Miksi kissa puree tai miten sen saa lopettamaan

Anonyymi

Minulla on SEY:ltä otettu seitsemän vuotias tyttökissa. Se on tullut yhdistykselle huonokuntoisena ja kaltoin kohdeltuna.
Tyttö on ollut luonani nyt nelisen kuukautta. On hyvin arka. Ei voi ottaa syliin, mutta rapsutuksista tykkää yli kaiken. Tullessaan alkoi raapia ja purra aina, kun silitin. Nyt raapii ja puree ehkä 10prosenttia siitä. Jossain vaiheessa silittelyä se tahtoo päätyä siihen puremiseen.
Huomaan, että se haluaisi paljon tykkäyksiä ja alussa aina jatkoin tykkäämistä puremisen jälkeen. Sitten pari viikkoa sitten aloin sanoa "ei" ja lopetin silityksen. Nyt en ole sanonut mitään, mutta lopetan silityksen.
Onko jollain jotain toimivaa ohjetta miten tässä tulisi edetä?

3

<50

Vastaukset

  • Goglaa....miksi kissa puree omistajaansa?

    löydät tietoja.

  • Kissa kertoo aivan selvästi haluavansa jo lopettaa silittelyt. Monella kissalla on tietty raja, jonka jälkeen silittely alkaa vain tuntumaan epämukavalta.

    Yleensä kissa kyllä yrittää viestittää ensin vähäeleisemmin, että haluaa sinun jo lopettavan. Pistä siis merkille esim. hännän heilauttelu tai korvien luimistus ja lopeta silloin. Molemmat ovat puremista vähäeleisempiä merkkejä kyllästymisestä ja epämukavuudesta.

  • Kissan pureminen ja raapiminen loppuu kun eläinlääkäri antaa piikin.

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.