peilipoika

kukkumaija

Pienessä pitäjässä eleli aikoinaan poika, jonka kyvyt herättivät huomiota laajemmaltikin Suomessa. Poika oli saanut jostain haltuunsa oudon peilin, johon katsomalla hän löysi monia vastauksia ihmisiä askarruttaneisiin kysymyksiin. kadonneet tavarat, rikokset ym selvisivät pojan avulla. Pojan maine selvännäkijänä kasvoi vuosien myötä hänen selvitettyään jopa murhan. Peilipoika oli tarkka peilistään, muut eivät saaneet peiliin katsoa. Peilipojan kuoltua hänen omaisensa eivät halunneet peiliä säilyttää vaan lahjoittivat sen kunnan museoon ihmeteltäväksi. Peilipojan tyttärellä kerrottiin olevan sama kyky mutta hän ei halunnut peiliin katsoa siellä olevien "pahojen asioiden vuoksi". Osa paikkakuntalaisista uskoo, ettei näkijän taito suinkaan ollut pojassa, vaan peilissä johon "oikein katsomalla" likimain kuka tahansa löytää vastauksen kysymykseensä. Kävin itse katsomassa peiliä vuosia sitten, kieltämättä peilin heijastuspinta oli normaalista (myös vanhasta) peilistä poikkeava, ikäänkuin samea,osittain kuvastin mutta toisaalta "toiselle puolelle" yltävä, että onkin vaikea kuvailla, no esim. ikkuna josta näkee halutessaan joko ulos tai oman kuvajaisen. Minä en mitään erityistä nähnyt, ei minulla mitään kysyttävääkään kyllä ollut. Onko joku muu käynyt katsomassa peiliä? Peili löytyy Tyrnävältä, Oulun kupeesta Tyrnävän kirkon vierestä olevasta pienestä makasiinimuseosta, käykääpä joskus vilkaisemassa jos olette sielläpäin liikkeellä.

7

2061

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Tiedät

   Peilipojan sukulainen olen. Kävin lapsena useinkin museossa kesäisin ja peiliökin tutkiskelin, mitään ei näkynyt. Peiliä kummempi ollut.
   Eniten kiinnostivat puiset tuolit, joissa oli reikä keskellä. Pääsymaksu markka aikana oli vaatimaton. Saatettiin käydä jopa 3 krt kesässä kavereiden tai yksin ihmettelemässä vanhoja tavaroita.

   • plootymary

    WC:n peilit ovat tehokkaampia. Verinen Mary hyppii niistä silmille keskiyön aikaan.


   • Dijou

    Tuoli jossa oli reikä keskellä lienee ollut synnytystuoli. En tiedä enempää miten sitä käytettiin.


  • conmierda

   voi vittu...

  • Kuunouuno

   Tupajumit syönyt reikiä tuoleihin,ennusteita on tehty myös vedenpintaa katsomalla,ne ketkä siitä jotain näki,leimattiin noidiksi ja rovio oli kohtalona,minusta varoittavat ennusteet kannattaa ottaa tosissaan,niistä voi olla hyötyäkin,kuten milloin kannattaa,ennen venäjän miehitystä muuttaa norjaan.

  • isosisänkokemuksia

   - 30 luvulla peilipoika oli kertonut isoisälleni kuka/ketkä olivat varastaneet viljaa hänen aitastaan.

  • 89694968

   Tunnen henkilön joka löytää kadonneita esineitä keskittymällä ajattelemaan niitä. Lähelle ei saa mennä silloin. Hän "löysi" kadonneen lompakkoni tuolla tavalla viime kesänä. Kertoi missä lompakko on ja sieltä se löytyi. Rahaa ei paljon ollut mutta ajokortti ja pankkikortti ovat tärkeitä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   142
   6591
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   30
   3104
  3. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   96
   1441
  4. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   1399
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   77
   1194
  6. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   204
   1181
  7. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   399
   1091
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   172
   981
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   894
  Aihe