Suomalaiset himolukijana vain myytti ?

Anonyymi

Kotitaloudet ostavat painettuja kirjoja 71 eurolla vuodessa.
Alkoholia 620 eurolla.

Kolmannes suomalaisista lukee pari kirjaa vuodessa.
Viidennes lukee viisi kirjaa.
15% suomalaisista lukee kymmenen kirjaa vuodessa.
Tällainen hankalasti tulkittava tilasto oli lehdessä.
Suuri osa ei ilmeisesti lue yhtäkään kirjaa vuodessa.

Kirjaa luetaan päivittäin 8-13 minuuttia.
Seniorit lukevat lähes 20 minuuttia.

Sähkö- ja äänikirjat vakiintuvat, mutta eivät paikkaa tilannetta.
Niitä julkaistaan vuodessa noin 1500 nimikettä.

Nuorten sanasto hätkähdyttävän on kehno.

Verkossa vietetään lähes vuorokausi viikosta.
Kummassa sinun aikaasi kuluu enemmän ?
Onko suomalainen himolukijana vain myytti ?

65

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tänä vuonna luettu yli 20 kirjaa , mutta kesäaikana viihtynyt myös netissä surfaillen.

    • Luen keskimäärin yhden kirja viikossa. Riippuu tietenkin sivumäärästä. Luen iltalukemisena sängyssä vähintään puoli tuntia joka ilta. Olen lukenut ainakin kymmenen, viisitoista kirjaa tämän kevään ja kesän aikana, etupäässä keveämpää kotimaista proosaa, mutta myös palkittuja ja arvostettuja kirjailijoita, kuten Rosa Liksomia, Katja Kettua jne.
      Nettiajasta lukeminen ei vie mitään pois, koska luen sängyssä sen jälkeen kunolen sulkenut koneeni. Hoidan normaalin kolmen hengen talouden, kasvimaan ja puutarhan (kastelut ja kitkemiset, osittain, koska mies auttaa), vietän aikaa lastenlasten kanssa, järjestän ja osallistun perheen yhteisiin aktiviteetteihin, kävelen metsälenkkejä tai treenaa puolisen tuntia lähes joka päivä jne. lukeminen ja netti ja "elämä" kaikki mahtuvat normaaliin arkipäivääni. Ehdin myös nukkua kunnolliset päikkärit joka iltapäivä. :)

    • Anonyymi

      Mitä tarkoittaa normaali talous ? Kolme henkeä sinulla, ei se ihan normaali 70kymppisen talous. Yleensä 2 tai 1. Vai onko teillä kommuuni ?

      • Anonyymi

        josko olisi kissa se kolmas


    • Minkähän takia tutkimuksessa on vertailtu rahan käyttöä kirjojen ja alkoholin kesken. Alkoholi on kertakäyttötuote, kirja taas sijoitus, jota voi myös kierrättää. Ehkä se kertoo arvostuksesta, mihin ollaan valmiit satsaamaan rahaa, mutta ei suoraan lukutottumuksista. Suomessa on niin kattava ja hyvin palveleva kirjastolaitos, että himolukijakin pärjää ilman sentinkään omaa sijoitusta kirjoihin.

      Itse kuulun kirjaston hyödyntäjiin, suurin osa luettavaani on sieltä peräisin. Voi tilata kaukolainoja ja esittää toivomuksia uutuuksista, kuulun kirjaston lukupiiriin ja käytän myös verkkokirjastoa. Kirjastoni on muutenkin vireä kulttuurivaikuttaja, on taidenäyttelyitä, kirjailijavierailuja, mielenkiintoisia luentoja , hiljainen kammio. On paljon nuorisolle toimintaa , on muutakin lainattavaa kuin kirjat, esimerkiksi pelejä ja urheiluvälineitä. Toisaalta nuo oheistoiminnat eivät saisi viedä pääosaa, kyllä hyllyissä olevat kirjat muodostavat kirjaston ytimen.

