Junalla HCM- pohjoinen

Hei suunnittelen seuraavaa matkaani Saigoniin, HCM, ja sieltä junalla pohjoiseen, esim. Hanoihin ja sen kautta Kiinaan. Millaisia kokemuksia Teillä on Viietnamin rautatiematkoisa. Kiittäen.

3

59

Vastaukset

 • Muutama vuosi sitten matkustettiin yöjunalla Hanoista Sapaa ja sieltä takaisin.
  Juna oli jokseenkin vanhanaikainen, lähinnä 50-luku tuli mieleen. Olimme mieheni kanssa neljän hengen hytissä. Menomatkalla oli hollantilainen nuoripari hytissä ja tulomatkalla suomalaisitalialainen pariskunta.
  Ruokailtu ei matkan aikana, vettä ja iltapalaa ostettiin asemalta. Vessa oli aika ankea, ei länsimaista tasoa mutta, kyllä siellä tarpeet tuli tehtyä.
  Ostimme Sapan matkan hotelleineen hanoilaiselta hotellilta.
  Jos uudelleen matkan tekisin, varaisin kahden hengen hytin.

 • Matkustin junalla Ho Ch Minh citystä Da Nangiin, matkaan meni noin 17 tuntia, juna lähti alkuiltapäivästä ja oli aikaisin aamulla perillä. Siellä pysähdyin ja matkustin parin päivän päästä Hueen, kesti yllättävän kauan siihen nähden että matka on lyhyt. En muista tarkkaan mutta useita tunteja. Oli päiväjuna ja kaunis reitti rannikolla. Sitten Hue-Hanoi-väli, se kesti koko yön. Hanoista matkustin Lao Caihin, josta bussilla Sapaan. Lao Caista pääsee junalla myös Kiinan Kunmingiin. Sapassa kyllä kannattaa käydä, mutta jos nimenomaan Kiina on tähtäimessä niin ei välttämättä kannata Lao Caihin mennä, koska Hanoista pääsee myös suoraan Kiinan Nanningiin.

  Yöjunissa on torakoita. Minulla oli silkkimakuupussi, josta vedin hupun kiinni niin että olin kokonaan pussissa. Miehet ja naiset nukkuvat samoissa makuuhyteissä. Junien vessat on sitä mitä ne on, pahinta haju on loppumatkasta. Paperia ja kosteuspyyhkeitä mukaan. Omat eväät mukaan.

 • Junaa on kokeiltu Saigonista Nha Trangiin, mutta onneksi sieltä eteenpäin jo lentäen. Joillekin varmaan tuollainen junamatkailukin sopii, mutta kuten yllä mainittiin, pääsee siinä lähinnä tutustumaan muihin reppureissaajiin.
  Meillä oli "Soft Sleeper" hytti varattuna, joten reppureissaajat eivät olleet sotkemassa omia touhujamme hytissä. Ruokatarjoilu sisälsi muutaman riisinjyvän ja läskimöykkyjä. Tarjoilija toki antoi extra tölkin Hanoi olutta ihan ilman eri pyyntöä...ilmeisesti aavisti, että ruoka ei ehkä ole hienohelmalänkkäreiden mieleen.
  Tyttöystäväkin oli luokiteltu Viet Kieuksi joten hänellekin extra tölkki...

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  164
  6771
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  174
  3239
 3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  71
  2160
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  159
  1465
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  32
  574