Koiran haukkumisongelma

Anonyymi

8kk ikäinen labbis haukkuu melkein kokoajan, ongelma se on varsinkin aamulla kun herättää muut haukunnnalla, olen ymmärtänyt että haluaa sillä huomiota, ollaan yritetty olla huomioimatta mitenkään mutta ei auta ja aamuisin se on pakko viedä muulle ettei herätä kaikkia. Miten voisi opettaa lopettamaan käskystä haukkumisen? Ei onnistu millään namipaloilla tai huomion suuntaamisella muualle yritetty on. Hauku esto pantaa en ole kokeillut, ne ilmeisesti ei suositeltuja.

9

<50

Vastaukset

 • Siis itse ainakin olen lukenut siitä. Eli siis ensin sinun pitää opettaa koira haukkumaan käskystä, minkä jälkeen voit siirtyä hiljentämiseen käskystä.

  • YouTubesta löytyy joitain hyviä koirankouluttajia, jotka kouluttaa muiden koiria. Niistä voi ottaa mallia .


 • Itse aiheutettu ongelma. Tajuat itsekin, että koira hakee huomiota, mutta heti seuraavaksi kerrot, millä kaikilla tavoin sille sitä on sitten annettu. On annettu namia ja suunnattu huomiota muuanne jne. Ihmekös tuo, että koira on oppinut huutamaan. Sillähän saa jonkun kätevästi ylös jopa nameja antamaan.

 • Joo aamulla se ei valitettavasti onnistu että saa yhtään haukkua ettei herätä muita sen takia on jouduttu sitä huomiota jotenkin antamaan. Vinkkejä miten opettaisi ensin haukkumaan ja sitten käskystä lopettamaan?

  • Koska se haukkuminen ei käy, niin koiraa KIELLETÄÄN eikä tehdä kuten se haluaa. Vihoviimeinen moka! Mitä varten koira pitää olla, jos se vetelee omistajia kuin pässejä narussa? Oma koira pitää olla sen verran hallussa joka tilanteessa, että se uskoo kieltämistä. Teidän ongelma EI siis ole haukkuminen, vaan se, ettette ole opettaneet koiraa tottelemaan tippaakaan, jolloin koira on perheen pää ja kertoo, milloin palvelijat joutuvat nousemaan sitä viihdyttämään. Kielto on ENSIMMÄINEN koiralle jo pentuaikana opetettava asia. Jollet tiedä, miten kielto koiralle opetetaan, niin harkitse koirasta luopumista tai vähintään kouluttajan puoleen kääntymistä. Maksettu kouluttaja voi oikein kädestä pitäen näyttää, miten koira opetetaan tavoille.


 • Koiran hiljaa olemisen voit opettaa sanomalla koiralle sen haukkuessa tiukasti "Riittää" ja palkkaa koira kun se on ollut kolme-viisi sekuntia hiljaa. Pitkitä aikaa niin paljon kuin pystyt. Varo ettet odota hiljaa olemista liian pitkään , niin että koira ehtii haukahtaa ennen palkkaamista. Kannattaa opettaa tätä erillisissä koulutushetkissä eikä vasta aamulla kun ongelmatilanne on pahin. Kannattaa myös aktivoida koiraa paljon liikunnallisesti ja älyllisesti, monesti ylimääräinen energia purkautuu haukkumisena.

  • Ai niin ja tuota metodia voi käyttää ihan ilman käskysanaakin jos se ei tunnu toimivan, eli odottaa vaan että koira on hiljaa ja palkkaa siitä. Myöhemmin voi yrittää yhdistää erikseen käskysanan "Riittää"


 • Jollain pannalla, joka suihkii tai tärisee voisi kokeilla saada apua,ei naapurit tuota kestä eikä tarvitsekkaan.

  • Niin, ja tuo tietysti kaiken muun, liikunnan ja virikkeellistämisen apuna, mikäli muu ei toimi.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  174
  3441
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1013