      Käytän silti reilusti enemmän rahaa kirjoihin kuin tuon mainitun summan. Varsinkin lapsille ja lastenlapsille olen aina ostanut omia kirjoja, niillä on ihan erityinen merkitys lasten lukutottumuksiin, varsinkin kun vietetään yhteisiä kiireettömiä lukuhetkiä ja kyllä isommatkin lapset ja nuoret arvostavat huolella valittua lahjakirjaa, vaikka heidän harrastuksiinsa liittyvää. Olen monasti siunannut Harry Pottereita ja Tolkienia, murkkupojatkin sai ottamaan kirjan käteensä ja siitä saattoi aueta portti laajempaankin kirjallisuuden maailmaan. Ostan joskus myös kauniita kuvateoksia, taide- ja luontokirjoja, ne vaan tarttuvat käteeni. On käynyt niinkin, että olen ostanut ihanan lahjakirjan, ja itseni on pitänyt saada samanlainen.

      Kirjojen lukemiseen käyttämäni aika vaihtelee, mutta aina minulla on joku kirja meneillään yöpöydällä. Kesällä on enemmän menoa ja pihatöitä, mutta puolisen tuntia lukemista kuuluu unensaantirituaaleihin ja puun varjossa mukavassa tuolissa rentoudun joskus kirja mukana puutarhassa nauttien tuoksuista. Tosin katse karkaa helposti kukkapenkkiin ja pitää hypätä nyppäisemään rikkaruoho tai voi unohtua tuijottamaan poutapilvien muotoja. Sadesäillä ja rospuuttoaikaan lukemiseen kuluu aikaan joskus useampikin päivän tunti ja jos on todella kiinnostava kirja, se pitää pauloissaan, vaikka jotain huushollityötä laiminlyöden.

    • Anonyymi

      Myytti. 2/3 ei lue koskaan kirjoja.

    • Anonyymi

      Kirjastolaitos on meillä tosi hyvä, jota jokainen voi hyödyntää.
      En juuri osta uusia kirjoja kuin joulun alla .
      Kirjoja saa edullisesti myös kirppareilta, joista olen tehnyt monia löytöjä parin , kolmen euron hintaan.
      Pidän lukemisen oppimista lapsena tosi hienona asiana, jolle vetää vertoja ehkä vain polkupyörällä ajamaan oppiminen äidin pyörällä. Yleensä on aina jokin kirja menossa.
      Tällä kertaa "Unelma kommunistisesta Suomesta 1944-1953". Mikko Uolan teos raottaa historiamme ikäviä aikoja mielen kiintoisesti ja aikansa nimiä.

      • Anonyymi

        Olen aina kannattanut kirjastoja. Nyt sieltä saa äänikirjojakin, joita on mukava kuunnella. Ei tarvitse yrittää lukea varsinkaan kun on huonompi näkö jo tässä iässä.


    • Anonyymi

      En osta yhtään kirjaa, lainaan kirjastosta tai joltakin ystävältä suositellun, ehkä yhteensä kolme kirjaa/v. Sen sijaan kuuntelen useita, tänä vuonna tähän asti ehkä 25 kirjaa. Juuri yksi loppui ja kolme cdtä odottamassa. Loistava kehitys. Cdt olen tähän asti lainannut kirjastosta, mutta joskus tuntuu että kun on lainattuna useita, ei oikein tahdo löytyä sopivaa, vaikka "moniruokainen" olenkin. Sotakirjallisuus ei nappaa. Harkitsen johonkin maksulliseen palveluun alkamista. Sähköisiä kirjoja en lue, koska en vain halua enää lukea kun kuunteleminen on mieluisampaa, suorastaan ihanaa ja rentouttavaa.
      Laskin tuossa alkoholiin kuluttamaani rahamäärää, taitaa tulla tuo keskiverto 620, sillä rahalla hyödytän yhteiskuntaa verolla Alkosta ostamillani pulloilla sekä kaljapaikkoja työllistymisellä. Kyllä lähikapakassa on kiva poiketa toistaiseksi vain yhdellä oluella, enempään ei ole varaa ja jakaa kuulumisia tunnin verran silloin tällöin.

