Vesiliukoisen kovike / liimakuitukankaan käyttö

Anonyymi

Kokeilin lämmöllä kiinnittyvää kovikekangasta kahden materiaalin välissä (pellava-sifonki) Tarttui hyvin ja auttoi aplikointia. Liimakangas pitäisi liueta vedessä. Ei liuennut vaan paakkuuntui. Onko jollakulla kokemusta?

3 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Käytin pari vuotta sitten jotain tukikangasta, jonka piti liueta veteen. Koneaplikastiossa se piti ohuen kankaan kehyksessä. Ei liuennut kunnolla vedessä, vaan klönttääntyi. Muistaakseni pesin sen sen pesuaineen kanssa pois.

  • Juuri noin kävi itsellänikin. Harmi. Olisi auttanut kovasti juuri ohuen materiaalin aplikointia. Löysitkö mitään vastaavaa tukimateriaalia?


  • Mulla oli vain ompelukoneen mukana tullut 1 vesiliukoinen kovikearkki. Lähinnä kokeilin sitä. Ajattelin, että se oli ehkä vanhaa, kun klönttääntyi vedestä, mutta näyttää se klönttääntyvän sullakin.

   Kaksipuolinen silitettävä perinteinen liimakangas on hyvä kahden kankaan välissä. Itselläni on ohutta puuvillaista kaksipuolista liimakangasta. Jäykistää hivenen ja tietty paksuntaa vähän rakennetta. Sitä taitaa löytyä myös hyvin ohuena neulosrakenteisena, joka ei mainittavasti jäykistä tai paksunna. Ohuen silkin alta se saattaa kuultaa läpi.

   Jos laittaa ohuen kankaan toisen päälle, sen voi toki ommella harvalla tikillä aluskankaaseen ja poistaa tikit aplikaation valmistuttua. Ainakin kannattaa tehdä ympäritikkaus ja ehkä ristiin läpi kangaspalan. Vähän työläämpää kuin liimakankaan käyttö.


Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.