Ulosotto ja perintö

Anonyymi

Minulla on velkaa ulosotossa ja lähiaikoina on tulossa pieni perintö. Sen ymmärrän että se menee ulosottoon, mutta kuulin että tämä asia ilmoitetaan perunkirjoituksen tekijälle. Pitääkö tämä paikkaansa? Tietääkseni sen ilmoittaminen että henkilö on ulosotossa, on vaitiolovelvollisuuden piirissä. Siskoni siis saisi tätä kautta tietoonsa mun vuosien takaiset ongelmat? Onko mitään keinoa välttyä tältä ilmoitukselta?

27

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos et halua, että että perittävän perintö haaskataan pikavippirästeihisi, voit aina luopua koko perinnöstä, jolloin ulosotto ei pääse siihen käsiksi.

      "Pätevän perinnöstä luopumisen voit tehdä, kun et ole mitenkään ryhtynyt perintöön eli määrännyt siitä tai ottanut sitä osaksikaan vastaan. Luopumisilmoitus tulee tehdä ajoissa. Pelkkä perunkirjoitukseen osallistuminen ei ole perintöön ryhtymistä, eikä siis estä tehokasta luopumista.

      Jotta perinnöstä luopuminen olisi tehokas, on se tehtävä määrämuotoisesti ja rekisteröitävä maistraattiin.

      Mikäli ulosottomies vaanii ovella, on rekisteröiminen tullut suorittaa ennen pesäosuuden ulosmittausta. Käytännössä luopuminen kannattaisi tehdä siis melko heti perittävän kuoleman jälkeen.

      Luopumisilmoituksen tulee olla täydellinen, jotta siitä ei aiheuisi epätoivottuja vero- tai ulosottoseuraamuksia. Tämän vuoksi luopumisilmoituksessa ei määritellä kenen hyväksi se tehdään, vaan luopuminen tapahtuu aina lakimääräisten perillisten hyväksi automaattisesti. Esimerkiksi vanhemman luopuessa perinnöstä hänen lapsensa tulevat hänen sijaansa. Jos omia lapsia ei ole, tulevat luopujan sijaan hänen sisaruksensa.

      Luopumisilmoitus on tehtävä kirjallisesti perinteisellä tavalla ja siihen tarvitaan kaksi todistajaa eli sitä ei voi tehdä sähköisesti tai sähköpostilla."

      https://diylakipalvelu.fi/perinnostaluopumisilmoitus

      • Anonyymi

        Kiitos vastauksesta, joka ei vastannut siihen mitä kysyin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta, joka ei vastannut siihen mitä kysyin.

        Ei sinun veloistasi tarvitse mitään kertoa, ne ovat oma asiasi. Mutta kun perintö tulee tilille, ole aamulla liikkeellä nostamassa louvot seinästä!
        Jos perään kyselee niin sano että kavereitten kanssa ryyppäsitte ja se siitä.
        Puolensa tulee pitää.


      • Anonyymi

        Minulle ei ole mikään ongelma laittaa joka senttiä perinnöstä ulosottoon. Haluaisin vain tietää ilmoittaako ulosotto perunkirjoituksen tekijälle minun olevan ulosotossa, ja voinko tältä ilmoitukselta välttyä.


      • Anonyymi

        Kumma että olet yleensä joutunut ulosottoon. Olet näköjään sen verran eri kaliiperia kuin palstan vakiovenkulat.


      • Anonyymi

        Pari tyhmää päätöstä jokunen vuosi sitten ja tässä ollaan. Muuten elämä järjestyksessä, aina ollut. Tätä palstaa lukeneena tuntuu venkuloiden lisäksi olevan niitä joista on mukavaa potkia maassa makaavaa. Ulosotto miehestä ei ole apua ollut, päinvastoin, hän on tehnyt kaikkensa pitkittääkseen velkojani, ja kieltäytynyt maksuvapaista kuukausista, ja maksoin ulosottomaksuakin 3 vuotta. Vasta valitus esimiehelle auttoi maksuvapaan kuukauden saamiseen ja ulosottomaksun poistamiseen, mutta mitään hyvitystä en saanut.

        Onko ainoa keino kieltäytyä perinnöstä, jos en halua siskoni tietävän ulosotostani? Siskoni tulee perunkirjoituksen tekemään.


      • Anonyymi

        En ole huomannut, että maassa makaavia olisi potkittu. Välillä vinoiltu venkuloille, ei muuta.


    • Anonyymi

      Kyllä perunkirjoituksen tekijä saa ilman muuta tiedon sinun ulosottovelastasi.
      Kuka tahansa voi kysellä kenen tahansa ulosottovelkoja voudilta, niin sanoo laki.
      Ja perinnön ollessa kyseessä, vouti saa siitä ennen pitkää tiedon ja pistää maksukiellon pesänjakalle, jos ehtii ennen perinnön jakamista.