    • Anonyymi

      Jonkinlaisesta arvovalinnasta kertoo se, että kirjoihin laitetaan 71 euroa,
      mutta viinaan 620 euroa.
      Lukeminen ei kiinnosta.
      Toisaalta himolukija ei osta kirjoja kuin harvoin,
      himolukija käyttää paljon kirjastoa.
      71 euroa taitaa sisältää Kimi Räikkösen kirjan ja jonkun toisen vastaavan.

    • Anonyymi

      Luen 15-20 kirjaa kuukaudessa. En siis voi mitenkään ostaa kaikkia
      jotka luen, eivät ne edes mahtuisi mihinkään. Käytän tietysti kirjastoa.

      Harvaa kirjaa kannattaa omistaa. Kirjan lukeminen on eräänlainen elämys.
      Ei sitä hyllyssä kannata säilyttää, se elämyshän jää mieleen/päähän säilöön.
      Jonkun harvinaisen erikoisen kirjan olen vuosien varrella ostanut
      ja tuhannen muun kirjan kohdalla todennut, että onneksi en laittanut rahojani tähän.
      Ei niin etteikö lukukokemus olisi ollut hyvä,
      mutta kirja ei kuitenkaan ostamisen arvoinen.

      Tietokirjojenkaan omistaminen ei ole enää tarkoituksenmukaista,
      koska on netti.

      Nettiin menee max tunti päivässä yhteensä, joskus vain 10 minuuttia.
      Päivittäin luen parista tunnista kuuteenkin ja joskus enemmänkin. Kirja päivässä voi mennä helposti, jos jos on noin sadan sivun mittainen ja "vetävä".

      Lukeminen on antoisaa, toivoisin että lukuinnostus syttyisi nuoriinkin.
      Ehkä se vaatii "liikaa" aloilleen asettumista ja keskittymistä nuorilta ?
      Nuoret ovat toisenlaisen aikakauden lapsia.
      Onkohan lukemisesta tullut jollain lailla "vanhanaikaista" ?

      • Anonyymi

        Tuolla sinun lukutahdilla kahlaa monenmoista teosta.
        Luetko laidasta laitaan, vai suljetko jotain pois?


    • Nykyään luen harvemmin ja nekin E-kirjana tabletilla, aiemmin kävin kaupungin sivukirjastossa joka oli tossa ihan likellä mutta se lopetettiin enkä viitsi 4 km päähän keskustan kirjastoon.
      E-kirjasta löytyy paremmin kirjoja mitä kirjastosta.

      • Anonyymi

        Se on valitettavaa kun kirjastoista ei ole vuosiin oikein löytänyt mitään uutta ja mielenkiintoista luettavaa kun käy.
        On pakko tilata etukäteen kirjastokirjansa netin kautta.
        Jokaista uutta kirjaa jonottaa jopa satojakin tilanneita.


      • Anonyymi

        Etsivä löytää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etsivä löytää!

        Jos on ikänsä lukenut paljon, kirjastoista ei usein löydä uutta luettavaa.
        Uutuudet ovat koko ajan lainassa, ne on varattava ja odotettava kuukausiakin,
        että niitä saa.
        Lukematonta kirjaa varmaankin on, mutta ihan kaikki aihealueet eivät kiinnosta.


    • Anonyymi

      Monissa kirjastoissa on vaihtohylly, jonne voi tuoda ja ottaa kirjoja. Tahtovat olla vanhojen kirjojen kasaantumia monesti, vanhimmat näkemäni 20-luvulta.

    • Anonyymi

      Luen todella paljon ja vain e-kirjoja ja kuuntelen äänikirjoja.

      • Anonyymi

        Niin tekevät nuoretkin, e-kirjat ja äänikirjat ovat suosittuja.


