Hyvä fantasiakirjan loppu?

Anonyymi

Kirjoitan fantasiakirjasarjaa, joka on edennyt viimeiseen osaansa. Suunnittelen lähettäväni kokonaisuuden kustantajalle vasta kun olen saanut tämän viimeisen osan valmiiksi.

Minulla on toki selkeä ajatus siitä, miten olen ajatellut tarinan juonellisesti päättyvän. Kaipaisin kuitenkin ajatuksia siitä, missä muodossa loppu kannattaisi toteuttaa.

Onko mielestänne parempi jättää jotain lopetuksesta auki ja lukijan oman tulkinnan varaan? Toisin sanoen katkaista tarina loppukliimaksin jälkeen ja jättää henkilöhahmojen lopulliset kohtalot arvailujen varaan.

Vai kaipaako lukija esimerkiksi pitkän epilogin muodossa enemmän selittelyä siitä, mitä tapahtui loppukohtauksen jälkeen (klassista kuka päätyi yhteen kenenkin kanssa -juttua)? Tällainen lopetus tuntuu omasta mielestäni vähän latistavalta.

1

<50

  Vastaukset

  • kukin tavallaan, mutta itse tykkään selkeistä lopuista joissa sanotaan minne päähenkilöt seikkailuidensa jälkeen päätyivät

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maskisuositus tulee tällä viikolla

   Alatko käyttämään maskia kun liikut julkisilla paikoilla? Kyseessä on siis suositus, ei pakko.
   Maailman menoa
   170
   2410
  2. Sofia on 2 viikkoa Hangossa Stefun kanssa

   Kertoi ig. Mihis Isbe? Martina ei tytöstä huolehdi. Isbe ollut vain Hangossa Stefun suvulla. Vai hoitaako myös Sofia Isbeä Hangossa? Maralla ei ole
   Kotimaiset julkkisjuorut
   215
   2317
  3. Torppa sairaalaan

   Kas kas..oliko ullatus, että taas tapahtuu..
   54
   1109