Liikennesäännöt

Anonyymi

Lapsi on parivuotiaasta saakka kasvatettava kulkemaan oikein liikenteessä. Vain lapsi itse pystyy suojelemaan itsensä, sillä lyhyt lapsi on miltei näkymätön autojen keskellä.
Suojatien ylittämisestä on puhuttava joka kerran, kun mennään kadun yli. Miten mennään? Katsotaan, tuleeko autoja. Ei juosta. Pysähdytään kadun reunaan. Kiire ei saa olla, Ikinä ohi pysäkille tuleva raitiovaunu ei saa olla tärkeämpi kuin lapsen turvallisuus.
Vihreä valo. Vihreä jalankulkijavalo. Pysähtynyt auto suojatien edessä. AINA on katsottava vasemmalle, tuleeko sieltä joku täyttä vauhtia.
Polkupyörä talutetaan kadun yli. Päätäpahkaa jalankulkijavaloa vasten ajaminen on hengenvaarallista.
Miksi tätä ei ole iskostettu joka lapsen mieleen? Kun tästä aina ja aina puhuu, lapsi alkaa käyttäytyä vaistomaisesti oikein. Hän osaa pysähtyä. hän osaa katsoa.
osaavatko aikuiset?
Muistan takavuosina lapsen, jota äiti raahasi kadun yli päin punaista. Lapsi itki ja jarrutti. Äiti riehaantui ja huusi: Tule nyt, vai haluatko jäädä auton alle!

Se se oli liikennekasvatusta!

2

<50

Vastaukset

  • Ilmeisesti palstalla ei ole kiinnostusta keskustella lasten liikennekasvatuksesta ja koulutiestä.
    Mitäpä keskustelemista siinä onkaan, Jos alle jääpi, niin sanotaan, ettei katsonut eteensä.

  • Liikennesäännöt ovat turhia. Jeesus pitää kyllä huolen omistaan. Usko Jeesukseen, niin voit huoleti kävellä päin punaista.

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.