      • Anonyymi

        Ja tähän auttaa se jos kieltäydyn perinnöstä? Mistään isoista summista ei todellakaan puhuta siis, voisin hyvin jättää sen kokonaan siskolleni. Mitä tapahtuu jos vouti ei ehdi ennen perinnön jakamista? Voiko voudin kanssa sopia että maksat itse? Tosin mun voudin kanssa ei sovita yhtään mitään, mutta noin teoriassa?


    • Anonyymi

      "Esimerkiksi vanhemman luopuessa perinnöstä hänen lapsensa tulevat hänen sijaansa. Jos omia lapsia ei ole, tulevat luopujan sijaan hänen sisaruksensa."

      Ei tule,vain rintaperilliset ovat sijaantuloasemassa jos luovutaan ehdoitta perinnöstä.
      Jos luopujaperillisellä ei ole lapsia,luovuttu osuus palautuu kuolinpesään ja sitä kautta muille perillisille.

    • Anonyymi

      Jos itselläni olisi velkaa ulosotossa ja perintö tulossa, antaisin asian olla ja katsoisin, mitä tapahtuu.

      Lain mukaanhan tuon pitäisi mennä ja, jos ei mennyt, niin sitten vasta reagoisin. Miksi siisi etukäteen stressaamaan?

    • Anonyymi

      Ilmeisesti kenelläkään ei siis ole tietoa asiasta. Koitan kysellä muualta.

    • Anonyymi

      Eiköhän se osuus pesästä ole jo ulosmitattu, eli aloittaja stressaa nyt aivan turhasta.

      Ulosottorekisteri on lisäksi täysin julkinen, eli mitään salassapidettävää ei ole.

      • Anonyymi

        Ei ole. Ja siskollani ei ole mitään syytä käydä muuten kyselemässä olenko minä ulosotossa.


      • Anonyymi

        Ehkä siskosi on myös ulosotossa ja pelkää mitä sinä sanoisit jos saisit tietää.


      • Anonyymi

        Tiedän ettei hän ole ulosotossa! Hän juuri sai pankista lainan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä siskosi on myös ulosotossa ja pelkää mitä sinä sanoisit jos saisit tietää.

        Puoli miljoonaa suomalaista on ulosotossa. Kaikki siis tuntevat jonkun. Eikä ole häpeä.


      • Anonyymi

        Vai ei ole häpeä? Ylivelkaantuminen on typerää ja lapsellista. Toki ulosottokin on parempi kuin horjuvan tulitikkutalon pystyssä pitäminen uusilla lainoilla.


    • Anonyymi

      Ulosotto ei ole minkään vaitiolovelvollisuuden piirissä. Voit käydä kysymässä kenen tahansa tietoja ulosottovirastosta jos niin kovasti kiinnostaa.

      Kyllä tuo tulee tietoon että ulosotto on mukana pesässä. Voit toki ennen perukirjoitusta luopua perinnöstäsi mutta ei tuo välttämättä estä sitä että ulosotto ehtii asian tiimoilta kuolinpesää lähestyä.
      Mutta mitä sitten? Saat velkoja lyhennettyä. Ei tuo mikään hävettävä asia ole, kaikki mokaa joskus. Ainoastaan silloin voi tulla pesän kesken kurja tilanne jos perittäväksi tulee esim kesämökki tms jota ei olla muuttamassa rahaksi. Ulosottohan haluaa sen sinun osuuden mökistä rahana....

      • Anonyymi

        Perintö on rahana. Ei se vielä että siskoni saa asian tietää, mutta sitä kautta myös puoli sukua ja useampi ystävistäni. Siskoni kun on toivoton lörppö.


    • Anonyymi

      Voinko muuten luopua perinnöstä kirjeitse? Vai pitääkö olla maistraatissa paikan päällä? En asu Suomessa joten se olisi hieman hankalaa.

    • Anonyymi

      Luopumisen muotovaatimus on kirjallinen eli paperille luopumisilmoitus joka toimitetaan muille pesän osakkaille ja se liitetään myös perukirjaan,maistraattiin EI ole pakko luopumisilmoitusta tallettaa. Maistraatti on lähinnä sitä varten että jos luopujaperillisellä on ulosottovelkaa niin hän voi välttää ulosoton jos tallettaa luopumisilmoituksen maistraattiin.Sikälimikäli luopujaperillinen on nopeampi kuin ulosottomies,suhteessa maksukieltoon/perinnöstä luopumiseen.
      Tokihan voit asian hoitaa kirjeellä,mieluusti kirjallisena kirjeenä.Anna vielä valtakirja jollekkin joka edustaa sua perukirjoituksissa niin hän sitten toimittaa luopumisilmoituksen perukirjan liitteeksi.

      • Anonyymi

        Kiitos tiedoista, lähetän kirjeen maistraattiin ja sisaruksilleni, sekä valtakirjan siskolleni.


    • Anonyymi

      Perin asunnon ja rahaa. Perunkirjoituksesta asunnon myyntiin meni puolisen vuotta, eikä ulosotto sinä aikana kerinnyt tietää asiasta mitään.

      • Anonyymi

        Hyvä homma. Toivottavasti rahat on jo jemmattu ulosoton ulottumattomiin.


      • Anonyymi

        Tuskin rahojen jemmaamista pystyy tekemään ilman rikossyytettä. Sitä paitsi velkoja voi nostaa tuomioistuimessa kanteen velallista vastaan ja vaatia ulosottoperusteen määräajan jatkamista. Tuomioistuin voi määrätä määräajan jatkumaan 10 vuotta laskettuna alkuperäisen määräajan päättymisestä tai saatavan lopullisesta vanhentumisesta velan vanhentumisesta annetun lain 13 a §:n nojalla riippuen siitä, kumpi näistä ajankohdista on aikaisempi.

        "Edellytyksenä jatkamiselle on, että velallinen on olennaisesti vaikeuttanut velkojan maksunsaantia siten, että hän on: (19.12.2014/1125)

        1) kätkenyt tai lahjoittanut omaisuuttaan;

        2) lisännyt perusteettomasti velkojensa määrää;

        3) salannut tietoja tai antanut vääriä tai harhaanjohtavia tietoja taloudellisesta asemastaan konkurssissa, ulosotossa, yksityishenkilön velkajärjestelymenettelyssä tai yrityssaneerausmenettelyssä; taikka

        4) muilla vastaavilla, selvästi sopimattomilla toimilla järjestellyt taloudellista asemaansa velkojien vahingoksi.

        Ulosottoperusteen määräaikaa ei kuitenkaan saa jatkaa, jos sitä voidaan pitää velallisen kannalta kohtuuttomana.

        Kanne ulosottoperusteen määräajan jatkamisesta on nostettava viimeistään kahden vuoden kuluttua alkuperäisen määräajan päättymisestä taikka saatavan lopullisesta vanhentumisesta velan vanhentumisesta annetun lain 13 a §:n nojalla riippuen siitä, kumpi näistä ajankohdista on aikaisempi. (19.12.2014/1125)"

        https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070705#L2P26

        Lisäksi rikoslaissa on omat pykälänsä velallisen epärehellisyydelle ja törkeälle epärehellisyydelle https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L39P1


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskin rahojen jemmaamista pystyy tekemään ilman rikossyytettä. Sitä paitsi velkoja voi nostaa tuomioistuimessa kanteen velallista vastaan ja vaatia ulosottoperusteen määräajan jatkamista. Tuomioistuin voi määrätä määräajan jatkumaan 10 vuotta laskettuna alkuperäisen määräajan päättymisestä tai saatavan lopullisesta vanhentumisesta velan vanhentumisesta annetun lain 13 a §:n nojalla riippuen siitä, kumpi näistä ajankohdista on aikaisempi.

        "Edellytyksenä jatkamiselle on, että velallinen on olennaisesti vaikeuttanut velkojan maksunsaantia siten, että hän on: (19.12.2014/1125)

        1) kätkenyt tai lahjoittanut omaisuuttaan;

        2) lisännyt perusteettomasti velkojensa määrää;

        3) salannut tietoja tai antanut vääriä tai harhaanjohtavia tietoja taloudellisesta asemastaan konkurssissa, ulosotossa, yksityishenkilön velkajärjestelymenettelyssä tai yrityssaneerausmenettelyssä; taikka

        4) muilla vastaavilla, selvästi sopimattomilla toimilla järjestellyt taloudellista asemaansa velkojien vahingoksi.

        Ulosottoperusteen määräaikaa ei kuitenkaan saa jatkaa, jos sitä voidaan pitää velallisen kannalta kohtuuttomana.

        Kanne ulosottoperusteen määräajan jatkamisesta on nostettava viimeistään kahden vuoden kuluttua alkuperäisen määräajan päättymisestä taikka saatavan lopullisesta vanhentumisesta velan vanhentumisesta annetun lain 13 a §:n nojalla riippuen siitä, kumpi näistä ajankohdista on aikaisempi. (19.12.2014/1125)"

        https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070705#L2P26

        Lisäksi rikoslaissa on omat pykälänsä velallisen epärehellisyydelle ja törkeälle epärehellisyydelle https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L39P1

        No, tässä minun tapauksessa ei tarvinnut rahoja alkaa jemmailemaan. Soitin pari kuukautta asunnon myynnin jälkeen ulosottoon ja kerroin maksavani velan pois jota ei ollut jäljellä kuin parisen tonnia. Itseasiassa kävi niin, että eivät millään meinanneet uskoa, että maksan velan sovinnolla pois. Väittivät, että kusetan kun pyysin lähettämään maksutiedot. Eivät taineet tietää silloinkaan, että olen saanut perinnön.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2466
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      60
      1368
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1156
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1123
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1101
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe