Junalla HCM- pohjoinen

Hei suunnittelen seuraavaa matkaani Saigoniin, HCM, ja sieltä junalla pohjoiseen, esim. Hanoihin ja sen kautta Kiinaan. Millaisia kokemuksia Teillä on Viietnamin rautatiematkoisa. Kiittäen.

3

<50

Vastaukset

 • Muutama vuosi sitten matkustettiin yöjunalla Hanoista Sapaa ja sieltä takaisin.
  Juna oli jokseenkin vanhanaikainen, lähinnä 50-luku tuli mieleen. Olimme mieheni kanssa neljän hengen hytissä. Menomatkalla oli hollantilainen nuoripari hytissä ja tulomatkalla suomalaisitalialainen pariskunta.
  Ruokailtu ei matkan aikana, vettä ja iltapalaa ostettiin asemalta. Vessa oli aika ankea, ei länsimaista tasoa mutta, kyllä siellä tarpeet tuli tehtyä.
  Ostimme Sapan matkan hotelleineen hanoilaiselta hotellilta.
  Jos uudelleen matkan tekisin, varaisin kahden hengen hytin.

 • Matkustin junalla Ho Ch Minh citystä Da Nangiin, matkaan meni noin 17 tuntia, juna lähti alkuiltapäivästä ja oli aikaisin aamulla perillä. Siellä pysähdyin ja matkustin parin päivän päästä Hueen, kesti yllättävän kauan siihen nähden että matka on lyhyt. En muista tarkkaan mutta useita tunteja. Oli päiväjuna ja kaunis reitti rannikolla. Sitten Hue-Hanoi-väli, se kesti koko yön. Hanoista matkustin Lao Caihin, josta bussilla Sapaan. Lao Caista pääsee junalla myös Kiinan Kunmingiin. Sapassa kyllä kannattaa käydä, mutta jos nimenomaan Kiina on tähtäimessä niin ei välttämättä kannata Lao Caihin mennä, koska Hanoista pääsee myös suoraan Kiinan Nanningiin.

  Yöjunissa on torakoita. Minulla oli silkkimakuupussi, josta vedin hupun kiinni niin että olin kokonaan pussissa. Miehet ja naiset nukkuvat samoissa makuuhyteissä. Junien vessat on sitä mitä ne on, pahinta haju on loppumatkasta. Paperia ja kosteuspyyhkeitä mukaan. Omat eväät mukaan.

 • Junaa on kokeiltu Saigonista Nha Trangiin, mutta onneksi sieltä eteenpäin jo lentäen. Joillekin varmaan tuollainen junamatkailukin sopii, mutta kuten yllä mainittiin, pääsee siinä lähinnä tutustumaan muihin reppureissaajiin.
  Meillä oli "Soft Sleeper" hytti varattuna, joten reppureissaajat eivät olleet sotkemassa omia touhujamme hytissä. Ruokatarjoilu sisälsi muutaman riisinjyvän ja läskimöykkyjä. Tarjoilija toki antoi extra tölkin Hanoi olutta ihan ilman eri pyyntöä...ilmeisesti aavisti, että ruoka ei ehkä ole hienohelmalänkkäreiden mieleen.
  Tyttöystäväkin oli luokiteltu Viet Kieuksi joten hänellekin extra tölkki...

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.