi pärjätä?" Samalla mieleen välähti, että "Tämähän on kausaalista syy-seurausjatkumoa. Pitäisi käyttää hoksottimia ja improvisaatiota, jotta pääsee seuraavaan levelliin. Rahalla ei saa kaikkea ja varmaan ne on tuolla Supolla miettineet asioita valmiiksi enempi kuin on tiedotettu. Eli tämä on vielä testivaihetta. Jos ei pärjää, joku muu ja pätevämpi saa tämän pestin. Sitten on vielä niitä muuttujia"....Mutta nyt olisi karaoken aika ja ei ihan niin kaasuissa kuin "Once Upon a Time in Amorella"-radiokuunnelmassa Samppa lähti kohti Fun Clubia kannella 8....3.minuuttia 13 sekuntia oli etuajassa ja sitten karaokeisäntä alkoi laittaa laululistoja sekä lappuja pöytään ja kyniä myös. Nähdessään Samin Chewbacca-paidan ja rautasormuksen oikean käden nimettömässä karaokeisäntä vinkkasi Samille ja antoi lapun jossa oli sininen ja punainen tähti. Jompaan kumpaan pitäisi laittaa ruksi. Sami ajatteli, että tää on taas niitä testejä, jotka johtaa eri vaihtoehtotulevaisuuksiin. Sami kyllä muisti Matrixista, että punainen kapseli veisi Liisan ihmemaahan ja sininen taas takaisin kotisohvalle. Mutta muistettuaan, kuinka hyvin puolustusministeri Jussi Niinistö oli hoitanut vahtivuoronsa, Sami laittoi puumerkin sinisen tähden kehään. Karaokeisäntä otti lapun ja myhäili..."Nyt on hieman mietittävä....Teillä voi olla köyhä ja ankea kotimatka ilman jännitystä, paitsi jos."..."Jos mitä?" kysyi Sami...- "Lausutte yleisölle vogonilaisia runoja." Samin kasvot lensi kalpeaksi. "Minäkö lausuisin vesiselvänä runoja tolle joukolle?" Nehän huutaa minut ulos lavalta." - " Teidän oma päätös, herra Salmivirta. Jos haluutte että pakina jatkuu..." -" - "No hyvä on"... Sami sanoi ja mietti hetken, mutta sitten välähti. Jotain suoraan sydämestä: Yrjö Jylhän Kolme sanaa. Sami avasi kännyn ja haki Youtubesta vanhan jouluohjelmansa. Sieltä löytyi Nightiwishin Evan soidessa taustalla tämä runo ja jatkona oli Aliens 2 kohtauksia. Sami hieman lunttasi ja sai jotenkuten sanoman perille. Ja kun Sami lopetteli ei niin vogonlaista runoa lauseeseen "Siihen tottuu kyllä" , baari oli muuten täynnä liikuttuneita matkaajia, mutta Ruotsin jääkiekkomaajoukkue oli hypännyt mereen ja mieluummin ui Tukholmaan, kun olisi kuunnellut Samin runolausuntaa loppuun. "Tehokasta...ja jätkillä on tosi hyvä kunto. Ilmankos voittivat kaksi maailmanmestaruutta peräkkäin", mietti Samppa ja poistui lavalta - Huomasi sivusilmällä, että kolme iloista rosvoakin oli ollut yleisön seassa. Kaksi tosi pitkästynyttä ja haukottelevaa, mutta kolmannen poskilla valui kyynelvana. Sillä, jonka jalka oli paketissa. Sami mietti samalla "Kolme Cowboyta ratsastaa"- sanotuksia - Ajatteli, että oli varmaan mielessä nainen jota ei saanut pois ajatuksistaan. ...Mutta nyt on jätkistä pohjatietoa. Hieno juttu. Sitten karaoke alkoi toden teolla. Eräs kiinalainen turisti lauloi Carolan Främling kappaleen mandariini- murteella, joku eläkeläinen Meiju Suvaksen Muukalainen. Sitten lavalle hyppäsi ahvenanmaalainen, joka räjäytti paikat kappaleella" Kurpitsahylkiö"...

    • Anonyymi

      "...Sami ihmetteli hieman "Onko minunkin vanhasta biisistä jo karaokeversio?"...Samppa koputti ahvenanmaalaisen selkää hänen tullessa lavalta kysyen, että "Mistä tiedät tommottenkin biisin?" Tyyppi vastasi, että "Safaripuiston peurat laulaa sitä joka päivä, koska niiden hoitaja on ollut ennen töissä Kupittaan A6-osastolla."- " Ok. Kiitoksia vaan kovasti hyvästä laulusta." Sitten tulikin Samin kappale Uskometso...Olihan se siis toiminut Once Upon A Time In Amorella radiokuunnelmassa, joten nyt vaan uusi toisto ja se meni erittäin hyvin. Kaikki oli aivan hiljaa biisin loputtua. Sami huusi loppusanat "Suomen niemellä, Suomen kielellä äijät huutaa lailla Jeesuksen. Ja kun Suomi pelaa lätkää se iskee joka jätkään sitten kotiseurakuntaan katsomaan" ja poistui lavalta. Kaksi mummelia taputti käsiään. "On se meitin aikasen musiikin uudelleensanoittaminen sitten hienoa tän ikäpolven ihmisille. Popeda oli 30-vuotisen sodan aikana saanut vaikka mitä helmiä aikaan. Ja Jeesus...Totta tosiaan."

      Mutta nyt Sami muisti, että Supon aikataulun mukaan kahden iloisen ja yhden tunteellisen rosvon pöytävaraus alkaisi ja pitäisi hinata ahteri pianon äärelle. Totta kai kaikki on varmasti mietitty valmiiksi Erkkiperkolankadulla. Sami koputti klassista musaa soittavan pianistin selkää norsunluisen Legnican ääressä. Pianisti kääntyi ja huomasi Samin rautasormuksen sekä Star wars Chewbacca paidan.... Sitten totesi Samille: "Te olette varmaan se tuuraajani Kashyyk-planeetalta. Sami nyökkäsi. Tosin heti kertoi teorian, että maa saattaakin olla litteä, eikä planeetta. "Mitä silläkin on väliä sadan vuoden kuluttua", totesi pianisti ja nousi tuolista. Ohjeisti Samia, että "Kaasu on aika herkkä ja kytkin luistaa, mutta jarrut ovat tosi hyvässä kunnossa."- "Onko tässä nyt siis ihan piano kyseessä?" ihmetteli Sami .- "No, on tätä käytetty myös Jas 39 Gripenin simulaattorina.." Sitten ei mitään hätää", tokaisi Sami ja hyppäsi puikkoihin. OIi vielä 13 minuuttia aikaa kahden iloisen ja yhden surullisen rosvon pöytävaraukseen joten Sami aloitteli varovasti Nightwishin Sleeping Sunilla ja heti sävellyksensä "Taivaan saleissa" siihen perään Sami vilkaisi ympärilleen ja huomasi yleisöstä, että pari ihmistä nyökkäsi hyväksyvästi sekä jatkovat kallopirtelön juontia sekä vartaassa tuotua sotanorsua...
      Nyt Samppa oli saanut hieman kosketusta ja tietysti tähän kuului Bryan Adamsin Heaven soittaa ja sitten todella väki heräsi. Alkoi tulla tippiä kuppiin ja yksi hyttikortti sekä kihlasormus. Samalla se hyttikortin jättänyt 50-vuotias nainen hiippaili takaisin Samin luokse ja kysyi "Eronnut vai karannut?" Sami vastasi rehellisesti, että "Kumpaakin, mutta teidän on syytä ottaa hyttikorttinne takaisin. En harrasta vieraita rouvia." - " Entä tuttuja?" Sami käänsi päänsä ja pelästyi. Siinä näytti olevan exä ja lapsensa äiti vuodelta 2013. Täysin saman näköisenä kuin ennenkin. Sami pelästyi ja kysyi kovasti anteeksi sitä viikonloppua. Kuulemma oli hieman joutunut pois kaidalta tieltä kun ei osannut suhtautua naisiin, jotka olivat sanoneet suoraan: "Olen tuleva vaimosi." Samalla nainen riisui Mission Impossible naamarinsa ja kaulasta äänisuodattimen ja siinä olikin Rähinäjoki....Sami huokaisi pitkään. Helpotuksesta. -" Hyvin menee Sami", Entinen Riitaoja kuiskasi - " Tuo sitten nauhuri minun hyttiini no: 612 ja palaa Turkuun. Siellä eräs uskova vartija nimeltä Sami Koivisto on myös tehnyt oman työnsä" ( Kuinka monta Samia tässä oikeasti onkaan. Ei sen väliä, kunhan jokainen tietää oman nimensä ja vanhempiensa nimen. ) Rähinäjoki lähti menemään - Mutta sitten tulikin klo 13.13 ja yksi Cowboyn näköinen tuli istumaan pöytään no: 13 Suomi-konepistoolin kanssa ja kysyi hieman ärtyneenä "Missä ne jätkät viipyy, sais tulla jo" No kaksi muuta tulikin ja istui pöytään. "Mikä maksoi?" Kysyi Jesper-niminen. Kaksi muuta siihen totesi, että "Bingossa oltiin." Samppa samalla pianon ääressä samalla soitti "Kolme iloista rosvoa"- laulun, joten saatiin sopiva tunnelma. Sami hieman lykkäsi pianoa lähemmäksi pöytäseuruetta, että kuulisi pöytäkeskustelun, kunhan hiljentäisi vielä hieman soittoaan. Kolmikko tilasi pullon Halosen kukkakaalipirtelöä 4,7% feministinaisten pääkalloista sekä villisikaa. Kasper Jesper ja Joonatan mietiskelivät tyyliin "Pitäisi saada Buckinghamin herttuan ja Miladyn suunnitelmat selville.

    • Anonyymi

      Tekoparrat ja rosvovaatteet putosivat lattialle ja alta paljastui....Kolme muskettisoturia. Athos, Aramis ja Porthos. Sami ei ollut uskoa silmiään..."Mitä ihmettä? ...jos te olette muskettisoturit niin minä varmaan olen sitten varmaan...?".Athos tokaisi "Kuule Sampsa-Kyllikki, ole vaikka s'Amtagnan, jos se tekee olosi paremmaksi. Miekkailussa olet surkea, mutta se asia voidaan korjata. Uskothan itsekin siihen psalmiin 18 jossa lukeee, että Herra opettaa käteni sotimaan käsivarteni vaskijousta jännittämään - "Kyllä näin on. Mutta missä sitten on ne kolme Kunstenniemen rosvoa? Ja kuinka sinä Aramis niin hyvin vedit roolin, että jalkasi on kipeä tikasta?"- " Ne rosvot otettiin kiinni jo terminaalissa vartija Sami Koiviston johdolla. Meidät vaihdettiin tilalle....ja tiedämme kaiken operaatio Mustarastaasta sekä Area 51:stä josta pitäisi se SR-71 varastaa, kuten myös mormonien kultainen levy."- "Mistä ihmeestä te senkin tiedätte?"- "Luettiin Turun Sanomien kulttuuriliitteestä- Kaikkihan siitä tietää....Ja se kipeän jalan esittäminen sujui hyvin, kun minä olen näytellyt vammautunutta monta kertaa teatterinäytelmissä." -Samia tieto helpotti. Eipä olisi niin paljon salaisuuksia....mutta tallentimen piti kuitenkin päällä keskustelun loppuun asti ja tätä ei voisi uskoa kenenkään muun, kuin Rähinäjoen haltuun. Hän tosin esitti Ville Vikingiä lastentapahtumassa toisella kannella ja hyttikorttihan oli jo annettu Samille valmiiksi. ..."Kertokaa hieman lisää", Sami tokaisi. Porthos otti kulauksen mojitotölkistä ja sanoi :"Meitä on n. 300 ympäri maailmaa. Joka maasta ja kansallisuudesta. Taistelemme illuminaattia vastaan. Tiedät itsekin illuminaatin touhuista. "Kyllä", sanoi Sami ja jatkoi "Mikä teidän salaisen järjestön nimi sitten on? Tex Willerin Yön kotkat vai?" -"Ei vaan ********", sanoi Porthos ja vielä jatkoi "Ja sinun Sami on opittava, että kaikki venäläiset eivät todellakaan ole pahiksia. Sinun pitäisi hieman matkustella ja laajentaa maailmankuvaasi..." Sami nyökkäsi - "Harmittaa vaan niin vietävästi sen Putinin touhut...No Herra tietää kaiken eikä mitään hänen sallimatta tapahdu."- "Miten sinä Sami päädyit Supolle kirjottamaan viikottain? "Ammuin Stalinia"... "No mitä nyt semmosesta? Äijähän potkaisi tyhjää jo 5.3.1953. "No ammuin sitä kuvaa joskus 2010 -luvulla. Siinä jotain mättää, vai onko se suomettuminen silti jatkunut tähän päivään asti jossain tahoissa?"- "Ymmärrettävää, mutta muista Sami, että ihmiset jotka eivät tunne sinua, heitä voi hieman arveluttaa menneisyytesi ja taustasi sekä ruutisivellintaiteesi. Eihän ne tiedä, ettet tee pahaa kärpäsellekään, paitsi jos se käskee soittamaan Neuvostohymnin." ...Kaikki alkoivat nauraa...Athos totesi, että "Sinä Sami joudut vielä moneen koetukseen, mutta ehkä jos saat hieman vähennettyä tupakointiasi ja viihdyt enemmän salilla kuin kapakassa, voit päästä ********* järjestön jäseneksi." Tässä välissä Sami muistutti musketöörejä, että vuoden 2011 versiossa ne kohteli sitä Planchet - palvelijaa tosi töykeästi ja asia ei jää siihen. Sami kirjoittaisi Planchet- jatkotarinan joskus uusiksi. "Sehän kuului kässäriin vain", lohdutti Aramis ja tokaisi edelleen: "Mutta nyt olisi Tukholma jo lähellä- Globen tuolla näkyy hytin ikkunasta.. Pitää Solifer Suitsat PV 50 mopot hakea autokannelta ja lähteä niillä kohti Arlandan lentokenttää...sinne jonnekin Huitsin Nevadaan matkustaa. "Miten ihmeessä te voitte löytää etsimänne sieltä kaiken tavaran joukosta Area 51:n varastosta?" -"Helppoa, tuppaudumme sivujuoneksi Indiana Jones Kristallikallon valtakunnan kuvauksiin. Siinähän Liiton arkkikin vilahti..."-"Mutta se leffahan valmistui monta vuotta sitten. Tarvitsette vähintään aikakoneen tai jotain."- "Ehkä, tai ehkä ei. Mutta sinun pitää itse keksiä keino tähän, herra kirjailija", totesi Porthos ja joi mojitonsa loppuun. Sitten muskettisoturit lähtivät hyttiinsä. Sami kirjoitti raportin valmiiksi ja nukahti kuin tikanpoika, eikä nähnyt pahoja unia ydinsodasta, kuten niin monesti aikaisemmin.



