Santo Domingo, millainen paikka?

Ramona

Olemme lähdössä piakkoin Santo Domingoon ja täällä palstalla ei ko. kaupungista tunnu olevan mitään kommentteja, vaikka on sentään pääkaupunki.

Eli oletteko käyneet, mitä tykkäsitte, mitä paikkoja suosittelisitte? Entä mistä löytyy parhaat rannat (ehkä ne vähän rauhallisemmat kiinnostaa enemmän)? Viihdyittekö ihan itse kaupungissa vai kannattaako ennemmin lähteä kiertelemään saarta? Suhtaudun retkiin vähän epäillen, mutta olisiko niissä joku *must* joka olisi ehdottomasti kokemisen arvoinen?

Tahtoo kyllä löhötä palmun alla ja vähän nautiskella hotellin ylellisyydestäkin, mutta kiinnostaa myös kovasti nähdä paikallista elämää ja tavata ihmisiä eli ei ole aikomus lukkiutua hotelliin ;)

6

1909

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hessu

      Heippa Ramona!

      Viestistäsi ei käynyt ilmi kovinkaan paljon aikeistanne. Oletteko menossa omatoimimatkalle vai jonkun matkatoimiston järjestämälle reissulle? Minkälainen on espanjankielen osaamisenne? Kerronkin siis aivan yleisesti paikasta.

      Santo Domingo on uuden maailman ensimmäinen pääkaupunki. Se on siis hyvin historiallinen paikka. Kaupungin asukasluku on yli kolme miljoonaa ja pinta-ala on n. 250 neliökilometriä, joten kyseessä on todellinen suurkaupunki.

      Kaupungissa on suunnaton määrä ravintoloita ja ostospaikkoja, joten se on myös shoppailijan unelma varsinkin jos hallitsee espanjaa ja pystyy tinkaamaan hintoja.

      Liikenne on paikoin kaoottinen, joten varovaisuus ja huolellisuus kaupungilla liikuttaessa on syytä pitää mielessä. Ruuhkissa on syytä pitää huolta myös omaisuudestaan, sillä suurkaupunkien ikävät, rikolliset lieveilmiöt ovat tuttuja myös Santo Domingossa. Pääsääntöisesti paikalliset ihmiset ovat aivan ihania, ystävällisiä ja auttavaisia.

      Kaupunkiin tutustuminen kannattaa aloittaa sen historiallisesta osasta (Colonial Zone). Alueella on hyvin säilyneitä 1500- luvun alussa valmistuneita rakennuksia. Tunnetuimpia ehkä Alcazar de Colon 1510 Columbuksen perheen asunnoksi valmistunut palatsi, joka toimi sittemmin Kolumbuksen Diego- veljen asuntona. Rakennukseen ja sen alkuperäiseen kalustukseen pääsee tutustumaan pientä korvausta vastaan päivisin klo. 9 ja 17 välillä. Muita historiallisia kohteita ovat Katedraali La Primada de America, joka on uuden maailman ensimmäinen kirkko sekä Museo de las Casas Reales, josta saa erinomaisen käsityksesn siirtomaavallan aikaisesta elämänmenosta saarella. Museossa on myös maalauskoulu ja taide-elokuvaesityksiä lapsille. Jotkut vanhemmat jättävätkin lapsensa "päivähoitoon" harrastusten pariin muutamaksi tunniksi, asioidessaan kaupungilla. Kaupungissa sijaitsee myös uuden maailman ensimmäinen linnoitus Fortaleza Ozama. Väärinkäsityksen välttämiseksi todettakoon,että paikka on saanut nimensä Rio Ozama joesta. Linnake rakennettiin aikoinaan suojaamaan kaupunkia brittiläisiltä merirosvoilta.

      Historiallisia kohteita kaupungista löytyy toki muitakin yllin kyllin, joten pelkästään niihin tutustumiseen saisi aikaa kulumaan kuukausia, jopa vuosia. Vinkkinä voisin kertoa, että noihin paikkoihin pääsee tutustumaan pääsääntöisesti klo 9-17 välisenä aikana ja eteenkin kirkollisiin kohteisiin vaaditaan asiallista pukeutumista. Shortseissa ja lenkkareissa niihin ei päästetä.

      Uudempaa arkkitehtuuria kaupungissa edustaakin sitten valtaisa Faro a Colon. Kolumbuksen monumentiksi rakennettu majakka, johon kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa. Illan pimentyessä valtaisat valonheittimet maalaavat paikan ylle tummalle taivaalle ristin, joka näkyy kaupungin yllä kauas.

      Kaikki paikalliset eivät suinkaan rakasta Kolumbusta, pikemminkin päinvastoin, olihan juuri hänen toimintansa seurausta se, että lähes koko saaren alkuperäisväestö Taino- intiaanit tapettiin siirtomaaisäntien toimesta sukupuuttoon 1500- luvulla. Nuo iloiset ja onnelliset, oman korkean kulttuurinsa luoneet velikullat kuolivat maaorjina ja raskaissa kaivostöissä pääasiassa fyysiseen rasitukseen ja eurooppalaisten levittämiin kulkutauteihin.

      Muita nähtävyyksiä ovat mm. lapsillekin hyvin soveltuvat:
      Jardinia Botanica, kasvitieteellinen puutarha, jossa saa hyvän läpileikkauksen tropiikin monimuotoiseen kasvikuntaan. Tutustumiseen saa helposti kulumaan koko päivän. Paikka sijaitsee kaupungin pohjoisosassa. Sekä Aquarium, joka on valtaisa meren eläimien täyttämä akvaariokompleksi. Lasialtaissa uiskentelee yli 3000 eläinyksilöä, jotka edustavat yli kahtasataa karibialaista merieläinlajia. Joukossa on muutamia hulppean kokoisia haikalojakin.

      Edellisten lisäksi kaupungista löytyy vielä mm. eläinpuisto ja tippukiviluola, joissa en ole henkilökohtaisesti ehtinyt vierailla.

      Monille, turistiretkillä Santo Domingoon tutustuneille, on shoppailupaikkana tullut tutuksi lähellä Colonial Zonea sijaitseva kadunpätkä, joka on nimeltään El Conde. Kyseisen kadun varrella on runsaasti kauppoja ja erikoisliikkeitä sekä ravintoloita moneen makuun. Tinkiminen kuuluu asiaan ja se myös useimmiten palkitaan keventynein hinnoin. Itse en ole onnistunut El Condelta kuitenkaan tekemään edullisia ostoksia, mikä tietysti johtuu tuosta turismin läsnäolosta. Olenkin suorittanut ostokseni kaupungin keskustassa sijaitsevan aukion (Plaza Criolla) ympäristöstä. Siellä on runsaasti tavarataloja ja pieniä erikoisliikkeitä, joissa myydään normaalien merkkituotteiden lisäksi paikallisia koruja (meripihka, larimaar), sikaareja sekä posliinia ja puuveistoksia yms. Alue on paikallisten shoppailupaikka, joten hintataso on myöskin edullinen.

      Santo Domingon uimarantoja en ole koskaan tullut katsastaneeksi. Uimiseni on rajoittunut pääasiassa hotellien altaille. Satamassa olen käynyt ihmettelemässä joskus Wärtsilän rakentamaa valtaisaa ponttoonidieselvoimalaa, joka tuottaa sähköä kaupunkiin muhkeasti sauhuten.

      Noin kolmenkymmenen kilometrin päässä kaupungista rannikkoa itään on paikka nimeltä Boca Chica, jossa sijaitsevat upeat suojaisat hiekkarannat. Suosittelenkin lämpimästi löhöilypäivän viettoa tuossa Karibianmereen rajautuvassa rantaparatiisissa.

      Liikkuminen Santo Domingossa on helppoa tinkaamalla taksi etukäteen tai sitten käyttämällä busseja. Busseilla pääsee kätevästi ja edullisesti kaikkialle saarella. Paikallisia bussifirmoja ovat Caribe Tour, Metro ja Terrabus. Jälkimmäisen bussit operoivat aiemmin mainitsemani Plaza Criollan laidalta kaikkialle saarella.

      Toivottavasti saitte nyt vähän tiedojyviä matkaanne varten. Toivotan aurinkoisia lomapäiviä Karibialla.

      • Ramona

        Kiitos perusteellisesta vastauksestasi, siitä sai montaa hyvää vinkkiä :) Matkalle lähdetään ihan aikuisvoimin ja majapaikkamme on juuri Colonial Zonella. AI:ta emme ainakaan näin etukäteen ottaneet, ettei tulisi jumahdettua hotellille.

        Paikkoja on tarkoitus kierrellä katselemassa, mutta nähtävyydet varmaan valikoimme niin, että löytäisimme sieltä ne mahdollisimman aidot elämykset eikä menisi kaikki aika eestaas laukatessa. Myös ne valkohiekkaiset rannat on tarkoitus käydä katsastamassa ja muutenkin ehkä vähän karistaa kaupungin pölyjä jaloista jossain vaiheessa.

        Lähdemme nautiskelemaan, pitämään hauskaa ja tutustumaan avoimin mielin uuteen paikkaan ja kulttuuriin. Ja mukavat uudet tuttavuudethan on tietysti aina tervetulleita. Espanjaa olen lukenut pari vuotta, mutta se on luvattoman ruosteessa nykyään. Nähtäväksi jää paljonko siitä vielä on iloa!


      • Hessu
        Ramona kirjoitti:

        Kiitos perusteellisesta vastauksestasi, siitä sai montaa hyvää vinkkiä :) Matkalle lähdetään ihan aikuisvoimin ja majapaikkamme on juuri Colonial Zonella. AI:ta emme ainakaan näin etukäteen ottaneet, ettei tulisi jumahdettua hotellille.

        Paikkoja on tarkoitus kierrellä katselemassa, mutta nähtävyydet varmaan valikoimme niin, että löytäisimme sieltä ne mahdollisimman aidot elämykset eikä menisi kaikki aika eestaas laukatessa. Myös ne valkohiekkaiset rannat on tarkoitus käydä katsastamassa ja muutenkin ehkä vähän karistaa kaupungin pölyjä jaloista jossain vaiheessa.

        Lähdemme nautiskelemaan, pitämään hauskaa ja tutustumaan avoimin mielin uuteen paikkaan ja kulttuuriin. Ja mukavat uudet tuttavuudethan on tietysti aina tervetulleita. Espanjaa olen lukenut pari vuotta, mutta se on luvattoman ruosteessa nykyään. Nähtäväksi jää paljonko siitä vielä on iloa!

        Kiitos vaan viestistä. Tuolla mentaliteetilla tulette varmaan nauttimaan matkastanne täysin rinnoin.

        AI Santo Domingon kaltaisessa paikassa ei ole tarpeen. Kaupunki on tulvillaan ravintoloita ja baareja ja hintataso on varsin kohtuullinen, jos välttää turistipaikat.

        Kuvia Santo Domingosta ja Boca Chicasta sekä matkakertomuksia alueelta sekä karttoja löydätte nettiystäväni Hottiksen kotisivulta.

        Kirjoittelimme viime keväänä tuolla Soneraplazan matkalaukussa kokemuksiamme matkailusta Dominikaanisessa. Hakusanat Hessu, Hottis ja Tiina Plazan matkalaukun hakusanoiksi niin jutut löytynevät vielä.

        Hottiksen sivut löytyvät osoitteesta:
        www.philipsdigital.com/jussi/

        Hauskaa matkan odottelua!


    • Nina

      Santo Domingossa ei ole uimarantoja vaikka se Karibian rannalla onkin. Eli rantalomaa sieltä ei saa, mutta nähtävyyksiä kylläkin: Kolumbuksen majakka, Panteheon ja uuden mantereen eka katedraali on ihan kivoja käydä. Jos ostoksia haluat tehdä Santo Domingossa ni siel on Puerto Plataan verrattuna aika edullisia tuliaisia ym roinaa, varsinki jos on kiinteät hinnat ja myyjät on hapannaamoja jotka ei tyrkytä.

      • Ramona

        Domingosta juuri tultu ja vaikka kylmältä vähän tuntuukin, niin täällähän on tullut kevät sillä aikaa :-o

        Juup, ei tosiaan mikään rantakohde, mutta reilun 30 km päässä Boca Chicalla kyllä sai grillattua itsensä riittävän hyvin. Ihan hieno ranta, mutta kertakäynti riitti meille: varotoimista huolimatta suomalainen nahka paloi parissa tunnissa omiksi tarpeiksi ja kaupustelijat, letittäjät ja soittajat pyöri ympärillä kuin herhiläiset. Domingon kauppiaat eivät tosiaan olleet mitään noihin verrattuna! Siellä sisäänheittäjiä matkamuistokauppoihin toki oli ja kadullakin tavaraa tyrkytettiin, mutta hillitymmin.

        Hotellimme oli keskellä vanhaa kaupunkia, joten moni "must" paikka tuli nähtyä ihan etsimättä, mutta asioikseen ei nähtävyyksiä hirveästi kierrelty. Botanicossa käveleskeltiin, mutta paikka oli aika kuivassa kunnossa ja sinne olisi kannattanut varustautua picnic-henkeen jotta olisi jaksanut noilla helteillä kiertää. Tai tietty sillä junallakin olis päässy kierrokselle jos olis halunnut.

        Suurin osa ajasta kierreltiin kävellen kaupunkia ja aika paljon semmoisillakin alueilla, missä ei turistit yleensä liiku. Missään ei pelottanut kulkea, mutta ihan pahimmassa vilinässä toinen kulki vähän takana ja vahti reppua. Eniten kuitenkin tallattiin rauhallisia pikkukatuja, joissa ihmisä oli lähinnä ovensuissa istumassa. Järkkäri kourassakin kuljin melko huoletta, vain jollain vähän rähjäisemmällä alueella paikalliset itse sanoivat, että pistä kamera laukkuun.

        Mutta sähköt toimi koko ajan moitteettomasti, mitään vatsavaivoja ei saatu (ihan ne katuköökit kyllä jätettiin väliin, joskin ainoot lievät oireet matkaseuralaiseni saikin sitten Pizza Hutista), olut oli ihan yllättävän hyvää, kelit loistavat, huoneen ilmastointi autuaallinen eikä oikein mitään valittamista muutenkaan.

        Paremmalla espanjalla olis varmaan saanu vielä enemmän irti reissusta ja jossain paikoissa parempaa palvelua, mutta kyllä tästä ruosteisestakin oli apua =) Hieno reissu, kun tästä aikaerosta vielä toipuis...


      • taru
        Ramona kirjoitti:

        Domingosta juuri tultu ja vaikka kylmältä vähän tuntuukin, niin täällähän on tullut kevät sillä aikaa :-o

        Juup, ei tosiaan mikään rantakohde, mutta reilun 30 km päässä Boca Chicalla kyllä sai grillattua itsensä riittävän hyvin. Ihan hieno ranta, mutta kertakäynti riitti meille: varotoimista huolimatta suomalainen nahka paloi parissa tunnissa omiksi tarpeiksi ja kaupustelijat, letittäjät ja soittajat pyöri ympärillä kuin herhiläiset. Domingon kauppiaat eivät tosiaan olleet mitään noihin verrattuna! Siellä sisäänheittäjiä matkamuistokauppoihin toki oli ja kadullakin tavaraa tyrkytettiin, mutta hillitymmin.

        Hotellimme oli keskellä vanhaa kaupunkia, joten moni "must" paikka tuli nähtyä ihan etsimättä, mutta asioikseen ei nähtävyyksiä hirveästi kierrelty. Botanicossa käveleskeltiin, mutta paikka oli aika kuivassa kunnossa ja sinne olisi kannattanut varustautua picnic-henkeen jotta olisi jaksanut noilla helteillä kiertää. Tai tietty sillä junallakin olis päässy kierrokselle jos olis halunnut.

        Suurin osa ajasta kierreltiin kävellen kaupunkia ja aika paljon semmoisillakin alueilla, missä ei turistit yleensä liiku. Missään ei pelottanut kulkea, mutta ihan pahimmassa vilinässä toinen kulki vähän takana ja vahti reppua. Eniten kuitenkin tallattiin rauhallisia pikkukatuja, joissa ihmisä oli lähinnä ovensuissa istumassa. Järkkäri kourassakin kuljin melko huoletta, vain jollain vähän rähjäisemmällä alueella paikalliset itse sanoivat, että pistä kamera laukkuun.

        Mutta sähköt toimi koko ajan moitteettomasti, mitään vatsavaivoja ei saatu (ihan ne katuköökit kyllä jätettiin väliin, joskin ainoot lievät oireet matkaseuralaiseni saikin sitten Pizza Hutista), olut oli ihan yllättävän hyvää, kelit loistavat, huoneen ilmastointi autuaallinen eikä oikein mitään valittamista muutenkaan.

        Paremmalla espanjalla olis varmaan saanu vielä enemmän irti reissusta ja jossain paikoissa parempaa palvelua, mutta kyllä tästä ruosteisestakin oli apua =) Hieno reissu, kun tästä aikaerosta vielä toipuis...

        Palasin 1.4 Dominikaanisista ja kiva reissu! Caribia on mahtavan kaunis!
        Kävimme myös yhden päivän Domingossa.
        Olimme n.20km eteenpäin Boca Chicasta, Juan Dolio biitsillä ja se oli kiva paikka! Ilmat oli upeat ja rannalla joka päivä!! Kaupustelijat ja letittäjät yrittää ekana päivänä tyrkyttää krääsää uusille tulokkaille, mutta kun sanoimme ei kiitos, jättivät rauhaan ,ja kun oli jo itse saanut väriä niin huomasi oikein kun ne ryntäsivät aina uusien "kalkkisten" kimppuun.

        Kävimme lähistöllä kävelemässä ja taksilla lähikylissä, riitti mainiosti ohjelmaksi ja oli onnistunut 2viikon loma, olisin voinut olla kauemminkin ,jos olisi pystynyt..

        Suosittelen Caribian rantaa nautiskelijoille, ja menen ehdottomasti toistekkin! Aurinkoista kevättä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1280
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      66
      822
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      760
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe