Villan merkitys sisäilmaan

Anonyymi

Onko kellään muulla kokemusta Isoverin villan vaikutuksesta uudesta talossa, jossa höyrynsulku on 50mm villan takana, eikös silloin hengitetä alipaineisessa talossa lasivillapölyä, ollaan etsitty vikaa oireiluihin ja muuta ei jää jäljelle.

Mentiin onnettomat huolimaan tuota lasivillaa eristeeksi kun oli sen verran halvempi.

muilla kokemuksia?

11

<50

Vastaukset

 • Yövuoro taas asialla, taasko jonkun talossa levitellään villaa sisäilmaan?

  • Ei helevata, luin ensin "Viinan merkitys sisäilmaan", meinasin jo alkaa kirjoittamaan näkemystäni...


 • Jos sisäilma pilaantuu rakenteista tulevan ilmavuodon johdosta, syynä on rakennusvirhe. Ei villa.

  Samalla tavalla se lasivillapöly tulee vuotoilman rei-istä, oli se muovin takana tai päällä. Eikä mikään villapöly ole terveellistä.

  -raksaaja(sh)

 • On kokemuksia. Meillä on seinät purettu kertaalleen ja muutettu sitä muovin paikaa eli nyt on siinä kipsin alla sisäpinnassa. Tosin meillä ongelma ei ollut villan pölinä vaan kosteus. Eniten niitä sisäilmaongelmia aiheuttaa se kosteus mikä muhii villassa sen höyrynsulun sisäpuolella. Talo on 2015 rakennettu. Jännä miten moni talo tehdään tuolla rakenteella vaikka siinä on selvästi ongelmia. Sisäilmaa tutkittiin Aattelan menetelmällä ja tutkia sanoi että yllättävän paljon uusissa taloissa näistä samoja ongelmia eli se höyrynsulun sisäpuolinen villa kastuu.

 • Nimenomaan höyrynsulun sisäpuolella oleva 50mm villa sen tekee. Silloin lasivilla on suoraan hengitettävässä ilmassa, miulla ei ainakaan tällaista saisi myytyä vaikka olisi kuinka halvempaa kuin normivilla.

  • Kertovat että ainakin aiemmin ilmanvaihdon äänenvaimentimien sisällä on villaa, kai kivivillaa, josta ilma ottaa kuituja mukaansa. Ei tuosta ole haittavaikutuksia tuntunut.


  • Hengitettävänä sisäilmassa? Meinasitko jättää seinät villapinnalle?

   Eiku olitki perinnerakentaja, jonka mielestä talon kuuluu henkittää = höyrysulusta ei kannata edes yrittää tehdä tiivistä.

   ... meinaan, ettei ole niitä villapölyä kuljettavia virtauksia, jos talosta tehdään tiivis!

   Höyrysulku sinne villan sisään asennettuna on siinä mielessä fiksu, ettei tarvi pähkiä jokaisen sähkörasian yms. kanssa, miten sen rasiankohdan saa tiivistettyä.

   Tietysti jos vain paras kelpaa, laitetaan vyö ja henkselit

   - Ilmasulku (paperi) sen sisimmän 5 cm villan ulkopuolelle. Tälla hanskataan talon ilmatiiveys.

   - Kipsilevyn sisäpintaan puolestaan laitetaan höyrysulku (muovi), joka estää kosteuden pääsyn seinärakenteeseen. Höyrysulun ilmatiiveydestä ei tarvi stressata, kun se ilmasulkupaperi estää ilmavirtaukset. Ei tarvi teippailla liimailla rasioiden kohtia eikä pienet reiät muuallakaan (taulukoukut yms.) menoa haittaa. Kun ilmavirtausta ei ole (kiitos sen ilmasulkupaperin), kosteus menee reijistä ainoastaan hyvin hiljaksiin, diffuusiolla, ja samalla laillahan se sitten kykenee jatkamaan matkaa myös ulos asti (ilmasulkupaperin yms. läpi).

   Jos seinän läpi kulkee ilmavirtaus, niin sehän sitä kosteutta kuljettaa paljon enemmän. Vaan riskialtis on myös pelkkä ilmasulku - jos koko seinä vuotaa kosteutta läpi (diffuusiolla), niin määrä on vähän eri kuin mitä muutaman sentin reiästä menee.


 • On. Ongelma ilmeisesti lasivillassa käytetty liima-aine. Pakeliitti.
  Muovin takana parempi.

  Korjauksena talo kiertoon.

  • Se on juuri se, ja villa on höyrynsulun sisäpuolella...


 • Ei helvata... jos ostaa pullotalon ja korkkaa sen jostain kohtaa, niin pitoisuudet alkaa kasvamaan. Jos ottaa varman päälle, tekee kivestä tai hirrestä talonsa.

  • Kivitalo on jokseenkin kylmä. Seinistä pitäisi tehdä useamman kymmenen metrin paksuiset.

   Eikä hirrenkään lämmöneristävyys päätä huimaa. Paksu hirsi vastaa 10 cm villaa. Kovasti pitää kompensoida eli laittaa entistä tuhdimmin villaa yläpohjaan... hiukka sokea piste hirsiuskovaisella tässä ;-D


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  132
  5679
 2. Sanni Ovaska In Memoriam

  Silla lailla.. https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2687488814630636&id=100001086306601 Lähi-idästä sotaa, sekasortoa, kuolemaa, nälkää, ka
  Maailman menoa
  79
  1305
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  140
  1018
 4. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  26
  643
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  22
  416