      GRIPENILLÄ TURKUUN

      Tukholman satamassa Athos, Porthos ja Aramis menivät autokannelle valmistautumaan ajamaan ulos laivasta. Mutta mitä he näkivätkään: Kolme tyyppiä veti heidän mopoillaan rinkiä ympäri autokantta ja renkaat vain sauhusivat. Tottakai miehen suuttuivat tästä kaappauksesta. Muskettisoturit pysäyttivät ajajat ja tivasivat, "Keitäs miehiä oikein ollaan?" - "Jenkkilentäjiähän me. Kokeiltiin vaan teidän lastenmopoanne. Eikä edes viritetty." - Athos siihen sanoi, että "Isä kielsi." Amerikkalaiset päästivät räkäisen naurun. Mutta sitten Porthos ehdotti, "Jospa sitten viritettäisiin." Kaikki kolme amerikkalaista päätyivät sidottuna nippusiteellä keulaportin kiinnikkeisin. Muskettisoturit tämän jälkeen kaahasivat viritetyillä Suitsamopoilla laivan keulaportista ulos liekkien heittäessä pakoputkesta ja totesivat, että "Kyllä Pratt & Whitney F135-ohivirtaussuihkumoottori on aika tehokas." Kun jenkit puolestaan pääsivät siteistä, he joutuivat polkaisemaan F-35 hävittäjänsä

    • Anonyymi

      käyntiin mopon tavoin, koska niihin taas oli asennettu Solifer Suzukin moottori ja vielä rajoitettuna Suomen nopeuksiin,. Japanissa tämä mopo kulkee 60 km/h. kuului vaan pupupuputputput niistä kaksitahtimoottoreista. Amerikkalaiset lentäjät kuitenkin saivat joten kuten Lightninginsa pois laivasta.

      Samppa samaan aikaan nukkui vielä ja näki unta Vihreän timantin metsästyksen alkukohtauksesta. Herättyään hän katsoi hytin ikkunasta ulos. "Mitä, siellä näkyi Gröna lund", Sami tuumi. " Vieläkö me ollaan Tukholman satamassa eikä kotireissulla?" - Samalla tuli kuulutus, että Amorellaa ahdistanut sukellusvene aiheutti ongelmia ja apuun tullut Suomen joutsen on vielä vahtimassa ja sen purjeisiin tehtiin pieniä korjauksia. Lisäksi Suomen Joutsenen laskemat syvyyspommit pitäisi vaihtaa uusiin. "Paha juttu" , mietti Sami. Pitäisi päästä takaisin Turkuun mahdollisimman nopeasti ja katseli terminaalin ympärille, kun kaiken maailman vempeleitä tuli ulos laivasta. Sitten Sami hymyili ja vietyään pianotippikuppiin jätetyllä hyttikortilla 612-hyttiin Rähinäjoelle ZOOM-tallentimen haastattelun, Sami hieman ihmetteli - Hytin ovessa luki "A-luokka" - Sami avasi oven. Hytissä oli sauna, poreallas ja hyppyteline, sekä oma elokuvateatteri. Rähinäjoki oli katselemassa parhaillaan Viimeistä jediä. "Turha minun on jätkän esitystä keskeyttää" ,Sami mietti ja pisti tallentimen Rähinäjoen reppuun. Sitten Sami jäi itsekin pois laivasta. Tämän jälkeen Samppa meni näpsäkän näköisen kypäräpäisen naisen luokse ja sanoi "Är det ditt stridsflygplan? Ett sådant skrot kommer säkert inte ens att uppnå ljudets hastighet" Nainen vilkaisi Sami murhaavasti ja vastasi "

      "Låt oss se var detta Jas 39 Gripen kan göra!!!!!" -..Sitten Sami hymyili itsekseen ja oli tyytyväinen provosointiinsa. Puolisen tuntia myöhemmin hän oli Turussa ja Gripen F-malli laskeutui Harrierin tavoin Turun linnan pihalle. Sami tärisi kuin Angela Merkel - Tosin Sami vilusta. Angelan tärisemisen syy oli epäselvä. Sundström sanoi Malin-nimiselle pilotille: "Tack - Jag beklagar att svenskarna förstörde i åratal. Jag fixar min inställning." Sitten Sami hoippui kohti Vikingin terminaalin pihaa ja näki sekalaisen taksi-rykelmän. Hän hyppäsi ekaan niistä ja sanoi, että "Suorinta tietä Lausteelle kiitos." Taksikuski myhäili, että "Jes söör", ja lähti ajamaan. Sami vilkaisi maisemia todeten, että "Lausteella ei ole muumimaailmaa. Onkos tullut vedettyä ylimääräistä lenkkiä?" Sitten Sami tajusi joutuneensa huijatuksi ja teki pienen puhelinsoiton. Sen jälkeen Salmivirta mietti, että " Kun nyt täällä Naantalissa ollaan, niin mennään sitten katsomaan muumeja." Samalla hän vilkaisi taivaalle. Rajavartiolaitoksen helikopterilla, jolla yleensä sammutetaan metsäpaloja, heko vei äsköistä taksia köyteen ripustettuna kuskineen ilmassa sadan metrin korkeudessa. Sitten pudotti lastinsa siitä korkeudesta Naantalin Merisalin pihalle. Ja kuskilla ei ollut edes pöytävarausta - (Sekin vielä.) Sami osti lipun Muumimaailmaan ja kierteli kyllästyneen oloisena paikkoja. Ei Samppa koskaan mikään muumifani ollutkaan.

      Sitten hän näki Muumimamman selittävän jollekin lapselle, että "Ottawan sopimuksen mukaan oli inhimillistä luopua maamiinoista ja toivottavasti yksittäiset toimijat eivät aiheutua tekoja, jotka eivät ole samoja maan linjan suhteen. On hyvin tärkeää, että meillä on yhtenäinen käsitys ulko-ja turvallisuuspolitiikasta." Sami äkkäsi, kuka puvun alla oli ja meni kysymään nimmaria. Muumimamma kysyi taas, että "Eikös tossa Chewbacca-puvussa tule kuuma?" - " Kyllä varmaan muumimammapuvussakin." -"Muumimamma jatkoi: "Olette varmaan se Joonas Suotamo, koripalloilija. Joka esittää Chewbaccaa uusissa Tähtien sodissa. Sami siihen, että "Ei, kun olen taitelija Lausteelta ja tulin hakemaan täältä inspiraatiota, koska avaan kohta Lausteella Star wars-maailman." Terminator-Tarja otti muumivalepuvusta pääosan pois ja sanoi, että "Sehän on hyvä liikeidea. Ja mihinkäs se Star wars-maailma rakennetaan?"- "Raadinkadun koirien ulkoiluhäkkiin. Olen kyllästynyt joka aamuiseen haukuntaan"...Terminator-Tarja mietti hetken ja totesi "Kyllä sitä haukuntaa kuulee muutenkin kuin koirilta. Esim. Tampereella mediapinnassa nyt Katja ja Juhani lukevat tätä kässäriä, sekä viivaavat punaisella yli tylsiä kohtauksia. "Se on mahdollista", totesi Sami ja lähti kohti bussiasemaa kiittäen Tarjaa nimmarista. "Olen nähnyt ton tyypin jossain", mietti Tarja. "Hänen nimensä taisi olla Uka Naakka ja hän oli Samppalinnan kesäteatterissa."- Sami käveli Naantalin linja-autoasemalle ja suuntasi kohti Turkua. Samalla bussin radiosta Nova-kanavalla tuli uutisia. Kuulemma prinsessa Pei Pei on kaapattu kielletystä kaupungista ja kuljetettu Amerikkaan jonnekin kaivokselle. "Olenko joutunut keskelle Shanghai noonia", mietti Sami. Uutisissa jatkoi lukija: "Lisäksi prinsessat Moro Moro ja Hau Hau ovat kateissa. Hau Hau oli töissä vakuutusyhtiö Pohjolassa- Moro Moro on nähty viimeksi Tampereella Hakametsän jäähallissa, Myös prinsessa Tako Tako

    • Anonyymi

      eikä hänellä ollutkaan ennen Kirstu-nimistä tuttavaa...Mutta toki se, jonka antamista Sami pakeista oli lyyhistynyt seurakunnan lattialle epätoivoiseen itkuun syksyllä 2013 ja toipui sekä nieli pettymystaan ja nuoli haavojaan sielunpaimeniensa makuuhuoneessa hyräillen itkuisena Finlandiahymniä ja Valalaulua...Myöhemmin naisen silmistä inspiroituneena Sami oli säveltänyt biisin, joka poppilevyillä on paremmin tunnettu nimellä Psalmi 18 -"Millä se tulee, sillä se lähteekin", mietti Sami. Tarinamme kirjoittaja, joka katsoi aina naista silmiin eikä kyttyröihin pohti edelleen: " Tämä on häveliäs kässäri."
      Mutta nyt takaisin muskettisoturien reissuun Nevadassa. Porthos tokaisi Lucasille: " Could You make the new scene to Indiana Jones now ? " Lucas ja Spielberg vastasivat yhteen ääneen Tampereen murteella "Totta Mooses" ,sekä kaivoivat Kadonneen aarteen metsästäjien Liiton arkin esille... "So now You gentlemen climb to the box when Indiana is escaping from russians" .Musketöörit hiipivät kameroiden käydessä puisten arkkujen luokse ja ottivat mukaansa Mormonien kultaisen levyn. Industrial lights and magic oli siihen kohtaan lisännyt pari muutakin hiipivää tyyppiä ja d'Artagnanin hevosen, jolla oli herkät tunteet. Rochefortin olisi kannattunut kysyä siltä hevoselta anteeksi. Sekä sen tuntemattoman tyypin olisi kannattanut pyytää Samilta anteeksi siellä Kaskenkadun pysäkillä- Oli sanonut Samia Juudaksen leijonaksi tämän otettua kitaraa varten Juudan leijonan soinnut ja sanat esille. Lisäksi oletti, että Sami taluttaisi kotiin joka harpun kuorojatkoilta..Ja koska niin ei tehnyt uskoontulonsa jälkeen, Sami sai vuositolkulla kuulla vastaavasti herjoja ja valheita itsestään. Niiltä ihmisiltä jotka häpeään joutuu siitä, mistä muita syyttävät..Sami puisteli päätään - "Hyvää kannattaa odottaa" - Mutta Indyn uudessa versiossa Kristallikallon valtakuntaa porukka ihmetteli teatterissa, mitä tässä tekee Tikku ja Takku, jossa hiirellä on voi lopussa ja syöttää kissan lehmälle ja sitten ruoansulatuksen läpi sekä sitten kirnulle? - Se on sitä välipalaa Samppalinnassa taukoajalle, kun tästä joskus 100 vuoden päästä tehdään näytelmä. Athos hieman ihmetteli myös, miksi tässä mormonien kultaisessa levyssä lukee "Nostalgiakokoelma by DJ saMIX? "- Mutta kaiketi sillä oli joku tarkoitus. Mormonien kirja muutenkin oli kyseenalaistettu sekä myös Joseph Smithin näky.
      Seuraavaksi muskettisotureiden piti vielä etsiä se Blackbird SR-71. "Kas tuolla varaston perällä", huomasi Porthos." Onpa virtaviivainen." Musketöörit kiipesivät koneeseen ja varaston vartija tiedusteli pojilta heidän hypätessään ohjaamoon "Millä asialla?" "Omalla!", huudahtivat musketöörit yhteen ääneen, sekä väänsivät hanaa. Koneen moottorit alkoivat ulvoa ja vartija huusi vielä "Have You heard about about rules in international air space? " Porthos huusi takaisin "Have you heard about cheap prices of Elisa Saunalahti?" "No." "So we are even" ja sitten vain lieskat löivät koneen takaa ja vartija harmitteli "Ei edes ole makkaranpaistotikkua mukana" Siinä samassa räjähti ydinpommi lennättäen jääkaappiin suojautuneen Indyn kilometrien päähän. Vartija sen jälkeen totesi. " Ei ollut edes Kossin saarelta saamaani aurinkovoidetta vuodelta 1990 " - Sillä välin SR-71 nousi lentoon. Aramis tehdessään ohjaamossa pientä tutkimusta totesi: "Ei tämä ole sen kummempi lentää, kuin vuoden 2011 Three musketöörs-version ilmalaiva." Kone ampaisi matkaan ja Aramis sääti suunnaksi tarkalleen Alakurtin sotilastukikohdan...tois pual Suomen rajaa Sallan korkeudella .Athos latasi soittimeen Two Steps from hellin levyn:" Stallion, Run free, Impossible, ja El dorado kaikui stereoista- Ja huippukohta biisistä juuri sillä hetkellä, kun pojat ohittivat Top Gunin lopputaistelun Maverickin kootessa itsensä lennettyään toisen koneen jättövirtauksen läpi ja F-14 Tomcattinsa takaisin ilmatappeluun. Se oli eräs Samin voimabiisivideoista. Jaettu sinne tänne postin välityksellä ja Youtubessa.
      Mutta Blackbirdin noustessa korkeuksiin, nyt voitaisiin samalla tsekata, onko se maa oikeasti litteä vaiko pallon muotoinen. Kone nousi kolmen machin nopeudella 26 kilometriin ja musketöörit huomasivat, että onhan tää maa litteä kuin pannukakku. Siellä vaan Pirates of Caribbeanin laivatkin tippuvat reunalta... Ja siellä näky kanssa joku lätkälätty. Aramis siihen, että " Hilloa päälle", ja aukaisten Pourun ostoskassin, heitti kaurapuuroon tarkoitetun mansikkahillopurkin koneen ikkunasta todeten, että "Tämä Samin pakina on on pieni askel luovalle kirjoittamiselle... mutta suuri harppaus mielenterveyskuntoutujille." - Mutta nyt jotain punaista valoa vielä vilkkui ohjaamossa. Athos totesi nopeasti "Ai niin ne turvavyöt kiinni"....ja ammuttiin pari Cyloniakin alas. Ne eivät osuneet Blackbirdiin koskaan. (Mutta koeta itse tähdätä, jos sinulle on vain yksi silmä joka pomppii päässä edestakaisin kuin pingispallo.) Vierähti akateeminen vartti, niin Suomen Lapin läpi lensi Venäjän puolelle tämä Musta lintu

    • Anonyymi

      ja laskeutui Alakurtin sotilastukikohtaan -"Harasoo ja trastui!" totesivat muskettisoturit. noustessaan ulos koneesta. Jätkillä oli nyt yllään kolmen iloisen rosvon asu. Venäläinen upseeri kysyi "Miten meni matka?" - "No, pari lintua joutui lennon aikana ahtimeen mutta kyllä nyt tämä kone pari strutsia kestää ongelmitta." sanoi Athos. " Ja kuinkas korkeella ne strutsit olivat?", kysyi Mihail. " Jotain 30 kilometriä", totesi Porthos ja raapi tekopartaansa. "Mitäs nyt tehdään?" Venäläinen upseeri nimeltä Mihail vastasi "Tuotte vaan koneenne tuonne talliin ja annatte meidän mekaanikkomme hieman tehdä lisää virityksiä. "Mitä virityksiä? "No pitäisi pudottaa leipää nälkää näkevilla työläisille ja paraatitorvet Oulun valtaukseen pakattava mukaan." Samalla venäläinen upseeri toisten huomaamatta vinkkasi silmää ja näytti pukunsa alta tunnusta, joka kertoi hänen olevan niitä venäläisiä jotka olivat hyvisten puolella, eli niiden kolmen sadan illuminaattia vastaan taistelevien joukossa. Aramis samalla kuiskasi" Onko tämä joku Elina eläin pätkätöissä?"-" Ei ole Kristian Mattilan käsialaa, vaan Sundströmin Samin sulkakynästä lähtöisin", vastasi Mihail.
      "Missä on mormonien kultainen levy?" Kysyi Mihail ja Athos ojensi sen hänelle miettien, että "Ei tossa mormonin kirjan salaisuuksia löydy, mutta paras kokoelmalevy koskaan" - Netistä kaikki biisit imutettu. "Hyvä." Mihail totesi. " Lähetän tämän Kremliin sotilasjohdolle tutkittavaksi ja sanoi samalla hengenvedolla, että nyt musketöörit saisivat pitää kahden viikon vapaan. Athos Aramis ja Porthos olivat iloisia asiasta, sekä hyppäsivät F-35 Lightningin moottorilla viritettyjen Solifer Suzuki -mopojensa selkään. Kaahasivat läpi rajapuomin Suomen puolelle laulaen samalla "Raatteen, Raatteen raja sekä puomi, oli siihen kirjoitettu tästä alkaa Suomi. Hoitamaton talvitie ja ympärillä metsää, tämä maa me vallataan, ei täällä asu kettää" - Puomin palasia korjaava rajamies ei ehtinyt kuin todeta, että "Tossa varmaan oli bors-keittoa juoneita maatuskoita, joilla oli kiire vessaan..ABC:lle"...Athos vartijoille huusi takaisin: " Ei vaan me ollaan Korsuorkesterista" Se oli varmaan Ylen entinen johtaja Kivisen Lauri", huokaisi rajavartija helpottuneena.





      RÄHINÄJOKI ALAKURTISSA

      Viking Amorellalla luksushyttinsä elokuvasalissa Rähinäjoki katsoi Viimeistä jediä ja liikuttui Luke Skywalkerin tavasta kadota näyttömöltä katsoen auringonlaskuun, kuten nuorenakin. Sitä ennen Mark Hamill oli todennut voiman pimeälle puolelle kääntynelle sisarenpojalleen, Kylo Renille, ettei Luke-setä ole viimeinen jedi. Rey niminen orpotyttö, entinen romunkerääjä Jakku-planeetalta on nyt perinteen jatkaja. Ja Reyllä on Finn-niminen kaveri joka hetken harkinnan jälkeen ei lähtenytkään karkuun aina kaikkea. (Toisin kuin Sami avioliittoa.)" Finnjävel igen", totesivat ruotsalaiset. Rähinäjoki pyyhki liikutuksen kyyneleet ja otti vielä pikku löylyt sekä hyppäsi perhosvoltilla uima-altaaseen. Sitten kietoi itsensä Ville Viking- pyyhkeeseen. Vaatettaessaan itseään tämä uuden taivasidentiteetin omaksunut entinen Riitaoja huomasi, että Sami oli tuonut ZOOM-tallentimen hyttiin no :612. Rähinä kytki tallentimen usb-liitäntäjohdolla läppäriinsä ja otti sen tiedostot talteen. Mitä sieltä löytyisi...vanhoja riffejä...Ujo poikanen niminen akustinen biisi, Sotureiden kuningas taustalaulua Nordmanin "Om Gud var jag-biisin soidessa instrumentaalina taustalla, 15.4.17 jostain nuorten aikuisten pätkätöistä ja Syyrian kapinallisten toiveista Yhdysvalloille lisätä ilmaiskujaan. Ja sitten löytyi hyttihaastattelu, jossa Salmivirta jutteli kolmen iloisen rosvon kanssa. Kun Rähinä kuuli näiden tunteettomien roistojen oikean identiteetin, hän sulki mietteliäänä tallentimen..nojasi taaksepäin ja mietti, että "Nuo ovat nimiä joita hän ei ole kuullut pitkään aikaan. Pitkään aikaan!" (kuten Obi Wan totesi kuullessaan vanhan nimensä Star wars episode 4-Uusi toivo). Rähinä katsoi parhaaksi, että ei tiedottaisi asiasta paitsi sille, joka Supossa Samin piristyskirjeitä on vastaanottanut. Toki nimeä ei tiennyt, eikä koskaan tätä nähnyt. Piilotettuaan tavarat punaiseen Viking line -kassiinsa, Rähinäjoki lähti kasikannen Fun Clubiin tanssibaariin kuuntelemaan Jätkänhumppaa, Karjalan heiliä ja Kulkurin valssia. Huomasi samassa joukon nuoria suomalaisia upseereja, jotka koettivat tanssia ripaskaa. Pahalta näytti. Onhan nyt Suomessa toki vanhastaan ne kansantanhut, mutta monikulttuurisuus on päivän sana ja kaikkien nationalistisen tunnusmerkkien ja kansallisperinteiden hävittäminen oli nykyhallituksen ja yleisradion suunnitelmissa. Meno oli aika hulvatonta ja lattialla kärrynpyörää tekevät pikkutytöt olivat jäädä jalkoihin. Mr. Quarrelriver huomautti upseereille asiasta. Humalainen luutnantti vastasi, että "Kuule sinä konekiväärikomppanian lippaankantaja ,joka siinä vingut: Olosuhteisiin nähden musiikki on hyvää .Nyt ripaskan tanssiminen on enemmän kuin suotavaa-

    • Anonyymi

      "Olosuhteisiin nähden olisi suotavaa ettette potkisi sitä Ville Viikinkiä nurin", vastasi Rähinäjoki ja käväisi tiskillä tilaamassa yhden mojiton ja sitten Sony-merkkisen mp3 soittimen kuulokenapitkin pisti päähänsä. Sieltä digisoittimesta tuli Linkin Parkin Numb. Samalla Rähinäjoki huomasi kauniin tarjoilijattaren tiskin toisel puolen ja kysyi mikä hänen nimensä on? "Rita", vastasi nainen. "Minä olen Sonny Crocket...hauska tavata, Rita." Sitten Rähinäjoki otti drinkkinsä ja vaihtoi paikakseen trubaduuri baarin. Siellä oli aina taitavia kitaristeja. Ja kuulemma joku pianisti oli kuumentanut tunteita liikaa kappalevalinnoillaan. Piti laittaa hieman neutraalimpaa tällä kertaa ilmoille. Tämän jälkeen Rähinä meni takakannelle ja ihaili laivan perässä hulmuavaa Suomen lippua hetken. Rähinäjoki teki puhelinsoiton ja hetken kuluttua laivan ylle ilmaantui rannikkovartioston helikopteri, jonka kyytiin Quarrelriver nousi. Kopteri jatkoi matkaa Turkuun. Rähinäjoki oli hetken kuluttua Erkkiperkolankadulla Lassardin toimistossa. Poliisijohtajalla oli maljassa kultakala, joka oli hänelle hyvin tärkeä- Sen toki tiesi jokainen. Lassard kehotti Mahoneyn ja Tackleberryn lähtemään omiin toimiinsa ampumaradalle. Sitten kysyi Rähinäjoelta, "Mitä selvisi?" -" No, jouduttiin osaksi Dumasin seikkailua nykyaikana." -" Rautanaamio vai?" -" Ei vaan Mustanaamio, jota Samin edesmennyt Kari-eno oli joskus lukenut kevennykseksi tullessaan raskaan työpäivän jälkeen kotiin Wigrenin makkaratehtaan puikoista Tampereella ...Siellä laivalla oli kolme meidän salaisen järjestön tyyppiä. Oli jätkillä ne muskettisoturinimet vielä uudelleenkäytössä aivan kuin pyöreän pöydän ritarien nimet Kingsmanissa. Ja Koivisto hoiteli oikeat ökyröllit jo terminaalissa. He ovat tallessa. Tosin Vaja Pasara on vähän väliä lomilla. Eihän sitä sovi koko ajan putkassa pitää. Tärkeä ja vaikutusvaltainen tyyppi. Menisi vielä huumevälitykset sekaisin." Lassard sitten kuunteli raportin ja kirjoitti lapun, jonka sinetöi Suomen Talvisota-muistokolikon päälle pistetyllä kirjekuorella. Tähän siis raaputettiin Monetan juhlakolikon logo vaaleanpunaisella puuvärikynällä. "Ja miksi vaaleanpunaisella? Onko tämä joku Blondin kosto?", Kysyi Rähinäjoki. -" Ei vaan Samin", vastasi Erik Lassard. "Tietääkö Sundström nyt varmasti, mitä hän tekee? Mieshän on vasta luovan kirjotuksen harjoittelija 20 harmaan sumussaolovuoden jälkeen. Käytti siksi aikanaan taiteilijanimeä Usvahaukka"...-"No kyllä hän varmaan saa forcea sieltä yläkerran Ukolta", totesi Lassard. Sitten Quarrelriver lähti kirjeen kanssa laitokselta ja hyppäsi limen vihreään Honda Civiciin R-tyyppiin. Rähinäjoki ajoi Lausteelle ja Samin vara-avaimilla asteli kämppään sekä ensi töikseen ruokki mojitomehulla Pörrin, Samin vahtiampiaisen. Tämän jälkeen Rähinä vilkaisi ympärilleen ja häntä huvitti seinätaulussa olevan Samin nuoren tyttären ilme. Hieman sellainen vilkkusilmä ja vintiö - "Isäänsä tulee", naureskeli Quarrel itsekseen ja avasi kirjeestä saadulla ohjeella olohuoneessa
      Ruotsin armeijan sodan aikaisen arkun. Lapussa luki "Heisuilivei" joten ensin piti Superhessua sisältävät Aku ankat heittää paperikierrätykseen. Sieltä ensiapukirstusta löytyi lähinnä muovileluja ja Frozen animaatioleffan oheistavaraa. mutta myös monta laatikollista 7.62 kaliiperin aseiden paukkupatruunoita - ns. räkäpäitä joita armeija käyttää harjotuksissaan. Ne oli löydetty Lausteen koulun tekstiilityökaapista. Rähinä pohti "Mutta nyt oltava tarkkana. Voi olla pari muuttujaa. Toisin kuin monet, Sundström edelleen kävi armeijaa vain kirjekurssin kautta. kun yleensä toiset kävivät metsässä ryynäämässä vähän väliä."- Lisäksi Rähinä muisti, kuinka Sundström oli ekasta armeijapäivästä hieman apea, koska erehdyksen kautta oli joutunut leikkaamaan vartiostokomentajansa hiukset. Sakset oli otettu Samilta välittömästi pois tapauksen jälkeen. Rähinä joi kupin Kultakatriinaa termarista ja sitten katsoi Kanteenmaan mummolasta perittyä Mannerheimtaulua ja siinä olevaa ylipäällikön anovaa ilmettä. Tuntui kuin taulun hemmo olisi herännyt eloon. Ei toki samalla pahiksella, kuin siinä "Tyttärelleni"- videossa olevan Ghost Busters 2 -karpaatilla. Rähinä vielä vilkaisi toisella seinällä olevaa kuvaa jonka Samin edesmennyt Pirjo-äiti oli nuorena piirtänyt. Puu jossain vuorenrinteellä- Kyllä lahjoja oli vaikka äiti niitä oli vähätellytkin. Mutta taas on aika lähteä liikkeelle. Eihän tässä nyt koko iltaa tähän kohtaukseen käytetä." En ole mikään Kalle Päätalo", totesi kirjoittaja -Quarrelriver ajeli Kauppiaskadulle ja parkkeerasi auton pääkirjaston eteen tölväisten edestään jonkun katukerjäläisen, joka myöhemmin osottautui lappuliisaksi eli pysäköinninvalvojaksi. Sitten Riidanhaluton luottomies muisti, että läheisessä sarjiskahvilassa oli töissä leppoisa reserviläistoimintaa harrastava mies, joka oli aikoinaan voittanut sääntösuomen jossain myyntikuittijutussa - Stoori oli Iltalehdessä. Rähinä meni sarjiskahvilaan, tilasi sihijuoman - -

    • Anonyymi

      -Lassin ja Leevin luettuaan Quarrelriver kysyi baarin omistajalta, "Millaisia aseitä venäläisillä ennen oli ja mitä nyt? - Sai vastaukset kysymyksiinsä. Sitten Rähinä marssi tois pual katua Lähimmäisen kirppikseen Linnakadun ja Kauppiaskadun kulmaan. Osti kasan erittäin vanhoja Kalasnikoveja 7.62 kaliiperisia. Lähimmäisen kirppiksen myyjätär kyseli hieman, "Mihin tarkoitukseen?"- " Sanasepon seikkailuihin vaan", totesi Rähinäjoki. "No miten olisi sitten tällainen taskumatti?", kysyi myyjä." Mitä, myydäänkö kristillisessä kirpparissa myös taskumatteja?", paheksui Rähinäjoki ja lastasi aseet autoon. Sitten ajoi sata kilometriä Tampereen suuntaan ja Humppilan lasitorniin syömään. Samalla halusi ostaa kotiin muutaman viinerin. Rähinä meni myyjättären luokse ja sanoi, että "Pitäisi Rauno-vaarille viedä herkkuja." Myyjätär nojasi kyynärpäillään tiskiin, siristi silmiään ja sanoi, että "Ei täällä muita olekaan." Rähinä nousi hymyillen takaisin Hondaan ja mietti että naiset on elämän suola ja hymy ei maksa mitään. Quarrel jatkoi matkaa 150 km/h 80 km rajoitusalueella poliisin ohi ja vilautti ikkunasta yleispätevää vip-korttiaan -ja sitten singahti Taikayön tielle. Ei siis Taikatalven, mutta hyräili kuitenkin Nightiwishiä " Lapsistain rakkain tää näyttämö on, Mis kuutamo kujillaan kulkee .Taipunut havu, kesä hoivassa sen, valkomeren niin aavan Joka aavekuun siivin saapuu mut kotiin noutamaan. Päällä talvisen maan hetki kuin ikuisuus Mi pienen kissan ..." jne... Toki Marko Hietala sen paremmin tulkitsee ja Marko T. taasen on autellut Samia toteuttaan radiokelpoiset kasariretropopit. Ei siihen pystyisi Sami yksin lainkaan ja ilmeisesti Joensuun poika on eläkkeellä oleva hävittäjälentäjä ,kun katselee sivusta hänen työtään tietokoneella musiikkiohjelmien parissa...
      Mutta takaisin Rähinäjoen seuraan. Juuri tuo fiktiivinen aikavelikulta jonka Riitaojana kohtelua Sami oli katsellut raivon partaalla siitä asti kun Tuntemattoman sotilaan ensi kertaa näki vuonna papu,.Toki Sami ei tiennyt Lehdon menneisyyttä mutta täysi ***pää se oli koko konekiväärikomppaniassa. Rähinäjoki mietti samalla, että ei tiedä, miten rynnäkkökivääri paukkupatruunoilla toimii ilman sysäyksenvahvistinta, kun tarvisi se paine saada piippuun itselatautumisen takia- Mutta toki tässä tarinassa on muitakin aukkoja juonessa. "Ampuma-aseet oli liian monimutkaisia mutta pitkämiekkaan voi luottaa aina." Niin oli Sundström todennut monta kertaa. Armeijassa Porin prikaatissa morttiyön pimeään umpimähkään ammuskelua maaliosaston hyökätessä sotilaspoliisilähettimme ei ymmärtänyt . Sami oli tottunut nuoruuden ampumahiihtoaikanaan siihen, että ampuu osuakseen eikä niin, että pitää ilmaan rätisytellä näkemättä ketään. Voihan toki suojatulta antaa. Mutta eihän jenkkiarmeijakaan aikanaan saanut kuin yhden vietkongin sissin hengiltä keskimäärin ammuttuaan 200 000 luotia, jos keskiarvoja laskettiin. Samia ei oltu saatu hengiltä edes sillä määrällä.
      Quarrelriver ajoi Salmivirran pihaan ja moikkasi Rauno-vaaria. Totesi, että "Nyt vähän kiire mutta ensi jouluna voin lukea sinulle koko pakinan." - Rauno-vaari kuittasi ja jatkoi Radio Dein kuuntelua. Vielä kysyi, "Haluisko nuorimies mennä Särkän keskiviikkotanssien kautta? "- Rähinäjoki vastasi, että "Nyt ei todellakaan ole naiset mielessä." (Yleensä tosin oli. Murrosiästä lähtien Rähinäjoella oli poissa nainen mielestä vain pari sekuntia, kun WTC sortui.) Sitten Mr. Squarrel nosti autotallista 250 kilon säkin Loimaan Hankkijalta ostettuja auringonkukansiemeniä Hondansa takaluukkuun paukkupatien ja vanhojen Kalasnikovien seuraksi. Takaluukku siis oli hyvin suuri. Käväistyään vielä Punkalaitumen maaseutumuseossa ostamassa Koiramäen Kille -pehmolelun keskellä yötä, alkoi ajamaan kohti pohjoista. Olisi pitkä matka ja pari ruokataukoakin ja tankkausta olisi pidettävä. "Mutta sinne Sallaan ja sieltä Alakurttiin on ehdittävä ajoissa", mietti Rähinä ja samalla tarkisti että navigaattoriin oli pistetty osoite oikein ja että hänen Pahkasiasta inspiroitu yleispätevä vip-korttinsa oli kaulassa mukana. Sekä rosvonallehenkkarit. Niitä Sundström oli käyttänyt kerran tullessaan Ruotsinlaivalta ja viedessään tulliin kokoelmalevynsä. Väliin pohditaan, että ehkä Suomen lakien mukaan Samin pitäisi maksaa itselleen korvauksia omasta säveltämästään musiikista, mutta toivottavasti senkin voi tehdä valtion piikkiin. Eli ne maksaa jos Samilla ei siihen ole rahaa. Rähinä oli jo aikoja sitten toimittanut viranomaisille kartan Venäjän laskuvarjojoukkojen pudotuspaikasta Lappiin joskus tulevaisuudessa Jonkun uskovan uni. Suomen sotaherrat olivat sitten kysyneet kartan saatuaan Venäjän Sergei Shoigulta, "Onko tämä suunnitelma totta?"-" Ei tietenkään!!!!", sanoivat Lavrov ja Shoigu. Sitten nämä herrat olivat sulkeneet oven ja alkaneet kuumeisesti miettiä jotain vaihtoehtoista linjaa. Monen tunnin autoajelun ja Samin kokoelmalevyn jälkeen Quarrel voitettuaan Jyväskylän pajatsosta 7 markkaa 50 pennin kolikoilla iloitsi.

    • Anonyymi

      . Oli vihdoin onnistanut rahapelissä. Kunpa se typerä eurokin sanottaisiin Suomessa irti. Nehän kiskoi heti alusta asti kuusinkertaista hintaa kaikesta siellä Unionissa ja sitten vielä pitäisi maksaa kaiken maailman kissanristiäisiä ympäri maailmaa. Rähinä otti ampumataulun, johon Sami oli laittanut taustaksi Euroopan unionin sinikeltaisen tähtilipun. Sami oli ampunut kuvan täyteen reikiä Sako ampumahiihtokiväärillään. Oli yksi luoti keskelle kuvaa ammuttu mutta osumat tähtiin vievät kaikki kello viiteen. Tai sitten Sundström oli ampunut tahallaan ohi. Armosta. Anyway, ampumataulun Rähinä asetti Lapin rajaseudun kartan päälle, sekä merkkasi Perussuomalaisten kuulakärkikynällä ampumareikien kohdalle rastin. Sekä merkkasi eri värillä taulun keskelle ammutun reiän. Siinä olisi tärkeä sijainti. Rähinä samalla otti Samsungillaan kuvan kartasta ja pisti kuvan näytille Facebookiin nimellä "Marjastusmatka - Ottakaa poimurit mukaan".
      Sami lopetti hetkeksi tietokoneen näpyttelyn. Vilkaisi Ilta-Sanomien uutisia ja huomasi, että on Ranskan kansallispäivä nyt 14.7.19 - Niinistö oli Macronia tapaamassa. Varmuuden vuoksi presidenttiparilla oli limenvihreät heijastinliivit ettei heitä sekotettaisi keltaliiveihin. Sitten Sami nousi tuolista, veti Vallilan ikkunaverhot makkariin ja mietti, "Jospa lopettaisi kirjottamisen tältä päivältä." Mutta mieleen tuli edelleen prinsessa Tsau Tsaun kaunis hymy joka oli nostanut masentuneen mielen lentoon jälleen kerran. Sami päätti vielä hieman jatkaa kirjottamista poltettuaan kessut ja yhden majurin Supolta saamansa kynän sinipunahallituskynän liekinheittimellä. Kaikkeen sitä taistelulähetti joutuu ja ei ne pahimmat viholliset aina ole venäläisiä. Tää illuminaatin vastainen järjestö tosi ei ihan sama kuin Remeksen Perikadossa ja oli saanut 300 jäsenen lisäksi yhden uuden.

      Vihdoin ja viimein Hondakuskimme alkoi olla navigaattorinsa avulla Sallan rajanylitysasemalla. Quarrelriver ajoi valvomokopin puomille, nousi autostaan ja näytti kahdelle nuorelle rajavartijalle yleispätevää vipkorttiaan sekä rosvonallekuvaa, jonka oli tehnyt printattuun ajokorttiin Samin pärstän tilalle. Itse kuvan Nalle oli saatu Petreatuttavalta jonain ystävänpäivänä ja punanaamiosta ostettu Zorromaski oli valkoisen pehmonallen kuonoa peittämässä. Nuori rajavartija ohjeen mukaan ojensi kuvan hieman pois itsestään ja vertasi Rähinäjoen kasvoja rosvonallen kanssa. "Onko kaikki kunnossa?", kysyi Rähinä ja Rajavartija totesi, että "Kaikki ok." Sitten tämä entinen anteeksikyselijä huomautti että "Toi rajapuomi pitäisi vaihtaa kokonaan. Ei se laastarilla koossa pysy. Ja vaikka muskettisoturit olivat puomin läpi ajaneet lauleskellessa Korsuorkesterin Raatteentietä, he tulisi joskus samalla vauhdilla toiseenkin suuntaan. Ei niistä koskaan tiedä." ( No, puomeja saa sieltä täältä. Eihän ne ole kuin muodollisuus.) Sitten vihreällä Honda Civicillä Rähinä ajoi Venäjän puolelle ottaen tällä kertaa polkupyörän polkimet käyttöön ja totesi vain venäläisille rajavartijoille "Turvapaikka" ja nämä päästivät Rähinäjoen läpi. "Hauska polkuauto tolla tyypillä", totesi Aleksei Igorille. Sitten he vielä soittivat Alakurtin tukikohtaan, että "Nyt se viihdetaiteilija Suomesta on tulossa vierailulle." Tukikohdan päivystäjä kuittasi ja pisti telkkarista Pikkukakkosen päälle käskynjakoluokassa. Nukkumatin ja iltasadun jälkeen nuoret sotilaat menivät höyhensaarille ja yksi Fizi- saarelle. Samaan aikaan Riidanhaluton vaatimaton vänskämme parkkeerasi komppanian oven eteen ja kantoi paukkupatruunalaation sisälle laskien sen asetelineiden viereen. Päivystäjä näytti Rähinäojalle salaisen järjestön merkkiään ja hämäyksen vuoksi ne nostivat pienen valhemetakan, joka menisi salakuuntelulaitteisiin. Keskustelua kuunteli joku KGB-harjoittelija ja sieltä kuului selvällä suomenkielellä "Mitä te teette tuolla paukkupatruunalaatikolla meidän komppanian asetelineillä ja millä asialla?"- " Omalla."- " Ja miksi te vaihdatte meidän tuliterät aseemme vanhoihin?"- " Juonen takia." Sitten samalla Rähinä hyräili Elämää juoksuhaudoissa ja otti asetelineestä 11 kivääriä isälle, 11 äidille, 11 isänmaalle ja 11 varalle. Päivystäjä huomautti : " Kuinka julkeatte?!! Ettekö tiedä kuka olen?- "-" En. Tiedättekö taas te, kuka minä olen?.."En" -"..Sitten ollaan tasoissa. Ja mitä te oikein katsotte älypuhelimestanne. Rambo 7 ?- Se missä ei ole kuin sarjisväkivaltaa." Päivystäjä huusi :" Minä teen teistä valituksen." -" Minä taas sinusta korpraalin." totesi Rähinä. KGB väki kuunteli korvat punaisena keskustelua, raportoivat Moskovaan kuinka nuo suomalaiset kehtaa!! Keskustelu jatkui - Sitten Rähinäjoki tiedusteli Mihaililta, "Missä se varastohalli jossa SR-71 on tällä hetkellä?"- " No tuollahan se puolen kilometrin päässä, mutta mitä te siellä taas teette?" -" Lastaan koneen auringonkukan siemenillä"- "Ja keltähän tämä käsky on tullut?"- " Suomesta Venäjälle karanneilta oravilta.

    • Anonyymi

      . Ne itkivät kaikki uskottavan näköisesti, kuinka suomalaiset varsijousillaan ovat vuosisadasta toiseen olleet turkismetsällä ja ei enää nuku makeasti oravainen sammalvuoteellaan. No siinä on se vaara, että suomalaiset tällä tekosyyllä kuitenkin tulisivat tänne suojelemaan omia kurrejaan. Niitä, jotka nimenomaan ovat muuttaneet pois uutta elämää aloittamaan. Ja joiden kotiuttaminen Venäjän puolella ei ole onnistunut kunnolla. Suomalainen lastensuojelu byrokratia ja lainsäädäntö on sellaista. Eikä noita lakeja minuutissa muuteta. "- "On ne suomalaiset aika ketkuja!", tuhahti Mihail Riitaojalle pidätellen naurua...
      Sitten tämä Squarrelriver lähti ajamaan kohti Blackbirdin varastohallia. Tosin ajoi metsästä tulevan joukkueen päältä, mutta asia selvisi kun näytti vaan yleispätevää vip-korttiaan. Tullessaan pihaan vartija kysyi Rähinäjoelta henkkareita. Rähinä vilautti edelleen yleispätevää vip-korttiaan (Lainattu Pahkasikalehdestä) ja vartija nieleskeli pelästyneen oloisena. Kuitenkin vartija nähdessään Riitaojalla oranssin Hankkijalippiksen ja 250 kilon säkin auringonkukan siemeniä hän kähäisi "Noitako Mustalintuun lastataan?" -"Nyt ei olla Ruoveden noitakäräjillä. Ja Jeanne d'Arc eli Orleansin neitsyt poltettiin roviolla jo vuonna 1431" -" Eikö sinne laitetakaan leipäpaketteja nälkää näkeville työläisille?" - Rähinäjoki korotti ääntään ja sanoi, että "Jos kysely jatkuu vielä, niin paraatitorvetkin pudotetaan Turun postitalon kohdalle. Eikä niillä torvilla soiteta enää koskaan. Leivätkin oli kovettuneita niin paljon, että jäi jäljet postitalon seinään" -Sitten Rähinäjoki teki hommansa ja nuori vartija kysyi Rähinäjoen lähtiessä että "Tosta vaanko te uudelleenlastasitte meidän salaisen aseemme.?" ..Rähinä tiukkasi takaisin että "Pohja se on minunkin säkissäni" ja toivotti vartijalle "Hyvää yötä sekä Jeesus myötä."

      PIETARIN PIKAJUNA

      Mutta mihin oli kadonnut prinsessat Tako Tako ja Moro Moro? Moro Moro oli nähty viimeksi Tampereen Hakametsän jäähallissa kannustamassa Ilvestä. Sitten nainen yllätettiin ja hänen päähänsä laitettiin huppu sekä soitettiin korvaan puoli minuuttia Ylen ykkösen klassista musiikkia. Prinsessa nukahti, ja heräsi vasta Helsingin ja Pietarin väliseltä junaradalta. Huppu edelleen päässä ja kuului kiskojen kolkutusta. Sitten huppu riisuttiin ja Vaja Pasara, Ökyröllien pomo katsahti prinsessaa. Sitten Vaja kauhistuneena laittoi hupun takaisin ja rääkäisi. Moro Moro kysyi , että "Onko hän niin ruma katsella? " - "No ei, mutta tuli napattua väärä nainen. Meitin piti se Hei Hei ottaa." -" Ei se mitään", sanoi Moro Moro. "Minulla on mukana Eppujen kokoelmalelvy , leffa" Vuonna 85 "ja myös Tapolan mustaa makkaraa. Wigrenin herkkunakkejakin löytyy. Pitäisi muutenkin käydä Venäjällä kysymässä anteeksi suomalaisten vodkaturistien käytöstä, sekä Mainilan laukauksia. Siitähän koko Talvisota alkoi Neuvostoliiton jouduttua puolustuskannalle." Mutta sitten vaunuun asteli rosvolauma muita Ökyrölli- mopokerholaisia. Samassa alkoi junassa Episodi jonka tapahtumat tulkitsee Reino Helismaa lauluissaan Meksikon pikajuna osat 1 ja 2 - Ja tietysti Audacity-ohjelmalla oli vain leikattu kohta "Pikajuna Meksikon ja vaihdettu tilalle "Pikajuna Pietarin." Tällä välin prinsessa Tako Tako oli lähtenyt Turun kuntoutuspoliklinikalta kesken työpäivän kotiin ja sohvalla telkkaria katselleen Koskelan kainaloon. Vilho korkkasi tölkin Samin kyyneleitä, jotka oli itketty ilosta Suomen kolmannen lätkämestaruuden jälkeen. Hunajapaastolla kun oli Sami ollut koko finaalipäivän. Oli myös iskenyt Lausteen metsästä tuomansa puurungon säpäleiksi asuntonsa lattiaan. Runkoon oli sissipuukolla kaiverrettu kristittyjen kalasymboli ja "No fate"-teksti Terminaattorista. Sitten Sami oli kiinnittänyt Suomen lipun Koho-lätkämailaansa, jota oli käyttänyt viimeksi Varissuon jäähallissa vuonna 1994. Sami oli katsellut finaaliottelun kotona, eikä Edisonissa. Se oli varmin tapa voittaa. Mutta nyt takaisin tankintuhoojan ja hänen petroskoilaisen sepättärensä kotiin. Koskelan Vilho silitti kevyesti Tako Takon tummia hiuksia sanoen "Voi meitä kahta onnenpekkaa." Tako Tako siihen "Oikeastaan kolme. Voi se olla tyttökin."- Koskelan Vilho oli hetken hiljaa. Sitten hän sanoi Tako Takolle, että "Lähdepä sydänkäpyseni neuvolaan - Minä lähden ostamaan haulikon" ja alkoi painella kohti Lähimmäisen kirppistä.
      ...Sitten mennään takaisin Pietarin pikajunaan. Vaja Pasara oli vapaaehtoisesti hypännyt junan ikkunasta jokeen sillan kohdalla ja hänet noukki soutuveneeseensä Sherlock Holmesin velipoika. Tällä oli ikävä tapa kulkea asunnossaan nakkisillaan välittämättä siitä, oliko hänellä vieraita tai ei. Muutenkin hemmolla oli salapoliisiveljensä kanssa outoja maneereja ja sisäpiirihuumoria- Niinpä kaiketi joka perheessä. Kului hetki ja Prinsessa Moro Moro hyppäsi Pietarissa junasta, nousten vanhaan Ladaan ja saatuaan työntöapua Pussy Riotin tytöiltä koputtikin kohta Kremlin kokoushuoneen ovea.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1916
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe