Aili Sarpion katoaminen

Anonyymi

Minua kiinostaa tämä tapaus outo katoaminen, kun ei mistään löytynyt vaikka oli nopeasti etsintäpartio yms etsimässä. Minulla tuli jotenkin tunne joskus että on vyörinyt jotain mäkeä alas ehkä metsään ? ja ei löydetty .toivottavasti joskus selviäisi.

17

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitäs on toisinpäi Aili Sarpio?
      Oi, Prasilia...hmmmm

    • Anonyymi

      Joutui lähialueen vesistöihin tai sitten joku törmäsi autolla harhailevaan mummuun, ja halusi peitellä asian. Ei oikein muita mahdollisuuksia ole. Jos vain metsään olisi jäänyt niin luultavimmin olisi marjastusaikaa löydetty jo katoamista jälkeisinä vuosina.
      Lieneekö ne reumasairaalan läheiset lammet vielä kertaakaan tyhjennetty niistä ajoista -88?! Joskus on joku kirjoittanut että ei kuulemma ole tyhjennetty ...

      Niin tuskin B.. Prasiliaan lähtenyt ... pieni huumorikin sallitakoon ...

      • Anonyymi

        Tai laitettu sairaalan polttouuniin, niissähän poltetaan amputoituja jäseniäkin.


    • Anonyymi

      Jotkut unilääkkeet voivat aiheuttaa sivuvaikutuksena unessakävelyä.

    • Anonyymi

      En usko että hoitajilla olisi ollut asian kanssa mitään tekemistä. Yöllä kyllä ovet ovat kyynni, mutta ne saa sisältäpäin auki. Aili ei käsittääkseni aikaisemmin ollut unilääkkeitä ottanut ja tiedän itse kokemuksesta että monet vanhukset saattavat mennä todella sekaisin unilääkkeistä joihin eivät ole tottuneet ja lähteä kävelemään ja olla aivan pihalla siitä missä ovat ja mihin ovat menossa.
      Uskon että Aili on mennyt sekaisin lääkkeestä ja lähtenyt tokkurassa harhailemaan ja päässyt ulos ja ehkä jäänyt johonkin vesistöön

      • Anonyymi

        Missä kerrottu että lääkäri oli silloin määrännyt ensimmäistä kertaa unilääkkeitä? Ei niitä noin vaan oteta, mutta hoitajat toki pääsee käsiksi luvattakin. Valvontaa tiukennettu kun katoaa kaikki huumaavat ja syövät tai myyvät potilaidenkin kipulääkkeet.


    • Anonyymi

      Et taida olla hoitoalan ihmisiä? Ei hoitajat määrää lääkkeitä eikä anna sellaisia lääkkeitä mitä ei ole potilaan lääkelistalla lääkärin määrääminä. MIkäli hoitaja olisi antanut ilman määräystä unilääkettä, niin juttu oltaisiin tutkittu perin pohjin hoitajan kannalta. Jos hoitaja olisi niin tehnyt tässä tapauksessa, niin miksi hän olisi siitä sitten antanut lausunnon ja raportin ? Jutussa kerrotaan että oli ihan lääkärin määräämä lääke.
      Mihin ne hoitsut ois sen ruumiin piilottanu? Deko laitteeseen vai ?

    • Anonyymi

      Hoitajat ei määrää lääkkeitä, ok ... Mutta voimmeko olla täysin varmoja siitä, että tuolloin ei ole ollut "nykopp-koskia" tai "katariinapantiloita", jotka olisi määränneet "vähän" sitten muutakin, mitä lääkäri on kirjoittanut?!

      Tietenkin ruumiin hävittäminen on tässä se ratkaiseva pointti, ja tiedettyjen tapahtumien mukaan on mielestäni aika todennäköistä ollut iät ja kaiket, että Sarpio vaan oudossa ympäristössä ja mahdollisesti hänelle sopimattoman lääkeyhdistelmän yhteisvaikutuksesta lähti yöllä harhailemaan, ja päätyi ulos, jossa kenties lähialueen vesistöön. Niin lampia ei kuulema ole koskaan tyhjennetty Sarpion katoamisen jälkeen. Eli siinä voisi olla pieni toivo, että tapaus vielä ratkeaa.

      Niin, sairaanhoitajia aina syytellään, mutta entä jos tätä linjaa miettisi niin, että se olisikin lääkäri ollut joka olisi vaikkapa vahingossa Sarpiolla määrännyt väärät lääkkeet. Voisko se selittää sen, että papereitten saannissa oli omaisilla suuria ongelmia, ja ne veivät vuosia?!
      Ehkä on liian kaukaa haettua, mutta noin yleensä lääkärin auktoriteetillä ruumiin voisi helpommin ehkä piilottaa, vaikka avustajienkin kera. Tämä on aika teoreettista, mutta mietin vaan että miksi yleensä hoitajia saa epäillä, mutta lääkäriä sitten mistään tälläisesn harvemmin. Voihan missä tahansa ammattikunnassa olla joku yksilö joka on häiriintynyt tai muuten eksynyt kadun väärälle puolelle. Vai onko lääkärit noin yleensäkin suomalaisille niin "auktoriteetteja", että heitä ei voi ilman todella pätevää syytä edes epäillä, vaikka kaikkia muita ympäriltä voi?!

    • Anonyymi

      Mutta pidän sitä ihan mahdollisena (todenäköisyyttä en osaa arvailla), että "nykopp-koskia" tai vastaavia olisi voinut sairaaloissa ja vastaavissa paikoissa joku tuohon aikaa ollakin. Kun niitä ei osattu tuolloin varmaan etsiä/epäilläkään, että joku niin häiriintynyt voisi olla, että toistaisikin tekojaan. Ja ennen dna - todisteita ym.vaikea olisi voinut ehkäpä todistaakin, jos olisi ollut mahdollisesti.
      Sehän olisi vähän vastaavaa kuin kun Yhdysvalloissa jäi vuosikymmenien jälkeen kiinni viime vuonna tämä "alkuperäinen yöväijyjä" (original night stalker), joka oli häiriintynyt poliisi. Vastaavalla tavalla joku häiriintynyt hoitaja/lääkäri toimisi, eli säilyttäisi julkisivunsa puhtoisena, mutta toistaisi muuten samaa "modus operandia", ja mm.vaihtaisi työpaikkaa säännöllisin väliajoin, jolloin liikaa epäilyttäviä kuolemia ei kaasaantuisi yhteen paikkaan.
      Tosin Sarpion tapauksessa en itse pidä kovin todennäköisenä. Ei ruumista käydä hakemassa kovin helposti, vaikka huonetoveri unessa olisikin.

    • Anonyymi

      Joo on mahdollista myös että on hoitajien joukossa on ollu joku psykopaatti. Ei myöskään mitenkään mahdotonta etteikö lääkäri olisi vahingossa määrännyt liikaa lääkettä,. Mitä jos Aili olikin vaikka yliherkkä unilääkkeellä tai jos sillä lääkkeelä olisi ollut jotain pahoja sivuvaikutuksia? En tiedä mistä unilääkkeestä oli kysymys , niin hankala mennä katsomaan listaa haittavaikutuksista.

      En nyt muista ihan tarkalleen että miksi hänelle oli edes määrätty sitä ? Oliko hänellä ollut univaikeuksia sairaalassa ? Tosin eihän hän kauaa siellä tainnut ollakkaan.

      Tai sitten Aili on vaan syystä tai toisesta lähtenyt harhailemaan ja päätynyt ulos , mutta hänestä ei tainnut olla mitään silminnäkihä havaintoa. Joku poika oli sanonut että oli nähnyt vahan naisen yöpuvussa ulkona, mutta se taisi olla niin että poika perui kertomansa ( ?)

      Tää on kyllä niin mielenkiintonen , mutta samalla kuitenkin karmiva katoaminen .

      • Anonyymi

        Vai muisteletko olemattomia kun et ole vieläkään kertonut, missä kerrottu, että lääkäri määräsi silloin ensimmäistä kertaa unilääkkeitä?


      • Anonyymi

        Kyllä mm."Kadonneet" - jaksossa muistaakseni kerrottiin, että Sarpio sai unilääkettä, koska oli ensimmäisen yön sairaalassa nukkunut levottomasti ...


      • Anonyymi

        En ole Aili Sarpion jaksoa vähään aikaan katsonut, mutta eikös tapausta jaksossa kommentoinut poliisiviranomainen jotenkin epäillyt tuon pojan kertomusta? Kyseessä oli tuolloin 12-vuotias poika, ja pojan iän takia tämä poliisi mainitsi ilmoituksen epävarmaksi tai vastaavaa.


      • Anonyymi

        Sarpion jaksossa muistelisin että mm.todettiin, että poika ja se talo missä hän asui oli yksinkertaisesti liian kaukana, että sairaalan pihaa olisi voinut nähdä sieltä.
        Ainakin itselleni jäi kys.jaksosta epäselväksi se, että oliko pojan asuintalosta tuolloin ollut kuitenkin suora (esteetön) näköyhteys sairaalan pihalle yms.?!
        12-vuotiaalla voi kuitenkin olla vielä todella paljon parempi näkö kun esim.keski-ikäisellä poliisitutkijalla, ja itse muistan että mietin sitä, että oliko tämä seikka todella huomioon otettu. Voi olla että oli, mutta myöskin ihan mahdollista, että pojan näkemiseen suhtauduttiin, vain iän yms.takia silloin vähätellen, mikä ei sekään ole mitenkään harvinaista. Vaikka 12-vuotias voi myöskin olla todella tarkkanäköinen oikeasti, siis sekä kuvainnollisesti (näkee mitä vanhemmat ei enää näe) ja myöskin fyysisesti silmät on vielä näkökunnossa.


    • Anonyymi

      "Tää on kyllä niin mielenkiintonen , mutta samalla kuitenkin karmiva katoaminen ."'

      Niin, jostakin (en vaan juuri nyt muista missä) näin jonkun tilaston, että sairaaloista katoaa kyllä vuosittain suhteellisen paljon ihmisiä. Mutta aniharva on lopullisesti kadoksiin kyllä jäänyt.

      Sairaaloista katoamisiin on toki omat syynsä. Osa on niitä, joitten muisti reistaa jo pahasti, ja sitten jotkut suivaantuvat kun "väkisin pidetään" liian kauaa, ja lähtevät käymään luvatta omilla teillään.
      Mutta aniharva sairaalakatominen jää selvittämättä (se siinä jutussa myös tuli ilmi, että ei montaa ole kadoksiin lopullisesti jäänyt), ja siinä tämä Sarpion katominen on kyllä täysin omaa luokkaansa.
      Sekin että ei sairaalasta kyllä sitä ruumista kovin helpolla kuljeteta pois, oli tauskoilla (mukamas) sitten vaikkapa mikä taho vaan. Että kyllä vähintään Sarpionkin olisi muuten pitänyt houkutella ulos, jos ei sinne vaan itse sitten lähtenyt. Tai sitten tässä on ollut mukana joku ylimaallinen oveluus, tai vastaavanlainen järjestelmällisyys, johon en itse kyllä niin millään usko (että sairaalan henkilökunnassa olisi useita salaamisen/kuljettamisen/piilottamisen takana ollut siis). Ehkä vielä joskus !

    • Anonyymi

      31 vuotta kulunut tapauksesta.

    • Anonyymi

      On se näille päivin jo vanhuuteen kuollu kuitenkin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1880
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1499
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      89
      1279
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1190
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      999
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      952
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      905
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      104
      857
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      46
      705
    Aihe