    • Anonyymi

      Kyllä kirjasto oli aikoinaan "taivas". Varsinkin kun täyttyi 15 ikävuotta ja pääsi aikuisten puolelle lukemaan ja kirjoja lainaamaan.
      Divareista tuli kirjoja ostettua ja tuttavat antoivat lahjoina kirjoja. Jos jonkun vanhemmat tai sukulaiset kuolivat/muuttivat paikkakuntaa niin usein perilliset antoivat pois ylimääräisiä kirjoja. Niinpä niitä onkin vuosikymmenien aikana vinttihuoneeseen kertynyt satoja.
      Kirjaston varastoissa oli aikoinaan paljon kirjoja säilytyksessä ja joskus kirjastonhoitaja haki sieltä etsimiäni tai tilaamiani, vähemmän yleisesti luettuja kirjoja. Kerran taas kun kirjastonhoitaja haki tilaamaani kirjan varastosta ja sen taustassa ei ollut viivakoodia lainaamisen kirjaamiseen niin kirjastonhoitaja sanoi, voit tuoda sen joskus takaisinkin...., roskiinhan tuokin menee kyllä myyntipisteen kautta, sitä tuskin kukaan koskaan ostaa. Olin ymmärtävänäni äänen painosta ettei olisi mikään iso "prestuplenie" jos pitäisin sitä vaikka kotonani säilytyksessä. Niinpä kirja on huolella säilytetty ja paljonkin vuosien aikana selailtu.

      • 50-luvun alkupuolella aloitin kirjastossa käymisen ensin lasten ja myöhemmin aikuisten puolella, muistan kirjastokortin numeron se oli 319 .


    • Anonyymi

      Luen kyllä kirjoja ja ostankin n. 10 kirjaa vuodessa. Toisaalta silmät väsyy lukemisessa, joten minun kulutukseni ei ole suuri. Sen lisäksi luen myös yhtä viikkolehteä, jonka osta joka viikko.
      Viinan ystävä en ole, joten siihen ei kulu senttiäkään. En taida olla himolukija, mutta kun tuolta telkustakaan ei tule sellaista mitä viitisisi katsoa, niin kirja on vähän kuin korvike ja toisaalta unilääke iltaisin.

    • Anonyymi

      Nuorempana luin kirjoja, mutta nyt rakastan kirjojen kuuntelemista. Harrastan myöskin mukavia TV- leffoja. Aika menee siten rattoisasti.

    • Anonyymi

      Kuukaudessa lähes tärväytyy euroja tuon verran kirjoihin, 100 kirjaa tulee luettua vuodessa.

    • Minulla on noin 1000 kirjaa karkeasti arvioiden.
      Pitäisi joskus ihan ottaa ja tehdä inventaario, kuinka monta niitä täsmälleen on.

      Kyllä ne suurin osa ostettuja on, osan saanut lahjaksi.
      Yksi näkyy olevan varastettu. Kurt Vonnegutin Galapagosta kääntelin ja ihmettelin, että miten minä olen sen kannet oikein muovittanut. Sitten kun avasin, niin takakannen sisäpuolella oli leima: Värmdö kommunbibliotek. Lainattu vuonna 1987.
      Ei taida olla menemistä siihen kirjastoon, kun siellä voi olla iso lasku vastassa.

      Lukemista siis riittää minulla. Vaikka ne kaikki joskus olenkin lukenut, mutta uusillehan ne taas jo vuosien ja vuosikymmenienkin jälkeen vaikuttavat, kun olen autuaasti unohtanut niitten sisällön.

      • Anonyymi

        Harmittelen jälkeenpäin, kun jouduin melkoisen kirjavarastoni hävittämään melkein roskiin
        kun tuli nopea muutto eikä muuttoapua ollut. En ehtinyt ottaa selvää mihin voisi
        kirjoja lahjoittaa. Divarithan ei ota juuri mitään kirjoja myyntiin,
        mutta on paljon laitoksia yms. , joissa ihmiset kaipaavat suorastaan janoavat ajankulua, lukemista. Lahjoittakaa kirjojanne niitä kiitollisina vastaanottaville lukijoille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harmittelen jälkeenpäin, kun jouduin melkoisen kirjavarastoni hävittämään melkein roskiin
        kun tuli nopea muutto eikä muuttoapua ollut. En ehtinyt ottaa selvää mihin voisi
        kirjoja lahjoittaa. Divarithan ei ota juuri mitään kirjoja myyntiin,
        mutta on paljon laitoksia yms. , joissa ihmiset kaipaavat suorastaan janoavat ajankulua, lukemista. Lahjoittakaa kirjojanne niitä kiitollisina vastaanottaville lukijoille.

        Lisäys: kirjastot ottavat kirjoja asiakashyllyyn, josta kirjatossakävijä voi ottaa kirjan, palauttaa tai olla palauttamatta, mutta en vienyt sinne, ensiksikin koska ei ollut autokuskia
        ja toiseksi: monet hakevat siitä hyllystä kirjat ja yrittävät myydä divarissa ne samantien saadakseen rahaa, tarpeeseen menisi ei siinä mitään, mutta divarit ottavat hyvin valikoidusti kirjoja myyntiin. Voisi sanoa, että vain uutuudet ja keräilyharvinaisuudet kelpaavat.


    • Anonyymi

      Varmaan kirjoja lainataan ueampi kappale vuodessa kuin ostetaan, niin minä ainakin teen. Jos alkoholiakin voisi lainata, saattaisi kulutus olla paljon suurempaa.

      • Anonyymi

        Tottakai ainakin himolukijat lainaavat kirjansa. Niihin menisi paljon rahaa eikä moni hyväkään kirja ole kuitenkaan ostamisen arvoinen. Sehän jää päähän muistiin. Miksi kirjaa pitäisi säilyttää hyllyssä ?


    • Anonyymi

      Onko kukaan lukenut äskettäin jotain mielenkiintoista ja mainitsemisen arvoista kirjaa ? Onko lukuvinkkejä ?

      • Anonyymi

        Onhan täällä mainostettu sitä Putinin Trollit oikein joukolla.
        Vaan eivät enää kehtaa kehua sitä, kun kaikki ne tiedot mitä siitä löytyy
        on ollut jo ties montako kertaa VALTA medioitten uutisia!


      • Anonyymi

        Minä luin eilen Helsingin puhelinluetteloa.
        Siinä on paljon henkilöitä ja eri paikkakuntia.
        Oli kyllä mielenkiintoisaa lukemista.
        Suosittelen!


      • Anonyymi

        Etsivälle vastaan mielenkiintoisesta kirjasta: Kim Leine "Kuilu" .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan täällä mainostettu sitä Putinin Trollit oikein joukolla.
        Vaan eivät enää kehtaa kehua sitä, kun kaikki ne tiedot mitä siitä löytyy
        on ollut jo ties montako kertaa VALTA medioitten uutisia!

        Luen paljon, myös valtamedioitten uutisia, Putinin trollit oli suurin osa uutta.
        Itse asia on tietysti tuttua, mutta yksityiskohtaisempaa taustatietoa on ollut vähän.
        Monella ei ole vieläkään edes sitä, vai miksi he äänestävät uusnatsistisia puolueita ja henkilöitä ?
        Herätkää suomalaiset, eläkeläisetkin !


    • Aika ontuva vertaus. Eivät nuo asiat ole verrannollisia keskenään.
      En usein osta kirjoja, käytän kirjastoa. Äsken juuri neljä vein takaisin ja kolme tarttui hyppysiin paluumatkalle.

    • Anonyymi

      Kuuntelen äänikirjoja joka päivä ja olen kuunnellut jo yli viiden vuoden ajan- on antoisaa.

      • Anonyymi

        Mielestäni äänikirjat passivoivat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielestäni äänikirjat passivoivat.

        Perinteisten kirjojen lukijalle suosittelen muhkeaa Kazuo Ishiguron teosta / Surullinen pianisti, josta riittää hienoja lukuhetkiä useaan kertaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perinteisten kirjojen lukijalle suosittelen muhkeaa Kazuo Ishiguron teosta / Surullinen pianisti, josta riittää hienoja lukuhetkiä useaan kertaan.

        Vai himo lukioita ?

        Eihä noita kirjoja edes saa ostaa kirjamessuiltakaan vaikka sisäänpääsymaksukin oli 19€
        ja väkivaltaisesti vieläpä heittivät ostavan asiakkaan ulos kyseisestä osto jonosta ?

        https://youtu.be/2WVn7-0CVfs

        Tällaisen Suomen saatte kun suomalaisille pyllistää, ja NATON TROLLINA toimii veronmaksajien varoilla ? Joten HYVÄÄ PÄIVÄÄ!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai himo lukioita ?

        Eihä noita kirjoja edes saa ostaa kirjamessuiltakaan vaikka sisäänpääsymaksukin oli 19€
        ja väkivaltaisesti vieläpä heittivät ostavan asiakkaan ulos kyseisestä osto jonosta ?

        https://youtu.be/2WVn7-0CVfs

        Tällaisen Suomen saatte kun suomalaisille pyllistää, ja NATON TROLLINA toimii veronmaksajien varoilla ? Joten HYVÄÄ PÄIVÄÄ!

        Yöhoitaja Panu Huuhtanen siellä filmaili ja häiriköi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yöhoitaja Panu Huuhtanen siellä filmaili ja häiriköi.

        Miten se häiriköi jos oli kirjaa ostamassa ?
        Olihan se jo kahteen otteeseen jonossa odottamassa omaa vuoroaan !


    • Anonyymi

      Omaa tilastoa: vuodessa kirjoihin 1,50 euroa (kolme kirjaa kirpparilta), Alkon tuotteisiin 0 euroa, tanssiin 600 euroa (pelkästään tanssiliput).

      • Anonyymi

        Kuulostaa tosi hyvältä rahan käytöltä.
        💃🕺


      • Anonyymi

        Sitä ollaan kuntotanssilinjalla, vauhtia riittää ja pois alta hitaat.
        Montako kertaa vaihdat paitaa illassa?


    • Anonyymi

      Kirjoihin (lainaston koska varaus jostakin toisesta maksaa 2€ ) varmaankin 30-40€
      Ostaminen turhaa, en näe järkeväksi.

      Muutamiin sikareihin vuodessa muutama kymppi..alkoholiin useampia satasia.

    • Anonyymi

      Kirjastossa käyminen jäänyt vähiin, netin kautta tilaan ja ostan kirjoja, ABC-asemien kirjakaupoista tulee myöskin ostettua kirjoja....Tällä hetkellä kesken Mark Galeottin: VOIMA JA VALTA Kremlin mafian suojeluksessa.

      Vuodessa menee kirjoihin n. 3-400 euroa....alkoon ei sitten rahaa riitäkään lainkaan :)

      Kol kot

    • Anonyymi

      Alkoholiin 0 euroa, tupakkaan 0 euroa, kirjoihin 3 euroa, liukastusaineeseen 120 euroa vuodessa. Siinäpä nautintojen hintoja.

      • Anonyymi

        Käytä tummelia, rahasi riittävät alkoonkin.


    • Anonyymi

      Kun ikää tulee, ihmisen aivoissakin alkaa tapahtua muutoksia.
      Aivojen rappeutumisen seurauksena joillakin seksi nousee päällimmäiseksi ja kun itsekontrollikaan ei enää pelaa niin hyvin, juuri samaisesta aivojen rappeumasta johtuen, seksistä on tarve puhua jatkuvasti ja puhuu asioista, jotka aikaisemmin piti omana tietonaan. Kaikki eivät ole kiinnostuneita toisten eroottisesta elämästä,
      eli niistä puhuminen voi aiheuttaa epähienoja ja kiusallisia tilanteita.
      Joistakin vanhuksista tulee rivoja ja jopa itsensäpaljastajia.

      • Anonyymi

        Miten tuota itsensäpaljastamista käytännössä ilmenee? Tiputtaako henkilö housut nilkkoihin vai vetäsee vetskarin huihai ?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten tuota itsensäpaljastamista käytännössä ilmenee? Tiputtaako henkilö housut nilkkoihin vai vetäsee vetskarin huihai ?!

        tunnet näköjään "tekniikan"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten tuota itsensäpaljastamista käytännössä ilmenee? Tiputtaako henkilö housut nilkkoihin vai vetäsee vetskarin huihai ?!

        Kosteissa illanistujaisissa saattoi Alvar Aalto ilmestyä vessasta, sepalukset auki ja .... näkyvissä.

        Tästä kertoi Göran Shildt, Daphne kirjassaan :)

        Kol kot


    • Anonyymi

      Kerron sinulle salaisuuden mikäli lupaat ettet kerro tätä kellekään. En käytä alkoholiin yhtään rahaa koko vuonna. En juo alkoholia lainkaan. Oliko yllätys suomalaisen suusta?

      • Kiitos suosituksesta Nobel palkitun Kazuo Ishiguron "Surullinen pianonsoittaja" teokselle.
        E-kirjana se on nyt ladattuna kirjastossani, ajattelin ihan joululukemisena lahjoittaa sen itselleni ☆

        Ei ole tullut koskaan mieleeni verrata kirjallisuuden hankintoja alkoholimenoihin, ne kun ovat itselläni menoeristä niitä pienempiä.
        PS. Onneksi tuo uusi kirjani on yli 600 sivuinen, jos en malta odottaa ihan Jouluun ? 🤔


      • sini.s kirjoitti:

        Kiitos suosituksesta Nobel palkitun Kazuo Ishiguron "Surullinen pianonsoittaja" teokselle.
        E-kirjana se on nyt ladattuna kirjastossani, ajattelin ihan joululukemisena lahjoittaa sen itselleni ☆

        Ei ole tullut koskaan mieleeni verrata kirjallisuuden hankintoja alkoholimenoihin, ne kun ovat itselläni menoeristä niitä pienempiä.
        PS. Onneksi tuo uusi kirjani on yli 600 sivuinen, jos en malta odottaa ihan Jouluun ? 🤔

        Daphnen purjehdukset Välimerellä ja Niilillä ovat kiehtovaa luettavaa, sellaista matkantekoa ja sukellusta paikallisiin kulttuureihin , mihin ei enää ole paluuta. Minulla on hyllyssä teos Aurinkolaiva, uusi painos, jossa on myös kiinnostava esipuhe. Teos on omistettu matkatovereille : Monalle, Idrisille, Alvarille, Juanille, Mairelle ja Åkelle. Kirjan alkupuolella on kuva unisen näköisestä pörröpäästä, Alvarista kurkistamassaDaphnen peräkajuutasta. Alvar Aalto suunnitteli Schildtin pariskunnalle Villa Skeppetin Tammisaareen, Göran Schildt kirjoitti Aallon kolmiosaisen elämäkerran.

        Nyt minulla on luettavana kirjaston lukupiirin joulukuun kirja , vuonna 2017 Nobel-palkitun Kazuo Ishiguron teos Ole luonani aina. Kirja kertoo nuorten elämästä ja vaikeista ihmissuhteista vanhassa englantilaisessa sisäoppilaitoksessa, luokitellaan scifiksi ja dystoniaksi. Kirjasta on tehty elokuvakin.


      • Anonyymi
        Ramoona kirjoitti:

        Daphnen purjehdukset Välimerellä ja Niilillä ovat kiehtovaa luettavaa, sellaista matkantekoa ja sukellusta paikallisiin kulttuureihin , mihin ei enää ole paluuta. Minulla on hyllyssä teos Aurinkolaiva, uusi painos, jossa on myös kiinnostava esipuhe. Teos on omistettu matkatovereille : Monalle, Idrisille, Alvarille, Juanille, Mairelle ja Åkelle. Kirjan alkupuolella on kuva unisen näköisestä pörröpäästä, Alvarista kurkistamassaDaphnen peräkajuutasta. Alvar Aalto suunnitteli Schildtin pariskunnalle Villa Skeppetin Tammisaareen, Göran Schildt kirjoitti Aallon kolmiosaisen elämäkerran.

        Nyt minulla on luettavana kirjaston lukupiirin joulukuun kirja , vuonna 2017 Nobel-palkitun Kazuo Ishiguron teos Ole luonani aina. Kirja kertoo nuorten elämästä ja vaikeista ihmissuhteista vanhassa englantilaisessa sisäoppilaitoksessa, luokitellaan scifiksi ja dystoniaksi. Kirjasta on tehty elokuvakin.

        Minäkin olen seilannut Niilillä, juonut Niilin vettäkin, joku voi sanoa, sen kyllä huomaa :)

        Kol kot


      • Anonyymi

        Minä en käytä myöskään lainkaan alkoholia. Ruotsin laivoilla alkoholi kuuluu ruuan hintaan hanasta niin en sielläkään juo maidon lisäksi kuin vettä. Minulle toki voi tarjota illanistujaisissa tai muualla alkoholia, mutta kieltäydyn ja sitä kieltäytymistä ei tarvitse ottaa loukkauksena.


    • Anonyymi

      Yhden käytetyn kirjan olen tänä vuonna ostanut Huutonetista hintaan 7€ toimitusmaksu

      Kirja on Fiatin Korjausopas. Siis tämä kova kantinen kirja/opas on matkailu-autolleni,
      sivuja on noin 200-250.
      Kirja on käännös saksalaisesta vastaavasta korjausoppaasta, kääntäjänä on näemmä toiminut Esko Mauno .

      • Anonyymi

        Meillä hyllyssä melkoinen pino korjausoppaita. Joka autoon ja traktoriin....ym, tullut hommattua korjausopas, säästävät aikaa ja vaivaa kun itse korjaa...tietää paremmin mitä tekee tai ei tee :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä hyllyssä melkoinen pino korjausoppaita. Joka autoon ja traktoriin....ym, tullut hommattua korjausopas, säästävät aikaa ja vaivaa kun itse korjaa...tietää paremmin mitä tekee tai ei tee :)

        Joo kyllä noi oppaat on hyviä mikäli niitä vaan olisi.

        Tätä digiboksi opasta ei ollut suomeksi, niin tein sen sitten ihan ite kaverille joka osti kyseisen boksin .. ;))

        http://aijaa.com/JSCXvA


    • Verrattuna alkoholinkäyttöön?
      En käytä juuri lainkaan alkoholia. Kirjoja lataan tablettiin noin kerran viikossa, useamminkin riippuen sivujen määrästä.
      Nyt olen alkanut käyttämään myös paikallista kirjastoa niin ei tarvi aina olla ostamassa uutta.

      • Anonyymi

        Kirjastossa kannattaa käydä. Miksi ostaa kirjan, lukee sen ja sitten täyttää sillä kaappejaan. Kirjojen kerääminen ei ole mitenkään järkevää, koska niillä ei ole sellaista arvoa kuitenkaan ja jos haluaa lukea joskus uudestaan ko kirjan, niin sen voi lainata sitten jälleen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kirjastossa kannattaa käydä. Miksi ostaa kirjan, lukee sen ja sitten täyttää sillä kaappejaan. Kirjojen kerääminen ei ole mitenkään järkevää, koska niillä ei ole sellaista arvoa kuitenkaan ja jos haluaa lukea joskus uudestaan ko kirjan, niin sen voi lainata sitten jälleen.

        Luen käytännössä melkein vain e-kirjoja jotka lataan tabletille yön tunteina kun edellinen kirja loppuu. Maksaahan ne, mutta ovat kuitenkin edullisempia kuin paperikirjat. Nyt olen kuitenkin tietoinen siitä että voin lainata e-kirjoja kirjastostakin. Luen usein kirjoja uudelleen jos olen pitänyt niistä.


    • Lui juuri tuon Teemu Keskisarjan, Vihreän kullan kirous.
      Pidin hänen kirjoitustyylistään ja asioiden kuvauksestaan.

      • Anonyymi

        Teemu Keskisarja on yksi minunkin suosikeistani. Hänellä on mukaansatempaava tyyli,
        teksti on "elävää". Luen parast'aikaa ihan toisentyyppistä.
        Hänninen-Liskin kirjaa "Keskustan Valtakunta", nappasin vinkin tältä palstalta.
        Aika intresantti kirja...hmh...


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      2
      1173
    Aihe